جمعیت حیات وحش قمیشلو 30 درصد افزایش یافته است
اجتماعی
بزرگنمايي:
پیام سپاهان - ایسنا / معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی اداره کل حفاظت از محیط زیست استان اصفهان، گفت: بر اساس سرشماری امسال جمعیت حیات وحش منطقه حفاظت شده و پناهگاه قمیشلو در مقایسه با سال گذشته رشد 30 درصدی داشته است.
حسین اکبری، معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی اداره کل حفاظت از محیط زیست استان اصفهان اظهار کرد: سرشماری از حیات وحش و حیوانات و گونههای جانوری در مناطق حفاظت شده سالانه در 10 منطقه تحت پوشش اداره کل حفاظت از محیط زیست استان اصفهان انجام میشود که این اقدام امسال نیز در حال انجام و تا پایان دیماه ادامه دارد.
وی افزود: بر اساس سرشماری صورت گرفته در قمیشلو، جمعیت حیات وحش این منطقه امسال در مقایسه با سال قبل رشد 30 درصدی داشته که بیش از سایر مناطق بوده است.
به گفته معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی اداره کل حفاظت از محیط زیست استان اصفهان، سرشماری به صورت دوربینهای مدار بسته، دید در شب، ماشینی و موتوری و چشم انسان انجام میشود که در این خصوص سازمانهای مردم نهاد و افراد فعال اجتماعی در حوزه محیط زیست با این سازمان همکاری میکنند.
اکبری با اشاره به تنوع حیات وحش در مناطق حفاظت شده، خاطرنشان کرد: این گونههای متنوع حیوانی مورد شمارش قرار میگیرند و برنامهریزی برای رفع تهدیدهای زیست محیطی نیز صورت میگیرد.
وی همکاری نهادهای مردمی برای کاهش تلفات و رسیدگی به نیازهای حیوانات را مهم خواند و گفت: با فرهنگسازی و نظارتهای محیط بانان، میزان خسارت و شکار در حیات وحش کاهشی بوده است.
معاون محیط زیست طبیعی اداره کل حفاظت از محیط زیست استان اصفهان با بیان اینکه 180 محیط بان در مناطق حفاظت شده در حال فعالیت هستند، خاطرنشان کرد: 10 پاسگاه محیطبانی احداث و حفاظت از مناطق از طریق این مراکز انجام میشود.
اکبری به دامنه گسترده یک میلیون و 700هزار هکتاری مناطق حفاظت شده اشاره کرد و گفت: حفاظت از این مناطق و ارائه خدمات در آن مثل سرشماری بدون مشارکت نهادهای مدنی امکانپذیر نیست.
وی همکاری مردمی را برای حفظ محیط زیست و منابع طبیعی مهم خواند و یادآور شد: برای سرشماری وحوش منطقه حفاظت شده قمیشلو، هیات کوهنوری و انجمن حفاظت از محیط زیست تیران با اداره کل حفاظت از محیط زیست همکاری کردند.
معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی اداره کل حفاظت از محیط زیست استان اصفهان، یادآور شد: تغییرات در اقلیم و کاهش بارشها در تأمین غذای حیوانات و جانوران مؤثر است و همین موضوع بر میزان زاد و ولد آنان تأثیر میگذارد.
لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/923993/