بزرگنمايي:
پیام سپاهان - ایران رتبه سوم تولید انار در جهان را دارد و بادرود با تولید سالانه نزدیک به 12 هزار تن انار نادری ظرفیتهای فراوانی را برای برند شدن در سطح کشور دارد.
به گزارش خبرگزاری ایمنا از اصفهان، بادرود با قدمت 7000 ساله یکی از مناطق انارخیز کشور است، شهر بادرود مرکز بخش شهرستان نطنز را شاید بیشتر به نام امامزادگان آقا علی عباس (ع) و شاهزاده محمد (ص) بشناسند که یکی از قطبهای تولید انار در کشور است.
همه ساله در فصل پاییز باغات این منطقه با خودنمایی انارهای قرمز و درشت بر شاخهها زیباتر میشوند و چشمنوازی میکنند؛ به طور قطع نام انار بادرود را شنیدهاند اناری که شاید از نظر طعم، ابعاد و ضخیم بودن پوست نمونه مشابه ندارد و ویژگی بارز آن این است که بدون شرایط نگهداری ویژه میتوان تا شب عید نیز این محصول را نگهداری و عرضه کرد.
همهساله در فصل آبان برداشت انار در شهر بادرود فرا میرسد و کشاورزان حاصل دسترنج یک سال خود را آماده عرضه به بازار میکنند، در این بین نوعی انار نادری بادرود که ثبت ملی شده است دارای ماندگاری بالایی است و به انار صادراتی نیز معروف است.
در کنار کاشت درخت انار نادری، کشاورزان به کاشت درختان انار دیگری نیز روی آوردهاند که از جمله آنها میتوان به انار پوست نازک و انار شیرین اشاره کرد، همچنین انار سیاه این منطقه برای درمان استفاده میشود.
ایران رتبه سوم تولید انار جهان را دارد محمدمهدی برومندی، معاون باغبانی وزارت جهاد کشاورزی به خبرنگار ایمنا، میگوید: در جنگ اقتصادی امروز دشمن سفرههای مردم را هدف گرفته است و جهاد کشاورزی و کشاورزان در خط مقدم این مبارزه قرار دارند تا غذای مردم را تأمین کنند.
وی میافزاید: وزارت جهاد با آگاهی از این موضوع تلاش در رفع مشکلات بخش کشاورزی و باغداران دارد تا به امنیت غذایی کشور کمک شود.
معاون باغبانی وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه تغییر اقلیم و کمبود آب یک چالش جدی در کشور است، خاطرنشان میکند: کشور ما از قدیمالایام به دلیل چهار فصل بودن یکی از کشورهای حاصلخیز محسوب میشود.
برومندی با اشاره به اینکه سالانه 26 میلیون تن انواع محصولات باغی در کشور تولید میشود، اضافه میکند: از این مقدار یک میلیون و 300 هزار تن به محصول انار اختصاص دارد که از سطح 95 هزار و 500 هکتار باغات زیر کشت تولید میشود.
وی با بیان اینکه کشور ایران رتبه سوم تولید انار جهان را دارد، تصریح میکند: استان اصفهان رتبه ششم تولید کشور را دارد و شهر بادرود با اقلیم خوب منطقهای توانسته است نوع مرغوبی از انار نادری را به خود اختصاص دهد.
معاون باغبانی وزیر جهاد کشاورزی میگوید: به دنبال توسعه جدید باغات نیستیم، بلکه باید آنها را اصلاح و احیا کنیم و حذف و جایگزینی با اقلام جدید که مقاوم با آفات و بیماریها و متناسب با تغییر شرایط اقلیمی تولید در سطح افزایش دهیم.
مهرداد مرادمند، مدیرکل جهاد کشاورزی استان اصفهان نیز به خبرنگار ایمنا، اظهار میکند: با توجه به منابع محدود آبی رو به سوی کشت محصولات کم آببر کردیم تا کشاورز بتواند با برداشت این محصول سودآوری بیشتری را برای خود رقم بزند.
وی با اشاره به اینکه در تلاش هستیم تا از خام فروشی محصول جلوگیری کنیم، میافزاید: با توجه به اینکه فناوریهای پیشرفته در این خصوص کارآمد است، به کمک سرمایهگذار به زودی در منطقه نطنز پروژه دانشبنیان که در نوع خود بینظیر و در خاورمیانه نخستین مورد است، تأسیس خواهد شد.
12 نمونه انار در بادرود این منطقه را ویژه کرده است رضا غلامرضایی شهردار بادرود با بیان اینکه بادرود چهارمین شهر زیارتی با قدمت 7000 ساله سال جاری نیز به رسم شکرانه شانزدهمین جشنواره انار را برگزار کرد، تصریح میکند: وجود امامزاده آقا علی عباس گردشگری مذهبی این منطقه را رونق بخشیده است و گردشگری مذهبی و گردشگری کشاورزی با توجه به وجود 12 نمونه انار مرغوب در این شهرستان در کنار همدیگر از برجستگیهای منطقه محسوب میشود.
وی ادامه میدهد: منطقه کهن بادرود با ظرفیت گردشگری و زیارتی سرمایهگذاری خصوصی و دولتی نیاز دارد و باید اقدامات جدی در این خصوص به عمل آید.
شهردار بادرود اضافه میکند: به علت خشکسالی بسیاری از کشاورزان دچار مشکل شدند، از اینرو باید کشاورزی صنعتی و گردشگری را ارتقا دهیم.
محسن نوینبخت، رئیس شورای اسلامی شهر بادرود نیز دراینباره خبرنگار ایمنا، تاکید میکند: برپایی هر ساله جشنواره انار بادرود به سبب شکرگزاری برداشت محصول و معرفی بهتر انار و فراوردههای آن به مردم است.
وی میافزاید: در این جشنواره بیش از دهها غرفه در قالب کارگاههای سنتی تهیه رب انار، سرکه انار و رنگرزی سنتی و نمایشگاه صنایعدستی و سوغات محلی از شهرهای مختلف کشور برپا شده است.
رئیس شورای اسلامی شهر بادرود میگوید: این جشنواره علاوه بر عرضه مستقیم و بدون واسطه انار به دست مصرف کننده و خریدار، زمینه معرفی هرچه بهتر بادرود با ظرفیتهای گردشگری این منطقه را برای مردم بازگو میکند.
نوینبخت ادامه میدهد: جشنواره انار بادرود با سابقه 16 ساله یکی از قدیمیترین جشنوارههای انار در کشور است که با آئینهای مخصوص اجرایی میشود.
وی تصریح میکند: جشن شکرگزاری در زمان برداشت محصول از جمله آئینهای جشنواره انار بادرود است که برگزاری چنین آیینهایی نشان از غنای فرهنگی منطقه بادرود است.
به گزارش ایمنا، کشاورزان بادرود با کشت انار به جز تازهخوری چندین محصول دیگر از جمله رب انار، سرکه و آب انار تولید میکنند که علاوه بر اشتغالزایی نقش بسزایی ایفا میکند؛ بنابراین لازم است تا مسئولان با اهتمام ویژه در راه مشکلات تولید این محصول گام بردارند و از کشاورزان منطقه حمایت کنند.
کد خبر 810301