جنگ آبی بین دو استان؛ آقای وزیر در سکوت
گفتگو
بزرگنمايي:
پیام سپاهان - به گزارش خبرنگار مهر، پروژه انتقال آب به یزد در دهه 60 شمسی کلید خورد و قرار بر آن بود که آب از سر شاخههای زاینده رود به یزد منتقل شود از زمانی که این پروژه کلید خورد 78 میلیون متر مکعب آب در سال به استان یزد اختصاص یافت و با گذر زمان نزدیک به 100 میلیون متر مکعب رسید، که اکنون با وجود بحران آبی که وجود دارد موجب خشم کشاورزان اصفهانی و آسیب رساندن به خط انتقال آب اصفهان به یزد شد، چرا که بر این باورند آب انتقالی علاوه بر تأمین آب شرب مورد استفاده صنایع قرار گرفته و هیچ توجهی به حق آبه آنها نمیشود.
این موضوع در حالی اتفاق افتاده است که آب 9 شهرستان استان یزد از این خط تأمین میشود. به دنبال این موضوع و بی آبی استان یزد محمدعلی شاهحسینی، معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری یزد، مراکز دولتی و مدارس به مدت دو روز یعنی 16 و 17 فروردین ماه را تعطیل اعلام کرد.
پزشکیان هم واکنش نشان داد
این موضوع تا حدی جدی شد که مسعود پزشکیان رئیس جمهوری وارد عمل شد و طی تماسهای جداگانه با وزرای جهاد کشاورزی، کشور و نیرو در جریان آخرین اقدامات صورت گرفته در حوزه آبی اصفهان قرار گرفت.
پزشکیان با تاکید بر ضرورت توجه به مدیریت مصرف آب و ضرورت همراهی مردم و مسئولان محلی در مدیریت حوزه آبی خواستار جدیت در انجام امور شد. به دنبال واکنش رئیس جمهور برخی از مقامهای مسئول استانهای یزد هم به این مساله واکنش نشان دادند و سخنگوی صنعت آب دهم فروردین اعلام کرد مشکل پیش آمده تا یکشنبه هفدهم فروردین ماه حل میشود.
انتقال آب از دریا نیاز به سرمایه گذار دارد؛ صنایع در مجاورت دریا باشند
مسألهای که اکنون وجود دارد نه اصفهان است و نه یزد بلکه با توجه به اینکه نه در تنش آبی بلکه بحران و ورشکستگی آبی قرار داریم باید تأمین آب تمامی صنایع و فولاد از سایر راههای تأمین آب و یا انتقال آنها به نوار جنوبی و در مجاورت آب باشد چرا که عیسی بزرگ زاده سخنگوی صنعت آب در گفتگو با خبرنگار مهر در رابطه با وضعیت انتقال آب از دریا گفت: به طور کلی انتقال آب از دریا در برنامه کلان وزارت نیرو و نقشه راه کشور و سند راهبرد ترکیبی آب در دولت چهاردهم قرار دارد.
وی ادامه داد: در مورد استفاده از دریای خزر هم برای نیازهایمان چه در ساحل و چه مکانهای دیگر طرحهایی وجود دارد، اما برای ساحل هیچ مشکلی وجود ندارد و برای مناطقی که انتقال آب طولانی و بلند مدت است، باید با کمک سرمایهگذار و بخش خصوصی انجام بگیرد.
سخنگوی صنعت آب خاطر نشان کرد: همانگونه که اکنون پنج خط دریا که وجود دارد از دریای عمان و خلیج فارس به فلات مرکزی، سیستان، فارس و اصفهان میکشیم مجریان و سرمایه گذاران غیر دولتی دارند.
وی ادامه داد: هر پروژهای باید در متن خودش دارای توجیه فنی، اجتماعی، اقتصادی و محیط زیستی باشد، البته مطالعات این طرح در برخی از نقاط انجام شده و در برخی از نقاط نیاز به مطالعه دارد.
بزرگ زاده خاطر نشان کرد: در گذشته انتقال آب از خزر به سمنان در برخی از مراحل پیدایش انجام شده و این موضوع برای تهران مطرح نیست.
شروع جنگ آبی
به گزارش خبرنگار مهر، تخریب خط انتقال آب توسط کشاورزان اصفهانی باید تلنگری به مسئولان باشد که در شرایط هشدار آبی قرار داریم به طوری که 28 استان دارای تنش آبی هستند و اگر همین روند مدیریتی وجود داشته باشد مشخص نیست مقصد بعدی اعتراض کجاست خوزستان، کردستان چهارمحال و بختیاری و یا زنجان باشد!
در کنار این گوشزدها اگر از همان ابتدا صنایع، اعم از فولاد، سیمان و..... در مجاورت دریا بودند اکنون شاهد چنین وضعیتی نبودیم وضعیتی که نیاز به تدبیری نه مقطعی بلکه اساسی دارد وزیر نیرو سکوت معنا داری کرده است.
کد خبر 6425182

لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/953407/