پایان معمای ناپدیدشدن الینا؛ دختر 11 ساله در اصفهان پیدا شد
اقتصادی
بزرگنمايي:
پیام سپاهان - پنجم بهمن، خبر گمشدن دختری 11 ساله به نام الینا در گرگان در فضای مجازی منتشر شد. یکی از بستگان این دختر در گفتوگو با همشهری توضیح داد که الینا برای رفتن به خانه دوستش از منزل خارج شده و دیگر بازنگشته بود. پس از جستوجوهای بینتیجه، خانوادهاش پلیس را در جریان قرار دادند. بررسی دوربینهای مداربسته نشان داد که پسر جوانی دست الینا را گرفته و او را به سمت ترمینال برده است.
انتشار این خبر در اینستاگرام، همراه با پستهای خانواده الینا، باعث شد موجی از نگرانی در فضای مجازی شکل بگیرد. برخی کاربران و سلبریتیها با انتشار استوریهایی ادعا کردند که این دختر 11 ساله ربوده شده و پلیس موفق به نجات او نشده است.
اما حقیقت ماجرا چیز دیگری بود...
ردپای یک نوجوان در اصفهان؛ الینا ربوده نشده بود!
تحقیقات پلیس نشان داد که الینا قربانی آدمربایی نبوده، بلکه به دلیل تأثیرات منفی فضای مجازی و ارتباط با پسری 15 ساله، خانه را ترک کرده است.
این دختر از مدتی قبل با یک پسر نوجوان ساکن اصفهان در فضای مجازی آشنا شده بود. این پسر بارها او را تشویق به ترک خانه کرده بود تا سرانجام، پس از یک مشاجره خانوادگی، الینا تصمیم به فرار گرفت.
الینا ابتدا به خانه یکی از دوستانش رفت و پسر 15 ساله که از اصفهان به گرگان آمده بود، او را همراه خود به اصفهان برد.
پشت پرده هویت پسر 15 ساله
پسر نوجوانی که الینا را فریب داده بود، خود قربانی مشکلات اجتماعی و خانوادگی بود.
بررسیها نشان داد که پدر این پسر به جرم قاچاق مواد مخدر در زندان به سر میبرد و او نیز با آسیبهای مختلفی دست و پنجه نرم میکرد. با این حال، او در فضای مجازی هویتی متفاوت از خود ساخته بود و با جلوهای فریبنده، الینا را اغفال کرد و به فرار از خانه ترغیب نمود.
چگونه پلیس الینا را پیدا کرد؟
با به دست آمدن اطلاعاتی درباره محل اختفای الینا، پلیس گلستان با دریافت نیابت قضایی به اصفهان رفت.
در نهایت، تیمی از مأموران پلیس امنیت گلستان پس از یک هفته جستوجو، توانستند دختر 11 ساله را سالم پیدا کرده و او را به خانه بازگردانند.
سردار سعید دادگر، فرمانده انتظامی استان گلستان که مأموریت ویژهای به تیم پلیس امنیت برای پیگیری این پرونده داده بود، تأیید کرد که الینا روز گذشته پیدا شده و به استان گلستان بازگردانده شده است.
هشداری برای خانوادهها و کاربران فضای مجازی
این ماجرا یک زنگ خطر جدی برای خانوادهها و مسئولان است. فضای مجازی میتواند محیطی خطرناک برای کودکان و نوجوانان باشد، بهویژه زمانی که کنترل و آگاهی کافی از سوی خانوادهها وجود نداشته باشد.
همچنین، انتشار اخبار بدون تحقیق در شبکههای اجتماعی میتواند باعث ایجاد اضطراب و تشویش بیمورد شود. این پرونده نشان داد که هر ادعایی در فضای مجازی لزوماً با واقعیت منطبق نیست و نقش سلبریتیها و کاربران تأثیرگذار در انتشار اطلاعات صحیح، از اهمیت بالایی برخوردار است.
با بازگشت الینا به خانه، پرونده این گمشدن بسته شد، اما درسهای آن همچنان باقی است.
لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/938506/