دانشگاه صنعتی اصفهان 150 تفاهمنامه همکاری بینالمللی دارد
گفتگو
بزرگنمايي:
پیام سپاهان - ایرنا / رئیس دفتر همکاریهای علمی و بینالمللی دانشگاه صنعتی اصفهان گفت: این دانشگاه تاکنون 150 تفاهمنامه همکاری علمی و پژوهشی با دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی معتبر جهان منعقد کرده است.
پیمان مصدق، رئیس دفتر همکاریهای علمی و بینالمللی دانشگاه صنعتی اصفهان افزود: این تفاهمنامهها با دانشگاههای برجسته و مراکز تحقیقاتی کشورهای مختلف از چین، مالزی و هنگکنگ گرفته تا اتحادیه اروپا و کانادا به امضا رسیده است.
وی اظهار کرد: این همکاریها شامل تبادل استاد و دانشجو با مراکزی مانند سرن (CERN) و سزامی (SESAME) است و هر سال تعدادی از استادان و دانشجویان ما برای اجرای پروژههای مشترک در قالب این تفاهمنامهها به خارج از کشور اعزام میشوند.
وی خاطرنشان کرد: دانشگاه صنعتی اصفهان بهعنوان یکی از پنج دانشگاه صنعتی و فناوری برتر کشور توسط وزارت علوم شناخته شده است و گسترش همکاریهای بینالمللی با مراکز معتبر دنیا در دستور کار آن قرار دارد.
همکاری علمی دانشگاه صنعتی اصفهان و 13 دانشگاه عراق
مصدق درباره همکاریهای جدید دانشگاه صنعتی اصفهان با کشور عراق گفت: در رویداد «هفته علم ایران و عراق» که چند روز گذشته در شهر کربلا برگزار شد، تفاهمنامه همکاری علمی و پژوهشی بین این دانشگاه و 13 دانشگاه عراق به امضا رسید.
وی، توسعه همکاریهای علمی بینالمللی از جمله انجام پژوهشهای مشترک، برگزاری دورههای آموزشی کوتاه مدت، تبادل دانشجو، شرکت در کنفرانسهای بینالمللی در 2 کشور و حضور اعضای هیات علمی دانشگاههای عراق در قالب «فرصت مطالعاتی» در دانشگاه صنعتی اصفهان را از مهمترین مفاد این تفاهمنامهها اعلام کرد.
رییس دفتر همکاریهای علمی و بینالمللی دانشگاه صنعتی اصفهان، چشمانداز جذب 400 دانشجوی بینالمللی در 2 سال آینده را یکی از اهداف این دانشگاه عنوان کرد و افزود: تحقق این هدف میتواند رتبه دانشگاه را در نظام رتبهبندی «تایمز» تا 70 پله ارتقا دهد و آن را به بازه 400 تا 600 برساند.
مصدق همچنین از برنامهریزی برای ایجاد یک مجموعه (کمپلکس) بینالمللی توسط پنج دانشگاه برتر فناوری کشور (UT5) در یکی از کشورهای آسیای میانه خبر داد و اظهار داشت: این برنامه در حال نهایی شدن بوده و امید است تا 2 سال آینده عملیاتی شود.
وی با اشاره به گسترش همکاریهای منطقهای گفت: فعالسازی پروژههایی با ترکیه و امضای تفاهمنامههای علمی با ارمنستان از دیگر برنامههای دانشگاه صنعتی اصفهان است و پیشبینی میشود در سال آینده تعدادی دانشجوی ارمنی در رشتههای مهندسی کامپیوتر و معدن جذب این دانشگاه شوند.
دانشگاه صنعتی اصفهان با حدود 10 هزار و 500 دانشجو و 500 عضو هیات علمی در شمال کلانشهر اصفهان مستقر و یکی از دانشگاههای برتر کشور است.
این دانشگاه بهعنوان دومین دانشگاه برتر کشور در بینالمللیسازی دانشگاهها، پژوهشگاهها و پارکهای علم و فناوری در سال 1401 شناخته شد.
سرن (CERN) بزرگترین مجموعه آزمایشگاهی دنیا در زمینه فیزیک ذرات بنیادی و فیزیک هسته ای است که دانشگاه صنعتی اصفهان بهعنوان نخستین دانشگاه ایرانی در سال 1398 به عضویت این مرکز درآمد.
طرح سزامی (SESAME) به معنی "تابش سینکروترون برای تحقیقات علوم کاربردی و به کارگیری آن در خاورمیانه" و نخستین مرکز تحقیقاتی با سرمایهگذاری علمی و فنی مشترک بینالمللی برای تأسیس و استفاده از یک دستگاه سینکروترون در خاورمیانه است که دانشگاه صنعتی اصفهان از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بهعنوان مرجع ملی همکاری ایران با طرح بینالمللی سزامی (SESAME) معرفی شد.
لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/934488/