پایان چالشها و تامین نیازهای فولاد مبارکه با خرید”اپال”
اقتصادی
بزرگنمايي:
پیام سپاهان - به گزارش ، سالهاست از بنگاهداری بانکها به عنوان یک ابرچالش یاد می شود و پایان دادن به بنگاهداری در دستور کار وزارت اقتصاد، بانک مرکزی و سایر بانکها قرار گرفت، اما بانکها تمایلی به این مهم نشان ندادند. بهانه بانکها برای واگذاری بنگاهها، قیمت بالای بنگاههای متعلق به بانکها و نبود مشتری برای خرید بود، استدلالی که بسیار هم درست است.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
اما بانک پارسیان بدنبال مشتری توانمندی بود تا بتواند شرکت صنایع معدنی کانیسازان کیمیا، یکی از بزرگترین بنگاههای اقتصادی خود را واگذار کند.
فولاد مبارکه
نیاز سنجی بزرگترین اتفاقی بود که از سوی بانک پارسیان انجام شد، رویکردی که فولاد مبارکه اصفهان را در صدر قرار داد. بانک پارسیان فروشنده واقعی و فولاد مبارکه خریدار واقعی بودند که پس از مذاکرات گسترده، آیین مبادله قرارداد فروش سهام شرکت صنایع معدنی کانیسازان کیمیا به شرکت فولاد مبارکه در مرکز تجاری-اداری زرافشان بانک پارسیان برگزار شد.
واگذاری اپال به اهل
در مراسم امضای این قرارداد، طرفین اظهاراتی کردند که نشان از پختگی این قرارداد دارد. مدیرعامل بانک پارسیان به عنوان فروشنده اپال گفت: شرکت صنایع معدنی کانیسازان کیمیا 13 درصد از مواد اولیه زنجیره فولاد را تامین میکند و مهمترین ماشین آلات اکتشافی را در اختیار دارد. وی با تاکید بر اینکه شرکتهای بزرگ به دنبال توسعه و ماندگاری هستند گفت: تکمیل زنجیره ارزش مقوله بسیار مهمی است، از این رو خرید شرکت صنایع معدنی کانی سازان کیمیا توسط شرکت فولاد مبارکه و شرکت فولاد کاوه پارس، این نوید را به سرمایهگذاران میدهد که مسیر تصمیمگیریهای مدیران بنگاههای اقتصادی مسیری بلند مدت و در راستای توسعه پایدار است.
بزرگترین معامله تاریخ
اما مدیرعامل فولاد مبارکه خرید شرکت صنایع معدنی کانیسازان کیمیا را بزرگترین معامله تاریخ فولاد مبارکه توصیف کرد و گفت: این معامله به لحاظ رقم و عدد، بزرگترین معامله بورسی امسال بود و بزرگترین مشارکت معدنی سال بهشمار میرود. محمدیاسر طیبنیا خرید سهام شرکت اپال را تضمینکننده سودآوری گروه فولاد مبارکه در آینده دانست و گفت: هدف از این مشارکت، تامین پایدار گندله و کنسانتره مورد نیاز گروه فولاد مبارکه است.
چالش مواد اولیه
وی با اعلام اینکه فولاد مبارکه بزرگترین تولیدکننده فولاد کشور و منطقه است گفت: بزرگترین چالش فولاد مبارکه، تامین مواد اولیه بوده که شاید بدلیل پیشی گرفتن گلوگاههای جدید همچون محدودیت های انرژی، کمتر سخنی از آن شنیده شده و در پلههای عقبتر قرار گرفته است. مدیرعامل فولاد مبارکه با اشاره به توسعه صنعت فولاد گفت: ظرفیت تولید فولاد کشور به 50 میلیون تن رسیده که با احتساب تولید فولاد مبارکه با 100 درصد ظرفیت، میزان تولید فولاد کشور به 65 درصد از ظرفیت نصب شده است. وی با اشاره به برنامه ریزی تولید 55 میلیون تن فولاد در سال گفت: پروژههای در دست اجرا برای رسیدن به ظرفیت تولید 65 تا 68 میلیون تن فولاد در حال انجام است طیب نیا با اشاره به اینکه مجوز تولید تا 145 میلیون تن فولاد در کشور صادر شده گفت: چالش تامین مواد اولیه برای تولید فولاد بسیار جدی و اجتناب ناپذیر است.
