سالن اجلاس اصفهان چشمنوازترین پروژه عمرانی کشور است
گفتگو
بزرگنمايي:
پیام سپاهان - رئیس کمیسیون هوشمندسازی و حملونقل شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به طراحی منحصر بهفرد سالن اجلاس اصفهان که با الهام از نیمکره و معماری سنتی ایرانی اجرا شده است، گفت: این پروژه یکی از نمونههای نادر طراحی بومی و ساخت داخلی بوده و در ابعاد خود چشمنوازترین پروژه عمرانی کشور است.
به گزارش خبرگزاری ایمنا، ابوالفضل قربانی امروز _چهارشنبه سوم اردیبهشت_ در بازدید مدیران اسبق بنیاد تعاون سپاه از پروژههای شاخص عمرانی شهرداری اصفهان با اشاره به روند احداث و وضعیت فعلی پروژه بزرگ سالن اجلاس شهر اصفهان و ابعاد گسترده این طرح اظهار کرد: این پروژه یکی از کمنظیرترین اقدامات عمرانی و اجرایی شهر در دو دهه اخیر است.
وی با اشاره به تاریخچه آغاز پروژه به مصوبه شورای اسلامی شهر اصفهان در سال 1389 افزود: آن زمان، شورای اسلامی شهر 11 عضو داشت که همگی به این پروژه رأی موافق دادند؛ اتفاقی کمسابقه در تاریخ تصمیمگیریهای شورای شهر بود.
رئیس کمیسیون هوشمندسازی و حملونقل شورای اسلامی شهر اصفهان تاکید کرد: در آن سال برای نخستین بازدید، زمین محل پروژه که در تملک شهرداری بود، کاملاً بکر و فاقد هرگونه زیرساختی بود؛ بهگونهای که در همان نخستین بازدید، حتی با حمله سگهای ولگرد روبهرو شدیم.
قربانی با تأکید بر اینکه عملیات احداث پروژه با روحیهای جهادی آغاز شد، گفت: در مدتی کوتاه، تنها ظرف سه ماه، بسیاری از مراحل مقدماتی از جمله تجهیز کارگاه و آمادهسازیهای اولیه انجام گرفت و اگر بخواهیم مصداقی برای یک کار جهادی تمامعیار بیاوریم، بیشک پروژه سالن اجلاس یکی از بارزترین نمونهها است.
وی با اشاره به مشکلاتی که در مسیر اجرای پروژه به وجود آمده است، ادامه داد: در میانه راه، بحث انتقال این پروژه به کیش توسط برخی مسئولان مطرح شد، اما پس از رایزنیهای گسترده در تهران، در نهایت تصمیم بر آن شد که سالن اجلاس بینالمللی تهران در همان مکان فعلی ساخته شود؛ سالنی که در زمان برگزاری نخستین اجلاس خود با مشکلات زیادی همچون نشت آب روبهرو شد.
رئیس کمیسیون هوشمندسازی و حملونقل شورای اسلامی شهر اصفهان خاطرنشان کرد: پایهریزی و طراحی سالن اجلاس اصفهان با دقت و الهام از معماری اصیل ایرانی و با بهرهگیری از نماد نصفجهان، یعنی یک نیمکره کروی، انجام شد.
قربانی گفت: این پروژه نهتنها از نظر معماری، بلکه از نظر انتقال دانش فنی در حوزه عمران، سازه، تأسیسات و مکانیک، نقش بیبدیلی ایفا کرد و مهندسان جوانی که در ساخت این پروژه مشارکت داشتند، امروز توان رقابت با بهترین مهندسان بینالمللی را دارند، اما از این ظرفیت کمتر بهرهبرداری میشود.
وی افزود: سفیر وقت ایران در چین، زمانی که از این پروژه بازدید کرد، با صراحت اعلام نمود که پس از سالن اجلاس سازمان ملل، سالن اجلاس اصفهان دومین پروژه بزرگ و بینظیر از نظر ساختار معماری و امکانات است و از این لحاظ، سالن اجلاس اصفهان ظرفیتی استثنایی برای برگزاری رویدادهای ملی و بینالمللی دارد.
