پیام سپاهان

آخرين مطالب

آبخوان اصفهان تا 10 سال دیگر به مرگ کامل می‌رسد اقتصادی

آبخوان اصفهان تا 10 سال دیگر به مرگ کامل می‌رسد
  بزرگنمايي:

پیام سپاهان - ایرنا / رئیس بخش زلزله‌شناسی و خطرپذیری مرکز تحقیقات وزارت راه، مسکن و شهرسازی گفت: برآوردها نشان می‌دهد با ادامه همین روند و نوع برداشت از منابع آب زیرزمینی، آبخوان دشت اصفهان تا 10 سال آینده به‌طور کامل به میرایی و مرگ می‌رسد.
علی بیت‌اللهی، رئیس بخش زلزله‌شناسی و خطرپذیری مرکز تحقیقات وزارت راه، مسکن و شهرسازی افزود: در شرایطی که آبخوان اصفهان به ویژه در محدوده ساختار شهری افت شدید دارد، با برداشت‌های بیشتر برای تامین آب شرب و یا هر هدف دیگری در عمل به مرگ آبخوان دشت اصفهان کمک می‌کنیم تا بیشتر از پیش به شرایط بحرانی برسد.
وی با بیان اینکه با افزایش فشار بر آبخوان‌ها در اصفهان نرخ فرو نشست تشدید پیدا خواهد کرد، گفت: نکته بسیار مهم این است که فرونشست زمین همین حالا هم در شهر اصفهان به «شرایط حدی» رسیده است.
وی تصریح کرد: شرایط حدی به این معنی است که اثرات فرونشست زمین در سطح زمین مشهود شده و از این به بعد هر چقدر نشست بیشتر باشد، مستحدثات در سطح زمین بیشتر تحت تاثیر قرار می‌گیرند.
بیت‌اللهی تاکید کرد: این شرایط را باید کنترل کرد تا اثرات فرونشست کمتر و خفیف‌تر شود اما در وضعیت کاهش نزولات جوی به هیچ وجه عاقلانه نیست که فشار بر آب‌های زیرزمینی در اصفهان بیشتر شود.
وی افزود: درست است که این کار برای تامین نیازهای مردم انجام می‌شود اما باید توجه کنیم که مردم نیاز به آرامش روانی، امنیت ساختمانی و حوادث خوشایند دارند نه حوادثی که هر روز روحیه و روان آن‌ها را برنجاند.
بیت‌اللهی گفت: شاخص‌های فرونشست حدی، فروچاله‌های متعدد در معابر شهری اصفهان و منتشر شده در اخبار رسانه‌ها است.
وی افزود: این شرایط فرونشستی اصفهان کاملا قابل استناد است و مستندات متعددی برای آن وجود دارد.
وی یادآور شد: شکاف‌های فرونشستی در قسمت شمالی استادیوم تازه تاسیس نقش جهان به وضوح قابل مشاهده بوده و از این رو فرونشست حدی اصفهان نه یک نظریه بلکه واقعیت عیان است.
وی افزود: در بسیاری از محلات مسکونی اصفهان شکاف‌هایی در ساختمان های مسکونی وجود دارد که دست از بین آن‌ها رد می شود.
نشست 1.5 متری زمین در اصفهان طی 10 سال گذشته
رئیس بخش زلزله‌شناسی و خطرپذیری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با بیان اینکه نرخ فرونشست اصفهان حدود 15 سانتی متر در سال است، گفت: این نرخ فرونشست، حداقل بیش از 10 سال در اصفهان اتفاق افتاده و با این احتساب زمین در این بازه زمانی یک متر و نیم فرونشسته که این عدد وحشتناکی است.
وی افزود: حداکثر نشست مجاز ساختمان در آیین نامه مقررات ملی ساختمان، 2 و نیم سانتی متر و این عدد مربوط به کل عمر ساختمان است.
بیت‌اللهی افزود: اگر فرونشست 10 ساله اصفهان را در نظر بگیریم، می‌بینیم که زمین یک و نیم متر در یک گستره وسیع پایین رفته است.
وی افزود: وقتی کل زمین یک محدوده پایین برود، چیزی از سوی بیننده احساس نمی‌شود و در این شرایط لوله‌ها، خیابان‌‎ها و ساختمان‌ها نشست تدریجی را تحمل می‌کنند و کم کم با رسیدن به مرز «تنش گسیختگی» شکافت بر می‌دارند و می شکنند.
600 مسجد و مدرسه در معرض خطر فرونشست در اصفهان
وی گفت: طبق برآوردی که داشتیم متاسفانه نزدیک به 300 مسجد و 300 مدرسه در اصفهان در پهنه فرونشستی قرار دارند و این عددها گویای شرایط بد فرونشست اصفهان است.
بیت‌اللهی افزود: اگر اصفهان در شرایط کم بارشی و ذخایر کم سد زاینده‌رود به تامین آب از طریق آب های زیرزمینی بپردازد، شرایط فرونشست اصفهان بدتر خواهد شد.
وی اضافه کرد: اولویت اول تامین آب شرب و جلوگیری از فرونشست زمین در اصفهان است و به همین منظور چاره‌ای نیست جز اینکه به پروژه‌های انتقال آب اجازه اجرا داده شود.
طبق گزارش سازمان زمین‌شناسی نرخ فرونشست اصفهان به طور میانگین بین 15 تا 18 سانتی‌متر در سال است.
اصفهان تنها شهری محسوب می‌شود که فرونشست به دل آن نفوذ کرده و به گفته کارشناسان، این موضوع ریسک پذیری این خطه را بیشتر کرده است و تنها راهکار جلوگیری از پیشرفت فرونشست، جاری شدن زاینده‌رود و کاهش برداشت آب ‌های زیرزمینی دشت «اصفهان برخوار» است؛ اتفاقی که هرچقدر به تعویق بیفتد با مشکلاتی نظیر تهدید سازه‌های شهری، ساختمان‌ها و خطوط انتقال نیرو، جمعیت 2 و نیم میلیون نفری شهر اصفهان را تهدید خواهد کرد.
فرونشست یک پدیده زیست محیطی به معنی نشست تدریجی و یا پایین رفتن ناگهانی سطح زمین به دلیل تراکم موارد زیرسطحی است؛ برداشت بیش از حد از آب‌های زیرزمینی ناشی از نیاز روزافزون به منابع آب که به دنبال توسعه جمعیت، صنعت و کشاورزی در حوضه آبریز زاینده رود رخ داده از دلایل اصلی فرونشست به شمار می‌رود.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/955444/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مجرمان فرارهای مالیاتی را به دادستانی اعلام کنید

