گردش در میدانهایی که روایتگر انقلاب هستند
اقتصادی
بزرگنمايي:
پیام سپاهان - میدانهای امام خمینی(ره) و بهارستان در قلب بافت تاریخی تهران، روایتگران رویدادها و مبارزات انقلابی در زمستان سال 1357 هستند.
نام مقصد: میدان امام خمینی(ره) موقعیت : منطقه 12، میدان امام خمینی(ره)
معرفی : میدان امام خمینی(ره) که نام سابق آن یعنی توپخانه هنوز در خاطرهها ماندگار است، نقش پررنگی در رقم خوردن دورههای تاریخی کشور ازجمله انقلاب اسلامی ایفا کرده است.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
میدانی با جاذبههای تاریخی متعدد میدان توپخانه سالها محل برگزاری تجمعات اعتراضی و تظاهرات انقلابی انقلابیون بود. حتی در دوران مشروطه هم تظاهرات اعتراضی در این میدان برگزار میشد. در ماههای منتهی به پیروزی انقلاب اسلامی، این میدان مبدا و مقصد بسیاری از راهپیماییها و تظاهرات اعتراضی بود. نخستین نام میدان امام خمینی(ع)، سپه بود که شکلگیری اولیه آن به دوران ناصرالدینشاه میرسد. بنابراین طبیعی است که اطراف این میدان پر از جاذبههای تاریخی باشد. کاخ گلستان یکی از این جاذبههاست. ساختمان قدیمی بانک ملی هم در ضلع شرقی این میدان قرار گرفته است. پارک شهر یکی از بوستانهای تاریخی پایتخت با معماری ویژه، درختان قدیمی، دریاچه، بخش نگهداری از حیوانات و شهربازی مجهز، جاذبه دیگری است که از میدان امام خمینی(ره) فقط چند دقیقه فاصله دارد. موزه علیاکبر صنعتی در ضلع شمال غربی میدان قرار گرفته است. موزه بانک سپه هم در فاصلهای بسیار نزدیک به میدان قرار دارد. از میدان امام خمینی(ره) میتوانید پیاده به طرف کوچه مروی و بازار بزرگ بروید و خرید کنید.
نام مقصد: میدان بهارستان موقعیت : خیابان جمهوری، میدان بهارستان
معرفی : میدان بهارستان در دورههای مختلف تاریخی، محل وقوع بسیاری از اتفاقات و رویدادهای سیاسی ایران بوده است. نخستین مجلس شورای ملی ایران یا مجلس مشروطیت نیز در همین میدان ساخته شد.
مجسمههای تاریخی در میدان بهارستان در دورههای مختلف، مجسمههای متفاوتی نصب شده است. مجسمه رضاشاه نخستین مجسمهای بود که در سال 1304 در میدان بهارستان نصب و 2 بار از این میدان پایین کشیده شد. بار اول مربوط به کودتای سال 1332 بود که پس از اتمام کودتا محمدرضا پهلوی این مجسمه را مجددا در مکان خود نصب کرد و این مجسمه تا انقلاب 1357 بر سر جای خود مانده بود تا اینکه پس از انقلاب جمهوری اسلامی ایران، مجسمه رضاشاه برای همیشه از این میدان جمعآوری شد. دومین مجسمه میدان، فرشته آزادی، مجسمهای در حال کشتن دیو استبداد بود. در دست راست مجسمه شمشیر و در دست چپ مجسمه مشعل روشنایی قرار داشت. این مجسمه نیز پس از انقلاب از میدان بهارستان جمعآوری شد. مجسمه شهید سیدحسن مدرس مجسمهای است که این روزها موقع عبور از حوالی این میدان مشاهده میکنید. بخش مهمی از بافت تاریخی تهران اطراف میدان بهارستان واقع شده است. مسجد و مدرسه شهید مطهری (سپهسالار) یکی از مکانهای تاریخی این میدان است که در زمان اقامه نماز میتوانید از آن بازدید کنید. کاخ نگارستان نیز مجموعه دیدنی دیگری است که در میدان بهارستان قرار دارد و در دوره قاجار جشن ولیعهدی و تاجگذاری محمد میرزا، مراسم عروسی ناصرالدین شاه و قتل قائممقام فراهانی در این کاخ روی داده است. کمالالملک، معروفترین نقاش دوره قاجار است که از او و شاگردانش تابلوهای نقاشی در موزه کمالالملک باغ نگارستان در معرض بازدید قرار دارد. از دیگر بخشهای موزه باغ نگارستان مجموعه مجسمه مینیاتورهای مردمشناسی جهانگیر ارجمند، مجسمهساز خودآموخته است.
کد خبر 922318 منبع: روزنامه همشهری برچسبها وزارت میراث فرهنگی و گردشگری انقلاب اسلامی ایران دهه فجر سفر - گردشگری تاریخ - بافت تاریخی
لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/938334/