پیام سپاهان

آخرين مطالب

چرا آمریکا به یمن حمله کرده است؟ سیاسی

چرا آمریکا به یمن حمله کرده است؟
  بزرگنمايي:

پیام سپاهان - فرارو /متن پیش رو در فرارو منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
بعید می‌دانم پای ایران به این ماجرا کشیده شود. اگر برخی اینطور تصور می‌کنند که انصارالله نیروی نیابتی ایران است، یک تلقی نادرست است. انصارالله با حمایتی که از مردم غزه انجام می‌دهد همیشه به طور شفاف اعلام کرده هدفش از این اقدام به هم زدن امنیت خطوط دریایی نیست یعنی مسئولانه این موضوع را قبول دارد که خطوط باید امن باشد. تنها هدف انصارالله این بود که اسرائیل را زیر فشار بگذارد که غذا و دارو را از مردم غزه محروم نکند. اتفاقا این به عهده جامعه جهانی بود که در این رابطه اقدامی انجام دهد تا انصارالله مجبور نباشد تا این مرحله پیش برود و به عملیات نظامی رو بیاورد. استفاده اسرائیل از غذا و دارو به عنوان یک اسلحه و تحریم مردم غذه یک جنبه جنایت جنگی دارد و شاهد کم کاری نهاد‌های بین المللی، سازمان ملل و امثالهم هستیم.
فرارو- دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا بعدازظهر شنبه (26 اسفند) دستور بمباران ده‌ها هدف متعلق به حوثی‌ها در یمن را صادر کرد. درگیری بین دو کشور اما، وقتی جدی تری شد که یمنی‌ها هم در اقدامی متقابل به ناو هواپیمابر ترومن حمله کردند.
با آغاز تنش بین یمن و ایالات متحده، گمانه زنی‌های متعددی در خصوص این حمله و علل و پشت پرده هایش مطرح است. با توجه به اهمیت این رخداد، نصرت الله تاجیک، سفیر پیشین ایران در اردن و تحلیلگر ارشد سیاسی به پرسش‌های فرارو در این خصوص پاسخ داده است:
این حمله را چطور ارزیابی می‌کنید و چرا این حمله رخ داد؟
نصرت الله تاجیک: این اقدام آمریکا منهای اقدامی که همراه انگلستان از گذشته شروع کرده بود و در دوران بایدن تا حدودی متوقف شده بود، تا حدودی مشکوک است. انصارالله حدود 4 روز پیش اعلام کرد فرصتی به اسرائیل می‌دهد تا به مردم غزه امکان دریافت دارو و غذا را ارائه دهد و مردم این منطقه را از این جهت در مضیقه قرار ندهد. در غیر این صورت، کشتی‌های اسرائیلی را هدف قرار می‌دهد. جالب است در این مدت که از این اعلان می‌گذشت، نه کشتی اسرائیلی در منطقه بود و نه کشتی‌هایی که به نوعی با اسرائیل مرتبط باشند و با اسرائیل تجارت کنند. به همین دلیل هم ورود آمریکا به این موضوع به اعتقاد من از این زاویه قابل تحلیل است که آمریکا در زمین اسرائیل بازی می‌کند، چرا که نتانیاهو تلاش زیادی برای باز کردن پای آمریکا به دریای سرخ انجام داد. مشکوک بودن این موضوع را برخی به این شکل تحلیل می‌کنند که اقدام اخیر ترامپ ادامه‌ای است از فشار حداکثری و یادداشت اجرایی و نامه‌ای که ترامپ به ایران فرستاده است.
درواقع معتقدند این اقدام ضمیمه‌ای بر نامه است تا برخورد و حمله‌ای علیه ایران شکل بگیرد. اما به اعتقاد من موضوع حمله اخیر، به ایران چندان ارتباطی ندارد و بعید می‌دانم این تحلیل درستی باشد که عملیات اخیر، در جهت آماده کردن افکار عمومی برای برخورد با ایران باشد. اگر، قصدی در برخورد با ایران باشد، بیشتر در موضوع بحث هسته‌ای و امثالهم است. زمینه آن نوع برخورد هم از طریق شورای حکام یا اقدام کشور‌های اروپایی برای اجرای مکانیسم ماشه فراهم می‌شود. 
به اعتقاد من حمله به یمن بیشتر به این موضوع بر می‌گردد که ترامپ می‌خواهد در صحنه بین المللی قدرت نمایی کند. این آبراه بسیار مهم است و برای بسیاری از کشور‌های منطقه حیاتی است و کاهش تعداد کشتی‌های عبوری و به ویژه تجاری در این منطقه بسیار ملموس است؛ بنابراین شاید به نوعی در معادلات جهانی در ارتباط با چین است که آمریکا تلاش دارد قدرت نمایی خود را در چنین آبراه مهمی به نمایش بگذارد. ماهیت مسئله از دید من اینگونه است.
تبعات حمله سنگین ایالات متحده به یمن را برای کشور‌های حاشیه خلیج فارس به خصوص با توجه به تهدید یمنی‌ها برای حمله به پایگاه‌های آمریکا در منطقه، چطور می‌بینید؟
