افتتاح مرکز توسعه کسب و کار صنعت 4 در دانشگاه تهران؛ گامی نوین در پیوند علم و صنعت
اقتصادی
بزرگنمايي:
پیام سپاهان - به گزارش خبرنگار نماد اقتصاد؛ در مراسم افتتاح این مرکز دکتر حسین سیمایی صراف وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ضمن تبریک چهل و ششمین سالگرد انقلاب اسلامی با اشاره به رشد چشمگیر آموزش عالی پس از انقلاب گفت: قبل از انقلاب تنها 75 هزار دانشجو و 7500 عضو هیأتعلمی داشتیم، اما امروز این آمار به 3.5 میلیون دانشجو و 850 هزار عضو هیأتعلمی رسیده است.
همچنین سهم ایران در تولید علم از 0.4درصد به 2درصد افزایش یافته است.
دکتر سیمایی در بخش دیگری از سخنان خود افزود: پارکهای علم و فناوری؛ حلقه واسط دانشگاه و صنعت هستند. این موضوع بسیار مطلوب است که دانشجو در محیط دانشگاه قدم زند و در کنار خود ثمره علم و محصول دانش را ببیند و مشاهده کند که عاقبت تلاشهایش؛ رشد و شکوفایی صنعت است.
وی همچنین خاطرنشان کرد: وجود پارکهای علموفناوری به دانشجو انگیزه میدهد که بهتر تحصیل کند. استقرار پارکها در دانشگاه، ارتباط متقابل صنعت و دانشگاه و اینکه صنعت با کمترین هزینه، تحقیق و توسعه خود را به دانشگاه واگذار کند؛ ایدههای بسیار جذاب و ثمربخشی محسوب میشود.
دکتر محمدیاسر طیبنیا مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه نیز در این مراسم با تأکید بر اهمیت نوآوری و فناوری در پیشرفت اقتصادی؛ به نمونههای موفق جهانی اشاره کرد و نقش تحولآفرین این مفاهیم را در رشد صنعتی ایران برجسته دانست.
وی با اشاره به تجربه شرکت پوسکوی کرهجنوبی، مسیر رشد این شرکت را مدلی الهامبخش برای فولاد مبارکه توصیف کرد و گفت: پوسکو که در سال 1968 بنیانگذاری شد؛ طی 25سال به یکی از غولهای صنعت فولاد جهان تبدیل شد. عامل اصلی موفقیت این شرکت؛ سرمایهگذاری مستمر بر نوآوری و توسعه فناوریهای پیشرفته بود که آن را به یکی از ارکان اقتصادی کرهجنوبی تبدیک کرد.
دکتر طیبنیا با تأکید بر لزوم بهرهگیری از رویکردهای نوین در توسعه صنعتی ایران همچنین گفت: فولاد مبارکه از سه سال پیش مأموریت ویژهای به شرکت MSTID محول کرده است تا اکوسیستمی نوآورانه پیرامون این مجموعه ایجاد کند.
وی خاطرنشان کرد: هدف ما صرفاً پیشرفت فولاد مبارکه نیست؛ بلکه قصد داریم تا یک زیستبوم نوآوری شکل دهیم که کل صنعت کشور را تحتتأثیر خود قرار دهد. در همین راستا کشورهای توسعهیافته صنایع بزرگ خود را به عنوان موتور محرک اقتصاد در نظر گرفتهاند؛ بنابراین ما نیز باید چنین مدلی را دنبال کنیم.
مدیرعامل فولاد مبارکه با ارائه آمارهایی درباره سرمایهگذاریهای جهانی در حوزه نوآوری، بر ضرورت افزایش سرعت سرمایهگذاریهای خطرپذیر در ایران تأکید کرد و در ادامه گفت: در سال 1997 در حدود 86 درصد از سرمایهگذاریهای خطرپذیر جهان در ایالاتمتحده انجام میشد، اما اکنون آسیا با سهم 28درصدی به بازیگری جدی در این عرصه تبدیل شده است. در همین خصوص کشورهای مختلفی مانند عربستان، سنگاپور، نیجریه و مصر سرمایهگذاریهای چشمگیری در این بخش داشتهاند؛ در حالی که میزان سرمایهگذاری ایران در این حوزه در سال 1402 تنها 1800میلیارد تومان (حدود 30میلیون دلار) بوده است که فاصله زیادی با استانداردهای بینالمللی دارد.
وی همچنین چالشهای موجود بر سر راه توسعه زیستبوم نوآوری را برشمرد و گفت: موانعی همچون پیچیدگیهای نظارتی، فرآیندهای دشوار دریافت مجوز و کمبود فرهنگ نوآوری؛ روند پیشرفت ما را کند کرده است. در ابتدا هدفگذاری کرده بودیم که 3 هزار میلیارد تومان در این بخش سرمایهگذاری کنیم و این رقم را در سال آینده به 5 هزار میلیارد تومان برسانیم، اما چالشهای موجود از تحقق این برنامه در زمان پیشبینیشده جلوگیری کرد.
دکتر طیبنیا بر ضرورت همکاری نزدیکتر بین بخشهای صنعتی، دانشگاهی و دولت برای ایجاد زیستبومی پایدار در حوزه نوآوری تأکید کرد و افزود: رشد اقتصادی پایدار تنها با تکیه بر سرمایهگذاری در فناوری و حمایت از ایدههای نوآورانه محقق خواهد شد.
علی اسدی رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران هدف از راهاندازی این مرکز را ایجاد بستری برای تعامل مستقیم بین دانشگاه، بخش خصوصی و استارتاپهای فعال در حوزه صنعت 4 و تحول دیجیتال عنوان کرد.
خبر پیشنهادی: مرکز داده شرکت ایریسا افتتاح شد وی افزود: این مرکز به فرهنگسازی در بین مهندسان و متخصصان صنعت فولاد، رشد مهارتهای دانشجویان و افزایش بهرهوری در فرآیندهای تولید کمک خواهد کرد.
انتهای پیام
لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/939707/