معاون استاندار اصفهان خواستار ارائه تسهیلات ویژه به نانواییها شد
اقتصادی
بزرگنمايي:
پیام سپاهان - ایرنا / معاون اقتصادی استاندار اصفهان بر ضرورت ارائه تسهیلات به نانواییها برای دوگانهسوز شدن تاکید کرد.
کوروش خسروی، معاون اقتصادی استاندار اصفهان روز شنبه در شورای آرد و نان استان اظهار کرد: موقعیت نانوایان به دلیل جایگاه نان در بین مردم به عنوان یک نیاز اساسی ویژه است، لذا باید تسهیلات ارزان قیمتی برای دوگانه سوز کردن نانواییها فراهم شود تا در زمان قطع برق، خدمات بهتری به مردم ارائه دهند.
معاون اقتصادی استاندار بر اهمیت نحوه بیان و انتقال این موضوع به نانوایان تاکید کرد و گفت: نحوه بیان این طرح تاثیر زیادی بر استقبال یا عدم استقبال نانوایان دارد، بنابراین باید آنها توجیه شوند که این تسهیلات به نفع آنهاست و در واقع به آنها کمک میکند.
وی با اشاره به درخواست های صنف درخصوص افزایش قیمت نان گفت: میزان افزایش قیمت نان باید در جلسات کارشناسی و مشاوره ای تعیین تکلیف شود و می توان شرایطی را فراهم کرد که مردم این تغییر را بپذیرند.
خسروی افزود: کارگروههای تعیین قیمت نان کامل باید هرچه سریع تر تشکیل شود و در این خصوص به نتیجه برسد.
وی از اتحادیه نانوایان خواست که از هماکنون برنامهریزی های لازم را برای ماه مبارک رمضان را انجام دهند تا در زمان نزدیک افطار، نانواییها به خوبی آماده خدمت رسانی به مردم باشند و از ایجاد هرگونه مشکل برای شهروندان جلوگیری شود.
نرخ گذاری نان باید بر اساس آرد انجام شود
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی اصفهان در مورد نان کامل و آرد کامل اظهار کرد: در حال حاضر سه نوع آرد داریم که نوع یک و 2 آن بیشتر مورد استفاده مردم است.
محسن ضیایی افزود: اگر میخواهیم نان کامل را تامین کنیم، باید بر تامین 2 نوع آرد اولیه تمرکز کنیم.
وی همچنین در مورد نرخ گذاری نان بر اساس آرد گفت: نرخ گذاری نان باید بر اساس آرد انجام شود و استانها باید بر اساس مولفههای اعلام شد نرخ گذاری کنند، اما این نکته را باید در نظر داشت که آزادسازی قیمتها باعث میشود مردم دچار مشکل شوند.
مرگ زودرس ناشی از مصرف کم غلات کامل
مدیر گروه بهداشت محیط مرکز بهداشت اصفهان نیز در این جلسه گفت: در سال 2019، 29 هزار مرگ زودرس در ایران ( حدود 7.4 درصد از کل مرگها) به دلیل بیماریهای قلبی، دیابت و برخی سرطانها مرتبط با مصرف کم غلات کامل بوده است.
وی افزود: این موضوع منجر به از دست رفتن سالهای مفید عمر افراد میشود، لذا برای ترویج مصرف غلات کامل باید برنامه ویژه داشت.
حمید گلهداری با اشاره به اینکه تهیه یک برش استانی از آمار کشوری برای بررسی وضعیت مصرف غلات کامل در استان لازم است، گفت: اجرای طرح ترویج مصرف غلات کامل در استان، با آغاز از یک منطقه به عنوان پایلوت و با هدف گسترش به کل استان یک نیاز اولیه است.
چهار هزار و 800 واحد نانوایی ثبت شده و 20 واحد کارخانه تولید آرد در استان اصفهان وجود دارد. ظرفیت تولید آرد کارخانههای این استان یک میلیون و 200 هزار تُن است اما آنها بطور میانگین، تنها با 60 درصد از ظرفیت خود فعالیت میکنند.
![]()
لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/942667/