پیام سپاهان

آخرين مطالب

سبقت رائفی‌پور از پایداری‌ها سیاسی

سبقت رائفی‌پور از پایداری‌ها
  بزرگنمايي:

پیام سپاهان - آرمان ملی /متن پیش رو در آرمان ملی منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
سیاوش پورعلی| بعد از تجربه اصولگراها در انتخابات سال گذشته مجلس که با لیست‌های متنوع وارد کارزار انتخابات شدند و نتوانستند در یک لیست نهایی به جمع‌بندی برسند و نیز با توجه به اختلافاتی که در انتخاب کاندیدای مشخص برای انتخابات ریاست جمهوری بروز کرد، باید بگوییم که روند شکاف در بین اصولگراها همچنان ادامه دارد.
در گزارش‌هایی به شکاف در جریان اصولگرایی اشاره کرده‌ایم ولی عموما اختلافات تندروها و اصولگراهای معتدلی و نواصولگراهای قالیبافی بود ولی حالا باید به شکاف در جزیره تندروها اشاره کنیم. شکافی که شاید کمتر کسی می‌توانست پیش‌بینی کند. دبیرکل جبهه صبح ایران در جدیدترین اظهارات خود در فضای مجازی بدون اینکه نامی از جبهه‌ پایداری و شانا ببرد، جریان خود را جداشده از اصولگراها و دیگر جریان‌های بهارستان می‌داند که در حال مطالبه‌گری هستند. علی‌اکبر رائفی‌پور در واکنشی نوشت: «الان نمایندگان سه گروه شده‌اند. گروه اول: صبح ایران و امنا. گروه دوم: قالیبافی‌ها و گروه سوم: هواداران دولت (مستقلین+ اصلاح‌طلبان) و وفاق یعنی حدود دوسوم نمایندگان (گروه دوم+سوم) که کاملا در سکوت بسر می‌برند. در ابتدا تعدادشان بیشتر بود، با اتفاقات اخیر از تعدادشان کاسته شده است».

