اقدام مهم فولاد مبارکه در پاسخگویی به نیازهای تحول دیجیتال و نوآوری در صنعت فولاد
اقتصادی
بزرگنمايي:
پیام سپاهان - به گزارش دنیای معدن،در روزهای اخیر مرکز توسعه کسب و کار صنعت 4 در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران با سرمایه گذاری فولاد مبارکه به بهره برداری رسید. این مرکز در گام اول با هدف پاسخگویی به نیازهای تحول دیجیتال و نوآوری در صنعت فولاد تأسیس شده است. این مرکز بهعنوان یک برج دیدهبانی، روندهای تحول دیجیتال و هوشمندسازی در صنعت فولاد را رصد می کند و بستری مناسب برای تعامل و شبکه سازی با کسب و کارها و استارتآپ های فعال در حوزه صنعت 4.
0 و تحول دیجیتال فراهم می کند.
فولاد مبارکه به دنبال اجرای الگوهای نوین در صنعت فولاد ایران است تا بتواند میزان بهره وری در این صنعت را افزایش دهد. درواقع فولاد مبارکه با هدف هوشمند سازی و دیجیتالی سازی فرآیند های تولید و کسب و کار فعالیت می کند. این مرکز نقش کلیدی در تحول دیجیتال و افزایش بهره وری در صنعت فولاد کشور دارد.
این مرکز دستاوردهای مهمی برای فولاد مبارکه به همراه دارد. به عنوان مثال این مجموعه به پیادهسازی اینترنت اشیا (IoT)، هوش مصنوعی (AI) و تحلیل داد هها برای بهینهسازی عملکرد تجهیزات کمک می کند. همچنین استفاده از فناوری های دیجیتال برای کاهش ضایعات، مصرف انرژی و توقفات تولید اثر گذار خواهد بود.
از سویی دیگر فعالیت های این مرکز می تواند دیجیتال شدن فعالیت های مبارکه را تسریع ببخشید چرا که به بهکارگیری ربات های هوشمند و سیستم های خودکار در فرآیند های تولید و لجستیک کمک می کند.
همچنین توسعه سیستم های عیب یابی و پیش بینی خرابی تجهیزات به کمک داده کاوی و دیجیتالی سازی فرآیند های تأمین مواد اولیه و توزیع محصولات از دیگر دستاوردهای این مرکز برای فولاد مبارکه محسوب می شود.
در واقع می توان گفت این مرکز در سیستم نوآوری فولاد مبارکه به عنوان دیدهبان فناوری 4 فعالیت دارد تا بتواند آخرین تغییرات در فناوری ها که به سرعت رخ می دهد را دیدبانی کند.
این دیده بانی باعث می شود تا فولاد مبارکه با شرکت های دانش بنیان ارتباط موثر تری داشته باشد. این موضوع باعث می شود تا فولاد مبارکه پا به پای تکنولوژی های دنیا پیش می رود.
اما این مرکز در نهایت دستاوردی برای صنعت فولاد کشور خواهد بود، چراکه باعث می شود با ارتقای تکنولوژی های تولیدی رقابت پذیری فولاد ایران در بازارهای جهانی با کاهش هزینه های تولید، افزایش پیدا کند.
همچنین این مرکز باعث می شود کیفیت محصولات فولادی از طریق کنترل هوشمند فرآیندها بهبود پیدا کند. این مرکز می تواند در شرایطی که صنعت فولاد ایران درگیر بحران انرژی است در موضوع کاهش مصرف انرژی و آلایندگی زیست محیطی به کمک تکنولوژی های نوین اثر گذار باشد. در نهایت ایجاد زیرساخت برای توسعه صنایع پایین دستی و جذب استارتاپ های مرتبط می تواند از نتایج ایجاد این مرکز برای صنعت فولاد ایران باشد.
درواقع فولاد مبارکه با سرمایه گذاری در این مرکز گام مهمی در توسعه صنعت فولاد کشور برداشته است که در کنار تامین نیازهای خود می تواند در اشتغالزایی جدید و همچنین حرکت به سمت فناوری های نوین حتی در شرایط تحریمی اثر گذار باشد. از سویی دیگر احداث این مرکز توسط فولاد مبارکه می تواند الگویی برای دیگر صنایع کشور بوده و در ارتقای حوزه صنعت کشور موثر واقع شود.
همچنین باید به این نکته اشاره داشت که سرمایه گذاری فولاد مبارکه در این حوزه منجر به تحقق شعار ارتباط صنعت و دانشگاه می شود تا نیازهای صنعت با راهکارهای علمی تامین شود.
تیتر 20
لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/942122/