رئیس کمیسیون هوشمندسازی و حملونقل شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به ارزش روز این پروژه تصریح کرد: در حال حاضر، ارزش پروژه سالن اجلاس با توجه به نرخ تورم، به بیش از 20 هزار میلیارد تومان میرسد؛ رقمی بسیار سنگین که میطلبد در بهرهبرداری از این پروژه با نگاه حرفهای و در شأن آن اقدام شود.
قربانی با انتقاد از بلاتکلیفی در بهرهبرداری از پروژه گفت: سرمایه عظیمی که صرف احداث این پروژه شده است، نباید معطل بماند و در دوره دولت سیزدهم، مذاکراتی با نهادهایی همچون وزارت نفت، وزارت نیرو و قرارگاه خاتمالانبیاء برای واگذاری این مجموعه صورت گرفت و حتی شهرداری نیز آمادگی داشت که پروژه را واگذار کند، تا از محل آن در توسعه خطوط مترو استفاده شود، اما وقوع یک حادثه موجب توقف روند شد.
وی ادامه داد: هماکنون اگر نهادهایی همچون فیفا یا کنفدراسیون فوتبال آسیا یا سایر مجموعههای بینالمللی بخواهند از این مجموعه استفاده کنند، آمادگی واگذاری کامل و امکان عقد قرارداد برای بهرهبرداری مشارکتی نیز وجود دارد.
رئیس کمیسیون هوشمندسازی و حملونقل شورای اسلامی شهر اصفهان تأکید کرد: مشکل اصلی ما در حال حاضر، بهرهبرداری متناسب با ظرفیت این پروژه است؛ برگزاری رویدادهای کوچک در شأن این مجموعه نیست و اگر نهادهای بالادستی همکاری کنند، میتوان از این ظرفیت در سطح ملی و بینالمللی بهرهبرداری کرد.
سالن اجلاس سرمایهای عظیم برای آینده شهر و کشور است قربانی با اشاره به زیرساختهای همراه پروژه از جمله هتل، سوئیتهای سنتی و بازارچهها اظهار داشت: سوئیتها کاملاً ساخته شده و قابل بهرهبرداری هستند و فضای پروژه بسیار تمیز و مرتب است، همچنین طراحی بدنه و پوسته سالن بهطور کامل در داخل کشور انجام شده و نمونهای مشابه با این کیفیت و مقیاس تاکنون در کشور مشاهده نشده است.
وی با اشاره به ساختار ویژه پوشش سالن اضافه کرد: در ورزشگاه نقشجهان، اسکلت فلزی به وضوح نمایان است، در حالی که در سالن اجلاس اصفهان، طراحی به گونهای صورت گرفته که این اسکلت بهطور کامل پوشانده شده و نمایی بسیار شکیل دارد و حتی طراحی و اجرای سازه کاور بدنه نیز توسط همان پیمانکار اصلی انجام شد، هرچند به دلیل سنگینی هزینه، ادامه آن فعلاً متوقف شده است.
رئیس کمیسیون هوشمندسازی و حملونقل شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به ظرفیت 10 برابری این مجموعه نسبت به برج میلاد خاطرنشان کرد: در صورت فعال شدن این مجموعه، شهر اصفهان به قطب مهمی در حوزه دیپلماسی و رویدادهای بینالمللی تبدیل خواهد شد، اما تحقق این امر نیازمند تأمین زیرساختهایی همچون فرودگاه و شبکه حملونقل متناسب با حجم میهمانان ورودی است؛ به عنوان مثال، فرودگاه فعلی تنها ظرفیت پذیرش پنج هواپیما را دارد، در حالی که برای چنین مرکزی باید ظرفیت پذیرش حداقل 7000 نفر در یک مقطع زمانی فراهم شود.
قربانی گفت: برای بهرهبرداری مؤثر از سالن اجلاس اصفهان، باید مسئولانی وارد میدان شوند که تخصص لازم را داشته باشند و اراده عملی برای پیشبرد اهداف این مجموعه را در خود ببینند.
وی افزود: این پروژه فقط یک ساختمان نیست؛ سرمایهای عظیم برای آینده شهر و کشور است که باید با نگاهی جامع و برنامهمحور مدیریت شود.
کد خبر 860280
-
چهارشنبه ۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۰:۲۱:۵۶
-
۸ بازديد
-

-
پیام سپاهان
لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/959801/