پیام سپاهان

آخرين مطالب

مصائب ادبیات پزشکیان؛ انتقاد روزنامه اصولگرا از رئیس جمهور سیاسی

مصائب ادبیات پزشکیان؛ انتقاد روزنامه اصولگرا از رئیس جمهور
  بزرگنمايي:

پیام سپاهان - وطن امروز /متن پیش رو در وطن امروز منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
رئیس‌جمهور روز پنجشنبه 2 اسفند، سفری به غرب استان تهران داشت و در چند شهر و اجتماعات مختلف به سخنرانی پرداخت. مسعود پزشکیان در نخستین برنامه خود در سفر استانی دولت به غرب استان تهران، در جلسه توسعه عدالت فضاهای آموزشی با مشارکت مردم در شهرستان ملارد گفت: «در منطقه یک میلیارد مسلمان داریم اما 2 میلیون اسرائیلی آنها را تهدید می‌کنند؛ شرم‌آور نیست؟ می‌گوید مراکز هسته‌ای را بمباران می‌کنم، تو بمباران کن، ما دوباره می‌سازیم». جمله آخر رئیس‌جمهور که اشاره به احتمال بمباران مراکز هسته‌ای و ساخت مجدد آن داشت، در چند روز اخیر 2 بار تکرار شده است. پزشکیان 25 بهمن‌ در جریان سفر به استان بوشهر نیز گفته بود: «مغز بچه‌هاست که مراکز اتمی ما را می‌سازند؛ ساختمان را می‌توانید بزنید ولی مغز آنهایی که این مراکز را ساختند نمی‌توانید بزنید؛ صدتا از آنها را هم بزنید، هزار تا مثل آن خواهند ساخت».

