پیام سپاهان

آخرين مطالب

با وجود قطعی‌های برق، چرا نمایندگان با تغییر ساعت رسمی کشور مخالفند؟ اقتصادی

با وجود قطعی‌های برق، چرا نمایندگان با تغییر ساعت رسمی کشور مخالفند؟
  بزرگنمايي:

پیام سپاهان - دنیای اقتصاد /متن پیش رو در دنیای اقتصاد منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
در شرایطی که کشور با ناترازی انرژی و بحران قطعی برق مواجه است، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس به «دنیای‌اقتصاد» گفت تلاش می‌کنیم با مجاب کردن نمایندگان بتوانیم در آینده نزدیک برای تصویب لایحه تغییر ساعت رسمی کشور رای بگیریم.
روز چهارشنبه بررسی لایحه تغییر ساعت رسمی کشور در صحن علنی مجلس بررسی شد، اما نمایندگان با هرگونه فوریت این لایحه مخالفت کردند و بر این اساس قرار است که لایحه مذکور به صورت عادی در مجلس بررسی شود. این در حالی است که با توجه به ناترازی انرژی در کشور و رسیدن به روزهای گرم سال، تغییر ساعت رسمی کشور می‌توانست تغییرات قابل توجهی در الگوی مصرف انرژی ایجاد کند. آن‌طور که وزیر نیرو اعلام کرده با تغییر ساعت رسمی کشور 1200 مگاوات یعنی اندازه ظرفیت یک نیروگاه صرفه‌جویی در کشور ایجاد می‌شد. لایحه تغییر ساعت رسمی کشور با توجه به مشورت‌های کارشناسی به دولت و تاثیر مصوبه مجلس مبنی بر تثبیت ساعت در افزایش مصرف انرژی تقدیم مجلس شد. اگرچه پیش از این برخی نمایندگان بر اختیار دولت برای تغییر ساعت کاری ادارات تاکید می‌کردند، اما آنچه نادیده گرفته شده مصرف انرژی بخش خانگی و بخش خصوصی است.
بر این اساس در زمان بررسی فوریت لایحه تغییر ساعت رسمی کشور در مجلس مخالفان که به نظر می‌رسید نگاه سیاسی دارند، تاکید می‌کردند که نیازی به تنظیم قانون برای جابه‌جایی ساعت نیست، چراکه دولت می‌تواند ساعت کاری کارکنان دولت را تنظیم کند. مخالفان همچنین به سرگردانی و بلاتکلیفی ناشی از تغییر ساعات اداری اشاره می‌کردند و معتقد بودند که دولت اختیار دارد که با توجه به شرایط آب‌وهوایی منطقه‌ای، ساعت ادارات را تغییر دهد.
موافقان اما تاکید می‌کردند که در شرایط فعلی که کشور درگیر ناترازی انرژی است، این لایحه می‌تواند نقش بسیار مهمی در کاهش خاموشی‌ها و صرفه‌جویی در مصرف انرژی داشته باشد. از سوی دیگر هماهنگی بیشتر ساعت کاری با نور طبیعی روز می‌تواند مصرف روشنایی و استفاده از دستگاه‌های خنک‌کننده در ساعات میانی روز را کاهش دهد. همچنین موافقان اعلام می‌کردند که با افزایش هماهنگی ساعت کاری با نور روز، نیاز به روشنایی الکتریکی در ادارات و واحدهای تجاری کاهش می‌یابد. پیش از اظهارات موافقان و مخالفان فوریت این لایحه، رفیع‌زاده، رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور در دفاع از لایحه تغییر ساعات کار رسمی کشور تاکید کرد که این کار تا دو سال پیش هم در کشور اجرا می‌شد و تاثیر قابل توجهی‌ داشت. که طبق نظر تخصصی وزارت نیرو، اگر دولت درباره تغییر ساعت بتواند اجازه داشته باشد، میزان صرفه‌جویی از هزار تا 1500 مگاوات روزانه خواهد بود که معادل توان تولید یک نیروگاه 1200 مگاواتی است.
