پیام سپاهان

آخرين مطالب

فولاد مبارکه باید از یک کارخانه فولادی به یک توسعه‌دهنده تکنولوژی تبدیل شود سیاسی

فولاد مبارکه باید از یک کارخانه فولادی به یک توسعه‌دهنده تکنولوژی تبدیل شود
  بزرگنمايي:

پیام سپاهان - به گزارش می‌متالز، «محمدیاسر طیب‌نیا» مدیرعامل فولاد مبارکه اصفهان در آیین افتتاح مرکز کسب‌و‌کارصنعت 4، عنوان کرد: در آستانه پیروزی انقلاب اسلامی ایران قرار داریم. با مروری بر این چند دهه، شاهد حوادثی، چون جنگ و تحریم بوده‌ایم، اما با وجود تمام این مسائل حرکت کرده‌ایم، البته هم‌ اکنون باید بپذبریم که جای بسیاری برای پیشرفت همچنان وجود دارد و کسی که دغدغه ایران را دارد، به‌ دنبال پیشرفت و سربلندی این کشور است.
طیب‌نیا با تاکید بر این موضوع که ما نیز در فولاد مبارکه به‌ دنبال رشد هستیم، خاطرنشان کرد: ما به‌ دنبال الگو‌های موفق جهانی هستیم که در این راستا می‌توان به شرکت پوسکو کره‌جنوبی اشاره کرد که رقابت‌پذیرترین شرکت فولادی مطرح در دنیاست؛ این شرکت از زمان تاسیس در سال 1968 میلادی، طی 25 سال به بزرگ‌ترین شرکت فولادی دنیا تبدیل شد. در ابتدا کره‌جنوبی برای تامین منابع مالی تاسیس این شرکت، با مشکل مواجه بود، از این‌رو ژاپنی‌ها برای راه‌اندازی آن وارد عمل شدند و سپس به‌ تدریج کره‌ای‌ها توسعه بعدی را برای این شرکت رقم زدند. در تمام این سال‌ها تاثیرگذارترین عامل موفقیت این شرکت توجه به فناوری و نوآوری بوده است. این شرکت تنها یک شرکت فولادی نیست، بلکه یکی از اصلی‌ترین بازیگران اقتصاد کره‌جنوبی به‌ شمار می‌رود.
وی در ادامه افزود: شاه کلید تمام شرکت‌های موفق دنیا همین موضوع است که به سمت فناوری و نوآوری پیش می‌روند و زیست‌بوم فناورانه را پیاده‌سازی کرده‌اند. ما نیز از حدود سه سال پیش در فولاد مبارکه یک اکوسیستم نوآوری با عنوان شرکت MSTID Fund (صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر فولاد مبارکه) را به‌وجود آوردیم و تمام تمرکز خود را بر خلق این زیست‌بوم نهاده تا از دستاورد‌های آن، کل کشور بهره‌مند شود.
مدیرعامل فولاد مبارکه با تاکید بر این موضوع که نگاه دقیق به شرکت‌های پیشرو و نحوه مشارکت آنها در توسعه کشورشان نشان می‌دهد که این کشور‌ها به‌ منزله یک لوکوموتیو در مسیر توسعه و پیشرفت داخلی عمل کرده‌اند، افزود: شرکت فولاد مبارکه نیز از چنین ظرفیتی در اقتصاد ملی کشور برخوردار است، این شرکت امروز جزو بزرگ‌ترین مجموعه‌های صنعتی کشور به‌ شمار می‌رود؛ به لحاظ ارزش‌افزوده، در جایگاه دوم قرار دارد. همچنین از نظر فروش و شاخص‌های اصلی، جزو شرکت‌های برتر محسوب می‌شود و در حال حاضر 130 تا 140 شرکت زیرمجموعه دارد.
طیب‌نیا با اشاره به این موضوع که عمر 500 شرکت بزرگ دنیا از 134 سال به 60 سال رسیده است، افزود: در بهترین حالت اگر بخواهیم خوب عمل کنیم، عمر ما چند سال خواهد بود؛ بنابراین ناگزیر هستیم خود را در حوزه نوآوری مجهز کنیم، موضوعی که رهبر معظم انقلاب بر آن تاکید بسیار دارند.
