پیام سپاهان

آخرين مطالب

تنها راه خروج فوتبال ایران از بن‌بست اقتصادی

تنها راه خروج فوتبال ایران از بن‌بست
  بزرگنمايي:

پیام سپاهان - اعتماد /متن پیش رو در اعتماد منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
امیرساعد وکیل-وکیل بین‌المللی ورزش| رفته رفته، انتخابات فدراسیون فوتبال وارد روزهای حساس خود می‌شود ولی هر چه پیش می‌رویم ضعف‌ها و خلأهای رویکردی، مقرراتی، اجرایی و نظارتی بر فرآیند انتخابات، بیش از پیش خودنمایی می‌کنند و ورود موثر سرمایه‌های انسانی توانمند، متخصص و پاکدست در چرخه مدیریت فوتبال ایران با چالش‌ها و موانع بیشتری روبه‌رو می‌شود.

با اعلام اسامی نامزدهای تأیید صلاحیت شده برای شرکت در انتخابات ریاست، نواب رییس و اعضای هیات رییسه فدراسیون فوتبال ایران، هر چند نام‌هایی به چشم می‌خورد که در جامعه فوتبال مورد احترام هستند و خدمات شایانی را به این عرصه ارائه کرده‌اند. اما کسی پیدا نمی‌شود بگوید این لیست اسامی جلوه درستی از بضاعت فوتبال ایران را به نمایش می‌گذارد؟ فارغ از اینکه دلایلی وجود دارد که بسیاری از استخوان خردکرده‌ها بی‌رغبت هستند پا به عرصه انتخابات بگذارند، معدود افرادی هم که آستین بالا زدند تا طرحی نو در این فدراسیون بی‌جا و مکان و اجاره‌نشین دراندازند، یا با درِ بسته فدراسیون مواجه شدند یا با لطایف‌الحیل دیری نپایید که راه خروج از فدراسیون را به آنها نشان دادند. ثمره این وضعیت، هر چه باشد نه به نفع فوتبال ایران است، نه دل مردم را شاد می‌کند؛ بنابراین فوتبال بیمار به آفات مدیریت غیرساختارمند و دور از دانش روز، هر روز بیش از گذشته، جایگاه خود را به عنوان نقطه عطف غرور ملی، پیوند مردمی و نشاط اجتماعی از دست خواهد داد. روندی که انتخابات فوتبال ایران طی کرده است، ما را به بن‌بستی خودساخته نزدیک می‌کند که چاره‌ای نمی‌ماند برای اجتناب از آن، ابطال فرآیند ثبت‌نام انتخابات، بهترین راهکار برای برون‌رفت از این معضل باشد.
چرا ابطال انتخابات؟!
ماده 17 اساسنامه فدراسیون فوتبال و ماده 2 مقررات انتخاباتی فدراسیون، پنج اصل بنیادین حاکم بر انتخابات را معرفی می‌کند و عدم پایبندی به این اصول، شالوده انتخابات را بر هم خواهد زد:
1- اصل تفکیک قوا: یکی از بارزترین جلوه‌های تفکیک قوا در ارکان فدراسیون، عملکرد مستقل ارکان قضایی است. در روزهای پیش شاهد بودیم که افرادی که عضو ارکان قضایی فدراسیون نیستند و در بخش‌های دیگر فدراسیون اشتغال دارند و اتفاقا جزو نامزدهای انتخاباتی هستند، درصدد تفسیر آرای ارکان قضایی برآمده و عملا خود را در جایگاه سخنگویی ارکان قضایی قرار دادند. اخبار تشکیل پرونده‌های جدید و صدور آرای محکومیت در آستانه انتخابات و همچنین عدم رعایت تشریفات ابلاغ آرا، تنها برخی از نگرانی‌هایی است که اقتضا می‌کند ارکان قضایی فدراسیون به شیوه‌ای عمل کنند که بیش از پیش نسبت به تفکیک قوای خود از سایر ارکان اطمینان بخشی کنند.
2- شفافیت: اطلاع‌رسانی عمومی مقررات قبل از شروع فرآیند انتخابات، منجر به آن می‌شود که نامزدهای انتخاباتی تحت شرایط برابر و بر پایه ضوابط یکسان با هم به رقابت بپردازند. با توجه به الزامات صریح مندرج در مقررات انتخاباتی فدراسیون که شرایط تعیین صلاحیت، فراتر از مفاد اساسنامه را منع می‌کند، اصرار بر اجرای ناقص و گزینشی مقررات تأیید صلاحیت فیفا که در اساسنامه فدراسیون هم صحبتی از آن نشده، خلاف است. سابقه محکومیت کیفری در اساسنامه فدراسیون، مانع نامزدی در انتخابات ریاست فدراسیون است ولی اساسنامه درباره سابقه محکومیت در کمیته اخلاق مسکوت است. با این حال، آقایان عزیزی‌خادم و کفاشیان با همین توجیهات از صحنه رقابت کنار گذاشته شدند و به قول وزیر ورزش، انتخابات از شرایط رقابتی، خیلی دور مانده است.
