ریزش قیمت دلار آغاز شد؟ / کف قیمت سکه باز هم شکست
سیاسی
بزرگنمايي:
پیام سپاهان - در حالی بازارهای طلا، سکه و دلار در روز یکشنبه سبز شدند و قیمتها روندی صعودی به خود گرفتند، اما در نیمه روز راه خود را تغییر داده و بازارها وارد فاز نزولی شدند.
بازارهای مالی دومین روز معاملاتی هفته را با عملکرد منفی به پایان رساندند.
در حالی بازارهای طلا، سکه و دلار در روز یکشنبه سبز شدند و قیمتها روندی صعودی به خود گرفتند، اما در نیمه روز راه خود را تغییر داده و بازارها وارد فاز نزولی شدند. به این ترتیب، قیمت دلار که در ابتدای روز وارد کانال 80 هزار تومان شده بود، اما در میانه روز دوباره به کانال 79 هزار تومان برگشت. قیمت طلا و سکه نیز در مدار نزولی قرار گرفتند.
دلار 290 تومان ارزان شد
عملکرد روز یکشنبه بازار ارز منفی بود؛ به طوری که هر دلار آمریکا با کاهش 290 تومانی به قیمت 79 هزار و 545 تومان تغییر کرد. یورو نیز 320 تومان ارزان شد و به قیمت 82 هزار و 390 تومان رسید.
برخی از تحلیلگران معتقدند که با توجه به اینکه از امروز، 17 دیماه ارز پتروشیمیها در سامانه ارز تجاری عرضه میشود، احتمالا اثر این سیاست را در بازار ارز مشاهده خواهیم کرد؛ به طوری که قیمتها در روندی ریزشی قرار خواهد گرفت.
آنطور که احمد مهدویابهری، دبیرکل انجمن کارفرمایی صنعت پتروشیمی عنوان کرده، صنعت پتروشیمی ماهانه حدود 900 میلیون دلار در بازار ارز تجاری مرکز مبادله ایران عرضه خواهد کرد و میزان عرضه روزانه به دلیل دوره برگشت ارز صادرات و اینکه ارز چه زمانی در حساب تراستیها خواهد نشست، متفاوت خواهد بود.
وی با بیان اینکه صادرات 9 ماهه امسال پتروشیمیها حدود 10 میلیارد دلار بوده است، گفته؛ 8 میلیارد و 176 میلیون دلار از این میزان صادرات در سامانه نیما عرضه شده و مابقی برای نیازهای خود صنعت استفاده شده است.
او متذکر شده؛ سامانه ارز تجاری به نفع تولیدکنندگان و صادرکنندگان است؛ چراکه این اقدام سبب حذف رانت ارزی میشود و علاوه بر شفافیت، دسترسی سهل الوصول تری برای طرفین معامله فراهم می کند. همچنین، قیمت ها غیردستوری و مبتنی بر عرضه و تقاضا کشف میشود.
مهدوی توضیح داده؛ با این اقدام مناسب بانک مرکزی، رانت های ارزی از بین می رود و صادرکنندگانی که با سختی های فراوان، محصول خود را به فروش میرسانند و ارز حاصل صادرات را به کشور می آوردند، حس سرخوردگی نخواهند داشت؛ در نتیجه، صادرکنندگان ارز حاصل از صادرات خود را با اشتیاق بیشتری در سامانه ارز تجاری به فروش خواهند رسانید.
دبیرکل انجمن کارفرمایی صنعت پتروشیمی تاکید کرده؛ از سوی دیگر با واقعی شدن نرخ ارز، ما شاهد خروج کسانی از بازار ارز خواهیم بود که به دنبال رانت ارزی هستند. افزایش عرضه صادرکنندگان از یک سو و کاهش تقاضا از سوی دیگر، به مرور زمان موجب تعدیل قیمت ارز می شود؛ در نتیجه بازار ارز تجاری برای اقتصاد ملی و تولیدکننده موثر خواهد بود. ناگفته نماند که این دستاوردها زمان بر خواهد بود و به مرور زمان نتایج مدنظر سیاستگذار محقق خواهد شد.
طلا 36 هزار تومان تغییر قیمت داشت
با کاهش قیمت دلار در بازار تهران و نیز آرامش بازار جهانی طلا، قیمت طلا نیز در بازار ایران در روندی کاهشی قرار گرفت. بر همین اساس، هر گرم طلای 18عیار با کاهش 35 هزار تومانی قیمت، به 5 میلیون و 120 هزار تومان رسید. هر گرم طلای 24 عیار نیز 47 هزار تومان افت قیمت داشت و 6 میلیون و 827 هزار تومان شد.
در همین حال، هر مثقال طلا با کاهش 166 هزار تومانی قیمت، 22 میلیون و 183 هزار تومان قیمت پیدا کرد.
معاملهگران فنی معتقدند سطح حمایتی طلا در محدوده 22 میلیون و 100 هزار تومان قرار دارد و شکستن این سطح میتواند به کاهش قیمت تا مرز 21 میلیون و 900 هزار تومان منجر شود. مقاومت طلا نیز در 22 میلیون و 800 هزار تومان قرار دارد و عبور از این سطح میتواند به افزایش قیمت تا ناحیه 23 میلیون تومان بینجامد.
سکه به مرز 54 میلیون تومان نزدیک شد
سکه هم در روندی نزولی قرار گرفت؛ به طوری که هر قطعه سکه امامی با کاهش 563 هزار تومانی به قیمت 55 میلیون و 200 هزار تومان رسید. سکه بهار آزادی نیز 304 هزار تومان کاهش قیمت داشت و 53 میلیون و 950 هزار تومان شد.
نیمسکه نیز با کاهش 102 هزار تومانی به قیمت 31 میلیون و 100 هزار تومان و ربعسکه با کاهش 101 هزار تومانی به قیمت 17 میلیون و 550 هزار تومان رسید. سکه گرمی نیز 8 میلیون و 700 هزار تومان قیمت پیدا کرد.
تکنیکالیستها مرز حمایتی سکه امامی را در 55 میلیون تومان پیشبینی میکنند و احتمال کاهش بیشتر در صورت شکستن این سطح وجود دارد. مرز مقاومتی سکه امامی نیز در 55 میلیون و 950 هزار تومان قرار دارد و در صورت عبور پرقدرت از این سطح، هدف بعدی 56 میلیون و 200 هزار تومان خواهد بود.
لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/928061/