پیام سپاهان

آخرين مطالب

رمضان در پاکستان؛ از آذین‌بندی خیابان‌ها تا اطعام روزه‌داران نیازمند اجتماعی

رمضان در پاکستان؛ از آذین‌بندی خیابان‌ها تا اطعام روزه‌داران نیازمند
  بزرگنمايي:

پیام سپاهان - ماه رمضان آداب و رسوم و شرایط خاص خودش را دارد که آن را از بقیه ماه‌های سال متمایز کرده است. مسلمانان جهان با فرارسیدن ماه مبارک رمضان همراه یکدیگر به طاعات و عبادات می‌پردازند. روزه داری مسلمانان در هر نقطه از جهان یک دوره معنوی برای پاکسازی روح است که سنت‌های فرهنگی متنوع و جذابی همراه خود دارد و مردم در هر گوشه از جهان آن را با آداب و رسوم خود به جا می‌آورند.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
مسلمانان در این ماه، از طلوع آفتاب تا غروب آن روزه می‌گیرند و با انجام عبادات و مراسم مخصوص این ماه، اتحاد خود را افزایش می‌دهند. رمضان المبارک فرصتی برای بازاندیشی، طلب بخشش و تقویت پیوندهای اجتماعی است. مراسم‌های مختلفی توسط روزه داران در این ماه انجام می‌شود که نشان دهنده تنوع و غنای فرهنگی جوامع مسلمان است. رمضان در پاکستان ماهی است که مانند هیچ ماه دیگری نیست. به عنوان یکی از بزرگ‌ترین کشورهای مسلمان جهان، این ماه مقدس با شور و اشتیاق فراوان، معنویت عمیق و سنت‌های غنی آشپزی در این کشور گرامی داشته می‌شود.

پیام سپاهان

توزیع بسته‌های معیشتی بین نیازمندان پیش از ورود به رمضان
آمادگی برای ماه رمضان در خانه پاکستانی‌ها چند هفته قبل از آغاز این ماه شروع می‌شود. فضای خانه‌ها مملو از شور و اشتیاق برای تهیه مواد لازم جهت پخت غذاهای سنتی رمضان است. سمیه جمیل کارشناس غذاهای پاکستانی در خاطرات خود آورده است: «چند هفته قبل از رمضان، مادرم مواد ضروری این ماه را تهیه می‌کرد؛ عدس، رشته برشته‌شده، خرما، روح‌افزا (نوشیدنی گلاب)، آرد برای پخت نان‌های پراته و سمبوسه، آرد نخودچی برای پاکورا، نخود سیاه و سفید، و برنج. مواد تازه هم همیشه در همان روز خریداری می‌شدند. آماده شدن برای این ماه به اندازه خود رمضان لذت‌بخش بود.»
او همچنین می گوید: «این خریدها تنها برای مصرف شخصی نبود. خانواده‌های پاکستانی در ماه رمضان بسته‌های مواد غذایی برای نیازمندان آماده می‌کنند تا کسی در این ماه بدون غذا نماند. همیشه بسته‌هایی از مواد خشک را برای خانواده‌های محروم آماده می‌کردیم و قبل از شروع رمضان آن‌ها را توزیع می‌کردیم.»
جزء‌خوانی قرآن کریم و نمایش برادری و یکپارچگی
ماه رمضان به عنوان ماه بهار قرآن در بین مردم مسلمان پاکستان شناخته می‌شود. همزمان با آغاز ماه رمضان، مردم روزه دار در نقاط مختلف پاکستان در طول برگزاری نمازهای جماعت روزانه، جزئی از قرآن را در نشست‌های گروهی تلاوت می‌کنند. در این ماه است که ملت خدا جوی پاکستان، صرف نظر از تعلق به هر مذهب، قوم و طایفه‌ای، بیش از هر وقت دیگر، دل به قرآن می‌سپارند و از این کتاب آسمانی برای تزکیه نفس، آمرزش گناهان، خودسازی در دنیا و توشه اندوزی برای آخرت خود مدد می‌جویند.
رهبران دینی و گروه‌های مذهبی در پاکستان از مردم می‌خواهند تا با وحدت، برادری و یکپارچگی در این ماه مقدس بندگی خدا، عالی‌ترین شکل وحدت را در برابر عناصر ضد اسلامی و آنهایی که با پاشیدن بذر نفاق و فتنه بین مسلمانان قصد سوء استفاده و ضدیت با دین مبین اسلام را دارند، به نمایش بگذارند.