همچنین بخوانید تسخیر خورشید در پنل های فولاد مبارکه ذخایر فقط برای 20 سال
مدیرعامل فولاد مبارکه با اعلام اینکه ذخایر قطعی سنگ آهن کشور 3.3 میلیارد تن برآورد شده گفت: اگر برنامه تولید فولاد کشور محقق شود، این ذخیره کمتر از 20 سال تکاپوی نیاز صنعت را خواهد داد. وی با اشاره به اینکه سرمایهگذاری فولاد مبارکه در اُپال و گروه صنعتی کاوه پارس، تضمینکننده سرمایهگذاریهای انجامشده گذشته است گفت: بهرهبرداری تخصصی از شرکتهای گروه اُپال از دیگر اهداف قابل تحقق فولاد مبارکه است. وی همکاری فولاد مبارکه و فولاد کاوه پارس برای خرید اپال را گامی برای ادغام و مشارکت استراتژیک برای توسعه پایدار توصیف کرد و گفت: فولاد مبارکه این مشارکت را با هدف قوتبخشی به صنعت فولاد کشور انجام داد. طیب نیا با تاکید بر اینکه خرید سهام اپال الگویی برای مجموعههای دیگر در وزارت رفاه باشد گفت: امید آنکه در مجموعههای معدنی متفرق، اتفاقاتی مشابه معامله اپال تکرار شود و سرآغاز اتفاق مبارکی برای فولاد مبارکه و بانک پارسیان باشد.
سوددهی چندین برابری
واقعیت این است که بانکها نمی توانند در عرصه بنگاهداری سوددهی داشته باشند، زیرا تخصص بانک در عرصه تولید نیست. به همین دلیل واگذاری بنگاههای اقتصادی به بخشهای تخصصی همچون واگذاری اپال به فولاد مبارکه، بهترین رویکرد است. در این رابطه مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری پارسیان با تاکید بر اینکه خرید سهام اپال آینده تأمین مواد اولیه فولاد مبارکه را تضمین کرد گفت: با ورود فولاد مبارکه به این شرکت، سوددهی آن چندین برابر خواهد شد. محمدمسعود سمیعینژاد با یادآوری اینکه در گذشته صاحبان معادن کرمان قصد داشتند سنگ آهن به فولاد مبارکه و فولاد خوزستان ندهند گفت: فولاد مبارکه و فولاد کاوه پارس به مجموعه بزرگ معدنی کشور وصل شدند و آینده تأمین مواد اولیه خود را تضمین کردند.
چالش کمبود مواد اولیه
اگرچه فولاد مبارکه بزرگترین تولید فولاد کشور است، اما چنانچه مواد اولیه مورد نیاز را نتواند تامین کند، با چالش جدی رو به رو خواهد شد. در این رابطه معاون خرید فولاد مبارکه با تاکید بر اینکه شرکت همواره در زمینه تأمین مواد اولیه دغدغه و مشکل داشت گفت: اکثر تولیدکنندگان مواد اولیه به سمت ساخت کارخانههای فولادسازی رفته و توازن این ماده حیاتی برای فولاد مبارکه دچار دگرگونی شده است. مصطفی عطاییپور با تاکید بر اینکه فولاد مبارکه همواره به فکر تأمین پایدار مواد اولیه خود بود گفت: فولاد مبارکه با خرید معادنی در اصفهان و یزد تاحدودی این هدف را اجرایی کرد.
بام بیش برف بیشتر
اگر بر تولید تاکید می شود، باید زمینه های آن فراهم باشد، بنابر این وقتی فولاد مبارکه در حال گسترش مستمر است، باید نیازهای اولیه آن نیز تامین شود.در این رابطه معاون خرید فولاد مبارکه با اشاره به تامین پایدار و تداوم تولید و تبدیل فولاد مبارکه به هلدینگ گفت: در این شرایط نیاز است فولاد مبارکه در زمینه تأمین مواد اولیه دقت بیشتری داشته باشد.
تامین نیاز با خرید اپال
عطایی پور با تاکید بر اینکه خرید اپال میتواند کسری چهار میلیون و 600 هزار تنی گندله در فولاد مبارکه و مجتمع فولاد سبا و کسری 7 میلیون و 500 هزار تنی کنسانتره فولاد مبارکه را برطرف کند گفت: خرید اُپال بازوی بسیار قوی برای تأمین پایدار فولاد مبارکه است که بتوانیم به راحتی مواد اولیه را در راستای افزایش تولید داشته باشیم.
لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/910496/