تقسیم مدام تندروها
کمال‌الدین پیرموذن، تحلیلگر مسائل سیاسی و نماینده ادوار مجلس در واکنش به این نوشته دبیرکل جبهه صبح ایران به‌ خبرنگار «آرمان ملی» می‌گوید:‌ «افراطی‌ها در حال رشد در فضای سیاسی ایران هستند و با توجه به اظهاراتشان هم باید بگوییم از کارایی لازم برخوردار نیستند. گفته‌های شخصی مانند رائفی‌پور همواره جوانان، اقوام و اقلیت‌ها را از حاکمیت دور کرده ولی مشاهده می‌کنیم که با همان چند درصد رأیی که دارند می‌خواهند برای همه تصمیم‌گیری کنند. در مورد اینکه چرا به جبهه پایداری اشاره نکرده باید بگوییم که شکاف و سهم‌خواهی‌ها در بین تندروها افزایش پیدا کرده است. دبیرکل جبهه صبح ایران به‌خوبی می‌داند که جدایی آنها از پایداری‌ها باید از یک‌جایی آغاز شود و اکنون مشاهده می‌کنیم در اظهاراتش به نام پایداری‌ها اشاره نمی‌کند. این رادیکال‌ها که غلامعلی حدادعادل آنها را پاچوشِ چنار خوانده بود، حالا می‌خواهند از جریان پایداری که به‌نوعی پسرعموی یکدیگر محسوب می‌شوند، سبقت بگیرد. به‌همین دلیل است که نامی از پایداری‌ها به میان نمی‌آورد تا خودش را میدان‌دار جریان تندروها بداند. توجه داشته باشید که جریان‌هایی مانند شریان، جبهه صبح ایران و... همه زیرمجموعه پایداری‌ها محسوب می‌شوند ولی اکنون در بین همین پسرعموها هم شاهد اختلافاتی هستیم». این تحلیلگر سیاسی در همین مورد و با اشاره به اختلافات به‌وجودآمده در میان این طیف ادامه می‌دهد: «در این مسیر نه‌تنها خالص‌سازی جریان اصولگراهای معتدل دیگر برایشان جذابتی ندارد بلکه ‌دنبال پروژه‌هایی جدیدی هم هستند که در این مورد باید به رفتارهای جریان تندرو با گروه موسوم به قالیبافی‌ها اشاره کنیم. نه‌تنها در این دوره بلکه در ادوار گذشته همواره تندروها با قالیبافی‌ها زاویه داشتند و این چالش‌ها همینطور ادامه خواهد داشت تا جایی‌که یکی از دو گروه از دور کار کنار روند یا کم‌رنگ‌تر شوند. به‌نظر من زور رائفی‌پور به جریان پایداری نخواهد رسید در کارزار انتخابات مجلس هم مشاهده کردیم که با یک لیست وارد میدان نشدند. در انتخابات ریاست جمهوری مشاهده کردیم که شهروندان با رای به پزشکیان اعلام کردند که نیازی به تفکرات تندروها نداریم و با عدم رای به جریان پایداری و... آنها را از دور حکمرانی کنار زدند. با اطمینان می‌توانم بگویم که چون خالص‌ساز حضور پزشکیان در پاستور را پیش‌بینی نمی‌کرد، همه برنامه‌ریزی‌هایش بهم خورد. این عوامل نه‌تنها آسیبی به مدیریت قالیباف در مجلس و اصولگراهایی اطراف او نخواهد زد بلکه باعث افزایش اختلافات در بین تندروها خواهد بود». او با اشاره به تقسیم‌بندی رائفی‌پور در مورد مجلس اضافه می‌کند: «اینکه رائفی‌پور مجلس را به سه قسمت تقسیم می‌کند و تنها جریان خودشان را مطالبه‌گر نشان می‌دهند می‌رساند که او اشرافی به وضعیت ندارد. اگر شخص ظریف در دولت نبود و یا اینکه همتی در وزارت اقتصاد حضور پیدا نمی‌کرد امثال حمید رسایی و امیرحسین ثابتی به چه مواردی اشاره می‌کردند؟ او در حالی به‌نفع جریان خودش حرف می‌زند که وام‌دار پایداری‌ها محسوب می‌شود».
صبح ایران در مجلس
باتوجه به آمارهای منتشر شده در رسانه‌ها در مورد نتایج به‌دست آمد از انتخابات اسفند سال گذشته می‌توانیم بگوییم که مستقلین با 100کرسی، اصولگرایان منتسب به قالیباف با 110 کرسی و پایداری و امنایی‌ها با 80 کرسی بیشترین کرسی‌ها را به‌خود تخصیص دادند تا اینجا خبری از جبهه تازه تاسیس صبح ایران نیست ولی بررسی‌ها نشان می‌دهد که بیشترین کرسی مجلس دوازدهم، در انحصار کاندیداهای اختصاصی شورای ائتلاف نیروهای انقلاب (شانا) با 58 کرسی است. پس از شانا، اصلاح‌طلبان با کسب 40 کرسی حضور دارند، ائتلاف مردمی نیروهای انقلاب اسلامی (امنا) با 16 نماینده اختصاصی در جایگاه سوم و جبهه موسوم به صبح ایران نیز با 11 چهره در جایگاه بعدی قرار گرفتند. کمترین کاندیدای اختصاصی راه‌یافته به مجلس دوازدهم متعلق به شورای وحدت نیروهای انقلاب اسلامی با 4 کاندیدا بود. البته در دور دوم انتخابات، کاندیداهای اختصاصی جبهه صبح ایران همچنان ناکام ماندند و در هیچ حوزه‌ای پیروز رقابت‌ها نشدند. لازم به ذکر است که سایر راه‌یافتگان مجلس دوازدهم، مستقلین یا کسانی هستند که نام‌شان حداقل در دو لیست انتخاباتی مجزا درج شده بود.

لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/944314/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تبدیل امتیازهای Microsoft Rewards به اشتراک گیم پس، دشوارتر شد

احتمال لغو Marvel Rivals پیش از عرضه وجود داشت

ویژگی سمعک ایرپاد پرو 2 به‌صورت گسترده‌تر در دسترس قرار گرفت

بلخ و شوشتر

بن سلمان؛ قاتل خاشقچی یا دلال صلح؟

حمله وبسایت نزدیک به جلیلی به «حامیان قالیباف»

ریاست جمهوری امپراتور گرایانه؛ نگاهی به کارنامه یک ماهه ترامپ

ایران و آمریکا؛ ترامپ به راه بوش می‌رود؟

جزئیات حراج سکه فردا؛ حداکثر سفارش و تاریخ واریز و تحویل

وزارت ارشاد تبلیغات رمزارز را ممنوع اعلام کرد

زمانی حقوق بود 286 دلار، حالا 80 دلار/ ویدئو

آئین رونمایی از کتاب مجموعه گزارش های تدابیر حقوقی مقابله با تحریم

نگاهی به زندگینامه استاد مظاهر مصفا

هنر اول ایران شعر است

واکنش چشمگیر اپل به تعرفه‌های ترامپ؛ 500 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری در خاک آمریکا!

استیو جابز اگر زنده بود، امروز 70 ساله می‌شد

یک ویدیو کیفیت پایین بدنه‌ی پیکسل 9a را نشان می‌دهد

تهدید کارمندان دولت آمریکا توسط ایلان ماسک

بررسی گلکسی اس 25 اولترا؛ قدرتمندترین، بهترین و البته گران‌ترین پرچمدار سامسونگ

لباس ضدپهپاد جدید آمریکا، پهپادها را از فاصله 7 کیلومتری شکار می‌کند

ایمیل ماسک تن کارمندان دولت آمریکا را لرزاند

سه شنبه بانک های استان تهران تعطیل است/ بورس تعطیل نیست

استاد مظاهر مصفا از شعرای قبل از خودش تاثیر گرفت ولی زبان خودش را کشف کرد

داستانک/مقصر اصلی

پیام پزشکیان به بیست‌ودومین دوره جشنواره ملی کتاب رشد

نسخه فیزیکی Assassin’s Creed Shadows یک ماه زودتر به دست طرفدار رسیده است

هیجان در Carry The Glass؛ یک تجربه متفاوت در دنیای بازی‌های ویدیویی

شوهی یوشیدا از عرضه بازی‌ های پلی استیشن برای پی‌سی حمایت می‌کند

همستر کامبت برگشت؛ آغاز فصل جدید

بازی/ SOULS؛ مقابل نیروهای اهریمن ایستادگی کنید

تاریخ عرضه گوشی‌های اوپو فایند X8 اولترا و فایند X8 Next مشخص شد

هوش مصنوعی گراک 3 جنجال‌آفرین شد؛ سانسور عبارت‌های نامناسب درباره ایلان ماسک و ترامپ

برنامه/ ردیابی که برای دوران بارداری به کمکتان می‌آید

ریلمی هم به جمع تولیدکنندگان گوشی «اولترا» می‌پیوندد

پایان جنگ اوکراین کلید خورده است

خبرنگار اعزامی به تشییع شهید نصرالله: نام «ایران» قفل همه گیت‌ها را برایم باز کرد

سبقت رائفی‌پور از پایداری‌ها

شبکه خالص‌سازان

زمان همدلی؛ پیشنهاد وکلا و حقوقدانان به قوه قضائیه در آستانه نوروز

وزش باد شدید در اصفهان خسارت به بار آورد

داستانک/ عزرائیل و جان آدم

داستانک/ موی سر

خواندن قسمتی از کتاب قطعه توسط آقای رونقی

هوش مصنوعی جمنای به‌زودی با دستیار سیری اپل ادغام خواهد شد

رقابت استارلینک با رقبای چینی برای پیشتازی در اینترنت ماهواره‌ای

مجرمان سایبری گیمرهای بازی Counter-Strike 2 را هدف گرفته‌اند

تشکیل ناتوی اروپایی؟

الاکلنگ سیاسی برای FATF

عبور انقلابی از شورای عالی امنیت ملی

رسانه‌های خارجی درباره تشییع سیدحسن نصرالله چه گفتند؟