3- استقلال: در کلام ساده، انجام امور انتخابات باید بدون احتمال تأثیر‌پذیری از دیگران باشد. آیا کمیته‌های انتخاباتی خبر دارند که برخی اعضای مجمع، نگران از اینکه اعطای تأییدیه آنها به رویت چه کسانی خواهد رسید، از آزادی عمل خود برای صدور تأییدیه بازماندند؟ آیا کل 87 عضو مجمع، برای ثبت آزادانه تأییدیه به سامانه دسترسی داشته‌اند؟
4- دموکراتیزه بودن: امکان مشارکت حداکثری همه ذی‌نفع‌ها در فوتبال به شرطی تحقق پیدا می‌کند که یک یا چند گروه، مانع از حضور سایر گروه‌ها در فرآیند انتخابات نشوند. وقتی هر عضو مجمع فقط می‌تواند یک فرم تأییدیه برای نامزدی ریاست بدهد و هر نامزد ریاست فقط نیاز به پنج فرم داشته، اما یکی از کاندیداها به تنهایی اقدام به اخذ 48 فرم کرد و مجموع پنج نامزد اولیه، اقدام به اخذ 79 فرم نمودند، این هیچ معنایی جز این نداشت که امکان ورود سایرین به عرصه انتخابات از آنها به ‌طور غیرقانونی سلب شد. آیا کمیته‌های انتخاباتی به این مساله ورود کردند؟ چرا شاهد هیچ موضع‌گیری از طرف آنها نبودیم؟ علاوه بر این، بسیاری از گروه‌های تأثیرگذار در فوتبال، از حضور در مجمع فدراسیون محروم مانده‌اند و در طول چهار سالی که از تصویب اساسنامه فدراسیون سپری شده، درخواست‌های عضویت در مجمع بی‌پاسخ مانده‌اند. برای مثال، نماینده‌ای که صدای هواداران باشد یا گروهی که رسانه‌های ورزشی را نمایندگی کند، جایش در مجمع خالی است. معلوم نیست چرا کمیته ملی المپیک در مجمع حضور ندارد و ده‌ها سوال نظیر آن.
5- اجتناب از تضاد منافع: اگر در تصمیم‌گیری‌ها و اقدامات، این شائبه به وجود آیا که منافع فرد یا گروهی معین لحاظ شده است یا برداشت افکار عمومی این باشد که نحوه اجرا و استناد به مقررات، جانبدارانه است، با وضعیت تعارض منافع روبه‌رو هستیم که به‌ویژه در شرایطی که رییس فعلی فدراسیون فوتبال، خودش یکی از رقبای انتخاباتی است، دقت و حساسیت بالا نسبت به اجتناب از شرایط تضاد منافع، ضرورت دوچندان پیدا می‌کند. گذشته از ابهامات مطرح شده درباره فرآیند خاتمه کار کمیته انتخابات بدوی سابق و نحوه معرفی و تعیین اعضای جدید کمیته‌های انتخاباتی، نقایص مربوط به عدم رعایت تشریفات در مجمع مورخ 25 آذر 1403 که برگزاری انتخابات و ساز و کارهای اجرایی آن، موضوع مصوبات آن قرار گرفت و همچنین معرفی اشخاصی به عنوان نماینده بازیکنان، داوران و مربیان صاحب حق رأی در مجمع که مجموعا 14 رأی (16 درصد آرا) را به ‌طور مستقیم یا غیرمستقیم در کنترل رییس فدراسیون قرار می‌دهد و همیشه در مورد انتخاب آنها حرف و حدیث‌هایی وجود داشته است، در کنار 36 درصد آرای روسای هیات‌های استانی، به اهرم قدرت قابل توجهی برای کسب اکثریت آرای مجمع تبدیل می‌شود. در حالی که اگر قرار بود اتحادیه بازیکنان یا داوران یا مربیان، نمایندگان دارای حق رأی خود را به مجمع معرفی کنند، دغدغه احتمال بروز تضاد منافع از سوی رییس فدراسیون به حداقل می‌رسید.
با توجه به این اوصاف، رعایت اصول پنجگانه اساسی انتخابات فوتبال ایران، دستخوش تردیدهای جدی شده که می‌تواند مشروعیت و قانون‌مداری انتخابات را تضعیف کند و این انحطاط حکمرانی مطلوب در فوتبال مطابق استانداردهای جهانی است. به همین دلیل ابطال انتخابات در این مقطع و از سرگیری ثبت‌نام مجدد با شرایطی که بیش از پیش تضمین‌کننده سلامت انتخاباتی باشد، تنها راهکار باقی مانده برای نجات فوتبال ایران خواهد بود.

لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/942202/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تصاویر / جشن شب نیمه شعبان در اصفهان

توسعه و تجهیز مرکز بهداشت کار هلدینگ صنایع شیمیایی اقدام خوب و ارزنده‌ای است

امام جمعه اصفهان: برخی کشور‌ها پول فروش نفت را بدون اجازه آمریکا نمی‌دهند

حضور طلایه‌داران گردشگری ایران در نمایشگاه بین‌المللی تهران

شهرداری‌ها پیشران گردشگری شهری هستند/ انعقاد تفاهم‌نامه طلایه‌داران گردشگری

حضور طلایه‌داران گردشگری ایران در نمایشگاه گردشگری

شهرداری‌ها پیشران گردشگری شهری هستند

«امتحان‌های فصل آخر» منتشر شد

اپل یکم اسفند محصول جدید رونمایی می‌کند؛ معرفی آیفون SE 4 تأیید شد؟

گلکسی S25 اج سامسونگ احتمالاً در بهار 1404 از راه خواهد رسید

کالبدشکافی قابل تعمیرترین گوشی سامسونگ در سال‌های اخیر توسط iFixit

روز تاریک اروپا

پیام تبریک شهردار اصفهان به‌مناسبت نودمین سال تأسیس خبرگزاری ایرنا

تصاویر جالب از بارش برف در دو شهر اصفهان

هشدار ویژه به ساکنین پایتخت؛ طوفان شدید و سامانه بارشی هم‌زمان در تهران خطرآفرین می‌شوند

اهدا 68 قلم لوازم ضروری منزل به مددجویان سمیرمی

100 درصد مساحت اصفهان با خشکسالی هیدرولوژیک مواجه است/ حجم آب پشت سد زاینده‌رود 11 درصد شد

رونمایی از پوستر «اصفهان، پایتخت گردشگری شهرهای آسیایی در 2025»

اعزام تیم‌های امدادی و فوریتی اصفهان به قم برای خدمات‌رسانی به زائران نیمه شعبان

باد و طوفان وحشتناک در راه تهران

حضور «طلایه‌داران گردشگری ایران» مهمترین رویداد هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری است

دوبیتی زیبا از باباطاهر

شعرخوانی زیبا از هوشنگ ابتهاج

سرویس استریم فیلم و سریال اپل تی‌وی پلاس بالأخره برای اندروید هم منتشر شد

اپل مشغول توسعه ربات‌های انسان‌نما است؛ آیا در آینده شاهد iRobot خواهیم بود؟

بازی/ Ski Challenge؛ اسکی باز قهار

خشونت علیه زنان چگونه کنترل می‌شود؟

تنها راه خروج فوتبال ایران از بن‌بست

ایران با بلوف‌های ترامپ چه می‌کند؟

چرخش مصرف مواد مخدر از سنتی به صنعتی

مصائب اجاره‌‏نشین‌‏ها

دولت پزشکیان در کدام مسیر می‌رود؟

جزییات جدید از پیش فروش یک میلیون سکه بانک مرکزی

راغفر: دلار به بالای 110 هزار تومان می رسد/ نظام باید بین بقای خودش و بقای مافیاها یکی را انتخاب کند

توزیع کیک 113 متری در اصفهان

رانندگان ماشین‌ های سنگین از کمترین حمایت برخوردارند

بسیج سازندگی اصفهان، محرک اشتغال‌زایی در مناطق محروم

صرفه‌جویی 2 میلیون متر مکعبی مصرف گاز به دنبال تعطیلی روز چهارشنبه در اصفهان

لزوم هم‌فکری و همکاری مسئولان استان اصفهان برای حل مشکلات

هشدار مدیریت بحران: وزش باد بسیار شدید 2 روزه در استان تهران

فولادینفو: سودآوری پایدار در فولاد مبارکه با اجرای طرح‌های توسعه‌ای و پشتیبانی

جدول خاموشی برق اصفهان فردا جمعه 26 بهمن 1403 | برنامه قطعی برق اصفهان فردا جمعه 26 بهمن 1403

اجرای راهبردهای اعتلای 10 ساله بسیج؛ 2300 نخبه اصفهان سازماندهی شدند

تیم دارت ذوب‌آهن قهرمان مسابقات دارت کارگران استان اصفهان شد

پنجاه و ششمین پویش دورهمی در ذوب‌آهن اصفهان

پیام مدیرعامل ذوب‌آهن اصفهان به مناسبت میلاد باسعادت حضرت ولی‌عصر (عج) و هفته سربازان گمنام امام زمان (عج)

ادعای واشنگتن پست درباره حمله اسرائیل به تاسیسات هسته‌ای فردو و نطنز / زمان حمله مشخص شد!

قتل برادر در اصفهان/ قاتل دستگیر شد

امام جمعه کاشان خواستار ایجاد بازار اسلامی شد‌

گاز بیش از 6 هزار ویلا در اصفهان قطع شد