پیام سپاهان

آخرين مطالب

«پسر شیکاگو» در وزارت اقتصاد؟ سیاسی

«پسر شیکاگو» در وزارت اقتصاد؟
  بزرگنمايي:

پیام سپاهان - روزنامه سازندگی /متن پیش رو در سازندگی منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
آیا “سیدعلی مدنی‌زاده” گزینه خوبی برای وزارت اقتصاد است؟
سعید خوش بین| بازار گمانه‌زنی‌ها برای معرفی وزارت امور اقتصادی و دارایی داغ است. گروه‌های سیاسی و رسانه‌ها سعی می‌کنند گنجشک‌‌های خود را به‌ جای قناری به افکار عمومی معرفی کنند و به همین دلیل نام دست‌کم 20 گزینه در رسانه‌ها مطرح شده اما رئیس‌جمهور پزشکیان فقط حق انتخاب و معرفی یک نفر را دارد. آن یک نفر کیست؟
نام سیدعلی مدنی‌‌زاده بیش از دیگران شنیده می‌شود؛ تحصیل‌کرده دانشگاه شیکاگو که به اقتصاد آزاد باور دارد و در مکتب نوبلیست‌های مطرح علم اقتصاد شاگردی کرده است.
آقای مدنی‌زاده متولد سال 1361 در تهران است. در مدرسه نیکان درس خوانده و پس از کسب نشان برنز در المپیاد دانش‌آموزی ریاضی جهانی، دوره‌های لیسانس و فوق‌لیسانس خود را در دانشکده مهندسی برق دانشگاه صنعتی شریف گذرانده و در سال 1384 در رشته مهندسی محاسبات و ریاضیات در مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه استنفورد تحصیل کرده است. این اقتصاددان دهه شصتی در سال 1386 با توجه به علاقه‌ای که به علم اقتصاد داشت، برای تحصیل در این رشته وارد دانشگاه شیکاگو شد و در مکتب اساتید سرشناس علم اقتصاد ازجمله گری بکر، کنث ارو، رابرت لوکاس و رابرت شیلر تحصیل علم کرد.
این نخستین ‌بار است که در ساختار سیاسی ایران، نام یک تحصیل‌کرده در مهم‌ترین و معتبرترین دانشگاه مدافع بازار آزاد به ‌عنوان نامزد مهم‌ترین وزارتخانه اقتصادی مطرح می‌شود.
معمولاً به فارغ‌التحصیلان رشته اقتصاد در دانشگاه شیکاگو که به سیاست‌گذاری راه پیدا می‌کنند، پسر شیکاگو می‌گویند.
به طور مشخص، پسران شیکاگو گروهی از اقتصاددانان شناخته ‌شده در دهه‌های 1970 و 1980 میلادی بودند که توسط دولت‌های آمریکای لاتین به کار دعوت شدند. اکثر آنها در دپارتمان اقتصاد دانشگاه شیکاگو زیر نظر میلتون فریدمن و آرنولد هاربرگر تحصیل کرده بودند. این اقتصاددانان پس از پایان تحصیلات خود از سوی شماری از دولت‌های آمریکای جنوبی به کار گمارده شدند و به طور مشخص در شیلی به ‌عنوان مشاوران اقتصادی دعوت به کار شدند و به بالاترین مناصب در داخل آن دولت‌ها رسیدند. حضور این اقتصاددانان جوانبرای دولت‌ها فرصتی ایجاد کرد تا در سیاست‌های اشتباه بازنگری کنند و به سمت اصلاح ساختار اقتصاد حرکت کنند. موفقیت اقتصادی پسران شیکاگو نقش مهمی در بهبود وضعیت اقتصادی کشور شیلی داشت به‌گونه‌ای که از آن به‌عنوان معجزه شیلی یاد می‌کنند. به همین دلیل در شرایطی که اغلب کشورهای آمریکای لاتین گرفتار مشکلات بسیار زیاد ازجمله ابرتورم شدند، اقتصاد شیلی به مسیر خود ادامه داد و هرگز پس از پسران شیکاگو، گرفتار بی‌ثباتی و رکود نشد.
