پیام سپاهان

آخرين مطالب

اولین فرصت رفع تمام تحریم‌ها سیاسی

اولین فرصت رفع تمام تحریم‌ها
  بزرگنمايي:

پیام سپاهان - هم میهن /متن پیش رو در هم میهن منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
قاسم محبعلی-مدیرکل پیشین خاورمیانه و شمال آفریقا در وزارت خارجه| 1 این اتفاقی ویژه بعد از حدود چند دهه بود که بین ایران و آمریکا رخ داد: مذاکرات رسمی و اعلام‌شده صورت گرفت. این خودش تحولی جدید است که باید از آن استقبال کرد. مسئله دیگر اینکه طرفین، به‌خصوص طرف آمریکایی، بسیار مثبت واکنش نشان دادند. هم بیانیه کاخ سفید و هم توئیتی که خود آقای ویتکاف زده است، برداشت مثبتی را از مذاکرات اعلام کرده‌اند.
بیانیه وزارت خارجه عمان هم بیانیه مثبتی است، در عین حال که به دو مسئله مهم اشاره کرده است: یکی اینکه هدف این مذاکرات، رسیدن به توافقی منصفانه و الزام‌آور است. توجه دارید که برجام توافقنامه داوطلبانه و «جنتلمنانه» بود و الزام‌آور نبود. فقط قطعنامه‌های شورای امنیت، به‌خصوص برای ایران، الزام‌آور بود؛ چون طرفی که قطعنامه نسبت به او صادر شده، ایران بود.
طبیعتاً مفهوم توافق الزام‌آور این است که نه‌تنها دولت‌ها بلکه، در آمریکا کنگره و در ایران، مجلس، باید آن را تصویب کنند. خروج از چنین توافقنامه الزام‌آوری هم طبعاً برای طرفین مشکل می‌شود. این ارزیابی کلی است، بدون اینکه وارد جزئیات شویم، چون جزئیات روشن نیست. به نظر می‌رسد طرفین در این دور فقط نقطه‌نظرات‌شان را به طرف مقابل منتقل کرده‌اند و جزئیات و ورود به بحث را به جلسه بعدی واگذار کرده‌اند.
2 هنوز برای قضاوت زود است ولی به نظر می‌رسد که هم طرف ایرانی و هم طرف آمریکایی علاقه‌مند و مشتاق هستند که مذاکرات به نتیجه برسد؛ البته مسائل همان‌طور که در بیانیه آقای ویتکاف آمده و کاخ سفید هم اشاره کرده، بسیار پیچیده است و با مسائل دیگر در ارتباط است. انتظار اینکه مذاکرات فوراً در یک یا دو جلسه به نتیجه برسند، شاید خوش‌باورانه باشد. باید تا جلسه دیگر صبر کرد تا ببینیم بعد از اینکه هیئت‌ها به پایتخت‌هایشان برگشتند و با مسئولین بالاتر و تصمیم‌گیران اصلی صحبت کردند، چه برداشتی از مسائل دارند. جلسه بعدی تا اندازه زیادی جهت مذاکرات را روشن خواهد کرد.
3 دولت‌ها به طور کلی در سیاست‌های اعلامی‌شان از این روند استقبال خواهند کرد. طرف‌هایی مثل روسیه، چین، حتی دولت اسرائیل و کشورهای عربی هم به صورت رسمی و علنی استقبال خواهند کرد و البته در این استقبال خواسته‌هایشان را هم به نوعی، مستقیم یا غیرمستقیم خواهند گنجاند؛ اما سیاست اعلامی با سیاست اعمالی ممکن است در بین کشورها متفاوت باشد. خواسته‌هایشان هم متفاوت است؛ بنابراین ممکن است که در جریان مذاکرات نقش‌های متفاوتی بازی کنند و اثرات متفاوتی روی طرفین بگذارند.
اروپایی‌ها حتماً از به نتیجه رسیدن مذاکرات استقبال خواهند کرد و توافق آمریکا می‌تواند به توافق با اروپا هم منجر شود. اعراب به‌طور کلی از این روند استقبال خواهند کرد، اگرچه ممکن است در عین حال نگران نزدیکی ایران و آمریکا باشند. اسرائیلی‌ها برخوردی درهم و دوگانه خواهند داشت و تلاش خواهند کرد منافع خودشان را هم در این مذاکرات ببینند. منافع آن‌ها هم این است که سیاست خاورمیانه‌ای ایران در قبال اسرائیل هم تغییر بکند.
باید صبر کرد تا ببینیم هر کدام از این بازیگران چقدر می‌توانند در جریان مذاکرات مؤثر باشند؛ ولی اگر تصمیم ایران به طور اساسی این باشد که با ترامپ و اطرافیان ترامپ در آمریکا به نتیجه برسد، این مؤثر خواهد بود. در ایالات متحده به نظر نمی‌رسد که وزارت خارجه و دستگاه‌های دیگر کاملاً هم‌نظر باشند و با شخص آقای ترامپ اختلاف نظر نداشته باشند. در جریان مذاکرات ممکن باید ببینیم بین دولت و شخص ترامپ چه تفاوت‌هایی به وجود می‌آید. ترامپ را به طور کلی باید از Establishment [ساختار قدرت]، نه کاملاً مجزا، ولی متفاوت تعریف کرد.
باید تلاش کرد در عین حال که با ترامپ توافق ممکن است،‌ از این فرصت استثنایی که جمهوری‌خواهان کل ارکان دولت آمریکا را در اختیار دارند، استفاده شود و توافقی حاصل شود که به تصویب کنگره هم برسد و همه تحریم‌های ایران رفع شود. این شاید اولین بار باشد که می‌شود امیدوار بود در صورتی که مذاکرات به توفیق کامل برسد، همه تحریم‌ها، نه‌تنها تحریم‌های هسته‌ای، برداشته شوند.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/955963/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