نصرت الله تاجیک: اعراب بی میل نیستند همانطور که حماس مورد حمله اسرائیل قرار گرفت، انصارالله در یمن نیز به همان سرنوشت دچار شوند و با همین استنباط هم هست که معتقدم نباید توان نظامی انصارالله در رویارویی با آمریکا یا حتی کشور‌های عربی، تحلیل برود. بلکه بیشتر باید از راه دیپلماسی و فعالیت‌های سیاسی در کنار قدرت نظامی که انصارالله دارد، برای دنبال کردن اهداف خود استفاده کند تا راحت‌تر اجماع سازی و یارگیری انجام دهد. درواقع اهداف خود را بیشتر از طریق دیپلماسی تامین کند تا موشک پراکنی و رفتار‌های نظامی.
در مجموع به اعتقاد من بعید است انصارالله به پایگاه‌های آمریکا در دیگر کشور‌ها حمله کند. هدف انصارالله تا کنون، تحت فشار قرار دادن اسرائیل بوده است. اما برخی منابع عربی می‌گویند آمریکا با روشی مشابه روش اسرائیل در لبنان، به دنبال نقطه زنی برخی مناطق برای ترور فرماندهان انصارالله است. گفته می‌شود تعدادی از رهبران انصارالله را نیز در همین مدت زمان ابتدایی حملات به شهادت رسانده‌اند. به اعتقاد من، خواه کشور‌های منطقه که علاقه‌ای ندارد شرایط پیچیده شود و خواه خود آمریکا که با شعار خاتمه دادن به جنگ آمده علاقه‌ای ندارند جنگ فرسایشی به راه بیفتد. راهکار درست برای آمریکا این است که به اسرائیل فشار وارد کند تا طبق توافقی که بین اسرائیل و حماس صورت گرفته اجازه ارسال مواد غذایی و دارو را به غزه بدهد.
اسرائیل با اقدامات اخیر خود به شکل روزانه مردم غزه را کوچ می‌دهد و طبیعیست که فعالیت‌های غزه و حامیان غزه تشدید شود. اما بهترین روش، یارگیری بین المللی و اقناع افکار عمومی است نه اقدامات نظامی. لاوروف، وزیر خارجه روسیه با وزیر امور خارجه آمریکا صحبت کرده که انصارالله با آمریکا وارد درگیری نظامی نشود و مسئله را با مذاکره حل کنند. اگر این اتفاق رخ دهد می‌شود امیدوار بود ماجرا کنترل شود.
آمریکا به ایران هشدار داده که در امور یمن ورود نکند که البته با واکنشی از سمت آقای عراقچی هم همراه شده است، فکر می‌کنید احتمال دارد پای ایران به تنش در یمن باز شود؟
نصرت الله تاجیک: بعید می‌دانم پای ایران به این ماجرا کشیده شود. اگر برخی اینطور تصور می‌کنند که انصارالله نیروی نیابتی ایران است، یک تلقی نادرست است. انصارالله با حمایتی که از مردم غزه انجام می‌دهد همیشه به طور شفاف اعلام کرده هدفش از این اقدام به هم زدن امنیت خطوط دریایی نیست یعنی مسئولانه این موضوع را قبول دارد که خطوط باید امن باشد. تنها هدف انصارالله این بود که اسرائیل را زیر فشار بگذارد که غذا و دارو را از مردم غزه محروم نکند. اتفاقا این به عهده جامعه جهانی بود که در این رابطه اقدامی انجام دهد تا انصارالله مجبور نباشد تا این مرحله پیش برود و به عملیات نظامی رو بیاورد. استفاده اسرائیل از غذا و دارو به عنوان یک اسلحه و تحریم مردم غزه یک جنبه جنایت جنگی دارد و شاهد کم کاری نهاد‌های بین المللی، سازمان ملل و امثالهم هستیم. 
امید است که با درک حساسیت این مقطع زمانی، این مجامع بتوانند هرچه سریعتر، اسرائیل را در برابر نظام بین الملل پاسخگو و ملزم به اجرای بند‌های توافق با حماس کنند. حماس هم معتقد است باید در چارچوب توافق دور اول این روند ادامه پیدا کند و به مراحل بعدی برسد. به اعتقاد من این تنش گسترش پیدا نمی‌کند و سریعتر از چیزی که تصور می‌شود جمع خواهد شد، مگراین که شرایط به سمتی برود که اوضاع از کنترل خارج شود و درگیری وسعت پیدا کند، اما در مجموع موضوع درحال حاضر به مرحله غیرقابل کنترل نرسیده و حدس من این است که بخشی از صحبت‌ها در سفر آقای عراقچی به عمان به همین موضوع مرتبط باشد. باید سیاست خارجی ما فعال شده و وزارت خارجه تلاش کند در تماس با کشور‌های مهم منطقه از جمله عربستان، مصر و کشور‌های اثرگذار در عرصه بین الملل از جمله چین، اوضاع از کنترل خارج نشود.
بنابراین، معتقدید درگیری یمن مثل جنگ غزه طولانی و پر هزینه (مادی و معنوی) نمی‌شود؟
نصرت الله تاجیک: بعید می‌دانم جنگ در آن حد گسترده شود، چرا که این درگیری قابلیت کنترل دارد. انصارالله نیز درخواست‌های بزرگ و عمده‌ای نگذاشته که قابل تحقق نباشد. به هر حال رسیدن دارو و غذا هم از اصول انسانی است و هم مصوبات سازمان‌های جهانی و بین المللی را شامل می‌شود. این اسرائیل است که معمولا سعی می‌کند با بهانه‌هایی از زیر بار مسئولیت شانه خالی کند. بعید می‌دانم درگیری یمن مثل جنگ غزه طولانی و پرهزینه باشد.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/948708/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