مخابره اشتباه یک پیام
اولین نکته منفی این قبیل اظهارنظرها این است که به طرف صهیونیستی و آمریکایی این پیام منتقل می‌شود که ایران حساسیت چندانی روی موضوع بمباران سایت‌های هسته‌ای خود ندارد، چرا که توانایی ساخت مجدد این سایت‌ها را دارد. این در حالی است که چهارشنبه گذشته (اول اسفند) سرلشکر محمد باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح هشدار داد در صورت حمله رژیم صهیونیستی و تجاوز به خاک ایران، کل منطقه درگیر تنش و آتش جنگ خواهد شد. به عبارتی موضع سرلشکر باقری هشداری برای نشان دادن تبعات نقشه شیطانی رژیم صهیونیستی و آمریکاست اما موضع رئیس‌جمهور دقیقا خلاف آن پیامی است که سرلشکر باقری به طرف مقابل منتقل کرده است.
نکته دوم این است که قاعدتا نتانیاهو و ترامپ این واقعیت را می‌دانند که دانش هسته‌ای در ایران بومی‌سازی شده است و دانشمندان ایرانی توانایی ساختن تاسیسات هسته‌ای جایگزین را دارند اما آنها در طراحی این نقشه، جدا از اینکه تلاش می‌کنند توانمندی هسته‌ای ایران را از بین ببرند، می‌خواهند اقتدار ملی و امنیت ملی ایران را نشانه بروند و موضوع حمله به ایران را هم تبدیل به یک رویه ثابت کنند (نظیر آنچه در لبنان و سوریه رخ می‌دهد) و هم اینکه با این حمله، یک سناریوی خطرناک برای بهم ریختن کشور و ایجاد ناآرامی‌های گسترده اجتماعی را کلید بزنند. بنابراین حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران صرفا تلاش برای نابودی تاسیسات هسته‌ای و توانمندی هسته‌ای نیست، بلکه می‌خواهند خاک ایران را تبدیل به صحنه جنگ نظامی و التهابات اجتماعی کنند. هشدار سرلشکر باقری نیز با علم به همین طراحی خطرناک مطرح شده است.
ساده‌سازی خطای بزرگ
اما موضع آقای رئیس‌جمهور به گونه‌ای است که این نقشه شوم را ساده‌سازی کرده است و از خطرات آن مطلع نیست.
البته حتما در تل‌آویو و واشنگتن از این واقعیت باخبرند که جمهوری اسلامی ایران حمله احتمالی به تاسیسات هسته‌ای خود را تحمل نخواهد کرد و واکنش قاطعی به این موضوع نشان خواهد داد اما اظهارات آقای پزشکیان ممکن است بر محاسبات آنها از واکنش ایران به این اقدام تاثیر گذاشته و لابی صهیونیستی مایل به این حمله را ترغیب و تشویق کند.
آقای پزشکیان پیش از این در چند نوبت نشان داده است در بیان مسائل مربوط به حوزه‌های سیاست خارجی، خاصه مسائل امنیتی، دارای ضعف است. 
پس از نشست خبری آقای رئیس‌جمهور و صحبت‌های او درباره توانمندی موشکی ارتش یمن و همین‌طور پس از اظهارات حاشیه‌ساز وی در نیویورک مبنی بر از بین بردن توان دفاعی کشور، به اطرافیان و همین‌طور به دستگاه سیاست خارجی دولت توصیه شد فکری برای ادبیات رئیس‌جمهور کنند، بویژه با توجه به شرایط حساس منطقه‌ای و بین‌المللی ایران، لازم است مواضع دولت بسیار دقیق، موجه و هوشمندانه بیان شود. آقای پزشکیان یک نوع ادبیات خاص خودش را دارد. اگرچه برخی معتقدند این ادبیات و بیان ساده و عامیانه در مسائل داخلی باعث ایجاد ارتباط توده‌های جامعه با وی می‌شود اما به طور قطع این ادبیات در حوزه‌های بین‌المللی موجب ایجاد برآوردهای اشتباه و همین‌طور تحمیل هزینه به ایران می‌شود.
مشکل از اندیشه‌هاست
رئیس‌جمهور در روز پنجشنبه در جلسه توسعه عدالت فضاهای آموزشی با مشارکت مردم، با اشاره به اینکه «این وظیفه معلمان و مسؤولان است که بستر را برای فرزندان‌مان طوری فراهم کنیم که آنان با قدرت و ایمان و باور برای مملکت و کشور و ایمان خود بجنگند» گفت: این چیزی است که باید به فرزندان خود بیاموزیم، نه اینکه در مدارس آرزوی‌شان این باشد که از این خاک بروند و تصور کنند اگر فلانی ما را تهدید کرد ما خواهیم ترسید و تسلیم خواهیم شد. این چیزی است که باید به فرزندان خود از همان بچگی آموزش دهیم که می‌توانند کشور خود را بسازند و حتی قادرند با علم و دانش خود دنیا را هم عوض کنند.
رئیس‌جمهوری در ادامه اظهار داشت: امیدوارم با همدلی و همراهی و همبستگی آن چشم‌اندازی را که رهبر انقلاب ترسیم کرده‌اند در عمل محقق کنیم، نه در حرف. فرق است بین دانستن و توانستن و باور کردن. باور است که ما را می‌سازد اما این باور بدون علم ما را به جایی نمی‌رساند و دعوا درست می‌کند، عده‌ای را داعشی و عده‌ای را نام دیگر می‌گذارد و مسلمان، مسلمان را می‌کشد. یک میلیارد مسلمان در منطقه وجود دارند، 2 تا 3 میلیون اسرائیلی به آنها دستور می‌دهند، تهدید می‌کنند و تحکم می‌کنند؛ شرم‌آور نیست؟
وی با بیان اینکه مشکل قدرت نظامی نیست، بلکه اندیشه است و باید اندیشه بچه‌ها را درست کنیم، اظهار کرد: می‌گویند مراکز هسته‌ای را می‌زنند، مراکز هسته‌ای در ذهن بچه‌های ما است، روی زمین نیست، تو بزن، دوباره می‌سازیم. اگر این اندیشه را در جامعه درست کنیم، مشکل‌مان را حل می‌کنیم.
پزشکیان با اشاره به اقدامات جامعه خیران مدرسه‌ساز گفت: در هر محل هرکسی از دستش کاری برمی‌آید، در حد توان انجام دهد. آن مادر شهید که می‌خواهد خانه خود را برای ساخت مدرسه بدهد، این کار را با میلیاردها پول و با دنیا نمی‌شود عوض کرد. او همه ‌چیز خود را می‌دهد، اگر ما بخشی از پول ساخت یک مدرسه را می‌دهیم.
رئیس‌جمهوری خطاب به استاندار تهران گفت: شما زمین لازم برای ساخت مدرسه را شناسایی کنید، ما همه آنها را خواهیم ساخت و با مشارکت مردم و سایر قوا در این مسیر قدم برمی‌داریم.

لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/944101/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

گلکسی زد فولد 7 به قلم S Pen جدید برای تجربه نوشتاری بهتر مجهز خواهد شد

بیشترین پول بودجه به کدام استان‌ها رسید؟

کتاب سید عزیز

ماه آینده از ریمستر عناوین یونان God of War رونمایی خواهد شد

با باتری کاغذی آشنا شوید؛ برای استفاده در هر زمان وهر جایی که فکرش را بکنید

هوش مصنوعی Sign انویدیا یادگیری زبان اشاره را آسان‌تر می‌کند

جایگزین گران‌قیمت آیفون SE؛ هرآنچه باید درباره آیفون 16e بدانید

مصائب ادبیات پزشکیان؛ انتقاد روزنامه اصولگرا از رئیس جمهور

تهران- قاهره بر مدار ترمیم روابط

اعتراف اپوزیسیون: خارجی‌ها هم ما را جدی نمی‌گیرند!

هم‌میهن: از مذاکره هوشمندانه وشرافتمندانه ضرر نمی‌کنیم

حق سلامت ایرانیان در خطر تهدید

چه کسانی باید استیضاح شوند؟

قیمت مذاکره

نویسنده مشهور آمریکایی: چرا زلنسکی تسلیم فشار‌های ترامپ نشد؟

روایت «رسانه آمریکایی» از تنها کشوری که همچنان از اف-14 استفاده می‌کند

رئیس‌ جمهور آمریکا به دنبال «شاه» شدن

دومین مرحله پیش فروش سکه؛ جزئیات ثبت‌نام و زمان‌بندی تحویل

برکت و رحمت خانواده‌های شهدا و ایثارگران را دربیمه دی شاهد هستیم

شعری زیبا از قیصر امین پور

شاعرانه/ شیرین دهنی دارد دور از لب و دندانم

اپل فهرست کامل تغییرات iOS 18.4 را منتشر کرد

اولین بنچمارک آیفون 16e، محدودشدن قدرت تراشه گرافیکی را تأیید می‌کند

تولید انبوه پردازنده Exynos 2500 سامسونگ آغاز شد

دی‌جی خالد درون جی‌تی‌ای 6 برای خودش کانال رادیویی خواهد داشت

کلاهبرداری با وعده گوشی رایگان، کاربران اپراتور معروف را هدف گرفته است

بازی/ Pixel Gun 3D - FPS Shooter؛ با زامبی‌ها مقابله کنید

تاریخ عرضه بازی Dune: Awakening با انتشار تریلری مشخص شد

آنر با هوش مصنوعی روح تازه‌ای به تصاویر خاطره‌انگیز منچستر یونایتد دمید

پول‌هایی که آزاد نشد

دارالندوه بیروت

تغییر ساعت کاری باغ کتاب همزمان با ماه رمضان

داستانک/ آرزو نادرست

مهرت ز دل و خیالت از دیده من

هوش مصنوعی جدید ایکس‌باکس معرفی شد؛ از احیای آثار کلاسیک تا بهبود گیم‌پلی

تجربه‌ای تازه در دنیای کامپیوتر؛ این موس بی سیم فضای کارتان را معطر می‌کند!

اپل اینتلیجنس با به‌روزرسانی visionOS 2.4 به ویژن پرو می‌آید

همتی در چاله اقتصاد یا سیاست

معامله شد

فرصتِ ایران در شکاف متحدان؟

تندروها باید کنار بروند

پوپولیسم چطور جیب آرژانتینی‌ها را زد؟

کشورگشایی نوین

رنج پدرانگی درغزه

فوت مادر باردار براثر واژگونی خودرو پراید در اردستان

یک آرزوی خوش‌رنگ؛ به ریسکش می‌ارزد؟

شاعرانه/ به سینه می‌زندم سر، دلی که کرده هوایت

اعلام جزئیات و نامزدهای جشنواره شعر جوان سوره

اوپو Find X8 Mini ضخامت بسیار کمی خواهد داشت

رده‌بندی تعمیرپذیری برندهای بازار لپ‌تاپ؛ اپل و لنوو بدترین شناخته شدند