پیام سپاهان

آخرين مطالب

ارتباط با اروپا و آژانس اولویت سیاست خارجی در 1404 سیاسی

ارتباط با اروپا و آژانس اولویت سیاست خارجی در 1404
  بزرگنمايي:

پیام سپاهان - فرهیختگان /متن پیش رو در فرهیختگان منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
ساسان کریمی، کارشناس روابط بین‌الملل اسنپ‌بک و مواجهه با فشار حداکثری آمریکا را اصلی‌ترین مسائل پیش روی جمهوری اسلامی در سال پیش رو می‌داند و معتقد است که باید برای عبور از آن طرح‌های جامعی تنظیم کرد. او اولویت‌های سیاست خارجی را هم در اروپا و استفاده از قالب برجام تعریف می‌کند. 
اسنپ‌بک و فشار حداکثری چالش‌های سیاست خارجی در 1404
کریمی، اسنپ‌بک و مواجهه با فشار حداکثری را دو موضوع مهم سیاست خارجی ایران در سال پیش رو دانست و گفت: «با ادامه روند کنونی اسنپ‌بک قطعاً اجرایی می‌شود و این به‌شدت به ضرر منافع راهبردی و درازمدت ایران است. آنچه در برجام به دست آمده؛ یعنی رفع شش قطعنامه شورای امنیت ملل متحد که به‌طور عادی باید در مهر 1404 دائمی شود، یک استثنای تمام‌عیار در تاریخ سیاست بین‌الملل است. این موضوع در صورت عدم کنشگری فعال ایران و جلوگیری از فعال‌سازی مکانیسم حل‌وفصل اختلافات، دیگر قابل تکرار نیست و از پی آن قطعنامه‌ها در صورت بازگشت، مجدداً غنی‌سازی، توان موشکی و نیز خرید و فروش سلاح‌های متعارف میان ایران و دیگر کشور‌ها در قالب حقوق بین‌الملل غیرقانونی قلمداد می‌شوند. البته ما منافع و مواضع خود را پیش خواهیم برد ولی تا حد امکان دلیلی ندارد که اجازه دهیم چنین خسارتی به کشور وارد شود. دیگر اینکه احیای فشار حداکثری که در سند ریاستی اخیر به امضای دونالد ترامپ رسید هم‌اکنون با تمام فشار‌ها در پنجره فرصتی رو به بسته شدن قرار دارد. کنشگری فعالانه دستگاه دیپلماسی می‌تواند از هر دو این موارد جلوگیری کند و این البته نیازمند طراحی‌های جامعی است که بتوان از شکاف‌های داخل آمریکا و نیز میان اروپا و آمریکا و ضمناً نزدیک شدن آمریکا و روسیه به سود آن‌ها استفاده کرد. واقعیت این است که این شکاف‌ها الزاماً ممکن است به سود ما تمام نشوند و حتی چه بسا بالعکس، موجبات آسیب دیدن بیشتر ما نیز از خلال آن‌ها فراهم آید.» 
صداقت و دوری از تکرار گویی راه عبور از چالش‌های سیاست خارجی
اولویت‌های سیاست خارجی ایران باید برمبنای کار با اروپا و آژانس انرژی اتمی تنظیم شود. موضوعاتی که کریمی آن‌ها را اولویت‌های سیاست خارجی در سال پیش رو دانست و توضیح داد: «طراحی و اجرای نوعی کنشگری در سیاست خارجی مبتنی بر کار با اروپا، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، طرف‌های برجام، استفاده از قالب برجام و نیز همسایگان می‌تواند اولویت اصلی سیاست خارجی سال پیش رو باشد. طراحی‌ها نمی‌توانند بر مبنای تصورات غلط طرف‌های مقابل تنظیم شوند و نیز نمی‌توانند منتظر رفع نیاز ایران به حل مسئله بمانند. طراحی راه‌حل البته امری فراتر از دستگاه سیاست خارجی است و نیازمند کار کارشناسی فراتر از اجراست. اتخاذ تصمیم نیز در پی تصمیم‌های تولیدشده متولیان حاکمیتی خود را دارد. اما توصیه سیاست به تصمیم‌گیران در بسیاری از موارد گلوگاه بوده است. تنویر و شفاف‌سازی صحنه سیاست خارجی، پرهیز از تکرار و همانگویی در زمینه کارشناسی و مشاوره صحیح و صادقانه مسئولان در خصوص وضعیت پیش رو از مواردی است که می‌تواند به احصا و طراحی برای مقابله با چالش‌های پیش روی سیاست خارجی جمهوری اسلامی مؤثر افتد.» 
بازار

لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/946748/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

این داغ بین ، که بر دل خونین نهاده ایم

«گنجشکک و حوض آرزوها» چاپ هفتمی شد

ویدیویی از قابلیت جست‌وجوی هوش مصنوعی گوگل فاش شد

شکست پروژه نوکیا در برقراری اولین تماس تلفنی روی ماه

طراحی و عملکرد دوربین پیکسل 9a در ویدیوی جدیدی لو رفت

افزایش طلاق خاکستری در ایران؛ زنگ خطر

ردیابی جهش نرخ ارز در نیمه دوم سال

معاویه آل‌سعود

توپ در زمین مسکو

درس‌‏هایی از دیپلماسی فنلاندی برای ایران

سقف کارت به کارت و برداشت نقدی در آستانه نوروز 1404 تغییر کرد؟

نبرد بالا و پایین جدول برنده نداشت

شکارچیان 3راس کل وحشی در نائین دستگیر شدند

مصدومیت 5 نفر در نیشابور طی سانحه رانندگی

احداث 1500 مگاوات نیروگاه برای صنایع کشور

معنی ضرب المثل "یک پرنده در دست، بهتر است از صد پرنده در حال پرواز"

ویدیو/ «کارخانه‌های تاریک»؛ ربات‌ها 24 ساعته مشغول کارند

دسته‌بندی پیام‌ها در گروه‌؛ آپدیت جدید واتساپ در راه است

افزایش فشارها بر گوگل؛ کروم باید به فروش برسد

توافق تاریخی در شام!

پاس گل رفیق‌دوست

مذاکره با آمریکا؛ تکیه بر باد

فاتحانِ ناگهانی 1403

کمک 20 میلیارد تومانی خیر گلپایگانی برای ساخت مدرسه

فرهنگ ترافیک نیمی از حوادث را کاهش می‌دهد

دانشگاه آزاد اصفهان، پیشرو در تحول آموزش با تکیه بر فناوری‌های نوین و نیازهای روز

بخشی از کتاب/ ​​​​​​​زندگی شما مثل یک کتاب است

ابتذالِ شر

گوگل با «جمنای رباتیکس» هوش مصنوعی را وارد دنیای فیزیکی می‌کند

صحت‌سنجی محتوا با نظر کاربران؛ ابزار جدید اینستاگرام هفته آینده از راه می‌رسد

اتزیو آئودیتوره به بازی Astro Bot آمد

ارتباط با اروپا و آژانس اولویت سیاست خارجی در 1404

ترامپ میخواهد صدر اخبار باشد

مذاکره یا بازی سلطه؟

دیپلماسی روی دور تند

رئیس جمهور: شکایت نمی‌کنم و کسی حق شکایت از طرف من را ندارد

تحریف سخن رهبری برای تضعیف رئیس‏‌جمهور

واریز 2.000.000 تومانی برای این افراد/ واریزی بزرگ دولت در راه است

بازدید تیم های مشترک بازرسی از عمده فروشان مواد خوراکی و پروتئینی در کیش

سه‌گانه لارس اسونسن با «فلسفه آزادی» تکمیل شد

اپل پاییز بسیار بزرگی را در پیش دارد

راهنمای رجیستری آیفون‌هایی که پیش از آزادسازی وارد کشور شده‌اند

هوش مصنوعی در شطرنج تقلب می‌کند!

امارات در نقش میانجی جدید؟

دیپلمات پیشین: سیاست همسایگی بابت تحریم‌ها شکست خورده است

غلط نامه‌رسانی با قَرقاش!

غار آبی سهولان مهاباد؛ شگفتانه‌ای به قدمت 70 میلیون سال

فراموشی امر به معروف، بزرگ ترین خطر برای جامعه است

چادر سفید نماد حیا و عفت شهرستان ورزنه است

فروریختن کاشی‌های مسجد جامع اصفهان و استقبال از سفرهای نوروزی