چابکسازی فولاد مبارکه با تبدیل تهدید قطع انرژی به فرصت تعمیرات
اقتصادی
بزرگنمايي:
پیام سپاهان - به گزارش ، در حالی که چشم امید اقتصاد به فعالیت صنایع به ویژه صنایع بزرگ و مادر دوخته شده، فریاد صنایع از ناترازی انرژی به آسمان بلند است. آمارهای ناشی از قطع برق و گاز به هیچ عنوان امیدوارکننده نیست و زیانهای جبران ناپذیری به اقتصاد صنایع وارد کرده است. هرچند صنایع با نجابت این شرایط را تحمل می کنند و به جای کلمه زیان، از عبارت من درآوردی عدم النفع استفاده می کنند.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
صنایع در طول سال چندین ماه را تعطیل می کنند و نه تنها تولیدی ندارند، بلکه با پرداخت هزینه های جاری همچون مالیات و حقوق نیروی کار، زیان سنگین ناشی از قطع برق را متحمل می شوند.
بسیاری از صنایع که از توان مالی لازم برخوردار بوده اند، اقدام به ساخت نیروگاه سیکل ترکیبی کرده اند، اما این قبیل نیروگاهها برای تابستان پاسخگویی دارد و در زمستان که گاز برای مصارف خانگی اختصاص داده می شود، این نیروگاهها نیز ناچار به توقف هستند. به خاطر بیاوریم که بسیاری از نیروگاههای دولتی بدلیل نداشتن گاز، به مازوت سوزی روی آوردند که بر آلودگی دامن زدند.
البته صنایع به سمت انرژی پاک رفتند و برای آنکه ناچار به تحمل قطعی برق نباشند، اقدام به ساخت نیروگاه خورشیدی و بادی کردند، اما میزان تولید برق به وسیله این نیروگاهها نیز محدود است و نمی توانند برق مورد نیاز صنایع را تامین کنند.
یکی از صنایع بزرگی که در مسیر همراهی و همگامی با مردم و دولت گام های بزرگی برداشته، فولاد مبارکه است. فولاد مبارکه نیروگاه سیکل ترکیبی را ساخت، بزرگترین نیروگاه خورشیدی 600 مگاواتی را کلنگ زنی کرد که بخشی از آن بهره برداری شده و بخش دیگر در استانه نهایی شدن است. نیروگاه بادی را نیز در دستور کار دارد، با این وصف همچنا ن از قطعی برق رنج می برد.
اما فولاد مبارکه که در مقابل چالش قطعی انرژی قرار دارد، با مدیریت و برنامه ریزی مناسب، تهدید قطعی برق را به فرصت تبدیل کرده و در زمان قطعی برق، اقدامات کلیدی همچون اورهال کردن خط تولید، بازبینی، تعمیرات دوره ای و دیگر موارد را انجام داده تا خط تولید برای زمانی که خط تولید برق لازم را در دسترس دارد، آماده کار به صورت مطلوب باشد.
یکی از اقدامات جالب توجهی که فولاد مبارکه رقم زد، تعمیرات سالانه ناحیه فولادسازی و ریختهگری مداوم بود. از آنجا که این بخش از حساسیت ویژه ای برخوردار است، به هماهنگی، برنامهریزی دقیق و تلاش همهجانبه همه واحدهای مرتبط نیاز دارد که با همکاری کارکنان این بخشها بدون هیچگونه حادثه ایمنی انجام و برای تولید حداکثری در زمانهای بدون محدودیت انرژی چابکسازی شد.
همچنین بخوانید نیروگاه خورشیدی فولاد مبارکه الگویی برای ایران و جهان در این رابطه رییس دفتر برنامهریزی و کنترل واحد فولادسازی گفت: با توجه به محدودیت انرژی در فصل زمستان و کاهش حجم تولید، شاتدان (توقف تعمیراتی برنامهریزیشده) سالانه ناحیه فولادسازی در بهمنماه برنامهریزی و اجرا شد. یوسف اسماعیلزاده از انجام باکیفیت این شاتدان خبر داد و گفت: قابلیت اطمینان تجهیزات افزایش یافته و با رفع محدودیتهای انرژی، ناحیه فولادسازی و ریختهگری مداوم آماده تولید حداکثری در ماههای آغازین سال جدید خواهد بود. وی به تشریح برخی از مهمترین فعالیتهای انجامشده در این برنامه تعمیراتی پرداخت و گفت: تعویض شینها و مقرههای برقرسانی به جرثقیلها، اصلاح سازههای اصلی، تعویض والوهای سیکلهای آبرسانی کورههای قوس، تمیزکاری حوضچههای کولینگتاورها و سرویس کلیدها و متالکلدهای اتاق برق واحدهای کورههای قوس و پاتیلی و جنبی از جمله این اقدامات است.
از سوی دیگر رییس دفتر برنامهریزی و کنترل واحد ریختهگری مداوم تعمیرات سالانه را عملیاتی حساس و حیاتی برای رساندن وضعیت تجهیزات به شرایط ایده آل توصیف کرد و گفت: برای انجام این شاتدان، واحدهای ناحیه فولادسازی و ریختهگری مداوم، انرژی و سیالات، بازرسی فنی، تعمیرات مرکزی، تعمیرگاه مرکزی و… مشارکت داشتند. محمد معظم گفت: این تعمیرات مطابق برنامه و بدون هیچ مشکل ایمنی و تجهیزاتی، طبق بارچارت انجام شد که نشاندهنده بلوغ تعمیراتی واحد است. وی درخصوص حجم و تنوع این تعمیرات گفت: در واحد ریختهگری مداوم سرویس کلیه متالکلادها شامل کلیدهای ورودی و خروجی، سرویس ترانسهای کابین A و B، سرویس پاورسنترها، نصب سلول 6.6 کابین A، اتصال فیلترهای خودشوینده آب سرویس به خط موجود، تعویض لوله بکواش سند فیلتر، سرویس پمپهای آب سرویس کلیه تابلوهای برق هر چهار ماشین ریختهگری، فعالیتهای تعمیراتی ماشینهای ریختهگری و سرویس شینها و تابلوهای تغذیه جرثقیلهای سقفی واحدهای ریختهگری و آمادهسازی تختال با موفقیت انجام شد.
لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/942706/