احیای بافت تاریخی باید به گفتمان غالب مدیران شهری تبدیل شود

پیام مدیرعامل ذوب‌آهن اصفهان به مناسبت روز ملی منابع انسانی

گل‌های کاشان در دستان ماموران شهرداری دهگلان

عطار نیشابوری به لحاظ سینمایی منطق‌الطیر را بسیار دراماتیک نوشته است

بین عطار نیشابوری و سعدی کدام یک بالاتر هستند؟

ردیاب‌های خوش‌رنگ جدید چیپولو معرفی شدند؛ سازگار با اندروید و iOS

ویدیو لورفته از وان‌پلاس 13T، طراحی متفاوت پرچمدار جمع‌وجور چینی‌ها را نشان می‌دهد

تریلر بازی Fatal Fury: City of the Wolves سبک مبارزه هوکوتومارو را نشان می‌دهد

طبل میان‌تهی مخالفان مذاکره

خط تخریب مذاکرات از تهران تا واشنگتن

یارانه فروردین ماه دهک‌های اول تا سوم به حساب سرپرستان خانوار واریز شد

رسیدگی به بیش از 15 پرونده در نخستین جلسه کمیته نظارتی شورای شهر ویژه منطقه 8 اصفهان

آمادگی دستگاه قضا برای همکاری همه‌جانبه با استانداری اصفهان

حجم سد زاینده‌ رود به 275 میلیون متر مکعب رسید / حجم آب سدهای کشور چقدر است؟

جزئیات کشف سه معدن در دامنه کبیرکوه در آبدانان

وقتی که پنالتی هفته را در اصفهان ندیدند

اداره امور اقتصاد و دارایی مجرمان فرارهای مالیاتی را به دادستانی اعلام کند

خروجی سد زاینده‌رود کاهش یافت؛ ذخیره سد 290 میلیون مترمکعب

17 هکتار به محدوده شهر تیران افزوده شد

تجمع دانشجویان کاشانی در حمایت از مردم فلسطین+تصاویر

نصب مبلمان ویژه خیابان ابوذر در سال جاری

نگاهی به شخصیت عطار نیشابوری

آنچه درباره عاقبت عجیب عطار نیشابوری نمی‌دانید!

کوجیما مکانیسم جالبی برای باس‌فایت‌های Death Stranding 2 ارائه خواهد کرد

آینده مذاکرات؛ انعطاف حداکثری کم در مقابل کم

دلواپسان صلح از مجلس تا ایتا

اولین فرصت رفع تمام تحریم‌ها

منتقد مؤمن، روشنفکر اخلاق‌گرا

خوزستان تعطیل شد

هدف رسیدن به سکوی نخست آسیا و حضور در رقابت‌های جهانی

هشدار زرد هواشناسی استان اصفهان

سخنان ارزشمند دکتر قمشه ای

خشم اصولگرایان ایتایی از مذاکرات

دیپلمات پیشین: اراده ترامپ بر حصول توافق است

تحلیلگر اصولگرا: پزشکیان اهل نمایش سیاسی از مذاکرات نیست

مذاکرات مسقط از نگاه دیگران

مذاکرات عمان شاخک‌های اسرائیل را تیز کرد

پیش بینی افزایش تند باد و رگبار لحظه ای در بیشتر مناطق اصفهان

اعتراف سارق به 55 فقره سرقت کابل مخابراتی

تدوین اطلس فرهنگی و گردشگری روستا‌های استان اصفهان

احداث هتل پنج ستاره در کاشان

هدیه مخصوص اهالی ونک به وزارت بهداشت چه بود؟

احداث پروژه شهید فخری‌زاده با معماری متفاوت / بهره‌برداری از 60 پروژه تا پایان سال جاری

ریزش شبکه فاضلاب در خیابان بهارستان شرقی اصفهان

عملیات پل‌های شهید فخری‌زاده در اصفهان آغاز شد

جدول خاموشی برق اصفهان فردا سه شنبه 26 فروردین 1404 اعلام شد | ساعات قطعی برق اصفهان سه شنبه 26 فروردین 1404 | اپلیکیشن برق من چیست؟ + لینک دانلود

120 مگاوات برق خورشیدی فولاد مبارکه به‌ زودی وارد مدار می‌ شود

پیش بینی هواشناسی اصفهان فردا سه شنبه | پیش‌ بینی وضعیت آب و هوا اصفهان فردا سه شنبه 26 فروردین 1404 + آب و هوای اصفهان فردا

نشست مدیرعامل گروه فولاد مبارکه با مدیرعامل، اعضای هیات مدیره و تعدادی از مدیران شرکت ایریسا