پیام سپاهان

آخرين مطالب

سفر 6میلیارد دلاری فیدان به ریاض اقتصادی

سفر 6میلیارد دلاری فیدان به ریاض
  بزرگنمايي:

پیام سپاهان - دنیای اقتصاد /متن پیش رو در دنیای اقتصاد منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
به گفته مقامات مطلع ترکیه‌ای، دولت این کشور امیدوار است به یک قرارداد دفاعی 6میلیارد دلاری با عربستان سعودی دست یابد که می‌تواند منجر به خرید کشتی‌های جنگی، تانک و موشک توسط این کشور شود.
به گفته مقامات، این توافق که شامل پیوستن عربستان سعودی به پروژه جت‌‌‌سازی ترکیه می‌شود، می‌تواند در سفر رجب طیب اردوغان، رئیس‌‌‌جمهور ترکیه به پادشاهی سعودی در ماه مارس نهایی شود.
«سلجان هاچا اوغلو» در گزارشی در بلومبرگ نوشت‌: پس از گزارش بلومبرگ از این توافق احتمالی، سهام پیمانکار دفاعی دولتی «اصلان» (Aselsan) روز دوشنبه (8بهمن‌ماه) در استانبول تا 2.2درصد افزایش یافت. «اتوکار اتوموتیف» که خودروهای زرهی تولید می‌کند، زیان‌های قبلی را تا 0.8درصد کاهش داد. «آنیل اولاس کوسو اوغلو»، تحلیلگر شرکت «Is Investment» مستقر در استانبول گفت: «با توجه به اینکه صادرات کل این صنعت حدود 7میلیارد دلار در سال است، 6میلیارد دلار برای یک معامله مبلغ قابل توجهی خواهد بود.» او افزود که با توجه به صادرات آنها به منطقه «اتوکار» نیز می‌تواند از آن بهره‌مند شود.
ترکیه در تلاش است تا صنعت دفاعی خود را توسعه دهد و عربستان سعودی را که یکی از بزرگ‌ترین واردکنندگان تسلیحات در جهان است، به‌عنوان یک بازار کلیدی می‌بیند. دو کشور در سال2023 قراردادی را برای سعودی‌ها برای خرید پهپادهای «دور پرواز» از شرکت ترکیه‌ای «بایکار» امضا کردند. به گفته مقامات، اکنون آنکارا می‌خواهد تانک اصلی خود به نام «آلتای» را همراه با سامانه‌های دفاع موشکی به عربستان سعودی بفروشد.
ترکیه مشتاق است که عربستان سعودی در برنامه توسعه جت جنگنده موسوم به «کان» شریک شود. درحالی‌که نخستین پرواز آزمایشی آن در اوایل سال2024 انجام شد، اما هنوز هم انتظار می‌‌‌رود چندین سال طول بکشد تا عملیاتی شود. به گفته مقامات ترکیه، کشورهای دیگر ممکن است به این پروژه بپیوندند؛ پروژه‌ای که در آن شرکت « BAE Systems Plc» بریتانیا در آن به شکلی مشارکت دارد.
بر اساس بیانیه وزارت خارجه ترکیه، هاکان فیدان، وزیر امور خارجه این کشور روز سه‌شنبه‌(9بهمن‌ماه) به عربستان سعودی سفر کرد. روابط بین ریاض و آنکارا در سال‌های اخیر پس از تیرگی به‌دلیل قتل جمال خاشقجی، ستون‌‌‌نویس واشنگتن‌پست در سال2018 توسط عوامل سعودی در استانبول بهبود یافته است. روزنامه «صباح» چاپ ترکیه نیز در گزارش دیروز چهارشنبه (10بهمن‌ماه) نوشت، عربستان سعودی، یکی از بزرگ‌ترین واردکنندگان تسلیحات در جهان، بازار قابل توجهی برای بخش دفاعی رو به رشد ترکیه است. در سال2023، عربستان سعودی قراردادی را برای خرید هواپیماهای بدون سرنشین «دور پرواز» از بایکار امضا کرد که بزرگ‌ترین قرارداد دفاعی در تاریخ ترکیه نام گرفت. بر اساس داده‌های رسمی، صادرات دفاعی ترکیه سالانه نزدیک به 30درصد افزایش یافت و به رکورد جدید 7.2میلیارد دلاری در سال2024 رسید.

لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/937117/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بخشی از کتاب/نیازی نیست انسان‌ها را امتحان کنید

شعری زیبا از امیرحسین ماحوزی

اپل در حال آماده‌سازی ادغام گوگل Gemini با هوش مصنوعی Apple Intelligence

ایلان ماسک ایمیلی عجیب برای کارمندان فدرال آمریکا ارسال کرد

چه چیزی تغییر کرده است؟

نگاهی به سفر یک‌روزه لاوروف به تهران

اول؛ آموزش و پرورش

دولت نهان

آقای پزشکیان به داد بیت‌المال برسید

آزمون خردورزی؛ تحلیل مرعشی از استیضاح وزیر اقتصاد

مذاکره می‌خواهید چرا به ضرب‌المثل رحم نمی‌کنید؟!

باید از تفوق دیدگاه‌های رادیکال جلوگیری کرد

سناریوهای استیضاح

فردا بورس‌ها فعال هستند

استان اصفهان فردا تعطیل شد

بازی خنده‌دار «شبیه‌ساز یاسوکه» همزمان با اساسینز کرید عرضه خواهد شد

پیکسل 9a در ویدیوی لورفته از دوربین گلکسی S25 Edge مشاهده شد

ایران، تنها کشوری که در آن اینستاگرام محبوبترین شبکه اجتماعی است

انویدیا پلتفرم هوش مصنوعی Signs را معرفی کرد؛ راهی آسان‌تر برای یادگیری زبان اشاره

گوگل قوانین اتحادیه اروپا را نقض کرد

دهم اسفند ماه کالابرگ شارژ می‌شود و 11 قلم کالا را با آن می‌توان خرید

زمان و مکان برگزاری نمایشگاه کتاب تهران اعلام شد

چه شب و روزایی داشتیم من و تو

عشق یعنی چی؟

گلکسی Tab S10 FE سامسونگ یک قدم به رونمایی نزدیک‌تر شد

پوشش فیبرنوری در کشور ثابت ماند؛ آمار اشتراک اینترنت ثابت

کارفرمایان به بهانه افزایش تورم، دستمزد کارگران را سرکوب می‌کنند

تأکید استاندار اصفهان بر پیش‌بینی جایگاه سوخت سیار در آزادراه‌ها

بازسازی غیرمجاز ظروف تفلون، تهدیدی برای سلامت مصرف‌کنندگان

استاندار اصفهان: برای اتباع مجاز و غیرمجاز در سال 1404 برنامه‌ریزی ویژه‌ای خواهیم داشت

6 مصدوم در حادثه برخورد 2 خودرو در اصفهان

چهارشنبه، پُرتصادف‌ترین روز هفته در اصفهان

کیش نگین خلیج فارس است و امیدوار به درخشش بیش از پیش این جزیره هستیم.

تنوع خدمات بیمه دی پاسخگوی نیازهای جامعه ایثارگری است

نهمین جشنواره ملی «تئاتر ایثار» 6 تا 10 اسفند در تهران برگزار می‌شود/ اجرای 17 نمایش در بخش خیابانی و صحنه‌ای

شاعرانه/برد از من قرار و طاقت و هوش

شعرخوانی زیبای دکتر کاکاوند

هوش مصنوعی، نانو کربنی به قدرت فولاد ساخت

فوکویاما: ترامپ به دموکراسی‌های لیبرال خیانت بزرگی کرد

بورس مثبت شد

مادر شهیدان والامقام «نعمت و محمدرضا کلول» آسمانی شد

خواندن قسمتی از شعری که درباره رنج مردم شالیکار بیان می‌کند

اولین ویدیوی نگاه نزدیک به گلکسی S25 اج فاش شد

قیمت طلا، سکه و ارز 5 اسفندماه 1403؛ ریزش قیمت سکه، میلیونی شد

انتقاد تند مقام کارگری از حقوق 14 میلیون تومانی؛ فاجعه است

برگزاری مراسم بزرگداشت سید مقاومت در 150 امامزاده اصفهان

بهره‌برداری از سالن کشتی جهان پهلوان تختی در خوانسار

آغاز ثبت‌نام منازل شخصی استیجاری شهر اصفهان برای نوروز

6 مصدوم در حادثه برخورد دوخودرو در اصفهان

مدیر مایکروسافت: هوش مصنوعی هیچ ارزشی در دنیای واقعی تولید نمی‌کند

ویکی پدیاجستجو