پیام سپاهان

آخرين مطالب

موزه‌های کردستان مهیای نوروز؛ از سفره هفت‌سین تا افطاری ساده گفتگو

موزه‌های کردستان مهیای نوروز؛ از سفره هفت‌سین تا افطاری ساده
  بزرگنمايي:

پیام سپاهان - رئیس گروه موزه‌های استان کردستان گفت: در ایام تعطیلات نوروز 1٤0٤، موزه‌های استان با برنامه‌های متنوعی از جمله اجرای موسیقی زنده، برگزاری نمایشگاه‌های عکس و ارائه غذاهای محلی، میزبان گردشگران و مسافران داخلی و خارجی خواهند بود.
ابراهیم هاشمی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در کردستان اظهار کرد: در سطح استان کردستان و در شهرستان سنندج، عمارت آصف یا موزه مردم شناسی خانه کُرد، کاخ موزه خسروآباد در عمارت تاریخی خسروآباد، موزه باستان‌شناسی یا موزه سنندج و موزه مسجد دارالاحسان برای بازدید علاقه‌مندان وجود دارد.
وی افزود: همچنین در شهرستان سقز در حمام حاجی صالح، موزه شهر وجود دارد که روایت شکل‌گیری شهرستان سقز با تکیە بر تصاویر و مستندات موجود است.
رئیس گروه موزه‌های استان کردستان عنوان کرد: موزه نسخ خطی و قرآن تاریخی نگل، موزە مردم شناسی یا یانە کوردەواری مریوان، موزە روستایی پالنگان و موزە نامداران و مفاخر روستای ترجان سقز نیز از جملە موزه‌های خصوصی موجود در سطح استان کردستان است.
هاشمی ادامه داد: همچنین سایت غار کرفتو نیز بە عنوان سایت موزە در سطح استان کردستان تعریف شدە و در ورودی این سایت، بلیط الکترونیکی برای گردشگران صادر و تعداد آمار بازدیدکنندگان به صورت کامل مشخص است.
وی اضافه کرد: برای موزە شهر سقز و مسجد جامع شهر سنندج بلیط فروشی نداریم و سالیانە 3000 الی 4000 نفر راهیان نور و دانش‌آموز نیز به صورت رایگان از موزه‌های استان بازدید می‌کنند.
رئیس گروە موزەهای کردستان گفت: همچنین در ایام تعطیلات نوروز بازدید از عمارت مشیر دیوان و عمارت حبیبی سنندج نیز کاملاً رایگان بوده و مردم می‌توانند از آن‌ها بازدید کنند.

پیام سپاهان

بازدید حدود 136 هزار نفر از موزه‌های کردستان هاشمی خاطرنشان کرد: بە استثنای بازدیدهای رایگانی که از موزەهای سطح استان کردستان صورت گرفته است، از یکم فروردین تا 21 اسفند سال جاری، 13٥ هزار و 93٥ نفر از موزەهایی کە دارای دستگاە صدور بلیط بودەاند، بازدید کردەاند که بیشترین میزان بازدید مربوط بە عمارت آصف یا موزە مردم شناسی خانه کُرد بودە است.
هاشمی بە نحوە تهیە بلیط جهت بازدید از موزەهای استان کردستان نیز اشاره کرد و گفت: از چند سال پیش، فروش بلیط بە شیوە دستی حذف شدە و برای صدور بلیط از دستگاەهای صدور بلیط استفادە می‌شود.
وی تصریح کرد: در حال حاضر موزه مردم‌شناسی، موزه باستان شناسی و کاخ موزه خسروآباد دارای دستگاە صدور بلیط هستند و گردشگران و بازدیدکنندگان می‌توانند از طریق این دستگاە‌ها و یا از طریق سایت، بلیط دریافت کنند.
رئیس گروه موزه‌های استان کردستان بیان کرد: طبق دستورالعمل کشوری کە برای بازدید از موزەها در شش ماهە اول و دوم سال در نظر گرفته شده است، موزەها از فروردین تا شهریور هر سال از ساعت 9:00 تا 18:00 باز و آمادە پذیرش گردشگران و مسافران است که بنا بە تشخیص مدیریت موزه‌های استان، با توجە به حجم بازدیدها و شرایط جوی حاکم در کردستان، ساعت بازدید از موزەها از ساعت 9 صبح تا ٨ شب در نظر گرفتە می‌شود.

پیام سپاهان

اجرای برنامه نوروزگاه در موزه‌های کردستان هاشمی بە اجرای برنامە نوروزگاە در موزە مردم شناسی و کاخ موزه خسروآباد سنندج نیز اشارە کرد و افزود: در برنامه نوروزگاە نمایشگاه صنایع دستی را داریم و همچنین در عمارت خسروآباد نمایشگاه تابلو عکس‌های تاریخی تحت عنوان «کردستان، ذخیرەگاە فرهنگی ایران» و در موزه مردم‌شناسی برنامه «جهان نوروز» شامل نمایشگاە عکس‌هایی قدیمی از نوروز کردستان را خواهیم داشت.
وی از جمله دیگر برنامەهای نوروزگاه را اجرای موسیقی مذهبی و موسیقی سنتی کُردی عنوان کرد و ادامه داد: برگزاری نمایشگاە و اجرای موسیقی مذهبی و سنتی در موزەهای استان از یکم فروردین ماە آغاز می‌شود.
رئیس گروە موزەهای استان کردستان اضافه کرد: به حرمت ماه مبارک رمضان و رعایت شئونات این ماە برنامه مداحی، دف‌نوازی و مولودی‌خوانی را خواهیم داشت، همچنین علاوە بر موسیقی مذهبی اجرای موسیقی زنده سنتی کُردی نیز یکی از برنامه‌های اجرایی موزەها در ایام تعطیلات نوروز است.
هاشمی افزود: همچنین ارائه غذاهای سنتی و محلی منطقە کردستان در برنامه نوروزگاه یکی دیگر از برنامەهای ما در ایام نوروز است کە این مسئله با حفظ رعایت شئونات ماە مبارک رمضان و با احترام به افراد روزە‌دار، برای افرادی که مسافر بوده و روزە نیستند، ارائە خواهد شد.
وی تصریح کرد: یکی دیگر از برنامەهای ما در موزەها، چیدن سفره هفت سین در دو موزه باستان‌شناسی و موزه مردم شناسی شهر سنندج است و همچنین در دو روز، یعنی هفتم و هشتم فروردین بە صورت رایگان افطاری سادەای بە شهروندان و مسافران ارائە می‌شود.
کد خبر 849015

لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/948792/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

رفتار و منش فرزندان شهدا برگرفته از فرهنگ ایثار و شهادت است

اردوهای یک روزه برای خانواده شهدا و ایثارگران در ماه مبارک رمضان برگزار شد

مسافران و شهروندان به رعایت حجاب و پرهیز از روزه‌خواری توجه ویژه داشته باشند

بازگشایی بازگشایی زاینده رود تکذیب می‌شود

بازگشایی زاینده رود تکذیب شد

سوال روز هجدهم مسابقه زندگی با آیه‌ها در خراسان جنوبی

پوشش مراسم شب‌های قدر در اصفهان توسط 170 تیم امدادی

هوای اصفهان و 2 شهر مجاور سالم است

سوال روز هجدهم مسابقه «زندگی با آیه‌ها» در البرز

سوال روز هجدهم مسابقه زندگی با آیه‌ها در اصفهان

خرید و فروش لوازم سفره هفت سین در خیابان های پایتخت (گزارش تصویری)

تا بوده همین بوده!

سهام سامسونگ صعودی شد؛ خوش‌بینی سرمایه‌گذاران به همکاری با انویدیا

اپل در مبارزه با نظارت سختگیرانه در آلمان شکست خورد

جزئیات کشتار علویان توسط نظام جولانی

کاهش 20 درصدی حوادث چهارشنبه آخر سال در استان اصفهان

اعلام محدودیت‌های ترافیکی شب‌های قدر در اصفهان

46 مصدوم چهارشنبه‌سوری در بهارستان و رباط کریم

سوال روز هجدهم مسابقه «زندگی با آیه‌ها» در هرمزگان

هر کدام از سین‌های سفره هفت سین نماد چیست؟

برگزاری ویژه برنامه تحویل سال در 2 نقطه شهر اصفهان

نماد سین‌های سفره هفت سین

فعالیت 5 اکیپ خودرویی برای هدایت مسافران به محل‌های مجاز اسکان در منطقه 6 اصفهان

مصدوم شدن 95نفر در حوادث چهارشنبه آخر سال اصفهان

حوادث چهارشنبه سوری در اصفهان 95 مصدوم داشت

95 مصدوم در حوادث چهارشنبه آخر سال اصفهان

استقرار170 تیم امدادی برای تامین ایمنی مراسم شب‌های قدر اصفهان

بارش باران و وزش باد شدید اصفهان را فرامی‌گیرد / آماده‌باش 470 تیم امدادی تا یکشنبه

114 نفر در حوادث چهارشنبه آخر سال استان اصفهان مصدوم شدند

زمان قطعی برق اصفهان امروز چهارشنبه 29 اسفند (خاموشی برق)

مردی که سلامتی‌اش را فدای فرهنگ کرد

اولین آیفون تاشوی اپل احتمالاً گران‌تر از گلکسی زد فولد 6 خواهد بود

همکاری‌های راهبردی برای توسعه کیش؛ دیدار محمد کبیری با رئیس بنیاد مستضعفان

رسانه ها نقش مهمی در تبیین فرهنگ بهینه سازی و مدیریت مصرف سوخت دارند/آغاز عملیات اجرایی اتصال یاسوج به آزادراه شیراز - اصفهان در سال آینده

لحظه سال تحویل 1404 قمر در عقرب است! / 4 توصیه مهم

سری آیفون 18 پرو به مودم C2 اپل مجهز خواهد شد

بازی بقا؛ چرا نتانیاهو یورش به غزه را از سر گرفت؟

«هشدار نارنجی» اصفهان را به حالت آماده‌باش درآورد

هوشمند سازی بنادر و فرودگاه های منطقه آزاد کیش

اسفند ملتی؛ تجلی همدلی و نوع‌دوستی در آستانه نوروز

84 نفر در حوادث چهارشنبه آخر سال اصفهان مصدوم شدند

سوال هجدهمین روز مسابقه طرح «زندگی با آیه‌ها» + فیلم

راه‌اندازی 35 محل صرف غذا در شهر اصفهان ویژه مسافران نوروزی

شاعرانه/ یا رب من بدانمی هیچ به یار می‌رسد

اسفند ملتی؛ تجلی همدلی و شادی در آستانه نوروز

موزه‌های کردستان مهیای نوروز؛ از سفره هفت‌سین تا افطاری ساده

آماده‌باش 470 تیم امدادی در اصفهان به‌دلیل پیش‌بینی بارش‌های شدید

170 تیم امدادی در شب‌های قدر ایمنی مراسم‌های اصفهان را تامین می‌کنند

مدل ویژه و نفیس گوشی پرچمدار ویوو X200 اولترا در راه است

زلزله رضوانشهر را لرزاند