منافع سرمایهداران غیرمولد با مطامع آمریکا گره خورده است
سیاسی
بزرگنمايي:
پیام سپاهان - کیهان /متن پیش رو در کیهان منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
کارشناس اقتصادی حامی آقای پزشکیان در انتخابات، برای چندمین بار نسبت به سیاست شوک درمانی که از سوی برخی مدیران و مشاوران دولتی ترویج میشود، هشدار داد.
بازار ![]()
دکتر فرشاد مؤمنی گفت: برخی میگویند چون جامعه حواسش پرت مذاکرات است شوک قیمتی جدیدی وارد کنیم! این نداها از حلقوم خائنان به منافع ملی بیرون میآید. کشوری میتواند با عزت و قدرت مذاکره کند که دل مردمش با او باشد.
استاد دانشگاه علامه طباطبایی که در نشست «سرمایهگذاری و تولید، مسائل و منافع متعارض» در دانشگاه رازی کرمانشاه سخن میگفت، تاکید کرد: شوک در میان متفکران بزرگ توسعه مذموم است؛ چرا که هر شوکی که وارد میشود آنچه که به آن شوک اصابت کرده جهت را از دست میدهد و دچار عارضه خود تخریبی و عارضه آشفتگی و آنومی میشود.
وی اضافه کرد: اگر میخواهید بحران سرمایهگذاری حل شود، دیگر نباید به نام دولت، سیاستهای شوک درمانی را در دستور کار قرار دهید.
مؤمنی همچنین گفت: کمیسیون اقتصادی مجلس در اردیبهشت 1400 گزارشی به مناسبت بیست سال فعالیت بانکهای خصوصی منتشر کرد که در آن عنوان شده از سال 1380 تا پایان 1399، رشد تولید 36 درصد بوده اما رشد نقدینگی در همین دوره 10 هزار و 250 درصد بوده است.
وی با تاکید بر اینکه تا زمانی که بانکهای خصوصی متوقف نشوند یا تحت کنترل درنیایند، محال است اقتصاد روی خوش ببیند و انگیزههای سرمایهگذاری تولیدی ایجاد شود، گفت: استاد ارجمند آقای دکتر عباس شاکری، میگوید از وقتی بانکهای خصوصی در ایران ایجاد شدند، مسئله فقط جهش قدر مطلق تقاضای کل نیست، آنها کیفیت نقدینگی را هم به ابتذال و انحطاط کشاندند. یعنی نقدینگی نه تنها تمایل به سمتگیری به سمت تولید ندارد، بلکه تا میتواند، از طریق رونق بخشی به واردات در این کشور علیه تولید نقش ایفا میکند.
رئیس مؤسسه مطالعات دین و اقتصاد با یادآوری اینکه تقریبا اندکی کمتر از دو سوم ظرفیتهای تولیدی تولیدکنندگان بلااستفاده است، خاطرنشان کرد: از سال 80 تا سال 99، حجم نقدینگی بیش از صدبرابر شده. شما این مناسبات را تشویق میکنید. اینها که چنین هیولاهایی شدهاند، روشن است که میتوانند آدم استخدام کنند و آدرسهای غلط بدهند و با رایج کردن دروغ، همه را دچار تحیر و گیجی کنند.
وی گفت: یکی از آفتهای بسیار بزرگ این مناسبات، ایجاد حس سرخوردگی و ناتوانی و پناه بردن به خارجیهاست. اینها ژست بومی میگیرند و حلیم خارجیها را هم میزنند.
مؤمنی ادامه داد: به کرات این ایده مطرح میشود که نفس اینکه ما با یک کشورهایی رابطه برقرار کنیم، گره گشاست! گویا این بحران یادگیریگریبان همهمان را گرفته است! ما از شدت هم پیوندی با آنها 45 سال پیش حالمان به هم خورد، یادتان رفته است!؟ کار جان فوران و مارک گازیورفسکی را نگاه کنید. گازیورفسکی پدیده دست نشاندگی حکومت پهلوی به آمریکاییها را صورتبندی مفهومی و نظری کرد و برای آن شاخص ارائه کرد. او گفت ریشه انقلاب اسلامی این بود که شدت دست نشاندگی از حدود قابل هضم این جامعه عبور کرده بود.
استاد دانشگاه علامه طباطبایی افزود: عدهای میگویند حالا که بحث از مذاکره شده، بهترین وقت است که در این شلوغی، شوک قیمتی جدیدی وارد کنیم! این نداها از حلقوم خائنان به منافع ملی ایران بیرون میآید. کیست که الفبای مذاکره را بداند و نفهمد در شرایط مذاکره آن کشوری میتواند با عزت و قدرت چانهزنی و مذاکره کند که دل مردمش با او باشد. اینها چه کسانی هستند که میگویند چون جامعه حواسش پرت مذاکرات است، بیاییم دوباره یک زخم جدید به این جامعه بزنیم!؟ میخواهند از طریق تشدید بحران در رابطه بین مردم و حکومت، در واقع ما را در ورطههای خیلی خطرناک بیندازند.
مؤمنی تاکید کرد: نشانههای بسیار خطرناکی هست مبنی بر این که با پیوند شوم و منحوسی که بین گروههای غیرمولد در ایران با منافع خارجیها وجود دارد، هر روز برای ما جریان سازی و ایدههای مشکوک بحرانآفرین عرضه میکنند.
-
سه شنبه ۹ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۰:۲۷:۲۶
-
۹ بازديد
-

-
پیام سپاهان
لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/961076/