پیام سپاهان

افزایش جنب و جوش مردم در چند ساعتی افطار
جنب و جوش مردم در فاصله چند ساعت مانده به افطار، برای فراهم کردن وسایل مورد نیاز برای افطاری، دیدنی است. بازارها و فروشگاه‌ها در ساعات نزدیک افطار مملو از جمعیت می‌شود.
پخت خوراکی‌های ویژه ماه رمضان، در پاکستان رایج است. مثل ایران، اینجا در پاکستان هم زولبیا نماد شیرینی افطار و شیرینی رمضان است. همچنین در ماه میهمانی خدا، روزه‌داران در مناطق مختلف پاکستان نیازمندان و افراد تنگدست جامعه را از یاد نبرده و با کمک به فقرا، ماه رمضان را به ماه احسان و همیاری تبدیل می‌کنند.
سفره امام حسن (ع)؛ اطعام دسته جمعی روزه داران
اطعام دسته جمعی روزه‌داران در پاکستان آن هم در خیابان یکی از سنت‌های خوب مسلمان این کشور در ماه مبارک رمضان است که از شمال تا جنوب در این کشور در روزهای ماه مبارک مشاهده می‌شود. تعداد این سفره‌ها به قدری زیاد است که هر رهگذری در لحظات نزدیک افطار، می‌تواند خود را به یکی از این سفره‌ها رسانده و افطار کند.
در برخی از مناطق پاکستان این سفره‌ها به نام سفره امام حسن شهرت دارد و دلیل آن پذیرایی از عموم مردم به ویژه اقشار نیازمند است. سفره‌های افطاری خیابانی در پاکستان عمومی است و در اطعام روزه داران هیچ تفاوتی بین شیعه و سنی وجود ندارد. علاوه بر سفرهای افطار، در طول سحر هم در برخی از شهرهای پاکستان سفرهای سحری خیابانی نیز گسترانیده می‌شود تا بتوان از عابران پیاده و افراد نیازمند در این ماه الهی پذیرایی کرد.

پیام سپاهان

کاهش قیمت اجناس توسط کسبه
نظارت دستگاه‌های دولت بر وضعیت بازار به ویژه جلوگیری از گران‌فروشی و یا هرگونه احتکار در راستای بهبود معیشت مردم در ماه مبارک رمضان افزایش می‌یابد. کسبه‌ها نیز قیمت اجناس و مایحتاج اصلی از جمله سبزیجات، گوشت و موارد دیگر را تا حدودی کاهش می‌دهند تا سهمی در کمک به قشر فقیر و کم درآمد و کسب ثواب در این ماه داشته باشند.
فعالیت دستگاه‌های سیاسی و دولتی پاکستان نیز در ایام ماه رمضان کاهش می‌یابد و از سوی دیگر ساعات آغاز و پایان فعالیت کارمندان دولتی نیز تغییر می‌کند و کارمندان یک ساعت زود تر از روزهای معمول، کار را ترک می‌کنند.

