یکی از دستاوردهای شورای ششم اصفهان افزایش نقش مردم در مسائل فرهنگی و اجتماعی است
اقتصادی
بزرگنمايي:
پیام سپاهان - رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه یکی از مهمترین دستاوردهای شورای ششم افزایش نقش مردم در مسائل فرهنگی و اجتماعی است، گفت: با درک این واقعیت که شهرداری بهتنهایی متخصص حوزههای فرهنگی و اجتماعی نیست، تلاش کردیم زمینه نقشآفرینی گروههای مردمی را فراهم کنیم.
علی صالحی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به بررسی نقش و رویکردهای شورای اسلامی ششم اصفهان در مدیریت شهری اظهار کرد: قانون هیچ تفکیکی برای وظایف اعضای شورا در ورود به موضوعات و مسائل مختلف شهری قائل نشده است.
وی افزود: کمیسیونها تنها برای ایجاد هماهنگی در موضوعات مختلف تشکیل شده است و این بدان معنا نیست که سایر اعضا نمیتوانند در سایر حوزهها اظهارنظر کنند؛ در واقع همه اعضای شورای اسلامی شهر باید در حوزههایی که به مسئولیت شورای اسلامی شهر مربوط است، دیدگاه سیاستگذاری داشته باشند.
رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر اصفهان با تأکید بر عملکرد شورای ششم تاکید کرد: این دوره از شورای اسلامی شهر اصفهان، با بهرهگیری از نظرات کارشناسان مدیریت شهری و با توجه به سوابق اعضای شورا، به یکی از عملگراترین دورههای شورای اسلامی شهر تبدیل شده است.
صالحی گفت: تلفیق تجربه و جوانی در این دوره موجب شده است که شورا بتواند درک دقیقتری از مسائل شهر داشته باشد و تصمیماتی بر اساس دانش و آگاهی از نیازهای واقعی شهروندان بگیرد.
وی با اشاره به اهمیت رویکرد فرهنگی در اداره شهر ادامه داد: اصفهان، بهعنوان «پایتخت تاریخ و تمدن ایران اسلامی» شهری با پیشینه فرهنگی و تاریخی غنی است، ازاینرو نگاه فرهنگی به مسائل شهر یک ضرورت است.
رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر اصفهان خاطرنشان کرد: ما معتقدیم که نرمافزار شهر، یعنی هویت و روح حاکم بر آن، باید با مؤلفههای فرهنگی، تاریخی و اجتماعی شهر تطابق داشته باشد تا از بروز چالشهایی که در گذشته به دلیل نبود هماهنگی بعضی تصمیمات با این مؤلفهها ایجاد شده بود، جلوگیری شود.
صالحی گفت: ابتدای فعالیت شورای ششم شهر اصفهان تأکید کردیم که رویکرد فرهنگی در اداره شهر بهمعنای توقف توسعه و عمران نیست، بلکه به معنای رعایت ملاحظات فرهنگی و اجتماعی در فرایندهای توسعهای است.
وی افزود: اصفهان شهری با هویت فرهنگی، هنری و معنوی است و باید در تصمیمگیریهای کلان شهری، این مؤلفهها مدنظر قرار گیرد.
رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به تأثیر نگاه فرهنگی در تصمیمهای شورای اسلامی شهر تاکید کرد: شورای ششم تلاش کرده است که در تمام تصمیمگیریها، نگاه فرهنگی و اجتماعی را بهعنوان یک اصل اساسی مدنظر قرار دهد و بسیاری از تصمیمهای سختی که در عرصههای فرهنگی و اجتماعی در گذشته اتخاذ نمیشد، با این رویکرد فرهنگی عملی شد که این نگاه تنها محدود به مسائل فرهنگی نبوده، بلکه بر سایر حوزهها نیز تأثیر گذاشته است.
صالحی گفت: انتخاب پروژههای شهری، نحوه رفع مشکلات، میزان مشارکت مردم در تصمیمها، نحوه تکریم اربابرجوع، حتی ارزیابی عملکرد مدیران شهری، همگی تحت تأثیر این نگاه فرهنگی قرار گرفتهاند.
وی ادامه داد: یکی از مهمترین دستاوردهای شورای ششم افزایش نقش مردم در مسائل فرهنگی و اجتماعی است، زیرا یکی از اصول اساسی ما این بود که مردم باید در محور تصمیمگیریهای فرهنگی و اجتماعی قرار گیرند.
رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر اصفهان خاطرنشان کرد: با درک این واقعیت که شهرداری بهتنهایی متخصص تمام حوزههای فرهنگی و اجتماعی نیست، تلاش کردیم تا زمینه نقشآفرینی گروههای مردمی را فراهم کنیم که با اقدامات صورت گرفته در این دوره، میزان مشارکت مجموعههای مردمی و حمایتهای مالی از این گروهها، حدود 10 برابر افزایش یافته است.
صالحی گفت: باور ما این است که متولیان اصلی فرهنگ و اجتماع در شهر، مردم هستند، بنابراین ما وظیفه داریم در حوزههایی همچون حملونقل، خدمات شهری و مسائل زیرساختی فعالیت کنیم، اما درعینحال باید شرایطی را فراهم کنیم که گروههای فرهنگی و اجتماعی بتوانند در این حوزهها نقشآفرینی کنند.
وی اضافه کرد: این مسئله علاوه بر افزایش بهرهوری شهرداری، موجب میشود که هر هزینهای که در این بخش صرف میشود، تأثیرگذاری بیشتری داشته باشد.
رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به مشکلات توسعه شهری در گذشته تصریح کرد: در دورههای گذشته، بعضی مناطق شهر بدون توجه به نیازهای فرهنگی و اجتماعی توسعه یافتهاند و بهعنوان نمونه در شهرک شهید کشوری، بستر سکونت 20 هزار خانوار فراهم شد، اما در طراحی آن کاربریهای فرهنگی، اجتماعی و آموزشی بهاندازه کافی لحاظ نشده بود.
صالحی گفت: در شورای ششم تلاش کردیم با ارائه لوایح مناسب و استفاده از ظرفیت گروههای مردمی، این کمبودها را جبران کنیم.
وی افزود: البته این مشکلات تنها به عملکرد شهرداری محدود نمیشود، بلکه بعضی دستگاههای دیگر نیز در این زمینه مسئولیت دارند و باید مطالبهگری میکردند.
رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر اصفهان تاکید کرد: در گذشته این وظیفه بهدرستی انجام نشده بود، اما در این دوره با به میدان آوردن ظرفیتهای مردمی و همراهی نهادهای ذیربط، تلاش کردیم این کاستیها را جبران کنیم.
کد خبر 837962
لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/942536/