استاندار اصفهان:
برنامهریزی کلان برای صرفهجویی 600 مگاواتی برق سالانه تا سال 1407
اجتماعی
بزرگنمايي:
پیام سپاهان - با برنامهریزی کلان استان اصفهان صرفهجویی 600 مگاواتی برق سالانه تا سال 1407 پیش بینی می شود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکزاصفهان ؛استاندار اصفهان در جلسه استانداران با ریاست جمهوری«در دستور کار اول» ابتدا به وضعیت برق استان اشاره کرد و آماری از لحظه پیک سال 1401 در تابستان ارائه داد.
مهدی جمالینژاد افزود: با برنامههای کوتاه مدت و بلند مدتی که برای وضعیت برق استان تدارک دیده است، پیشبینی میشود سالانه بتوان 600 مگاوات برق تا سال 1407صرفهجویی کرد.
وی گفت: میزان مصرف برق در تابستان سال گذشته در لحظه پیک 6 هزار و 200مگاوات بوده که هزار مگاوات ناترازی داشتیم، اما توانستیم با تولید انرژی خورشیدی 59 مگاوات برق در تابستان تولید کنیم.
استاندار اصفهان در ادامه این گزارش به ظرفیت انرژی خورشیدی تا پایان برنامه هفتم توسعه اشاره کرد و افزود: هدفگذاری مدیریت استان تا سال 1407 برای تولید 5 هزار و 300 مگاوات برق از انرژی خورشیدی است و این در حالی است که سال گذشته 129 مگاوات برق تولید شده و پیش بینی میشود در سال 1404 این میزان تولید به 683 مگاوات برسد.
وی همچنین به تقسیمبندی بر اساس اندازه نیروگاهها اشاره کرد و توضیح داد: قرار است بخشی از این تولید برق (1380 مگاوات) از طریق نیروگاههای خرد و متوسط و بقیه (3920 مگاوات) را از نیروگاههای بزرگ با ظرفیت بالای 10 مگاوات تأمین کرد.
مهدی جمالینژاد همچنین به تأثیرات اشتغالزایی این طرح پرداخت و گفت: پیش بینی میشود تا پایان برنامه هفتم توسعه، 31 هزار و 500 نفر در بخش احداث، یک هزار و 500 نفر در بخش نگهداری و تعمیرات، و 15 هزار نفر در بخش حمایتی مشغول به کار شوند که به ازای هر مددجو نیز 150 میلیون تومان وام در نظر گرفته شده است.
وی به حجم سرمایهگذاری مورد نیاز اشاره کرد و افزود: استان اصفهان برای تحقق این اهداف به 120 همت سرمایهگذاری نیاز دارد که بر اساس برنامهریزی، تا سال 1407 باید 41 درصد از این هدف محقق شود.
جمالینژاد گفت:همچنین پیش بینی شده در سالهای 1404 و 1405 سهم 20 درصدی و در سال 1406 سهم 19 درصدی داشته باشیم تا در نهایت به رقم 147 مگاوات (معادل 41 درصد هدف کل) برسیم.
وی گفت:بر اساس برنامهریزیهای انجامشده، استان اصفهان در 6 حوزه مختلف، تولید انرژی خورشیدی را تا سال 1407 توسعه خواهد داد و پیشبینی میشود در بخش صنعت شهرکهای صنعتی تولید 470 مگاوات، سهم عمدهای در این طرح داشته باشد.
استاندار اصفهان همچنین اضافه کرد: دستگاههای حمایتی مانند کمیته امداد و بهزیستی (دهکهای 1 تا 4) با 75 مگاوات، بخش کشاورزی با 149 مگاوات، ادارات و دستگاههای اجرایی با 58 مگاوات، بخش خانگی و تجاری با 22 مگاوات و شهرداری با 30 مگاوات در تولید انرژی خورشیدی مشارکت خواهند کرد.
وی با تاکید به اینکه این اقدام در راستای تأکیدات مقام معظم رهبری بر «بهینهسازی انرژی به عنوان گام کلیدی برای رفع ناترازی» طراحی شده است، تاکید کرد: در استان اصفهان سه طرح کلان بهینهسازی انرژی تعریف شده است که جایگزینی 400 هزار چراغ قدیمی (لاکپشتی) با چراغهای الایدی، بهینهسازی نیروگاه بخاری شهید محمد منتظری و تبدیل نیروگاه گازی جنوب اصفهان به سیکل ترکیبی از مهمترین آن است.
جمالینژاد گفت: برآوردها نشان میدهد اجرای این طرح ها موجب صرفهجویی سالانه 600 مگاوات برق و کاهش 2 میلیارد مترمکعبی مصرف گاز خواهد شد.
وی افزود: البته برای حل ناترازی برق، پیشنهاداتی شامل تقویت شبکه انتقال با 12 هزار میلیارد تومان اعتبار، جذب 2 میلیارد یورو سرمایه برای پروژههای نیروگاهی، استفاده از وامهای اقلیمی و اعتبارات کربن بینالمللی(نوعی مجوز در راستای کاهش گازهای گلخانهای)، مجتمعسازی سامانههای اداری و اختصاص زمینهای حوزه راه و شهرسازی به انرژی خورشیدی مطرح شده است.
استاندار اصفهان همچنین اضافه کرد: تخصیص کامل اعتبارات تبصره 15 ملی به توسعه انرژی خورشیدی نیز در دستور کار قرار دارد.
وی در ادامه در بخش جذب سرمایه با اشاره به 850 فرصت شناسایی شده داخلی برای سرمایهگذاری و 22 طرح با فرمت استاندارد سرمایهگذاری خارجی در اصفهان، افزود: پیشبینی میشود سرمایهگذاری داخلی تا سال 1404 به 250 هزار میلیارد تومان و سرمایهگذاری خارجی در سال جاری به 50 میلیون دلار برسد که این اقدامات، استان اصفهان را به الگویی در تحقق اهداف انرژی پاک و پایدار تبدیل خواهد کرد.
-
پنجشنبه ۴ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۱:۲۳:۳۷
-
۱۰ بازديد
-

-
پیام سپاهان
لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/959899/