فاصله ایران در زمینه سرمایه‌گذاری خطرپذیر با دنیا وی در ادامه با اشاره به این موضوع که در حوزه سرمایه‌گذاری خطرپذیر و نوآوری، سرعت پیشرفت در دنیا بسیار بالاست، بیان کرد: در سال 1997 میلادی، حدود 86 درصد سرمایه‌گذاری‌های خطرپذیر در آمریکا و کانادا انجام می‌گرفت، ولی هم‌ اکنون این سرمایه‌گذاری در این کشور‌ها به 28 درصد رسیده است. اکنون این سرمایه‌گذاری‌ها بیشتر در آسیا انجام می‌گیرد و اروپا نیز سهم خود را به 19 درصد رسانده است. فولاد مبارکه و شرکت‌های بزرگ باید بتوانند در این مسیر سرمایه‌گذاری کنند. امروز فیلیپین نزدیک به یک میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خطرپذیر انجام داده است. مصر در سال 2023 حدود 329 میلیون دلار و نیجریه نیز 284 میلیون دلار سرمایه‌گذاری کرده‌اند. عربستان در مجموع 1.2 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری کرده و سنگاپور نیز 3.4 میلیارد دلار در این زمینه سرمایه‌گذاری انجام داده است. در ایران در سال 1401 به میزان 1600 میلیارد تومان و در سال 1402 به میزان 1800 میلیارد تومان معادل 30 میلیون دلار، سرمایه‌گذاری خطرپذیر انجام گرفته که از این میزان یک‌سوم آن را فولاد مبارکه به خود اختصاص داده است؛ با چنین آماری مشاهده می‌کنیم که چه اندازه با دنیا فاصله داریم.
وی در ادامه با تاکید بر این موضوع که در کشور ما سرعت‌گیر‌های بسیاری برای این نوع سرمایه‌گذاری‌ها وجود دارد، خاطرنشان کرد: این زیست‌بوم به‌ درستی در کشور ما شکل نگرفته و فرهنگ نوآوری نیز نهادینه نشده است. نهاد‌های نظارتی، اخذ مجوز و ... سرعت‌گیر‌های ما به‌ شمار می‌روند، به‌ گونه‌ای که سال گذشته کار ما متوقف شد. برنامه آن بود که ما 3 هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری داشته باشیم که سال بعد 5 هزار میلیارد تومان شود و این روند تصاعدی ادامه پیدا کند. در این راستا تلاش کردیم که دیگران را همسوی خود کنیم. محافل علمی و همچنین مسوولان کشور باید کمک کنند تا این زیست‌بوم در کشور شکل بگیرد.
دو سطح بلوغ در فولاد مبارکه مدیرعامل فولاد مبارکه با اشاره به این موضوع که این شرکت به دو سطح از بلوغ رسیده است، خاطرنشان کرد: این دو سطح شامل بهره‌برداری و پایداری‌سازی زنجیره تامین می‌شود. در حوزه بهره‌برداری، هم‌ اکنون فولاد مبارکه جزو معدود شرکت‌هایی است که با وجود تمام چالش‌ها با صددرصد ظرفیت خود کار می‌کند. در زمینه پایداری زنجیره تامین نیز به نقطه‌ای رسیده که زنجیره کاملی در حوزه برق، آب، گاز و … برای خود ایجاد کرده و تمام چالش‌ها را با سرمایه‌گذاری متوازن کرده است.
طیب‌نیا در ادامه تصریح کرد: شرکت فولاد مبارکه باید از یک کارخانه فولادی به یک توسعه‌دهنده تکنولوژی تبدیل شود. همین امر سبب شده تا این مراکز نوآوری را در دانشگاه‌ها تاسیس کرده و سرمایه‌گذاری خطرپذیر را در شرکت‌ها دنبال کنیم؛ زیرا هدف ما تبدیل شدن به یک توسعه‌دهنده تکنولوژی است؛ از این‌رو در این مسیر، باید نقاط گمشده در زیست‌بوم صنعتی کشور شناسایی و برای رفع آنها اقدام شود.
وی در پایان تاکید کرد: امیدواریم با الگو گرفتن از این مرکز، ده‌ها مرکز دیگر در حوزه دیجیتال بیرون بیاید و زیست‌بوم‌های بسیاری در کشور شکل بگیرد و روند هوشمندسازی در صنعت فولاد دیده‌بانی کند و بستر مناسبی را برای کسب‌وکار‌های نوین، استارت‌آپ‌های صنایع نسل چهارم، دانشگاهیان، صندوق‌های سرمایه‌گذاری، متخصصان صنایع بزرگ و ... فراهم آورد.
لازم به یادآوری است که مرکز توسعه کسب‌و‌کار صنعت 4 فولاد مبارکه در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران 17 بهمن 1403 با حضور وزیر علوم تحقیقات و فناوری افتتاح شد.
گزارش از پایگاه خبری فلزات خاورمیانه (می متالز)

لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/939805/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تصاویر / گلباران مزار مطهر شهدای اصفهان

