پیام سپاهان

آخرين مطالب

سرمقاله ایران/ از «پادشه خوبان» چه باید بدانیم؟! اقتصادی

سرمقاله ایران/ از «پادشه خوبان» چه باید بدانیم؟!
  بزرگنمايي:

پیام سپاهان - ایران / «از «پادشه خوبان» چه باید بدانیم؟!» عنوان یادداشت روز در روزنامه ایران به قلم محسن اسماعیلی است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
«پادشه خوبان» اشاره به نام کتابی درباره امام عصر(عج) است که به‌تازگی و در آستانه نیمه شعبان منتشر شده است. در این باره آثار متعددی نگاشته شده، اما این کتاب نگاهی تازه به موضوع مهدویت از منظر نهج‌البلاغه دارد. امام علی(ع) در مواردی که به اصطلاح «ملاحم» و پیشگویی‌های آن حضرت نامیده می‌شود، حقایقی را در این باره بیان فرموده‌اند و خطبه یکصد و پنجاهم نهج‌البلاغه از جمله جالب‌ترین آنهاست.
این کتاب از پانزده گفتار تشکیل شده که اولین آنها به تبیین «نقش سرنوشت‌ساز امام برای انسان» اختصاص یافته و سپس به این پرسش پاسخ می‌دهد که امام غایب چه سودی برای آدمیان دارد. گفتارهای سوم و چهارم در زمینه اشتراک شیعه و سنّی در اعتقاد به مهدویت و نیز، اعتقاد به مهدویت در سایر ادیان و شرایع سخن می‌گوید و به تأثیر این اعتقاد در معنا یافتن و شادابی زندگی و جایگاه آن در فلسفه تاریخ اشاره می‌کند. نگاهی به مسأله ظهور در قرآن، احادیث و به طور خاص نهج‌البلاغه، مدخلی برای انتخاب خطبه یادشده برای ادامه بحث به شمار می‌رود.
پس از این مقدمات، شرح و تفسیر خطبه یکصد و پنجاهم نهج‌البلاغه با گفتار پنجم آغاز می‌شود که ابتدا بر پیروی از اهل بیت(ع) به عنوان تنها راه رشد و نجات بشر تأکید می‌کند و پس از هشدار در مورد «خطر راهزنان در لباس راهنمایان»، طی گفتار بعدی به شفاف‌سازی دو مفهوم اهتمام می‌ورزد؛ یکی قطعیت ظهور و دیگری حقیقت انتظار. انتظار در روایات فراوانی «افضلُ‌الاعمال» نامیده شده و به معنای «اقدام امیدوارانه» است. انتظار به معنایی که گفته شد با دو انحراف یا دو آفت روبه‌روست: شتابزدگی و تنبلی که نهج‌البلاغه از آنها به «استعجال» و «استبطاء» یاد فرموده است. تنبل‌ها با هر فساد و تباهی کنار می‌آیند؛ به این بهانه که خود حضرت(عج) می‌آید و آنها را ریشه‌کن می‌کند. شتابزده‌ها نیز باید با کسب آمادگی‌های لازم، دعای فرج بخوانند.
گمانه‌زنی برای تعیین زمان ظهور و همچنین، تطبیق علائم ظهور بر این شخص و آن حادثه، مصداق‌هایی از «استعجال» هستند که نسبت به آثار زیانبار آنها در گفتار هفتم هشدار داده شده است. گفتار هشتم به عاقبت دردناک افراطی‌های شتابزده‌ای پرداخته که بدون کسب آمادگی مدعی انتظار هستند و در ایام ظهور ریزش می‌کنند. این حدیث از امام صادق(ع) بسیار تکان‌دهنده و عبرت‌آموز است، که فرمود: «زمانی که قائم علیه‌السلام قیام کند کسانی که گمان می‌شود از خاندان او هستند، از صف آن حضرت خارج می‌شوند و افرادی مانند خورشید و ماه‌پرستان به صف او در می‌آیند.»

