تجاری سازی انگور تیران نیازمند تمرکز و همافزایی است
اقتصادی
بزرگنمايي:
پیام سپاهان - مدیر جهاد کشاورزی شهرستان تیران و کرون گفت: تجاری سازی محصول انگور این شهرستان نیازمند تمرکز و همافزایی بین کشاورزان و سرمایه گذاران صنایع تبدیلی است.
به گزارش خبرگزاری ایمنا از اصفهان، مهدی آرپناهی امروز _سه شنبه چهارم دی_ در کارگروه اقتصاد کشاورزی تیران و کرون به محصول مرغوب و فراوردههای انگور اشاره و اظهار کرد: سطح قابل توجهی از اراضی کشاورزی این منطقه به باغات انگور اختصاص دارد که امسال هفت هزار تن انگور برداشت شد.
وی افزود: قالب این محصول در بازارهای محلی به فرو رسید و یا باغبانان به مصارف خانگی خود رسانده و بخشی از آن هم شیره و سرکه شده است.
مدیر جهاد کشاورزی تیران و کرون با بیان اینکه محصول انگور این شهرستان قابلیت عرضه در بازارهای استانی و فرآوری را دارد، تصریح کرد: تهیه سرکه، شیره، شیرینی محلی و کشمش از این میوه درآمدزایی بیشتری را نسبت به فروش خام دارد.
آرپناهی بهرهگیری از این ظرفیت برای درآمدزایی را مهم خواند و خاطرنشان کرد: تجاری سازی محصول انگور این شهرستان نیازمند تمرکز و هم افزایی بین کشاورزان و سرمایه گذاران صنایع تبدیلی است.
وی یادآور شد: شیرینی مشاش حاصل از انگور به ثبت ملی میراث فرهنگی رسیده و به عنوان سوغات تیران شناخته شده و امکان تولید و پخش با برند خاص وجود دارد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان تیران و کرون الزامات زیر ساختی برای این اقدامات را مهم برشمرد و گفت: یکپارچه سازی اراضی و استفاده از فناوریهای نوین در آبیاری امکان توسعه سطح زیر کشت و میزان برداشت آن به وجود میآید و در مسیر درآمدزایی قرار میگیرد.
آرپناهی ادامه داد: یکپارچه سازی اراضی و استفاده از فناوریهای نوین در مرحله تولید محصول بوده ولی پس از آن نیاز به برند سازی و استفاده از صنایع تبدیلی در جهت فرآوری و جلوگیری از خام فروشی است.
وی یادآور شد: کارآفرینی در این خصوص و ورود به این عرصه با نگاه رشد اقتصادی به جای کشاورزی سنتی نیازمند تغییر نگرش بین کشاورزان در این بخش بوده که وارد عمل شد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان تیران و کرون خرده مالکیت و باغهای کوچک را مانع از اجرای طرحهای نوین کشاورزی دانست و گفت: با یکپارچه سازی اراضی و استفاده از روشهای نوین آبیاری و کشاورزی، بهره وردی هم افزایش خواهد یافت.
آرپناهی با بیان اینکه میزان بارش باران و تأمین آب مورد نیاز تأثیر زیادی در تولید انگور این شهرستان دارد، افزود: با کاهش بارندگی میزان تولید محصول نیز کاهشی بوده و منجر به خشک شدن درختان میشود.
وی ادامه داد: با بهرهگیری از تکنولوژیهای روز به جای آبیاری غرقآبی بخشی از کم آبی مدیریت شده و با سرمایه گذاری در بخش صنایع تبدیلی امکان افزایش سودآوری بیشتر صورت گرفته و محصول به صورت خام به فروش نخواهد رسید.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان تیران و کرون اضافه کرد: پیش بینی بازارچه محلی برای خرده فروشی محصول این منطقه نیاز است تا اینکه نیاز میوه مردم نیز تأمین شود.
کد خبر 822864
لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/923782/