پیام سپاهان

خیاطان پاکستانی سفارش قبول نمی‌کنند
عید فطر بزرگترین عید مردم مسلمان این کشور است. از چند روز مانده به عید، خانواده‌ها بسته به توان مالی خود، در بازارها و فروشگاه‌های مختلف حضور می‌یابند و با خرید شیرینی، کفش و لباس نو به ویژه برای کودکان، به استقبال عید می‌روند.
یکی از بزرگترین اعیاد مردم پاکستان پس از پایان ماه مبارک رمضان رقم می‌خورد. مردم مسلمان و خداجوی کشور پاکستان که یک ماه روزه داری را پشت سر گذاشته اند عید فطر را با شکوه فراوانی جشن می‌گیرند. مرد و زن، پیر و جوان، شیعه و سنی، همه و همه از مدتها قبل خود را مهیای برگزاری این عید باشکوه می‌کنند. صبحگاهان مردمی که یک ماه روزه داری را پشت سرگذاشته اند در مساجد بزرگ شهر حاضر می‌شوند تا نماز عید بندگی را به جا آورند. پس از آن یکدیگر را در آغوش می‌گیرند و با روی گشاده سعی می‌کنند کدورت‌ها را کنار گذاشته و همزمان با آغاز جشن عیدفطر زندگی خود را رنگ و جلا ببخشند.
خیاطان پاکستانی معمولاً از دو هفته مانده به عید فطر دیگر فرصت قبول هیچ سفارشی را ندارند زیرا حتی اگر سه شیفت مشغول به کار باشند نمی‌توانند تمام سفارش‌های مشتریان خود را تکمیل کنند. این نشان دهنده آن است که عید فطر چه اندازه برای مردم پاکستان اهمیت دارد.
بزرگترین تجمعات نماز عید فطر در مساجدی مانند مسجد پادشاهی لاهور و فیصل مسجد شهر اسلام آباد برگزار می‌شود و صدها هزار نفر در نماز عید فطر شرکت می‌کنند. همچنین دولت پاکستان با هدف ارج نهادن به این سنت بزرگ اسلامی تعطیلاتی 3 تا 6 روزه برای عید فطر در نظر می‌گیرد و بسیاری از خانواده‌های پاکستانی این فرصت را برای یک سفر مغتنم می‌شمارند.
آذین بندی خیابان‌ها و چراغانی مساجد و معابر از دیگر کارهای است که مردم پاکستان همزمان با عید سعید فطر انجام می‌دهند زیرا معتقدند که در روز عید با شادی‌ها را با دیگر مسلمانان تقسیم کرد. عید فطر از جمله اعیادی است که بین اهل سنت و شیعیان محترم است و هر دو گروه سعی می‌کنند در برگزاری با شکوه آن دست به دست هم دهند.
در مناطق مختلف پاکستان رسوم خاصی وجود دارد که مردم در عید سعید فطر آن را به انجام می‌رسانند؛ مثلاً در مناطق شمالی پاکستان خانواده‌ها سفره‌هایی مملو از انواع شیرینی پهن می‌کنند. مردم سعی می‌کنند به خانه‌های هم سربزنند و دقایقی کنار سفره‌های بابرکت میزبانان خود بنشینند سپس مصافحه می‌کنند و به دیدار خانواده‌های دیگر می‌روند به این ترتیب افراد در روز عید فطر معمولاً تمام اقوام و خویشان خود را ملاقات می‌کنند. همچنین کودکان در این روز از بزرگترها عیدی دریافت می‌کنند که اسکناس‌های نو و تا نخورده است به همین دلیل جشن عید فطر برای کودکان حلاوتی دو چندان دارد.
کد خبر 6408502

پیام سپاهان

لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/951848/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پیگیری وضعیت حوزه آبی اصفهان توسط پزشکیان

