پیام سپاهان

آخرين مطالب

مصرف 2.5 لیتر آب به ازای هر کیلو فولاد در فولاد مبارکه اقتصادی

مصرف 2.5 لیتر آب به ازای هر کیلو فولاد در فولاد مبارکه
  بزرگنمايي:

پیام سپاهان - مصرف 2.5 لیتر آب به ازای هر کیلو فولاد در فولاد مبارکه یک رکورد در دنیا به شمار می‌آید. - اخبار بازار -
در یکی دیگر از برنامه‌های رادیو فولاد، سید امیر طباطبائیان، مدیر انرژی و سیالات فولاد مبارکه، در مصاحبه با مجری این برنامه درباره موضوعات مختلفی نظیر میزان مصرف انرژی و آب فولاد مبارکه، گواهینامه‌های استاندارد اخذشده در این مدیریت، راهکارهای اتخاذشده برای حل مشکل ناترازی انرژی و.
.. سخن گفت. ماحصل این گفت‌وگو را در ادامه می‌خوانید.
میزان مصرف انرژی و آب در فولاد مبارکه به‌ازای هر تن تولید چقدر است؟
فولاد مبارکه چندین حامل انرژی دارد که عمده‌ترین آن گاز طبیعی است. 65 درصد از انرژی ما از گاز طبیعی و 35 درصد از انرژی الکتریسیته تأمین می‌شود. مصرف گاز شرکت در شرایط عادی، نزدیک به 10 میلیون مترمکعب در روز است. در شرایط فعلی که دچار محدودیت‌های شدید مصرف گاز هستیم، 3 میلیون مترمکعب در روز مصرف می‌کنیم؛ یعنی در فرایندهای تولید فولاد، 70 درصد محدودیت گاز داریم.
نیروگاه سیکل ترکیبی شهید کاظمی سال گذشته افتتاح و امسال، بهره‌برداری عملی از آن شروع شد؛ ولی در حال حاضر، به‌دلیل محدودیت‌ در مصرف گاز کاملاً متوقف شده است، هرچند این نیروگاه از راندمان بالایی برخوردار است و از سایر نیروگاه‌ها مصرف کمتری دارد. این اتفاق اصلاً برای شرکت و برای کل کشور اتفاق خوبی نیست؛ چون ما با سرمایه‌گذاری سنگین، نیروگاهی با راندمان بالا احداث کرده‌ایم؛ ولی به‌دلیل نبود سوخت در کشور نمی‌توانیم از ظرفیت ایجادشده استفاده کنیم. امیدواریم با سیاست‌گذاری‌های درست‌تر از سوی مسئولان کشور، بتوانیم از تمام ظرفیت‌‌هایمان استفاده بهینه کنیم.
در زمینه برق نیز به‌دلیل کمبود سوخت، نیروگاه‌های کشور دچار محدودیت شده و همان‌طور که برق خانگی قطعی می‌شود، فولاد مبارکه نیز از یک ماه و نیم پیش متحمل محدودیت‌های برق شده و فقط 40 درصد برق موردنیاز خود را دریافت می‌کند. در تابستان سال جاری نیز حدود 2500 میلیارد تومان خسارت عدم‌النفع تولید به دلیل کمبود برق به شرکت تحمیل شد.
به‌طورکلی می‌توان گفت به‌دلیل محدودیت‌های گاز و برق نزدیک به 4000 میلیارد تومان خسارت به شرکت وارد شده و احتمالاً این میزان تا پایان دی‌ماه امسال 6500 میلیارد تومان باشد.
انرژی برای فولاد مبارکه تقریباً به قیمت جهانی تمام می‌شود و نزدیک به 15 درصد از هزینه‌های شرکت را شامل می‌شود. این عدد برای کشورهای پیشرفته دنیا حدود 18 درصد است؛ یعنی نسبت به شرکت‌های پیشرو در حوزه فولاد، انرژی مصرفی ما انرژی ارزانی نیست. البته حتی انرژی‌ای که در خانه به دستمان می‌رسد نیز ارزان نیست؛ زیرا با قیمت واقعی به دست ما نمی‌رسد و یارانه به آن تعلق می‌گیرد. اهمیت مدیریت مصرف انرژی اینجا به چشم می‌آید.
آیا در این حوزه گواهینامه ایزو 50001 اخذ شده است؟
بله. سال 1394شروع استقرار استاندارد ایزو 50001 در فولاد مبارکه بود و امروز با افتخار 9 سال است این استاندارد را استقرار می‌دهیم. وقتی می‌گوییم این استاندارد در شرکت استقرار یافته به این معناست که موفق شدیم برای بهینه‌سازی انرژی و کاهش مصرف انرژی برنامه‌ریزی کنیم و برنامه‌های خودمان را در این حوزه عملیاتی کنیم. سال گذشته 1 میلیون و 400 هزار گیگاژول صرفه‌جویی انرژی داشته‌ایم. این میزان انرژی معادل 180 میلیارد تومان است. یعنی ما این رقم را از محل استاندارد 50001 و بهینه‌سازی و مدیریت انرژی صرفه‌جویی کرده‌ایم.
