پیام سپاهان

آخرين مطالب

سرمقاله جام جم/ آمریکا و عملیات رسانه‌ای علیه ایران سیاسی

سرمقاله جام جم/ آمریکا و عملیات رسانه‌ای علیه ایران
  بزرگنمايي:

پیام سپاهان - جام جم / «آمریکا و عملیات رسانه‌ای علیه ایران» عنوان یادداشت روز در روزنامه جام جم به قلم امیرعلی ابوالفتح است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
در اکتبر 2025، یکی از قطعنامه‌های مرتبط با برجام منقضی خواهد شد. در صورتی که این قطعنامه منقضی شود، پرونده هسته‌ای ایران عملا وارد مرحله‌ای جدید خواهد شد و ممکن است دیگر زمینه‌ای برای تداوم چارچوب‌های پیشین برجام باقی نماند.
به همین دلیل، برخی کشورها از هم‌اکنون در حال مقدمه‌چینی‌هایی هستند تا در صورت لزوم، مکانیسم ماشه را فعال کنند. در این وضعیت، لازم است ایران از تمام ظرفیت‌های دیپلماتیک خود استفاده کند و با تمامی کشورهایی که امکان رایزنی وجود دارد - به‌جز آمریکا که همچنان مشکلات اساسی در روابط با ایران دارد - مذاکراتی را انجام دهد. کشورهای باقیمانده در برجام، از جمله روسیه و چین، همچنین کشورهای اروپایی، اگرچه رویکردی کاملا همسو با ایران ندارند اما همچنان به‌عنوان طرف‌های برجام محسوب می‌شوند و می‌توانند در رایزنی‌ها نقش داشته باشند.
علاوه‌بر رایزنی‌های دیپلماتیک، ایران باید برای بدترین حالت نیز آماده باشد. بنابراین، در کنار تلاش برای جلوگیری از تشدید فشارها، ضروری است که کشور در تمامی حوزه‌ها، آمادگی کامل را برای مقابله با سناریوهای احتمالی داشته باشد. در بدترین حالت، ممکن است تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران بازگردد. در چنین شرایطی، تمامی بخش‌های کشور، ازجمله حوزه‌های اقتصادی، امنیتی و سیاسی، باید آمادگی لازم را داشته باشند. گرچه احتمال فعال‌سازی مکانیسم ماشه قطعی نیست اما محتمل است و ایران نباید آن را نادیده بگیرد. یکی از اقدامات احتمالی طرف‌های غربی، برگزاری نشست‌هایی برای توجیه جامعه جهانی درمورد فعالیت‌های هسته‌ای ایران است. در این جلسات، ممکن است ادعاهایی درباره افزایش سطح غنی‌سازی اورانیوم در ایران مطرح شود تا از لحاظ ذهنی، افکار عمومی را برای اقداماتی که مدنظر دارند، آماده کنند. چین و روسیه تلاش دارند از طریق دیپلماسی، مانع از تشدید فشارها بر ایران شوند. با این حال، در صورتی که غرب تصمیم به فعالسازی مکانیسم ماشه بگیرد، به نظر می‌رسد پکن و مسکو قادر به جلوگیری از آن نخواهند بود. گرچه این دو کشور از تمام ابزارهای دیپلماتیک خود استفاده می‌کنند - از جمله میانجیگری روسیه برای کاهش تنش میان ایران و آمریکا - اما در عمل، طراحی مکانیسم ماشه به‌گونه‌ای بوده که وتوی چین و روسیه نیز مانع از اجرایی شدن آن نخواهد شد. درعین حال، تحولات بین‌المللی، ازجمله وضعیت جنگ اوکراین، می‌تواند بر رویکرد روسیه در این زمینه تأثیر بگذارد. اگر جنگ اوکراین به سمت کاهش تنش میان روسیه و غرب حرکت کند، ممکن است مسکو بتواند نقش میانجی فعال‌تری ایفا کند اما در شرایط کنونی، که سطح تنش میان روسیه و اروپا بالاست، نفوذ روسیه در این زمینه کاهش یافته است.اگرچه از احتمال فعالسازی مکانیسم ماشه سخن گفته می‌شود اما در واقعیت، ایران از سال 2018 و خروج آمریکا از برجام عملا تحت تحریم‌هایی قرار گرفته که شدیدتر از تحریم‌های سازمان ملل بوده است. بنابراین، هرچند این اقدام ممکن است از منظر سیاسی وحقوقی فشارهای جدیدی را به ایران تحمیل کنداما در عرصه اقتصادی، تأثیرگذاری آن محدود خواهد بود. با این حال، نباید از این نکته غافل شد که بازگشت تحریم‌های سازمان ملل، از لحاظ مشروعیت بین‌المللی، می‌تواند موقعیت ایران را پیچیده‌تر کند، زیرا برخی کشورهایی که تاکنون از اجرای تحریم‌ها سر باز زده‌اند، ممکن است تحت فشار قرار گیرند و ناگزیر به همکاری با سیاست‌های تحریمی شوند. 

لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/946660/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

همکاری موفق مپنا و فولاد مبارکه برای تولید داخلی قطعات کلیدی و استراتژیک

شکارچیان 3 رأس کل وحشی در نائین دستگیر شدند

کمک 20 میلیارد تومانی خیّر گلپایگانی برای ساخت مدرسه

تشدید بازرسی از صنوف در بهارستان؛ نظارت ها تا 16 فروردین ادامه دارد

حافظ خوانی سفیر کره جنوبی پای هفت سین + فیلم

نساجی مازندران 1 - 1 سپاهان اصفهان؛ تساوی طلایی پوشان هدیه صدر به پرسپولیسی ها

«کارخانه‌های تاریک»؛ ربات‌ها 24 ساعته مشغول کارند

سم آلتمن: هوش مصنوعی دیپ‌سیک «ناامن» است و باید ممنوع شود

هوش مصنوعی مایکروسافت به مربی گیمرها تبدیل می‌شود

فشار اتحادیه جهانی مخابرات به استارلینک برای غیر فعال‌ کردن اینترنت ماهواره‌ای در ایران

جدیدترین خبر درباره حقوق 1404 کارگران/ نرخ احتمالی دستمزد چقدر خواهد بود؟

کاهش 54 درصدی حجم ذخیره آب سد مهاباد

پروانه‌های ساخت باید با پشتوانه ملکی به سرمایه‌گذاران داده شود

توقف تیمِ کارترون در قائمشهر/ سپاهان‌ علاقه‌ای به جام ندارد!

طرح 407 هکتاری شهرسازی در دامنه شاهوار ویرانگر طبیعت است

این داغ بین ، که بر دل خونین نهاده ایم

«گنجشکک و حوض آرزوها» چاپ هفتمی شد

ویدیویی از قابلیت جست‌وجوی هوش مصنوعی گوگل فاش شد

شکست پروژه نوکیا در برقراری اولین تماس تلفنی روی ماه

طراحی و عملکرد دوربین پیکسل 9a در ویدیوی جدیدی لو رفت

افزایش طلاق خاکستری در ایران؛ زنگ خطر

ردیابی جهش نرخ ارز در نیمه دوم سال

معاویه آل‌سعود

توپ در زمین مسکو

درس‌‏هایی از دیپلماسی فنلاندی برای ایران

سقف کارت به کارت و برداشت نقدی در آستانه نوروز 1404 تغییر کرد؟

نبرد بالا و پایین جدول برنده نداشت

شکارچیان 3راس کل وحشی در نائین دستگیر شدند

مصدومیت 5 نفر در نیشابور طی سانحه رانندگی

احداث 1500 مگاوات نیروگاه برای صنایع کشور

معنی ضرب المثل "یک پرنده در دست، بهتر است از صد پرنده در حال پرواز"

ویدیو/ «کارخانه‌های تاریک»؛ ربات‌ها 24 ساعته مشغول کارند

دسته‌بندی پیام‌ها در گروه‌؛ آپدیت جدید واتساپ در راه است

افزایش فشارها بر گوگل؛ کروم باید به فروش برسد

توافق تاریخی در شام!

پاس گل رفیق‌دوست

مذاکره با آمریکا؛ تکیه بر باد

فاتحانِ ناگهانی 1403

کمک 20 میلیارد تومانی خیر گلپایگانی برای ساخت مدرسه

فرهنگ ترافیک نیمی از حوادث را کاهش می‌دهد

دانشگاه آزاد اصفهان، پیشرو در تحول آموزش با تکیه بر فناوری‌های نوین و نیازهای روز

بخشی از کتاب/ ​​​​​​​زندگی شما مثل یک کتاب است

ابتذالِ شر

گوگل با «جمنای رباتیکس» هوش مصنوعی را وارد دنیای فیزیکی می‌کند

صحت‌سنجی محتوا با نظر کاربران؛ ابزار جدید اینستاگرام هفته آینده از راه می‌رسد

اتزیو آئودیتوره به بازی Astro Bot آمد

ارتباط با اروپا و آژانس اولویت سیاست خارجی در 1404

ترامپ میخواهد صدر اخبار باشد

مذاکره یا بازی سلطه؟

دیپلماسی روی دور تند