پیگیری آخرین وضعیت حوزه آبی اصفهان توسط رئیس جمهوری

ویسام بن یدر به فولاد مبارکه سپاهان پیوست

آخرین وضعیت حوزه آبی اصفهان توسط پزشکیان پیگیری شد

تماس تلفنی پزشکیان با 3 وزیر/ آخرین وضعیت آبی اصفهان پیگیری شد

فروزان خردپژوه درگذشت

پیگیری عارف برای حل مشکلات آب اصفهان، یزد و چهارمحال و بختیاری

جانباز 70درصد «قهرمان چاکتن» از مازندران به همرزمان شهیدش پیوست

ساماندهی 503 متکدی و 889 دست‌فروش در شهر اصفهان طی 18 روز

سپاهان یک مهاجم سرشناس و اروپایی خرید

چهره ماندگار خانه‌ ریاضیات درگذشت

داستانک/ زندگی دوباره

قابلیت تولید تصویر ChatGPT در اختیار تمام کاربران قرار گرفت

گوشی فوق مقاوم یولفون Armor 30 Pro با دو نمایشگر، دوربین دید در شب و باتری 12800 میلی‌آمپرساعتی معرفی شد

پوسایدون؛ کابوس جدید سواحل آمریکا؟!

بیت کوین صعودی شد

پیگیری آخرین وضعیت حوزه آبی اصفهان توسط رئیس‌جمهور

طرز تهیه دمی باقالی مجلسی و حرفه ای

کودک 7 ساله در شوش غرق شد

«اصبات» دستیار هوشمند شهروندان و گردشگران سامانه «اصفهان من» است

این بود زندگی؟

رئیس واحد موبایل سامسونگ حالا مسئولیت مهم‌تری برعهده دارد

فیلمبرداری ویوو X200 اولترا معیار جدیدی در گوشی‌های هوشمند تعیین می‌کند

پیشنهاد حذف مالیات بر ارزش افزوده از غذا و دارو

آغاز مرحله دوم طرح کالابرگ الکترونیکی از فردا

امام جمعه کاشان: 6 ساعت در ابیانه و باغ فین درباره حجاب تذکر دادم

رسیدگی به امور ترافیکی منطقه 6 اصفهان با بیش از 323 میلیارد ریال اعتبار

هواشناسی ایران1404/1/12؛بارش های شدید در برخی استان‌ها

پایان نافرجام تحصن در بهارستان: پلیس معترضان مقابل مجلس را جمع کرد!

معرفی 9 مکان برای عکاسی در اصفهان

تمام کنسرت‌ها و اجراهای زنده نوروز در شهر اصفهان رایگان است

رگبار پراکنده و وزش باد شدید پدیده غالب در اصفهان/هوای استان گرم‌تر می‌شود

هندیجان؛ شهر بندری خوزستان

ریل ذوب آهن اصفهان محور اتصال اسلامشهر به تهران

دفتر دوم «زندگی با آیه‌ها»؛ کتابی برای اصلاح سبک زندگی مومنان

اسرار ازل را نه تو دانی و نه من

شرکت OpenAI، پیشرفته‌ترین مدل زبانی وزن‌باز را معرفی می‌کند

«ماندن در قدرت»؛ رویای تازه ترامپ

وضعیت آب و هوا اصفهان فردا چهارشنبه 13 فروردین ماه 1404 | پیش بینی هواشناسی اصفهان 24 ساعت آینده | آب و هوای اصفهان در روز سیزده بدر

70 مورد تذکر و اعمال قانون بازاریابان اسکان غیرمجاز انجام شد

اسکان بالغ بر چهار هزار نفر در تیران و کرون

روایت امام جمعه کاشان از حضور 6 ساعته و میدانی‌اش در اماکن تاریخی برای تذکر و نهی از منکر

شعرخوانی زیبا از مهران مدیری

آپدیت iOS 19 برای آیفون XR، آیفون XS و XS Max عرضه نمی‌شود

سفیدبازی منافقین

گرگیجه ترامپ در مقابل ایران

پایان سلطه صهیونیست‌ها بر هالیوود؛ سکوت دیگر کافی است!

هوای اصفهان یک تا دو درجه گرمتر می‌شود

نائین مقصد کلوپ ملی و بین‌المللی کمپینگ و کاروانینگ ایران

پیش بینی آب و هوای اصفهان در 24 ساعت آینده امروز سه‌شنبه 12 فروردین

ویکی پدیاجستجو