تعویض موتور اسموک فن در کوره بلند شماره یک ذوب آهن اصفهان
اجتماعی
بزرگنمايي:
پیام سپاهان - با عنایت به برنامه راه اندازی کارگاه PCI ، تعویض موتور اسموک فن در کوره بلندها به عنوان یک اقدام تحولی در دستور کار قرار گرفت. موتوری با قدرت بالا که فرایند آماده سازی پودر زغال را فراهم می آورد.تلاشگران ذوب آهنی نحوه تعویض این موتور و اَهم دستاوردهای تحقق یافته از این طریق را در گفتگو با خبرنگار ما تشریح نمودند.
به گزارش
امتداد نیوز
به نقل از ذوب آهن اصفهان، مهدی زارعان معاون تجهیزات برق مدیریت کوره بلند شرکت با اشاره به اینکه موتور اسموک فن با قابلیت مکش حدود 40 تن پودر زغال به ازای هر تن چدن و تزریق به کوره بلندها از جمله کلیدی ترین اجزای کارگاه PCI محسوب می شود،گفت : شرکت چینی ساینو استیل به عنوان پیمانکار این پروژه، موتور را بدون ارائه دستورالعمل های فنی و آموزش، در سال های گذشته به ذوب آهن اصفهان تحویل داد و قطع همکاری کرد.
وی افزود : اشکالات این موتور در قالب یک گزارش جامع به مدیر کوره بلند ارائه شد و با حمایت های بسیار خوب ایشان و در ادامه بهره گیری از تجهیزات موجود در این مجتمع عظیم صنعتی، موتور اسموک فن جدید مطابق با شرایط بومی کارخانه آماده شد و در مدار تولید قرار گرفت و هم اکنون پس از گذشت 20 روز از بهره برداری، بدون وقفه فعال است.
معاون تجهیزات برق کوره بلند تصریح کرد : زغال آنتراسیت در مقیاس 80 میکرون داخل آسیاب های مخصوص پودر شده و سپس درون این موتور قرار می گیرد و در ادامه با ورود به بک فیلترها و بونکرها از طریق فشار هوا به داخل کوره بلند تزریق می شود.
موتور اسموک فن با هزینه 50 درصدی مشابه نمونه خارجی، تعویض شد
این تلاشگر ذوب آهنی بهره گیری از توان داخل جهت به ثمر رسیدن این طرح که اجرای آن پایان سال جاری تخمین زده شده بود اما اواسط شهریورماه امسال به ثمر نشست را چنین تشریح کرد : خرید این موتور از سایر کشورها هزینه ای بالغ بر 24 میلیارد تومان و ارسال آن به کارخانه وقفه بسیار طولانی را ایجاد می کرد لذا در راستای تامین مطمئن و به صرفه آن، بر اساس پیگیری های انجام شده در داخل کارخانه و بررسی موتورهای موجود با همکاری بسیار خوب بخش برق مدیریت آگلومراسیون و برگزاری جلسات فنی با حضور نمایندگان مدیریت های امورفنی و برنامه ریزی تولید و تولید و توزیع برق، تصمیم بر جایگزینی موتور اسموک فن موجود(ساخت کشور چین) گردید ، که متناسب با شرایط کارگاه و تدوین دستورالعمل های مورد نیاز با دور 1000 و صرف هزینه 50 درصدی آماده سازی و جایگزین شد.
احمدرضا پریشانی مهندس تجهیزات برق نیز با اشاره به اینکه افزایش شدید دما، ابتدا موتور اسموک فن یک و پس از مدتی موتور دوم را از مدار خارج کرد،گفت : عوامل موثر بر تخریب موتور مانند دما،ارتعاشات،جریان های راه اندازی و شرایط استارت شناسایی و تحت کنترل شدید قرار گرفت و همچنین بعضاً از منابع موجود در آرشیو به منظور ثبت وقایع و تدوین برنامه های جدید و باز دارنده در سیستم کنترل اصلی نیز استفاده شد و در بخش هایی که حفاظت های شدیدتر نیاز بود، اینترلاک های مراقبتی و رعایت ترتیب ها راه اندازی و الگوریتم استارت پیاده سازی شد.
وی با اشاره به اینکه بر کسی پوشیده نیست هر موفقیتی حاصل کار تیمی ، خِرد جمعی ،تکاپو و تفکر سیستمی است که حلاوت آن در پایان کار،خدا قوتی جانه برای کلیه اعضای تیم محسوب می شود،افزود : از طریق محاسبات سیالات و برآورد نتایج و در ادامه توجه به نقاط کار مطلوب سیستم، سرعت کار اسموک فن نیز اصلاح شد و در ناحیه قابل قبولی قرار گرفت و نهایتاً موتور اسموک فن داخل جایگزین شد.
مهندس تجهیزات برق نیز خاطرنشان کرد : سایر ادوات کارگاه نیز با محدودیت هایی مواجه بودند که در راستای ارتقاء بهره وری آنها اقداماتی بدین شرح پیاده سازی شد : افزودن اینترلاک های حفاظتی روی کمپرسورهای تامین هوای فشرده و اصلاح روش اپراتوری سیستم ، افزودن آیتم های مراقبتی و پیشگیری روی سیستم فن های مکنده دود ، تکمیل ارتباط منطقی و لاجیکی بین نوار ورودی آسیاب و حجم مواد درخواستی، طراحی تابلوهای کنترل والوهای مسیر تحت شبکه و … که این اقدامات مستلزم ساعت ها کار مطالعاتی، بررسی مدارک و تصمیم گیری بود که از ثمرات آن می توان به تحقق صرفه اقتصادی، تقویت و تداوم کارکرد سیستم،افزایش طول عمر ادوات و اصلاح روش کار در جهت بهبود اپراتوری سیستم اشاره نمود.
مهران سلحشوریان فورمن تعمیرگاه برق نیز در ادامه گفت : در راستای کاهش هزینه ها و بهره گیری از تجهیزات موجود در کارخانه پس از بررسی های بسیار، موتور اسموک فن از مدیریت آگلومرسیون شرکت تامین شد و به منظور انطباق با شرایط پروژه اقداماتی نظیرکابل کشی، لوله گذاری،تعویض تابلو و… برای آن انجام گرفت.
وی اضافه کرد : با تلاش و کوشش شبانه روزی همکاران و در ادامه بهره گیری از موتور اسموک فن بومی، تزریق پودر زغال به کوره بلند به نحو موفقیت آمیز محقق شد. این دستاورد بزرگ که نمادی از همدلی و هم افزایی است را به همکاران عزیزم تبریک می گویم.
مهدی سَرمدی تعمیرکار ارشد تجهیزات برق نیز گفت : تزریق پودر زغال به کوره بلند از طریق موتور اسموک فن بومی، تلفیقی از خود باوری و بهره گیری از تجهیزات بومی در راستای کاهش هزینه ها و رشد تولید محصولات ارزش افزا است.
وی خاطرنشان کرد : اصلاح سوراخ های پایه فونداسیون جهت مونتاژ تجهیزات و تغییر مسیر کابل های تغذیه از جمله سایر اقدامات انجام شده در این پروژه به شمار می روند.
برچسب ها : این مطلب بدون برچسب می باشد.
-
سه شنبه ۲۷ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۹:۱۶:۵۶
-
۲۴ بازديد
-
-
پیام سپاهان
لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/888029/