120 مگاوات برق خورشیدی فولاد مبارکه به زودی وارد مدار میشود/ وجود ظرفیت استفاده از سرمایهگذاریهای مردمی در احداث نیروگاه خورشیدی فولاد مبارکه
اقتصادی
بزرگنمايي:
پیام سپاهان - به گزارش میمتالز، سعید زرندی، مدیرعامل گروه فولاد مبارکه، در جلسه ارائه گزارش وضعیت پروژه نیروگاه 600 مگاواتی خورشیدی آفتاب شرق گفت: احداث بزرگترین نیروگاه متمرکز خورشیدی کشور توسط گروه فولاد مبارکه، جلوه عملیِ امیدبخشی بیشتر به مردم است. امسال از نظر تولید سال سختی در پیش داریم و عمده سختی آن به دلیل ناترازی انرژی است.
از روز گذشته نیز با کمبودهایی در عرصه تأمین برق مواجه شدیم؛ درحالیکه تصور میکردیم در دو ماه نخست سال با هیچ تنشی در زمینه انرژی مواجه نمیشویم. شرایط کشور در زمینه کمبود انرژی قابلدرک است؛ بنابراین باید تمام توان خود را بگذاریم تا پروژههای نیروگاهی و تأمین برق گروه فولاد مبارکه در کوتاهترین زمان ممکن به نتیجه برسد. از مدیران ارشد مپنا توقع داریم پروژه نیروگاه خورشیدی فولاد مبارکه را به دلیل اهمیت زیاد آن در اولویت قرار دهند وی در همین زمینه تصریح کرد: از شرکت صناپ به عنوان متولی احداث نیروگاه 600 مگاواتی خورشیدی آفتاب شرق انتظار میرود موانع این پروژه را به صورت روزانه اعلام کند تا پیگیریهای لازم جهت رفع آنها انجام شود، زیرا این پروژه برای ما از اهمیت زیادی برخوردار است. از سوی دیگر، تعهدات مندرج در قرارداد پیمانکار پروژه ساخت نیروگاه خورشیدی فولاد مبارکه باید بهطور دقیق اجرا شود. شرکت مپنا مسوولیت اجرای پروژههای متعدد و بزرگی را در کشور برعهده دارد؛ اما از مدیران ارشد مپنا توقع داریم پروژه نیروگاه خورشیدی فولاد مبارکه را به دلیل اهمیت زیاد آن در اولویت قرار دهند.
بنابر اظهارات زرندی، وزیر صمت و مدیرعامل شرکت مپنا نیز دغدغه به ثمر رسیدن پروژه احداث بزرگترین نیروگاه خورشیدی کشور را دارند و این نشاندهنده اهمیت زیاد این موضوع است. با توجه به سرعت تغییرات تکنولوژیک در حوزه انرژی، رصد تکنولوژی در حوزه احداث نیروگاه خورشیدی باید به عنوان یک اولویت برای شرکت صناپ دنبال شود تا در این زمینه از تکنولوژیهای روز جهانی عقب نمانیم.
نیروگاه خورشیدی فولاد مبارکه فرصتی است که باید به درستی از آن استفاده کنیم مدیرعامل گروه فولاد مبارکه معتقد است امسال که به شعار «سرمایهگذاری برای تولید» مزین شده و نگاه کشور به سرمایهگذاری است، باید از ظرفیتهای گروه فولاد مبارکه در این زمینه استفاده شود، زیرا شرکتهای بزرگ کشور وظیفه دارند با تعریف پروژههای لازم، مردم را در امر تولید مشارکت دهند. پروژه احداث نیروگاه خورشیدی فولاد مبارکه فرصتی است که باید به درستی از آن استفاده کنیم تا مردم از طریق خرید سهام پروژهها در سرمایهگذاری برای تولید دخیل شوند.
در اجرای پروژه نیروگاه خورشیدی موضوع «زمان» برای ما بسیار حیاتی است پروژه احداث بزرگترین نیروگاه متمرکز خورشیدی فولاد مبارکه، ظرفیت استفاده از سرمایهگذاریهای مردمی را دارد. اینکه برای اجرا و تکمیل پروژههای مختلف بتوانیم از ظرفیتهای داخلی استفاده کنیم، بسیار مهم است و ساخت نیروگاه خورشیدی یکی از مصادیق آن است. در اجرای این پروژه، موضوع «زمان» برای ما بسیار حیاتی است، زیرا این حوزه به شدت با تغییرات تکنولوژی مواجه است.