محوریت و ارزش ذاتی تولید به‌ عنوان پیشران رشد اقتصادی کشور/ گروه فولاد مبارکه پیشرو در جذب سرمایه‌گذاران

‌فولاد مبارکه؛ ویترین توان صادراتی کشور در ایران اکسپو 2025

شرکت فولاد و نورد سبا باید به یک برند مستقل و قدرتمند تبدیل شود

دامنه نوسان پویا؛ ضرورت امروز یا ریسک فردا؟

وام بدون کارمزد برای خرید تاکسی برقی در تهران آغاز شد | تاکسی‌های برقی در تهران: وام صفر درصد برای سفر به آینده سبز!

اصفهان میزبان «کمیسیون جهانی گردشگری 2026» می‌شود

اصفهان میزبان نشست سال ٢٠٢6 کمیسیون جهانی گردشگری شد

تجمع طلاب و روحانیون اصفهان در محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی برگزار می‌شود

ضرورت تمرکز و اولویت ایریسا بر سیستم‌های یکپارچه هوشمند در گروه فولاد مبارکه

عضو مجلس خبرگان رهبری: جنایات رژیم صهیونسیتی با حمایت آمریکا است

23 پروژه در منطقه 9 اصفهان آماده افتتاح و کلنگ‌زنی است

تاکید بر تسریع در گازرسانی به آستان امام‌زاده عبدالله و روستای همه‌سین

هوش مصنوعی جمینای گوگل به اپلیکیشن Photos در اندروید تزریق شد

حداقل حافظه داخلی موردنیاز برای اندروید 15 به 32 گیگابایت افزایش می‌یابد

تصاویر فاش شده از One UI 8 از تغییرات ناچیز خبر می‌دهند

اتفاق عجیب در کالیفرنیا؛ هکرها صدای جعلی ایلان ماسک و مارک زاکربرگ را در خیابان پخش کردند

ترکیه در مسیر استبداد؟

ارزیابی «تحلیلگر اسرائیلی» از شطرنج هسته‌ای آمریکا و ایران

مهندس اوحدی: خدمت‌رسانی به ایثارگران و خانواده‌های شهدا در دوره جدید پویاتر شده است

ساماندهی بوستان‌های لاله و گل نرگس در منطقه 11 اصفهان

بازدید دانشجویان دوره عالی و مهندسین پرواز از بنیاد مهدویت و‌ آینده‌پژوهی

اجرای دوره آموزشی «گفتگوی نسل‌ها» در اصفهان

زلزله 5 ریشتری در اصفهان؛ هشدار برای آمادگی بیشتر

بخشی از کتاب/ ذهن بی انتها، جسم پردوام

شعرخوانی زیبا از مهران مدیری

برنامه پیچیده اپل برای بهبود هوش مصنوعی محصولاتش با حفظ حریم خصوصی کاربران

عذرخواهی رسمی سامسونگ برای تأخیر در انتشار One UI 7

گفتگوی تیم کوک با ترامپ ظاهراً در لغو تعرفه‌ها تأثیر داشته است

مذاکرات اخیر ایران و آمریکا؛ دیپلماسی با حفظ عزت و منافع ملی

ناگفته‌های مدارس خیرساز

چه کسی لیبی را به حضیض رساند؟

رفع فیلترینگ مشمول مرور زمان نشود

پیام ویدئویی گردان‌های قسام برای خانواده‌های اسیران اسرائیلی (زیرنویس فارسی)

لحظه شکار کردن تک‌تیرانداز اسرائیلی توسط مقاومت در غزه

جنوب تشنه؛ درباره سواحل و جزایری که از توسعه بازمانده‌اند

یارانه این افراد افزایش می‌یابد

انتقال 3 توله خرس سیاه بلوچی از اصفهان به پردیسان

توقیف 8 تن تخم مرغ غیر بهداشتی در اصفهان

اصفهان پایان هفته بارانی و برفی است

امکان بهره‌مندی ساختمان‌های سبز اصفهان از مشوق‌های شهرداری

اصفهان میزبان دور بعدی نشست کمیسیون منطقه‌ای شرق آسیا و اقیانوسیه

آمار تصادفات در مبارکه 11 درصد کاهش پیدا کرده است

تاریخچه رقابت های کشتی فرنگی قهرمانی کشور از 1370 تا 1379

3 توله خرس سیاه بلوچی از اصفهان به پردیسان منتقل شدند

فرمانده انتظامی شهرستان شهرضا از کاهش 8 درصدی سرقت در این شهرستان خبر داد

تجمع کارکنان بنیاد شهید و امور ایثارگران استان در حمایت از مردم غزه

125 شهید غریب اسارت در استان اصفهان شناسایی شدند

جذب یک میلیون گردشگر خارجی و 20 میلیون گردشگر داخلی در اصفهان تا 1407

تصویر؛ پمپ بنزین بهارستان در تهران سال 1328

امکان توسعه سبد محصولات شرکت فولاد و نورد سبا در سطح بین‌المللی