اسماعیل کهرم: آتشسوزیهای کالیفرنیا، طبیعی به نظر نمیرسد/ وجود عوامل انسانی در بروز این فاجعه، منتفی نیست/ دامنه آتش احتمالا تا چهارشنبه ادامه خواهد داشت/ اگر آتشسوزی مشابهی در کشورمان رخ بدهد، باید خود خداوند به داد ایران برسد!
گفتگو
بزرگنمايي:
پیام سپاهان - دیدارنیوز-محمد جعفری: آتشسوزیهای گسترده در ایالت کالیفرنیای آمریکا در روزهای گذشته به تیتر نخست رسانههای بینالمللی بدل شده و دامنه وسیع این فاجعه طبیعی، افکار عمومی جهانی را به خود، متحیر کرده است.
این در حالی است که بر اساس آخرین اخبار اعلامی از سوی رسانههای معتبر محلی-تا عصر یکشنبه-شمار قربانیان این فاجعه به 16 نفر افزایش یافته است.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
گفتنی است که ایالت کالیفرنیا با 210،128 نفر، بیشترین شمار ایرانیان را در ایالات متحده در خود جای داده که 0.54 درصد از جمعیت این ایالت را تشکیل میدهند. آتشسوزی که بیش از 10 هزار سازه در این منطقه را تا کنون به خاکستر تبدیل کرده است.
در همین رابطه، اسماعیل کهرم، فعال برجسته محیط زیست، بومشناس و استاد دانشگاه در گفتگویی با دیدارنیوز با اشاره به این فاجعه در ایالات متحده، اظهار داشت: ایالات کالیفرنیا، همجوار ایالت تگزاس و نوادا واقع شده است. این مناطق، خشک بوده و حداقل میزان آب در مناطق مختلف ایالات متحده آمریکا را دریافت میکنند. در نتیجه، بادهایی که به سمت این مناطق-کالیفرنیا، لسآنجلس، هالیوود و .. -روان شده، گرم و سوزان هستند و البته کنترل و مهار آتش را بسیار مشکل میکنند. به این صورت که وقتی این بادها به این مناطق میرسند، اگر چنانچه بوتهای شعلهور شده باشد، آن را بیشتر مشتعل میکنند.
وی افزود: همین مسئله، سبب شده تا پرواز هواپیماهای آتشنشان در این مناطق با مشکل مواجه شود. کما اینکه در گذشته نیز شاهد سقوط این هواپیماها بودهایم. این آتشسوزیها به نظر من-عمدی یا سهوی-حاصل دست بشر است.
کهرم، تصریح کرد: وسایلی که انسان در طبیعت رها کرده نیز، میتواند اسباب این حوادث را فراهم کرده و در اثر تابش نور خورشید به مانند ذرهبین باعث آتشسوزی شود. آتشی که همانگونه اشاره شد با همزمانی با وزش بادهای گرم به دیگر نقاط اشاعه پیدا میکند.
این فعال برجسته محیط زیست، خاطرنشان کرد: در حال حاضر نیز، آمریکا، نسبت به بروز عمدی این آتشسوزیها مشکوک شده و تحقیقاتی را نیز در این زمینه آغاز کرده است. بنابراین، مجموع آنچه در کالیفرنیا از هجدهم دیماه تا کنون شاهد بودیم را نمیتوان طبیعی دانست و به نظر من، وقوع این آتشسوزی که تا چهارشنبه ادامه دارد، مشکوک به نظر میرسد.
مشاور پیشین رئیس سازمان حفاظ از محیط زیست، همچنین، تصریح کرد: همین حالا از مکزیک و دیگر مناطق، آتشنشان برای کمک به اطفای حریق کالیفرنیا اعزام شدهاند و هنوز شاهد مهار کامل آن نیستیم. شما تصور کنید که چنین فاجعهای، خدای نکرده در ایران اتفاق بیفتد با این کمبودهای امکانات و لجستیک، چه مصائبی رخ خواهد داشت.
کهرم، یادآور شد: هرجا که آتشسوزی در ایران رخ داده، نیروهای داوطلب مردمی به کمک اطفای حریق شتافته و در موارد بسیاری جان خود را از دست دادهاند. اما همانگونه که گفتم، فقدان امکانات در سازمان آتشنشانی در کشور به قدری در چنین بحرانهای مبادایی مشکلآفرین خواهد بود که میزان خسارات آن به سختی قابل تخمین است. به عنوان نمونه، یک زمانی وقتی در منطقه «رینه» در پایکوه دماوند، آتشسوزی رخ داد، ما با آتشنشان تماس گرفته و درخواست کمک کردیم و پس از 45 دقیقه، یک وانت با بار شاخههای جوان و بلند بید به محل اعزام شد تا به واسطه ضربه زدن روی آتش آن را مهار کند!
وی در پایان نیز، عنوان داشت: اگر بادهای گرم به مانند بادهای نوادا در پی آتشسوزی مشابهی در کشورمان شروع به وزیدن کند، باید خود خداوند به داد ایران برسد.
لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/930528/