گروه فولاد مبارکه درصدد است تا بار خود را از روی دوش شبکه سراسری برق بردارد وی دربخش پایانی سخنان خود اعلام کرد: گروه فولاد مبارکه درصدد است تا بار خود را از روی دوش شبکه سراسری برق بردارد و در همین خصوص، حدود 650 مگاوات از برق موردنیاز این شرکت از نیروگاههای داخلی این مجموعه در حال تأمین است و پیشبینی میشود تا تیرماه سال جاری این عدد به 850 مگاوات افزایش یابد. پروژههای نیروگاهی گروه فولاد مبارکه برای تأمین نیاز همه شرکتهای زیرمجموعه تعریف شدهاند، زیرا در صورت اُفت میزان برق، از میزان سودآوری و درآمد کل گروه فولاد مبارکه کاسته میشود.
تحقق فولاد سبز، پایداری انرژی و توسعه پایدار در ادامه این نشست، علیرضا جعفرزاده، مدیرعامل شرکت صناپ (صنایع انرژیهای پاک فولاد)، با ارائه گزارشی از روند پروژه احداث نیروگاه 600 مگاواتی خورشیدی فولاد مبارکه (آفتاب شرق) چنین اظهار کرد:
شرکت صناپ بهمنظور تحقق فولاد سبز، پایداری انرژی و توسعه پایدار از سال 1401 تأسیس شد. این شرکت پس از برگزاری مناقصات و اخذ مجوزهای لازم، در تاریخ 15 شهریور 1402 پروژه احداث نیروگاه 600 مگاواتی خورشیدی آفتاب شرق را آغاز کرد. 20 مگاوات اول این نیروگاه در پایان مهرماه سال 1403 و 20 مگاوات دوم آن در تاریخ 26 آذرماه 1403 وارد مدار شد.
تولید 2 هزار مگاوات برق تجدیدپذیر تا سال 1410 توسط فولاد مبارکه در تاریخ 15 بهمنماه 1403، عملیات نصب 20 مگاوات سوم آغاز شد و این پروژه در حال تداوم است. نیروگاه 600 مگاواتی خورشیدی فولاد مبارکه بزرگترین نیروگاه متمرکز خورشیدی کشور است که ظرفیت تولید برق آن با مجموع ظرفیت تولید برق همه نیروگاههای خورشیدی کشور برابری میکند و مساحت آن بالغبر 12 میلیون مترمربع است. براساس مأموریتی که برای ما تعریف شده، باید ظرفیت تولید 2 هزار مگاوات برق تجدیدپذیر را تا سال 1410 ایجاد و از این طریق، درآمدی بالغبر 250 میلیون دلار کسب کنیم.
پیشرفت فیزیکی 29 درصدی نیروگاه خورشیدی پروژه احداث نیروگاه 600 مگاواتی خورشیدی فولاد مبارکه، با سرمایهگذاری 305 میلیون یورویی، قرار است ظرف مدت 42 ماه به بهرهبرداری کامل برسد که تاکنون 29 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است. در حال حاضر 627 نفر در این پروژه مشغول به کار هستند و 135 عدد از ماشینآلات مختلف صنعتی در آن فعالیت میکنند.
کاهش 850 هزار تنی دیاکسیدکربن از 30 مهرماه 1403 تاکنون، 24 هزار و 792 مگاواتساعت انرژی خورشیدی در این نیروگاه تولید شده و در حال حاضر 90 مگاوات آن وارد مدار شده است. تاکنون 850 هزار عدد پنل خورشیدی (برای تولید 90 مگاوات برق)، 10 هزار و 450 عدد دستگاه تراکر، 96 عدد دستگاه اینورتر 6.25 مگاواتی و 7 هزار و 300 متر کابل برق در این نیروگاه نصب شده و بهزودی 120 مگاوات برق خورشیدی وارد مدار خواهد شد.
به خاطر داشته باشیم تولید برق از طریق نیروگاه خورشیدی 600 مگاواتی فولاد مبارکه منجر به کاهش 850 هزار تنی دیاکسیدکربن و بهبود فرایندهای زیستمحیطی خواهد شد.
منبع: فولاد مبارکه اصفهان
-
يکشنبه ۲۴ فروردين ۱۴۰۴ - ۰۰:۱۰:۲۲
-
۲۷ بازديد
-

-
پیام سپاهان
لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/955363/