عکس/ رونمایی صبا راد از سفره هفت سین طلایی‌اش

پیشرفت 23 و 15 درصدی پروژه‌های مشارکتی سپهر و اطلس

افزایش کشف 85 درصدی مواد محترقه در اردستان

رونمایی از ترکیب اصلی ذوب‌آهن و استقلال

کاشت 250 هزار گلدان گل در منطقه 9 اصفهان

اقدامات ستاد سفر شهر اصفهان نویدبخش نوروزی بدون حادثه در باغ فدک است

افزایش ظرفیت اسکان مسافران نوروزی در اصفهان

نبض زندگی با این شعر زیبا!

داستانک/ جوجه و آسیب

تست مقاومت آیفون 16e؛ ارزان‌ترین گوشی اپل دوام خوبی دارد

بازی Resident Evil 3 برای آیفون و آیپد و مک منتشر شد

روایت سی‏‏‌ان‏‏‌ان از گورهای دسته‌جمعی علوی‌ها

جامعه‏ بی‌‏اعتناست نه ناامید

استقبال از آزادی کروبی

ایران، دچار فرسودگی اجتماعی

فعال اصلاح‌طلب مطرح کرد: رفع حصر؛ دیر، ناقص اما ضروری

«گروسی» به پزشکیان چه قولی داد؟

امانت‌داران آرمان‌هایی هستیم که از ایثار نشأت گرفته است

«خوانسار»؛ همچون تکه‌ای از بهار، همواره سرزنده و زیبا

17 خودرو مسروقه در شهر اصفهان طی شبانه‌روز گذشته پیدا شد

4 نوجوان بر اثر انفجار ترقه در گز برخوار دچار سوختگی شدند

فولاد مبارکه موفق به کسب عنوان «شرکت برتر ورزش کارگری» کشور شد

قرارگاه اطلاع‌رسانی باغ فدک مرجع اصلی اطلاعات ستاد خدمات سفر شهر اصفهان است

استان همدان با 45 سفره نوروزی، میزبان گردشگران در ایام عید

مصدومیت 4 نفر در پی انفجار ترقه در گز

داستانک/ تشخیص انسان خوب

قیمت پرفروش‌ترین گوشی‌های بازار اسفند 1403

گوگل بزرگترین خرید تاریخ خود را ثبت کرد

دوربین سلفی تمام مدل‌های آیفون 17 اپل، 24 مگاپیکسلی می‌شود

چرا آمریکا به یمن حمله کرده است؟

فعال اصولگرا: امید به تغییر ریل سیاست خارجی برای 1404 دارم

1403 آخرین رمق ما معمولی‌‏ها بود...

آذری جهرمی: ریال در حال احتضار است/ کسی نیست به مردم حداقل توضیحی دهد؟

کمک 20 میلیارد ریالی خیرین نایینی برای آزادسازی زندانیان

چگونه سفره هفت سین بچینیم؟

عملیات گسترده ستاد «کیمیا» به‌مناسب نوروز

برگزاری محفل انس با قرآن کریم در آران و بیدگل = فیلم

برگزاری 7 عنوان برنامه با 97 اجرا در باغ فدک ویژه نوروز 1404

3 واحد صنفی متخلف در کاشان پلمب شد

بازی‌واره «شهر پُر گنجه» عیدانه شهرداری اصفهان به مسافران نوروزی است

تجربه کار، کلید موفقیت دانشجویان رشته‌های مالی در بازار کار

تحمیل خسارت 20 میلیاردی مواد محترقه به تابلوهای کاشان

آماده‌باش آتش‌نشانی کاشان/ استقرار عوامل در 12 نقطه

اجرای 225 برنامه رادیویی و تلویزیونی«بی‌واسطه با مردم» با مدیران شهر اصفهان طی 3 سال

شاعرانه/ درد محبّت است که درمان‌پذیر نیست

من چقدر گذشته ام!

تیزر هندزفری 2025 هواوی، محصولی با طراحی منحصربه‌فرد را نشان می‌دهد

شرکت xAI ایلان ماسک استارتاپ هوش مصنوعی تولید ویدیو Hotshot را خرید

مشخصات گلکسی S25 اج بار دیگر لو رفت

زیباکلام: سال 1404 یا زنگی زنگ خواهیم شد یا رومی روم