پیام سپاهان

آخرين مطالب

در حاشیه بیانیه 900 امضایی علیه فعال شدن قومگرایان در غرب کشور اقتصادی

در حاشیه بیانیه 900 امضایی علیه فعال شدن قومگرایان در غرب کشور
  بزرگنمايي:

پیام سپاهان - شرق /متن پیش رو در شرق منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
احسان هوشمند| حدود 900 نفر از شخصیت‌های شناخته‌شده کشوری در بیانیه‌ای هشدارآمیز نسبت به برخی سیاست‌های ضدانسجامی جاری که مغایر همبستگی و مصالح ملی است، ابراز نگرانی کردند. شخصیت‌های شناخته‌شده‌ای در عرصه‌های علم، فرهنگ، هنر و سیاست در این بیانیه با اشاره به مواضع یکی از استانداران شمال غرب کشور و نیز رویدادهای شهر ارومیه و برخی دیگر از شهرستان‌های غربی کشور، به دولت هشدار دادند که استمرار چنین رویکردها یا اقداماتی می‌تواند موجب تحمیل هزینه‌های بزرگی به ملت ایران شود.
در میان امضاکنندگان بیانیه، شخصیت‌هایی همچون استاد عبدالمجید ارفعی، استاد حسن انوری، استاد ژاله آموزگار، استاد علی‌اصغر داد‌به، استاد میرجلال‌الدین کزازی، استاد علی‌اشرف صادقی، استاد کاوه بیات، استاد نصرالله پورجوادی و خانواده هنرمند پورناظری، استاد داریوش پیرنیاکان و صدها استاد و محقق و هنرمند و فعال سیاسی به چشم می‌خورد. این بیانیه ناظر بر برخی سوءتدبیرها در اداره امور جاری کشور است. هرچند ریشه این رویدادها را می‌توان به صورت تاریخی ‌تحلیل و ارزیابی کرد و به‌ویژه نقش سیاست‌های فرهنگی کشور در چند دهه گذشته را باید در این زمینه مورد ارزیابی و آسیب‌شناسی قرار داد، اما وقوع برخی رویدادهای غیرمنتظره و موضع‌گیری‌های این دسته از مسئولان بر نگرانی‌ها افزود. در تاریخ پس از انقلاب، امضای چنین بیانیه‌ای توسط گروه درخور توجهی از شخصیت‌های برجسته فرهنگی، علمی، پژوهشی و سیاسی هیچ سابقه مشابهی ندارد. این ویژگی مهم یعنی بی‌سابقه‌‌بودن چنین موضع‌گیری‌هایی، با وفاق صدها نفر از شخصیت‌های فرهنگی، نمایانگر نارضایتی بخش بزرگی از اندیشمندان و محققان وطن‌دوست از روندهای جاری در سیاست‌های فرهنگی است. 
در دهه‌های اخیر بر اثر سوءتدبیرهای روی‌داده، بخش بزرگی از میراث فرهنگی و تمدنی و محیط زیست و حتی مناسبات اجتماعی در کشور دچار کژکارکردی یا تخریب شده است. متأسفانه این وضعیت منجر به بروز پدیده‌هایی همچون گسترش محلی‌گرایی شده است. وقوع تشنج در کازرون و با تلفات انسانی در پی طرح تقسیم این شهرستان، وقوع تنش منجر به کشته‌شدن گروهی از هم‌وطنان در ماجرای نصب تابلوی حد‌فاصل دزفول و اندیمشک و برخی رویدادهای مشابه، نشانی از گسترش محلی‌گرایی در کشور است، بی‌آنکه دستگاه تدبیر در کشور به صورت کارشناسی در پی شناخت ابعاد و چرایی بروز آن باشد. افراط در بومی‌سازی ساختار دولت در شهرستان‌ها و استان‌ها، بومی‌سازی ساختار پذیرش دانشجو با عوارض فراوان و سیاست‌های مشابه دیگری که در چند دهه گذشته طراحی و اجرا شده، امروز عوارض سوء خود را نمایان می‌کند. بیش از هر زمان دیگری کشور نیازمند انسجام و هم‌گرایی است.
برای مواجهه با شرایط پیچیده شکل‌گرفته، کشور نیازمند همراهی نهادهای مدنی، احزاب و سمن‌ها برای توسعه، آبادانی و عمران ‌است. همچنین در بنیان هر سیاست هویتی یا اجتماعی یا فرهنگی که مورد توجه دولت قرار دارد، باید به صورت کارشناسی نسبت این سیاست با مصالح ملی ارزیابی و سنجیده شود. باید در حکمرانی، امر ملی مقدم بر هر موضوع دیگری باشد. اما متأسفانه وضع موجود نمایانگر بی‌توجهی فراوان در این زمینه است. بیانیه‌ امضاشده اگر‌چه با بی‌توجهی برخی از فعالان مواجه شد که روزنه‌گشایی را به‌‌عنوان شعار برگزیدند‌ یا برخی اصلاح‌طلبان که تمام توجهشان کسب پست و مقام است، اما بی‌توجهی آنان نمی‌تواند خللی در واقعیت جاری کشور ایجاد کند. اگر آنان دلخوش و سرمست پست و مقام و موقعیت خود هستند، اما ‌چهره‌های علمی و فرهنگی و بزرگان فرهنگ و هنر و بسیاری از اندیشمندان و فضلای کشور مسیر دیگری برگزیده‌اند. نگرانی این دسته، نه پست و مقام و رانت بلکه سرنوشت و مصالح کشور است. خوشبختانه روزبه‌روز شاهد توجه بخش بیشتری از هم‌وطنان به ایرانیت و سرنوشت کشور هستیم؛ حتی اگر گروهی از سیاست‌مداران راهی دیگر برگزینند. امروز مصالح و منافع ملی مهم‌ترین دغدغه گروه شایان توجهی از ایرانیان است. آیا سیاست‌مداران کشور و دولتمردان متوجه این مهم هستند؟
بازار

لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/955328/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پیگیری ویژه برای جذب اعتبارات پاشنه آشیل استان اصفهان است

مسیر تازه تجارت جهانی با میزبانی هیئت آفریقایی در اصفهان

تدبیر صحیح آب جریان دائم زاینده‌رود است/مردم اصفهان هنگام کمبود آب شرب نجیبانه رفتار کردند

برگزاری 451 مورد ملاقات مردمی در شرکت گاز استان اصفهان طی سال 1403

با حمایت از تولیدات داخلی، 791 هزار میلیارد تومان صرفه جویی ارزی برای پالایشگاه اصفهان محقق شد

جریان دائمی آب در زاینده‌رود باید محقق شود

شکل مجازی هیچ است!

واکنش بدبینانه «کیهان» به مذاکرات مسقط: کشور را معطل نکنید

سرمقاله سازندگی/ حیرت و بهت براندازان

مسابقه خالی‌بندی میان عضو و رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت!

دانش‌آموز بوکسور اصفهانی به مدال نقرۀ المپیک دانش‌آموزی دست یافت

آزادسازی بیش از 90 درصد دپوی خط 2 متروی اصفهان انجام شد

خط دوم آبرسانی به گلپایگان اجرا می‌شود

واکنش یک شاعر به مذاکرات غیر مستقیم ایران و آمریکا

سرمقاله هم میهن/ رویکرد روشن ایران

سرمقاله دنیای اقتصاد/ فرصت‌سازی با سیاست خارجی متوازن

مناسبت روز/ یکشنبه، 24 فروردین‌ماه

مدیرکل بنیاد شهید و امورایثارگران استان گلستان با سرپرست فرمانداری شهرستان گالیکش دیدار کرد

امسال طرح سپاس در ایلام با نگاه اثربخشی و حل مسائل خانواده های معظم شهدا اجرا می شود

تجلیل مدیرکل بنیاد شهید قم از نیروهای پشتیبانی به پاس خدمات خالصانه

مراسم گرامیداشت امیر سپهبد شهید «علی صیاد شیرازی» در تیپ 230 پیاده گرگان برگزار شد

هوای قابل قبول اصفهان در 9 منطقه

اعضا شورای عالی ورزش استان اصفهان معرفی شدند

شعری زیبا از صائب تبریزی

ادعای جنجالی یوبی‌سافت در دادگاه: خرید بازی به‌‌عنوان مالکیت آن نیست!

سرمقاله کیهان/ موانع داخلی خلع سلاح مقاومت

مردم و «بیم‌ و امیدِ» مذاکرات

تصویب زمان‌بندی افتتاح بسته نخست پروژه‌های شاخص شهرداری در سال جاری

اعزام هنرجویان قالیباف خراسان شمالی به المپیاد فرش دستباف اصفهان

تصویب مصوبات کلان برای تسهیل سرمایه‌گذاری و حذف موانع صدور مجوز در استان/

سرمقاله خراسان/ راز عقب نشینی ترامپ

اولین مانیتور گیمینگ 610 هرتزی دنیا را معرفی شد

شریعتمداری نوشت: یک خبر موثق و یک سؤال ضروری!

احتمال جیره‌بندی آب در این استان قوت گرفت + جزئیات

رسوایی سوءاستفاده جنسی وزیر اسرائیلی از دخترش

لرزش کودک فلسطینی پس از نجات از بمباران هوایی اسرائیل

سرمایه‌گذاری 750 میلیون یورویی گروه فولاد مبارکه؛ گامی مهم در خودتأمینی انرژی

مصرف آب اصفهانی‌ها 13 درصد از میانگین کشوری کمتر است

120 مگاوات برق خورشیدی فولاد مبارکه به‌ زودی وارد مدار می‌شود/ وجود ظرفیت استفاده از سرمایه‌گذاری‌های مردمی در احداث نیروگاه خورشیدی فولاد مبارکه

جزئیات بتای محدود Where Winds Meet مشخص شد

چگونه عمان دوباره در کانون توجه قرار گرفت؟

مذاکرات ایران و آمریکا؛ جایی برای سوءمحاسبه نیست!

کاهش 10 هزار تومانی دلار/طلا و سکه ریزش کردند/ معامله گران مراقب باشند

جانشین نویر لایی‌خور از آب درآمد! (عکس)

مصرف حداقلی آب فولاد مبارکه با استفاده از بالاترین استاندارد‌های بازچرخانی آب

معاون استاندار اصفهان: تقویت خودباوری و اعتماد به جوانان از دستاوردهای انقلاب اسلامی است

استاندار اصفهان: پیگیری ویژه برای جذب اعتبارات پاشنه آشیل استان اصفهان است

شهرک‌های صنعتی باید به زنجیره‌های ارزش‌آفرین اشتغال و پایگاه‌های پیشران اقتصاد دانش‌بنیان تبدیل شوند

رییس کل دادگستری استان اصفهان: تحقق شعار سال با تعامل دستگاه قضایی و اجرایی دنبال می‌شود

دستگیری 28 سارق در طرح امنیت محله محور اصفهان