تحلیلگر ایرانی: ترامپ هنوز راه مذاکره و توافق را باز می‌داند

پیشنهاد غزه‌ای ترامپ؛ تاکتیک مذاکره یا رویای غیرممکن؟

فولاد مبارکه باید از یک کارخانه فولادی به یک توسعه‌دهنده تکنولوژی تبدیل شود

افتتاح چندین طرح توسعه معدنی در فولاد سنگان با حضور وزیر صمت/ کلنگ‌زنی نیروگاه بادی 200 مگاواتی خواف با سرمایه‌گذاری 200 میلیون یورویی فولاد مبارکه

بازی Kingdom Come: Deliverance 2 به فروش فوق‌العاده‌ای رسیده است

اگر گلکسی S8 دارید، می‌توانید همین‌حالا One UI 7 را نصب کنید

یوبیسافت برای معرفی بازی Rainbow Six Siege 2 آماده می‌شود

جزئیات جدیدی درباره مشخصات آیفون تاشو اپل فاش شد

فرونشست زمین در ایران چقدر خطرناک است؟

دستور‌العمل اجرایی 5 فوریه ترامپ؛ آثار و پیامدها

پلنگ‌کُشی

دیپلمات پیشین: همه‌ چیز به تصمیمات ایران بستگی دارد

تمایل مذاکره از سوی آمریکا و مشکلات ایران

صادق زیباکلام: باید با آمریکا مذاکره کنیم

دهک بندی جدید خانوارها چه زمانی اعلام می‌شود؟

آخرین وضعیت محورهای برفی اصفهان

قم، میزبان عطر ایثار و شهادت در مراسم غبارروبی مزار شهدا

نشست صمیمی مدیرکل بنیاد مازندران با جانبازان فریدونکنار

برگزاری مراسم مهمانی لاله‌ها در 20 هزار نقطه از کشور

جولان تکنولوژی‌های جدید ساختمان در نمایشگاه اصفهان

اصفهان می‌تواند بسیاری از مشکلات اقتصادی کشور را حل کند

توسعه با وحدت و همدلی محقق می‌شود

نایب‌قهرمانی تیم ذوب‌آهن اصفهان در مسابقات آمادگی جسمانی بانوان ایمیدرو

دختر اصفهانی سریع‌ترین دونده نوجوان ایران

نیروهای مسلح با ایمان، از دلایل عزت امروز جمهوری اسلامی ایران است

اختیارات وزارت میراث فرهنگی به استاندار اصفهان تفویض شود

اطلاعیه تعطیلی شنبه و یکشنبه هفته آینده در تهران و سراسر کشور | مدارس و ادارات شنبه 20 بهمن تا دوشنبه 22 بهمن‌تعطیل شد؟ + اسامی شهرها

سخنان شنیدنی دکتر قمشه ای

داستانک/سعی کن نخندی

بیل گیتس: «فکر می‌کردم تنها یک اشتباه تا مرگ فاصله دارم»

ویندوز 11 این ویژگی را از مک‌های اپل کپی کرده است

دسترسی به دیپ‌سیک در کامپیوترهای ارتش کره جنوبی ممنوع شد

این گوشی چینی حالا پرقدرت‌ترین گوشی اندرویدی دنیا است

اپوزیسیون؛ پول دارند اما اعتبار نه!

پیشنهاد مذاکره اقتصادی با آمریکا

اعتراف به تورم

پاستور و کاخ سفید در آستانه مذاکره؟

کارگران چطور می‌توانند مالیات اضافی را پس بگیرند؟

شهدای پیروان ادیان الهی در کنار شهدای اسلام حماسه‌‌ها ساختند

تراکتور در اصفهان صدر جدول را پس گرفت! +ویدیو

ذوب آهن 0 - 1 تراکتور/ اسکوچیچ مچ ربیعی را در فولادشهر خواباند + فیلم

صعود به صدر در دقیقه 90؛ برد تراکتور با گل مهاجم تازه وارد

صحبت‌های اسکوچیچ پس از پیروزی؛ این برد انتقامی نبود!

ذوب آهن 0 – 1 تراکتور/ اسکوچیچ مچ ربیعی را در فولادشهر خواباند + فیلم

اسکوچیچ:اصفهان شهر زیبایی است!

سرمربی تراکتور: برد مقابل ذوب آهن انتقامی نبود / لایق این پیروزی بودیم

اسکوچیچ: وضعیت چمن فولادشهر خوب نبود!

نگارستان صنایع دستی و هنرهای سنتی سمیرم در سفر معاون وزیر میراث فرهنگی افتتاح شد

فراخوان مسابقه بزرگ «شهر واره» ویژه دانش‌آموزان اصفهان اعلام شد