اتلاف انرژی در فولاد مبارکه چه ضریبی دارد؟
واحد اندازه‌گیری انرژی در دنیا برای شرکت‌های فولادی «گیگاژول بر تن» است. در حال حاضر، در فولاد مبارکه نزدیک به 23 گیگاژول به ازای هر تن فولاد خام مصرف می‌کنیم و این عدد در دنیا عدد قابل قبولی است و در حدود استاندارد بین‌المللی قرار می‌گیرد. شرکت‌های مختلف، بنا به نوع حامل انرژی، عددهای مختلفی دارند، مثلاً شرکت‌های دارای کوره بلند، انرژی خود را از زغال‌سنگ می‌گیرند، ولی همان هم به واحد گیگاژول بر تن تبدیل می‌شود تا بتوانیم با زبان یکسانی با هم صحبت کنیم. در حوزه آب، عدد مصرفی ما 2.5 مترمکعب به ازای هر تن یا به عبارتی 2.5 لیتر به ازای هر کیلو فولاد است که یک رکورد در دنیا به شمار می‌آید. البته در سال 1401 به عدد 2.2 هم رسیدیم. در حوزه گاز نزدیک 290 نرمال مترمکعب گاز و در حوزه برق 840 کیلووات ساعت به ازای هر تن فولاد مصرف می‌کنیم. این اعدادی که بیان شد طبق استاندارد ملی و بین‌المللی است و بر مبنای همین‌ها گواهینامه مدیریت انرژی شرکت استقرار پیدا می‌کند و استمرار می‌یابد. اگر ما از این حدود خارج شویم و از استانداردهای ملی و بین‌المللی عدول کنیم، قطعاً نمی‌توانیم استاندارد ایزو 50001 را که استاندارد مدیریت انرژی است کسب کنیم.
نیروگاه خورشیدی فولاد مبارکه در حال حاضر در چه مرحله‌ای است؟
یکی از اقداماتی که ما از سال‌های پیش برای رفع بخشی از محدودیت‌های خود دنبال کرده‌ایم احداث نیروگاه خورشیدی بوده است. بزرگ‌ترین مزیت نیروگاه خورشیدی این است که نیاز به سوخت ندارد و البته معایب و مزایای دیگری هم دارد. این پروژه برای تولید 600 مگاوات احداث شده و 5 فاز دارد. هر 120 مگاوات یک‌فاز است و تجهیزات آن خریداری و نصب می‌شود تا فاز بعد. تاکنون 120 مگاوات پنل فاز 1 و تجهیزات موردنیاز نصب شده و منتظر اینورتر یا ترانس‌های تبدیل انرژی نیروگاه هستیم که هنوز نصب نشده است. در حال حاضر، حدود 40 مگاوات تکمیل شده و به شبکه انرژی می‌دهد. برای فاز دوم نیز در حال خرید تجهیزات هستیم. دلیل این فازبندی این است که بتوانیم از آخرین تکنولوژی روز دنیا استفاده کنیم. امروز تکنولوژی ساخت پنل‌ها نسبت به 2 سال پیش تغییر کرده و به دلیل ورود تکنولوژی‌های جدید هزینه‌های تولید به‌شدت کاهش یافته است. یعنی قبلاً با 3 برابر قسمت پنل را خریداری می‌کردیم و حال باقیمت کمتر می‌خریم و هزینه‌های پروژه کمتر می‌شود؛ ولی راندمان در همان حد قبلی است.
خودتأمینی انرژی در فولاد مبارکه همواره مدنظر مدیران شرکت بوده است. شرایط در حوزه تأمین گاز در چه مرحله‌ای قرار دارد؟
همان‌گونه که اشاره شد، یکی از اقدامات برای تأمین گاز همین نیروگاه خورشیدی بود. اقدام بعدی ذخیره‌سازی آهن اسفنجی است؛ چراکه بیشترین مصرف گاز طبیعی در شرکت در واحدهای احیا مستقیم است. آهن اسفنجی در اصل یک نوع گاز مجازی است که می‌توان آن را برای زمستان که با محدودیت گاز مواجهیم ذخیره کرد. یکی از اقدامات ما در سال‌های اخیر این بوده که در تابستان و فصولی که محدودیت گاز وجود ندارد، برای تولید و ذخیره‌سازی آهن اسفنجی به بیشترین میزان اقدام کنیم. اقدام بعدی انتقال زمان تعمیرات واحدهای پرمصرف گاز به زمستان است تا در زمان‌های دیگر تولید با قوت انجام شود.

لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/941331/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

فرهنگ ترافیک نیمی از حوادث را کاهش می‌دهد

دانشگاه آزاد اصفهان، پیشرو در تحول آموزش با تکیه بر فناوری‌های نوین و نیازهای روز

بخشی از کتاب/ ​​​​​​​زندگی شما مثل یک کتاب است

ابتذالِ شر

گوگل با «جمنای رباتیکس» هوش مصنوعی را وارد دنیای فیزیکی می‌کند

صحت‌سنجی محتوا با نظر کاربران؛ ابزار جدید اینستاگرام هفته آینده از راه می‌رسد

اتزیو آئودیتوره به بازی Astro Bot آمد

ارتباط با اروپا و آژانس اولویت سیاست خارجی در 1404

ترامپ میخواهد صدر اخبار باشد

مذاکره یا بازی سلطه؟

دیپلماسی روی دور تند

رئیس جمهور: شکایت نمی‌کنم و کسی حق شکایت از طرف من را ندارد

تحریف سخن رهبری برای تضعیف رئیس‏‌جمهور

واریز 2.000.000 تومانی برای این افراد/ واریزی بزرگ دولت در راه است

بازدید تیم های مشترک بازرسی از عمده فروشان مواد خوراکی و پروتئینی در کیش

سه‌گانه لارس اسونسن با «فلسفه آزادی» تکمیل شد

اپل پاییز بسیار بزرگی را در پیش دارد

راهنمای رجیستری آیفون‌هایی که پیش از آزادسازی وارد کشور شده‌اند

هوش مصنوعی در شطرنج تقلب می‌کند!

امارات در نقش میانجی جدید؟

دیپلمات پیشین: سیاست همسایگی بابت تحریم‌ها شکست خورده است

غلط نامه‌رسانی با قَرقاش!

غار آبی سهولان مهاباد؛ شگفتانه‌ای به قدمت 70 میلیون سال

فراموشی امر به معروف، بزرگ ترین خطر برای جامعه است

چادر سفید نماد حیا و عفت شهرستان ورزنه است

فروریختن کاشی‌های مسجد جامع اصفهان و استقبال از سفرهای نوروزی

صادرات فولاد ایران به کشورهای همسایه و شرق آسیا

ماجرای خودکشی پس از قتل در شهرضا چه بود؟

مراسم تکریم و معارفه مدیرعامل شرکت فولاد هرمزگان برگزار شد

فلات بی‌ «زاینده‌رود» و تابستان «تشنه» در اصفهان/بحران آب به نقطه بی‌بازگشت رسید

اگر خودت را مجبور به لبخند زدن کنی...

توسعه بازی The First Berserker: Khazan به پایان رسید

بریتانیا، اپل را به ازبین‌بردن رقابت در بازار مرورگرهای موبایل متهم کرد

نشست مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش با معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری و روسای سه دانشگاه برتر کشور

خودکشی قاتلی که 8 نفر را در شیراز و اصفهان به کام مرگ رسانده بود

تصاویر / نمایشگاه قرآن و عترت اصفهان

پیش بینی آب و هوای اصفهان در 24 ساعت آینده امروز پنجشنبه 23 اسفند

شعرهای ارنست همینگوی منتشر شد

سنسورهای دوربین گوشی Find X8 Ultra به‌نمایش درآمدند

دوربین گلکسی S26 اولترا شاید یک ویژگی مهم را احیا کند

راه حل تناقض افزایش حقوق کارگران و فشار بر کارفرمایان

تشدید نظارت بر بازار بویین میاندشت

بیشترین بارندگی در دهاقان ثبت شد

5 طرح نوروزی شهرداری کاشان رونمایی شد

حجم ذخیره آب سد مهاباد 54 درصد کاهش یافت

ذخیره آب این سد 54 کاهش یافت

انفجار در خانه بازیکن سابق پرسپولیس

ترویج دین خدا سعادتی بزرگ است

شعرخوانی زیبا از باران نیکراه

هم‌بنیان‌گذار اپل، ایلان ماسک را به باد انتقاد گرفت