به گزارش «ایسنا»، رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور اظهار کرد: در این لایحه ما از مجلس تقاضای اجازه تصمیم‌گیری در خصوص ساعت کارمندان را داریم. تغییری که در تنوع جغرافیایی وجود دارد، حمل‌ونقل و ترافیک و آلودگی هوا و تغییرات تکنولوژی که از همه اینها مهم‌تر است، این لایحه فرصتی به دولت می‌دهد که بتواند درباره سقف ساعت کاری و تعطیلات پنج‌شنبه‌ها و در شرایط اضطرار، آلودگی هوا، ماه رمضان و موارد خاص تصمیم بگیرد.
در نهایت اما نمایندگان با 104 رای موافق، 117 رای مخالف و 4 رای ممتنع از مجموع 225 نماینده حاضر در جلسه با دو‌فوریت آن مخالفت کردند. سپس یک فوریت این لایحه به رای گذاشته شد که نمایندگان مجلس با 114 رای موافق، 106 رای مخالف و 4 رای ممتنع از مجموع 224 نماینده حاضر با آن مخالفت کردند. پس از عدم موافقت مجلس با دو فوریت و یک فوریت لایحه تغییر ساعت رسمی کشور، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس گفت که لایحه تغییر ساعات ادارات به صورت عادی بررسی می‌شود.
فریدون همتی، نایب‌رئیس کمیسیون برنامه‌وبودجه مجلس در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» در خصوص چرایی عدم رای نمایندگان به فوریت لایحه تغییر ساعت رسمی کشور، گفت: نمایندگان با توجه به استدلالی که دارند و نتیجه‌ای که به آن می‌رسند به یک لایحه رای مثبت یا منفی می‌دهند. هر کدام از نمایندگان بر اساس استدلالی مخالف و برخی موافق هستند و تعیین‌کننده نهایی رای اکثریت نمایندگان است. مصرف برق و اقتصاد کشور موضوعی نیست که نمایندگان نسبت به آن نگاه سیاسی داشته باشند و اگرچه امکان دارد برخی این نگاه را داشته باشند، اما معتقدم در رد فوریت لایحه تغییر ساعت رسمی، نمایندگان نگاه سیاسی نداشتند.
او تاکید کرد: به نظر بنده تغییر ساعت رسمی کشور می‌تواند به ما در بهره‌گیری از روشنایی روز کمک کند. بر این اساس و با تغییر ساعت رسمی کشور در اوج پیک مصرف برق ادارات می‌توانستیم یک ساعت زودتر تعطیل کنیم. در سنوات گذشته نیز جابه‌جایی ساعت تجربه خوبی از جهت مصرف انرژی بود.
نایب‌رئیس کمیسیون برنامه‌وبودجه مجلس‌ تصریح کرد: معتقدم که باید فوریت لایحه تغییر ساعت رسمی کشور رای می‌آورد. اما در حال حاضر نیز این لایحه در کمیسیون بررسی و در نهایت در صحن مجلس بررسی می‌شود. ما پیگیری می‌کنیم که کمیسیون لایحه تغییر ساعت رسمی کشور را بررسی کند و نظر کارشناسان، دولت و مرکز پژوهش‌ها را نیز می‌گیریم و تلاش کنیم تا مجلس را مجاب کنیم و بتوانیم در آینده نزدیک برای تصویب این لایحه رای بگیریم.
همتی با اشاره به ناترازی انرژی در کشور خاطرنشان کرد: با تغییر ساعت رسمی کشور ادارات در پیک مصرف یک ساعت زودتر تعطیل می‌شود و بر این اساس فشار کمتری به سهم برق مصرف خانگی وارد می‌شود. مشکل ما این است که بنگاه‌های مهم را در تابستان به دلیل بی‌برقی و در زمستان به دلیل نبود گاز تعطیل می‌کنیم.
او به تاثیر ناترازی انرژی در صنعت اشاره کرد و افزود: کاهش تولید که به موجب قطع برق ایجاد می‌شود موجب افزایش قیمت‌ها می‌گردد و از سوی دیگر کارگر بیکار می‌شود. بنابراین قطع برق مجموعه‌ای از آثار منفی برای بنگاه‌ها را به دنبال دارد. متاسفانه چندین سال است که ناترازی‌ها متوجه کشور شده و هر سال از این موضوع لطمه می‌بینیم.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/960515/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

