پیام سپاهان

آخرين مطالب

دارالندوه بیروت سیاسی

دارالندوه بیروت
  بزرگنمايي:

پیام سپاهان - اعتماد /متن پیش رو در اعتماد منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
سید عطا‌الله مهاجرانی| پنجشنبه دوم اسفند از ساعت پنج بعدازظهر در ساختمان «دارالندوه» در بیروت نشستی با عنوان رونمایی کتاب تازه دکتر عبدالحسین شعبان برگزار شد. دکتر هانی سلیمان به ما اطلاع داده بود، رفتیم. در مسیر حسن صبرا را دیدم. او هم پیر شده بود، اما محکم راه می‌آمد. دکتر عبدالحسین شعبان اصلا از نجف اشرف است. در جوانی به مارکسیسم گرایش پیدا کرده و در دهه‌های نیمه دوم عمر بالطبع متعادل و متعاطف به لیبرالیسم شده است.

به دکتر هانی سلیمان سخن کارل پوپر را یادآور شدم: «انسان اگر تا قبل از سی سالگی کمونیست نباشد، قلب ندارد و بعد از سی سالگی اگر کمونیست باشد، عقل ندارد!» عبدالحسین شعبان نویسنده پرکاری است. در زمینه‌های سیاست و تاریخ و حقوق و نقد ادبی کتاب‌های متعددی دارد. نشست امروز دارالندوه درباره کتاب ایشان با عنوان: «کیسینجر و برژینسکی، جمع نخبگان و استراتژی امریکایی» بود. کتاب اگرچه بر اندیشه‌های راهبردی کیسینجر و برژینسکی متمرکز است، اما در کنار این دو به هانتیگتون و فوکویاما هم پرداخته است. در واقع کتاب از چنین مربعی یا پنجره‌ای به استراتژی امریکا توجه کرده است. نکات قابل توجهی در سخنان مدیر جلسه و منتقدان و نیز پرسش‌های حاضران مطرح شد. به مهم‌ترین نکات اشاره می‌کنم، البته شرح و بسط این جلسه در سفرنامه بیروت خواهد آمد.
یکم: امریکایی‌ها، روسای جمهور و نخبگان گاه به گونه‌ای رفتار می‌کنند که گویی تباینی در سیاست‌ها وجود دارد. این تباین تاکتیکی است و همگی مبتنی بر استراتژی واحدی شکل می‌گیرد. به عنوان مثال تغییر محل سفارت امریکا از تل‌آویو به بیت‌المقدس در زمان بیل کلینتون در کنگره امریکا تصویب شد. جورج بوش پسر و اوباما هم حمایت کردند. در دوره اول ریاست‌جمهوری ترامپ انجام شد. البته می‌دانیم که سازمان ملل قطعنامه‌ای با شماره 478 دارد که اعلام بیت‌المقدس به عنوان پایتخت اسراییل را غیرقانونی می‌داند.
دوم: اتاق‌های فکر یا جمع نخبگان امریکایی از جمله مربع کیسینجر- برژینسکی- هانتیگتون- فوکویاما در خدمت اعمال نظم نوین امریکایی در جهان بوده و هستند. در هر مرحله هم از امکان و ابزار جدید استفاده می‌کردند. وقتی نخستین تانک ارتش شوروی وارد افغانستان شد، برژینسکی که متخصص امور شوروی بود، نامه‌ای دو سطری برای جیمی کارتر نوشت: «خرس روسی در دام افتاد. باید حرکت‌های اسلامی در برابر ارتش شوروی در منطقه ایجاد کنیم!» عربستان و پاکستان ابزار ساماندهی مجاهدین عرب و غیر عرب در افغانستان در برابر ارتش شوروی شدند. این شیوه به خلق القاعده و نیز طالبان و داعش انجامید.
سوم: برنارد لویس در سال 1983 برنامه تقسیم کشورهای عربی و اسلامی منطقه به 41 کشور را به دولت امریکا ارایه داد. آن طرح همچنان مورد توجه روسای جمهور امریکا و نخبگان است. پل برمر که از 13 ماه مه ‌سال 2003 تا 28 ژوئن 2004 حاکم عراق بود؛ اساس تقسیم عراق به مناطق سه‌گانه و نقش سه طایفه در حکومت دستاورد پروژه او است. پل برمر، کارمند موسسه تحقیقاتی کیسینجر بود. در کتاب پل برمر «یک‌سالی که در عراق گذراندم» می‌توان جزییات این طرح را دید.

لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/944075/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مدیر مایکروسافت: هوش مصنوعی هیچ ارزشی در دنیای واقعی تولید نمی‌کند

قیمت‌گذاری آیفون 16e به معنای افزایش قیمت سری آیفون 17 است؟

ایسوس ماوس معطر معرفی کرد

بازسازی غیرمجاز ظروف تفلون؛ تهدیدی برای سلامت مصرف‌کنندگان

رئیس مجمع نمایندگان اصفهان: تشکیل ستاد احیای زاینده‌رود مصوب شد

ماجرای نصب بلندگوها بر رواق‌های میدان نقش‌ جهان اصفهان چیست؟

استاندار: برنامه‌ریزی ویژه برای اتباع مجاز و غیرمجاز اصفهان در سال 1404 خواهیم داشت

تأکید بر تکریم جانبازان در مراکز درمانی

اهمیت و تأثیر شعر تجربی

کودتای نرم ترامپ در پنتاگون

خسران نبود «بازدارندگی»؛ انتقاد «وطن امروز» از مواضع رئیس‌ جمهور

تاکید استاندار اصفهان بر پیش‌بینی جایگاه سوخت سیار در آزادراه‌ها

22 برنامه برای بزرگداشت «روز شهید» در ایلام برگزار می شود

ماجرای شروع به نویسندگی و اولین کتاب‌هایی که یک نویسنده شروع به نوشتن آن کرد

AMD احتمالاً نسخه مرجع گرافیک‌های RX 9070 و RX 9070 XT را عرضه نمی‌کند

فناوری تشخیص دیپ‌فیک آنر به‌زودی در دسترس کاربران جهانی قرار می‌گیرد

«دلالان خرده‌پای ترامپ»؛ انتقاد «کیهان» از پیشنهاد مذاکره

5 درس مهم جنگ اوکراین

کیهان: گرفتاری‌های پزشکیان زیر سر مشورت‌های اصلاح طلبان است

سه شوک منفی به بورس؛ خروج پول سرعت گرفت

رکورد جدید قیمت دلار

اینفوگرافی/ 6 ویژگی مشترک مهندس‌های موفق به بهانه روز مهندس

پوشش 100 درصدی جامعه هدف واکسیناسیون فلج اطفال در جزیره کیش

کیش می تواند بخشی از رسالت اقتصاد دریا محور را بر عهده بگیرد

به شادی مردم اعتماد مکن برف

راهنمای کشف جین آستن

اینترنت 5G به ایستگاه پایانی رسید

تراشه کوانتومی مایکروسافت Majorana 1 چیست و چه اهمیتی دارد؟

رفتار بازار طلا و سکه عجیب شد

برآورد نرخ تورم پایان سال در سه سناریو

شکاف طبقاتی 400 درصدی شد؟

مناسبت روز/ یکشنبه، 5 اسفند ماه

گلکسی زد فولد 7 به قلم S Pen جدید برای تجربه نوشتاری بهتر مجهز خواهد شد

بیشترین پول بودجه به کدام استان‌ها رسید؟

کتاب سید عزیز

ماه آینده از ریمستر عناوین یونان God of War رونمایی خواهد شد

با باتری کاغذی آشنا شوید؛ برای استفاده در هر زمان وهر جایی که فکرش را بکنید

هوش مصنوعی Sign انویدیا یادگیری زبان اشاره را آسان‌تر می‌کند

جایگزین گران‌قیمت آیفون SE؛ هرآنچه باید درباره آیفون 16e بدانید

مصائب ادبیات پزشکیان؛ انتقاد روزنامه اصولگرا از رئیس جمهور

تهران- قاهره بر مدار ترمیم روابط

اعتراف اپوزیسیون: خارجی‌ها هم ما را جدی نمی‌گیرند!

هم‌میهن: از مذاکره هوشمندانه وشرافتمندانه ضرر نمی‌کنیم

حق سلامت ایرانیان در خطر تهدید

چه کسانی باید استیضاح شوند؟

قیمت مذاکره

نویسنده مشهور آمریکایی: چرا زلنسکی تسلیم فشار‌های ترامپ نشد؟

روایت «رسانه آمریکایی» از تنها کشوری که همچنان از اف-14 استفاده می‌کند

رئیس‌ جمهور آمریکا به دنبال «شاه» شدن

دومین مرحله پیش فروش سکه؛ جزئیات ثبت‌نام و زمان‌بندی تحویل