تبیین معنای «نزدیک بودن زمان ظهور» و «شیوه رفتار و سیره حکومتی حضرت مهدی(ع)» موضوع گفتارهای نهم و دهم است و از آغاز قیام با روشنگری و آگاه‌سازی و نیز، تحریف‌زدایی از دین سخن می‌گوید و معنای آوردن دین جدید! از سوی امام غایب را بازگو می‌سازد.
طبق آنچه در گفتار یازدهم آمده، امیرمؤمنان علی(ع)، اهداف قیام و برنامه حکومت مهدی(ع) را در سه چیز خلاصه فرموده است: گره‌گشایی‌های مادی و معنوی از جامعه بشری، آزاد‌سازی انسان از هر نوع بندگی و متحد ساختن مؤمنان. گفتار دوازدهم به موضوع مهم ملاقات با امام زمان(عج) اختصاص یافته و پس از تحلیل و نقد استدلال مخالفان و موافقان امکان دیدار، به این نتیجه می‌رسد که عشق به دیدار با محبوبِ غایب طبیعی است، و تقاضای دیدارش، نه‌تنها مانعی ندارد که نشانه عشق واقعی است، امّا اولاً؛ باید مراقب بود که این آرزوی بزرگ به ابزار کاسبی و شیادی تبدیل نشود، و ثانیاً؛ اگر دیداری حاصل نشد، که غالباً و معمولاً و جز برای افرادی انگشت‌شمار حاصل‌شدنی نیست، نباید ناامیدی بر ما غالب شود.
آزمون‌های دشوار برای منتظران که عنوان گفتار سیزدهم است پس از اشاره به ضرورت کسب آمادگی برای عصر ظهور و سختی‌های آن، شرایط بیعت با مهدی(ع) و ویژگی‌های یاران او را برمی‌شمارد. گفتار چهاردهم به این پرسش پرتکرار پاسخ می‌دهد که چگونه می‌توان برای عصر ظهور آماده شد و در زمره منتظران راستین قرار گرفت. انس دائمی با ظاهر و باطن قرآن، در کنار حکمت‌اندوزی و سیراب شدن از جام معرفت؛ دو راهکار اصلی است که در خطبه مورد شرح ارائه شده است. آخرین گفتار این کتاب دربردارنده «سه نکته مهم و توصیه‌های کاربردی» است: وجوب کوشش در شناخت و یاد امام غایب، اهمیت بزرگداشت شب و روز نیمه شعبان و بالاخره، نیاز مبرم به نیایش و دعا و توسل برای کسب آمادگی و درک روزگار ظهور.
شمار این دعاها بسیار است؛ و همگی آموزنده و مؤثر و لازم. امّا یکی از کوتاه‌ترین آنها، همان دعایی است که عبدالله ابن سنان از امام صادق(ع) نقل کرده است. از خواندن این دعای کوتاه به صورت روزانه نباید غفلت کرد؛ چرا که روایت یادشده، از نظر سند صحیحه است. عبدالله ابن سَنان گفته است: امام صادق(ع) فرمود: «به‌زودى به شبهه‌اى گرفتار خواهید شد که نه نشانه‌اى براى پیدا کردن راه خواهید دید و نه پیشوایى که هدایت‌تان کند. از آن شبهه، تنها آن کس رهایى می‌یابد که دعاى غریق را بخواند.» گفتم: دعاى غریق چگونه است؟ فرمود: مى‌گویى: «یا‌الله یا رَحْمَانُ یا رَحِیمُ یا مُقَلِّبَ الْقُلُوبِ ثَبِّتْ قَلْبِی عَلَى دِینِک.»
همچنین، تعیین زمان یا زمان‌های خاصی در شب و روز که اختصاص به یاد آن حضرت داشته باشد، و اهدای اعمال خیر و عبادات به محضر مبارکش چاره‌ساز است. حداقل اینکه، شایسته است هر روز بعد از نماز عصر، با تلاوت و اهدای سه بار سوره توحید، سلامی خالصانه به امامی نماییم که به برکت وجود او زنده هستیم و روزی می‌خوریم و آبادی دنیا و آخرت در گرو محبت و ولایت اوست.
«پادشه خوبان» جلد چهارم از مجموعه درس گفتارهای هفتگی این‌جانب در شرح و تفسیر نهج‌البلاغه است که به همت دفتر نشر فرهنگ اسلامی چاپ و منتشر شده و در صدد پاسخ به مهم‌ترین سؤال‌ها و شبهه‌های روزگار با زبانی ساده، اما تحقیقی و مستند برآمده است؛ امید که بپسندد و بپسندید.

لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/941988/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

جلسه ستاد شاهد دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان برگزار شد

بررسی میزان سود پالایشگاه اصفهان در سال مالی 1403/ مسیر پرچالش شپنا

گردهمایی نمایندگان مدیران مناطق شهرستان‌های استان‌‌تهران در بهارستان‌2

پیش بینی آب و هوای اصفهان در 24 ساعت آینده امروز پنجشنبه 25 بهمن

جمع‌آوری مخازن و تجهیزات نگهداری سوخت قاچاق در خور جگین جاسک

طرح‌های کلان گردشگری اصفهان به صندوق توسعه ملی ارائه می‌شود

پست بانک 1350 ریال سود تقسیم کرد

آلودگی هوای اصفهان امروز پنجشنبه 25 بهمن + شاخص کیفی به تفکیک مناطق

ارسال 6000اثر به جشنواره‌های استانی فردخت کاشان

«تیستو سبزانگشتی» صوتی شد

بخشی از کتاب/ بی‌توجهی به احساس دیگران

آپدیت جدید تلگرام جستجوی استیکر با هوش مصنوعی و پخش‌کننده ویدیو پیشرفته را اضافه می‌کند

عرضه کارت گرافیک موردانتظار RTX 5070 شاید تا ماه آینده به‌ تعویق بیفتد

مدیر اپل در دولت ترامپ سمت گرفت

دوره فیلترینگ به سر آمده است؟

سرمقاله شرق/ وفاق آدم‌ها، وفاق فکرها

سرمقاله جوان/ تلاشگران واقعی ظهور موعود (عج)

سرمقاله قدس/ ترسیم ارکان اقتدار در سخنان رهبر معظم انقلاب

اینفوگرافی/ 6 خوراکی ممنوعه برای روزهای سرد

بیشترین بارش برف استان اصفهان در فریدونشهر ثبت شد

باشگاه سپاهان: پرسپولیس به دنبال ایجاد حاشیه است

گردنه «شاه ولایت» در محور بویین میاندشت-خوانسار بازگشایی شد

دیدار مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گلستان با خانواده معظم شهید شعبانعلی احمدی

توسعه و پیشرفت امروزمان را مدیون شهدا و ایثارگران هستیم

جدول خاموشی برق اصفهان امروز پنجشنبه 25 بهمن

هوای اصفهان سالم است

رونمایی از طلایه داران گردشگری در نمایشگاه هجدهم

پیمان و اتفاقی که نزدیک بود برایش گران تمام شود

زمان قطعی برق اصفهان امروز پنجشنبه 25 بهمن (خاموشی برق)

داستانک/ کلافگی ترافیک

سامسونگ از گلکسی F06 5G با وعده 4 سال به‌روزرسانی سیستم‌عامل رونمایی کرد

سامسونگ: آیفون 16 پرو مکس را تحویل دهید و با 600 دلار، گلکسی S25 اولترا بخرید

بازی چندنفره‌ Resident Evil Re:Verse تیر سال آینده از دسترس خارج می‌شود

سرمقاله ایران/ از «پادشه خوبان» چه باید بدانیم؟!

خاموشی گران‌قیمت ‌

سرمقاله کیهان/ خبر آمد، خبری در راه است

پیش‌شرط مذاکره جدید

سرمقاله همشهری/ توانمندی نظامی؛ ستون استواری امنیت و پیشرفت ملی

فروغ شب شعر؛ روایتی از زندگی فروغ فرخزاد

شیائومی 15 و 15 اولترا تا پایان فوریه با همان قیمت نسل قبل در اروپا عرضه می‌شوند

سرمقاله هم میهن/ و چه می‌دانید از اجاره‌نشینی

وزارت نفت و نیرو به‌جای مجادله به فکر حل مشکل برق و گاز باشند

سرمقاله اعتماد/ حفظ سرمایه گرانسنگ

شوکه شدن علی ضیا از درآمد 2 نوجوان اهوازی؛ ماهیانه 9 میلیارد تومان!/ ویدئو

مشاغل قابل واگذاری مترو به بخش خصوصی، شناسایی و برون‌سپاری می‌شود

شهردار گلپایگان: زیرساخت‌های شهری توسعه می‌یابد

عربستان 5 میلیارد دلار برای احداث مراکز داده هوش مصنوعی در پروژه نئوم سرمایه‌گذاری می‌کند

جفت پوچ!

سرمقاله دنیای اقتصاد/ ابزارهای بقا در اقتصاد مدرن

عاشقانه‌های نزار قبانی تجدید چاپ شد