پیام سپاهان

آخرين مطالب

عملیات مشترک دلار و طلا در بازار/ طلای آب شده رکورددار شد اقتصادی

عملیات مشترک دلار و طلا در بازار/ طلای آب شده رکورددار شد
  بزرگنمايي:

پیام سپاهان - طلای آب شده به مانند هفته گذشته بیشترین بازدهی را در میان بازارهای مالی به ثبت رساند و بورس هم همچنان در قعر جدول قرار گرفت.

بازار طلا، سکه و ارز در هفته منتهی به دوم اسفند مانند هفته گذشته سبزپوش بودند و در بازدهی هفتگی بازارها، قیمت طلای آبشده به مانند هفته گذشته پیشتاز بود.
بازار طلای آبشده با رشد 6.4 درصدی در هفته منتهی به دوم اسفند، به یک قدمی کانال 30 میلیون تومان رسید که سقف جدیدی برای این بازار محسوب می‌شود. اما پیشتازی دوباره طلای آبشده در این هفته، در حالی اتفاق افتاد که از سرعت رشدش نسبت به هفته گذشته کاسته شد. در هفته منتهی به 25 بهمن ماه، قیمت طلای آبشده بازدهی بیش از 8 درصد را به ثبت رسانده بود.
رتبه دوم بازدهی هفته هم به مانند هفته منتهی به 25 بهمن، به سکه اختصاص داشت. سکه با رشد 4.6 درصدی تا کانال 78 میلیون که سقف قیمت این فلز گرانبهاست، بالا رفت.
دلار تهران، ‌ دلار هرات و بازار درهم در رتبه‌های بعدی بازدهی قرار داشتند. دلار تهران و دلار هرات رشد بالای چهار درصد را به ثبت رساندند و قیمت درهم امارات در این هفته رشد 3.4 درصدی داشت.
قیمت طلای جهانی هم در این هفته بر مدار صعود بود و بازدهی بالای یک درصد را تجربه کرد. قیمت طلای جهانی در این هفته با رشدی که داشت سقف جدیدی را در بالای مرز 2950 دلار ثبت کرد.
تنها بازاری که در هفته منتهی به دوم اسفند قرمزپوش شد، بازار سهام بود. شاخص کل سهام در این هفته کاهش بیش از سه درصدی را تجربه کرد.
در مجموع، بازار سکه و طلا در بهمن، پیشتاز در رشد بودند. قیمت سکه در بهمن ماه با رشد 34 درصدی در صدر بازدهی قرار گرفت و بعد از آن قیمت طلای آبشده با رشد 25 درصدی در رتبه بعدی قرار داشت. مقایسه بازدهی بازارها در بهمن و دی ماه نشان می‌دهد که در دی، سکه از دلار و طلا عقب افتاده بود، اما با رشدی که در بهمن ماه به ثبت رساند این عقب افتادگی را جبران کرد. البته در دی ماه با نوسان بازار سکه، حباب سکه در کف سال قرار داشت، اما با نوسان سکه در بهمن، حباب سکه با رشدی که تجربه کرد، به حوالی 20 درصد رسید.
به عقیده معامله‌گران رشد همزمان دو متغیر بنیادی بازار طلا و سکه، یعنی قیمت دلار و طلای جهانی، موجب شد تا بازدهی طلا و سکه بیشتر از سایر بازارها باشد؛ چرا که طلا و دلار هر دو در بهمن به سقف تاریخی جدیدی رسیدند.
از سوی دیگر، نگاهی در بازار شکل گرفته که معتقد است کنترل بازارساز در بازار ارز بیشتر از بازار طلا و سکه است. این نگاه معتقد است که بازارساز به واسطه متغیر دوم بازار طلا و سکه، یعنی طلای جهانی، در این بازار نقش کنترلی کمتری دارد.
در نهایت، در این هفته سه اتفاق مورد توجه فعالان بازار قرار گرفت. اول، پیش فروش یک میلیون سکه توسط بازارساز در مرکز مبادله بود. تصور اولیه این بود که اقدام یاد شده موجب کاهش التهاب بازار سکه در کوتاه مدت می‌شود، اما با این حال، سکه راه خودش را رفت. در کنار این عامل، دعواهای سیاسی که بین دولت و مجلس شکل گرفته است، در این هفته زیر نظر معامله‌گران بود و سیگنال منفی به بازار داد.
در کنار این دو اتفاق، سفر امیر قطر در روز چهارشنبه به تهران هم برای بازار مهم تلقی شد. در روز چهارشنبه و پس از این سفر، بازارها از سقف دور شدند، اما در ادامه و در روز پنجشنبه، دوباره به نوسان خود ادامه دادند و شاهد نوسان قیمت‌ها در محدوده‌های جدید بودیم.
آینده بازار در اسفند هم از دو نگاه قابل تامل است. در نگاه اول، تصور این است که در ماه پیش‌رو با توجه به ماه رمضان بازار کم عمق و بی رمق می‌شود. این نگاه سنتی تصور می‌کند طبق سنوات گذشته بازارها در ماه رمضان رنج خواهند شد. اما در نگاه دوم، تصور این است که همزمان با نزدیک شدن به ایام عید نوروز، تقاضای جدید به بازار خواهد رسید و موجب نوسان بازارها می‌شود.

لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/943983/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

شاعرانه/ به سینه می‌زندم سر، دلی که کرده هوایت

اعلام جزئیات و نامزدهای جشنواره شعر جوان سوره

اوپو Find X8 Mini ضخامت بسیار کمی خواهد داشت

رده‌بندی تعمیرپذیری برندهای بازار لپ‌تاپ؛ اپل و لنوو بدترین شناخته شدند

بازی Avowed ابتدا قرار بود ترکیبی از Destiny و Skyrim باشد

مدیرعامل انویدیا: بازار در مورد تأثیر هوش مصنوعی دیپ‌سیک اشتباه می‌کند

آغاز دومین مرحله پیش فروش سکه از چهارشنبه

وام مسکن 2 برابر می شود

تقسیم بندی بودجه میان دولت، مجلس، قوه قضاییه/ اینفوگرافیک

کشف 73 هزار عدد مواد محترقه غیرمجاز در اصفهان

کسب 4 رتبه برتر کشوری توسط ایثارگران استان اصفهان در مسابقات سراسری قرآن خانواده‌های شاهد و ایثارگر

شعرخوانی زیبا از مهران مدیری

«اخبار مشاهیر موسیقی ایران در مطبوعات» به بازار آمد

شعر خوانی زیبای دکتر کاکاوند

سونی با شکایت دیگری مواجه شد

فضای بازی DOOM: The Dark Ages تاریک و شیطانی خواهد بود

آمازون کنترل کامل مجموعه جیمز باند را در اختیار گرفت

چت‌بات Grok ایلان ماسک و دونالد ترامپ را سزاوار حکم مرگ می‌دانست!

نتانیاهو بزرگ‌ترین بازنده سیاست ترامپ در منطقه؟

قیمت طلا و سکه و ارزهای آزاد در 4 اسفند ماه؛ دلار تتر را جا گذاشت و هزار تومان گران‌تر شد / حمله ناموفق طلا به کانال 7 میلیونی

‌‌تاکید مدیرکل بنیاد مازندران بر تسریع در روند ساخت مرکز توانبخشی ایثار

معرفی کتاب «نصرالله»

معرفی کتاب «همراه ما بود»

شرکت ایکس ایلان ماسک در یک نبرد حقوقی موجب عزل قاضی آلمانی شد

تعداد زیادی از بازیکنان Path of Exile 2 به نسخه اول بازگشته‌اند

اپ استور اندرویدی آمازون پس از 14 سال تعطیل می‌شود

ظاهرا گوشی آیفون 16e از شارژ 29 وات پشتیبانی می‌کند

سرمقاله خراسان/ دانش انباشته ما درباره تحریم کجاست؟

سرمقاله اعتماد/ مسوولیت فرد یا حکومت؟

سرمقاله آرمان امروز/ واکاوی افزایش تعداد نمایندگان مجلس

بورس قرمز شد

تمدید تغییر ساعات کاری بانک ها تا 15 فروردین

هشت مصدوم در تصادف اتوبوس با کامیون در جاده کاشان ـ نطنز

پیش‌بینی وقوع تندباد و طوفان در کاشان

صحبت های دلنشین از دکتر کاکاوند

«نزار قبانی و نادر نادرپور» در کتابفروشی‌ها

مشخصات کلیدی ردمی K80 اولترا فاش شد؛ همراه با تراشه قدرتمند مدیاتک

اپل اطلاعات کاربران را به مقامات انگلیس می دهد

قیمت طلا، سکه و ارز 4 اسفندماه 1403؛ مثقال طلا 30 میلیون تومان شد

برخورد اتوبوس با کامیون در جاده کاشان ـ نطنز 11 مصدوم داشت

8 مصدوم در تصادف اتوبوس با کامیون در جاده کاشان-نطنز

آزادسازی حریم رودخانه و تخریب ویلا‌های غیرمجاز در فلاورجان

دیدار مدیرکل بنیاد شهرستان‌های استان تهران با ایثارگران جنوب غرب استان

داستانک/ تاکسی سواری

معرفی نامزدهای «ادبیات» جایزه کتاب سال

مودم C2 اپل در حال آزمایش است

هم دفاع از رهاسازی قیمت، هم اشک تمساح برای گرانی!

اره برقی در دستان «ماسک»

اینگونه سقوط می‌کند

ریزش قیمت دلار دیجیتال از بامداد امروز