داستانک/عاقبت ثروتمندان و فقیران از نظر بهلول

سیاست عجیب شیائومی؛ تبلت «حرفه‌ای» 3 سال کمتر از مدل عادی آپدیت می‌شود

سرمقاله دنیای اقتصاد/ پیش‌‌‌نیازهای استفاده از توافق

انفجار مهیب در بندر شهید رجایی؛ حادثه یا خرابکاری؟!

سرمقاله سازندگی/ وزیر یا سرباز؟

سقف و کف «حقوق» بازنشستگان کشوری در سال جاری

مناسبت روز/ یکشنبه، 7 اردیبهشت‌ماه

پای درس ایثار | ماجرای معلمی فراتر از یک درس/ آموزگار شاهین‌شهری مرهمی بر دل رنج‌های پنهان دانش‌آموزش شد

خبر جدید درباره حذف کارت سوخت/ توصیه جایگاه‌داران به مردم: این کار را انجام دهید، بعدا دچار مشکل می‌شوید!

شاعرانه/جوانی خود مرا تنها امید زندگانی بود

الف: وزیر جدید اقتصاد جدید، همان همتی است!

ما به التفاوت حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی کی واریز می‌شود؟

برپایی جشنواره گل محمدی در الله رود بار بابل + عکس

هوای اصفهان آلوده است

شعری از محمد زارعی، شرکت‌کنندۀ فصل چهارم سرزمین شعر

سرمقاله خراسان/ "مکانیسم ماشه باید غروب کند"

اجرای برنامۀ مهارت‌آموزی ورزشی دانش‌آموزان اصفهانی در هفت رشته

ضخامت گلکسی زد فولد 7 سامسونگ فاش شد

مافیا و انحصار اقتصادی نمی‌خواهد قیمتها پایین بیاید

با همکاری فولاد مبارکه کمترین نوسان عرضه محصولات نورد را تجربه کردیم و هیچگونه قطعی عرضه نداشتیم

فرصت رفع مشکلات ارزی با حضور میدانی مسوولان وزارت صمت در فولاد مبارکه

اولویت کمک به افزایش صادرات فولاد مبارکه و ورود ارز به کشور

سال خوب تولید و ارزآوری با تأمین انرژی مورد نیاز محقق خواهد شد

طوفان و رگبار پرقدرت در راه کشور / بارش تگرگ به این استان ها رسید

عارف حاجی عیدی و مجید علیاری خریدهای سپاهان

کارگران؛ مهم‌ترین نقش‌آفرینان تولید و مستحق والاترین تکریم‌ها

در زمینه شفافیت به‌ هیچ‌ عنوان با هیچ‌کس عقد اُخوت نبسته‌ایم/ در زمینه شفافیت و مبارزه با فساد به‌ موازات موضوعات فنی مدعی و پیشرو باشیم

ایران اکسپو، جلوه‌گاه توانمندی صادراتی شرکت فولاد هرمزگان

داستان ضرب المثل گدا به گدا رحمت به خدا

موفقیت بازی R.E.P.O به یکی از بزرگ‌ترین مشکلات آن تبدیل شده است

غریزه معامله‌گری ترامپ می‌تواند به توافق با ایران منجر شود؟

شاهین‌های ضدایرانی در واشنگتن بازی را برهم می‌زنند؟

انفجار بندر عباس و راز ابر قارچی

حفظ منافع ملی مهم است/ نباید به چین امتیاز اضافه بدهیم

دیدار مدیرکل بنیاد مازندران با خانواده شهید امنیت محمد ایاره در ساری

فواید و مضرات حنا برای موی سر

هم‌افزایی راه‌آهن و فولاد مبارکه؛ نقشه‌راه تازه‌ای برای عبور صنعت فولاد از تنگنای حمل مواد اولیه

توسعه تکنولوژی، بهبود راندمان و امکان مانیتورینگ تصفیه‌خانه صفاییه فولاد مبارکه

شعری از حمید حمزه نژاد، شرکت‌کنندۀ فصل چهارم سرزمین شعر

داستانک/ سنگ قبر پدر و مادر

گهی پشت بر زین، گهی زین به پشت

داستانک/ قضاوت کار ما نیست

دادستان آمریکایی ویکی‌پدیا را به نشر پروپاگاندا متهم کرد

پایداری شبکه ارتباطی در بندرعباس بررسی می شود

انقلاب ارتباطی؛ اینترنت ماهواره‌ای فقط با 10 دلار!

افشاگری درباره استفاده رژیم صهیونیستی از هوش مصنوعی در جنگ غزه

از مدینه تا اُم؛ آیفون‌های میراث معنوی کاویار با داستان‌های مقدس و قیمت نجومی

همکاری دختر بیل گیتس و بانوی خلاق ایرانی برای ساخت یک اپلیکیشن

با وجود قطعی‌های برق، چرا نمایندگان با تغییر ساعت رسمی کشور مخالفند؟

منافع تندروها و کاسبان تحریم با منافع ملی در تضاد است