فارغ‌التحصیلان دانشگاه شیکاگو به دلیل ویژگی‌های متمایز این نهاد برجسته، مجموعه‌ای از خصوصیات مشترک را به نمایش می‌گذارند. این دانشگاه با تاکید بر تفکر انتقادی و تحلیل عمیق، محیطی فکری ایجاد می‌کند که دانشجویان را به چالش می‌کشد تا مفروضات را زیر سوال ببرند و از منظرهای چندگانه به مسائل نگاه کنند. در حوزه اقتصاد رویکرد «مکتب شیکاگو» بسیار اثرگذار و عمیق است. این مکتب بر اصول اقتصاد بازار آزاد، مدل‌سازی ریاضی دقیق و تحلیل داده‌محور تاکید دارد. فارغ‌التحصیلان این دانشگاه معمولاً با مهارت‌های قوی در حل مساله، توانایی استدلال منطقی و تسلط بر ابزارهای تحلیلی پیچیده شناخته می‌شوند. علاوه بر این، فرهنگ دانشگاه شیکاگو که گفت‌وگوی باز و پرس‌وجو را ترویج می‌کند، فارغ‌التحصیلان را به افرادی با اعتمادبه‌نفس فکری و مستقل تبدیل می‌کند که قادرند در حوزه‌های آکادمیک و حرفه‌ای پیشرو باشند. این ویژگی‌ها همراه با شبکه گسترده فارغ‌التحصیلان و اعتبار جهانی دانشگاه به موفقیت‌های چشمگیر آنها در زمینه‌های مختلف کمک کرده است.
بازار
پسر ایرانی دانشگاه شیکاگو
سیدعلی مدنی‌زاده، اقتصاددانی جوان است که به طور مشخص در زمینه اقتصاد کلان، تجارت بین‌الملل، سیاست‌های پولی و مالی و سازمان‌های صنعتی تخصص دارد. او جوانی مذهبی و بسیار مبادی آداب است. دو دختر علی‌مدنی‌زاده در شهر شیکاگو و زمانی متولد شده‌اند که او در این شهر مشغول تحصیل بوده است. تا امروز چند ایرانی موفق شده‌اند به دانشگاه شیکاگو راه پیدا کنند که سرشناس‌ترین آنها احسان ابراهیمی، مریم فربودی، سیدعلی مدنی‌زاده و حسین جوشقانی هستند. حسین جوشقانی که درحال حاضر در دانشگاه خاتم تدریس می‌کند، هم‌دوره سیدعلی مدنی‌‌زاده است.
اما سوالی که مطرح می‌شود این است که آیا سیدعلی مدنی‌زاده برای تصدی پست وزارت اقتصاد مناسب است؟
ارزیابی توانایی سیدعلی مدنی‌زاده به ‌عنوان یک اقتصاددان جوان برای تصدی پست وزارت، نیازمند بررسی چندجانبه است. تخصص او در اقتصاد کلان، تجارت بین‌الملل، سیاست‌های پولی و مالی و سازمان‌های صنعتی، دانش عمیقی را در حوزه‌های کلیدی سیاست‌گذاری اقتصادی فراهم می‌کند. تحصیل در دانشگاه شیکاگو که به دلیل رویکرد تحلیلی دقیق و تاکید بر اصول بازار آزاد شهرت دارد، نشان‌دهنده توانایی او در تحلیل پیچیدگی‌های اقتصادی و ارائه راه‌حل‌های مبتنی بر داده است. این مهارت‌ها برای مدیریت چالش‌های کلان اقتصادی مانند تورم، رشد اقتصادی و روابط تجاری بین‌المللی، که در مسئولیت‌های یک وزیر اقتصاد حیاتی هستند، بسیار ارزشمندند. علاوه بر این، ویژگی‌های شخصی او ازجمله تعهد مذهبی و رعایت آداب اجتماعی می‌تواند به ایجاد اعتماد عمومی و تقویت همکاری‌های بین‌سازمانی کمک کند. با این حال موفقیت در نقش وزارت به عواملی فراتر از تخصص آکادمیک وابسته است ازجمله تجربه عملی در سیاست‌گذاری، توانایی مدیریت بحران‌های سیاسی و اقتصادی و مهارت در هماهنگی با نهادهای مختلف دولتی. اگرچه مدنی‌زاده از نظر علمی و اخلاقی شایستگی بالایی دارد اما میزان اطلاعات دقیق درباره تجربه اجرایی یا مدیریتی او در سطوح کلان ممکن است چالشی برای این نقش باشد. در مجموع با توجه به سوابق آکادمیک و ویژگی‌های شخصی، او ظرفیت بالایی برای ایفای نقش وزیر دارد، مشروط بر اینکه با تجربه عملی و مهارت‌های سیاسی لازم تکمیل شود.

لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/960506/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

داستانک/ ناشنوایی همسر

اپلیکیشن Edits اینستاگرام در هفته اول انتشار از مرز 7 میلیون دانلود گذشت

«وارونه‌نمایی و تحریف»؛ حمله کیهان به روحانی

سرمقاله هم میهن/ درباره انفجار

رئیس شورای اطلاع رسانی دولت رئیسی: این نشانه‌ها را جدی بگیرید!

بیشترین سرعت وزش باد استان اصفهان در مهاباد و کوهپایه ثبت شد

فرسودگی شبکه عامل اصلی هدررفت آب در اصفهان

داستانک/عاقبت ثروتمندان و فقیران از نظر بهلول

سیاست عجیب شیائومی؛ تبلت «حرفه‌ای» 3 سال کمتر از مدل عادی آپدیت می‌شود

سرمقاله دنیای اقتصاد/ پیش‌‌‌نیازهای استفاده از توافق

انفجار مهیب در بندر شهید رجایی؛ حادثه یا خرابکاری؟!

سرمقاله سازندگی/ وزیر یا سرباز؟

سقف و کف «حقوق» بازنشستگان کشوری در سال جاری

مناسبت روز/ یکشنبه، 7 اردیبهشت‌ماه

پای درس ایثار | ماجرای معلمی فراتر از یک درس/ آموزگار شاهین‌شهری مرهمی بر دل رنج‌های پنهان دانش‌آموزش شد

خبر جدید درباره حذف کارت سوخت/ توصیه جایگاه‌داران به مردم: این کار را انجام دهید، بعدا دچار مشکل می‌شوید!

شاعرانه/جوانی خود مرا تنها امید زندگانی بود

الف: وزیر جدید اقتصاد جدید، همان همتی است!

ما به التفاوت حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی کی واریز می‌شود؟

برپایی جشنواره گل محمدی در الله رود بار بابل + عکس

هوای اصفهان آلوده است

شعری از محمد زارعی، شرکت‌کنندۀ فصل چهارم سرزمین شعر

سرمقاله خراسان/ "مکانیسم ماشه باید غروب کند"

اجرای برنامۀ مهارت‌آموزی ورزشی دانش‌آموزان اصفهانی در هفت رشته

ضخامت گلکسی زد فولد 7 سامسونگ فاش شد

مافیا و انحصار اقتصادی نمی‌خواهد قیمتها پایین بیاید

با همکاری فولاد مبارکه کمترین نوسان عرضه محصولات نورد را تجربه کردیم و هیچگونه قطعی عرضه نداشتیم

فرصت رفع مشکلات ارزی با حضور میدانی مسوولان وزارت صمت در فولاد مبارکه

اولویت کمک به افزایش صادرات فولاد مبارکه و ورود ارز به کشور

سال خوب تولید و ارزآوری با تأمین انرژی مورد نیاز محقق خواهد شد

طوفان و رگبار پرقدرت در راه کشور / بارش تگرگ به این استان ها رسید

عارف حاجی عیدی و مجید علیاری خریدهای سپاهان

کارگران؛ مهم‌ترین نقش‌آفرینان تولید و مستحق والاترین تکریم‌ها

در زمینه شفافیت به‌ هیچ‌ عنوان با هیچ‌کس عقد اُخوت نبسته‌ایم/ در زمینه شفافیت و مبارزه با فساد به‌ موازات موضوعات فنی مدعی و پیشرو باشیم

ایران اکسپو، جلوه‌گاه توانمندی صادراتی شرکت فولاد هرمزگان

داستان ضرب المثل گدا به گدا رحمت به خدا

موفقیت بازی R.E.P.O به یکی از بزرگ‌ترین مشکلات آن تبدیل شده است

غریزه معامله‌گری ترامپ می‌تواند به توافق با ایران منجر شود؟

شاهین‌های ضدایرانی در واشنگتن بازی را برهم می‌زنند؟

انفجار بندر عباس و راز ابر قارچی

حفظ منافع ملی مهم است/ نباید به چین امتیاز اضافه بدهیم

دیدار مدیرکل بنیاد مازندران با خانواده شهید امنیت محمد ایاره در ساری

فواید و مضرات حنا برای موی سر

هم‌افزایی راه‌آهن و فولاد مبارکه؛ نقشه‌راه تازه‌ای برای عبور صنعت فولاد از تنگنای حمل مواد اولیه

توسعه تکنولوژی، بهبود راندمان و امکان مانیتورینگ تصفیه‌خانه صفاییه فولاد مبارکه

شعری از حمید حمزه نژاد، شرکت‌کنندۀ فصل چهارم سرزمین شعر

داستانک/ سنگ قبر پدر و مادر

گهی پشت بر زین، گهی زین به پشت

داستانک/ قضاوت کار ما نیست

دادستان آمریکایی ویکی‌پدیا را به نشر پروپاگاندا متهم کرد