پیام سپاهان

آخرين مطالب

طرز تهیه ته‌چین مجلسی به سبک مازندرانی‌ها اجتماعی

طرز تهیه ته‌چین مجلسی به سبک مازندرانی‌ها
  بزرگنمايي:

پیام سپاهان - به گزارش منیبان، ته‌چین یکی از غذا‌های خوشمزه و با اصالت ایرانی است که در شهر‌ها و نقاط مختلف ایران با روش‌های متفاوتی طبخ می‌شود و هرکدام طعم و مزه خاص خودش را دارد. ته‌چین را با موادی مانند گوشت، مرغ، سیب زمینی، پیاز، آلو، بادمجان و... درست می‌کنند. ته‌چین مازندرانی نوعی سبک پخت ته‌چین است که مواد آن از برنج، مرغ یا گوشت و اسفناج تشکیل می‌شود و بسیار خوشمزه و متفاوت است.
اگر دوست دارید این ته‌چین خوشمزه را در منزل تهیه کنید، در ادامه این مطلب با آموزش ته‌چین مازندارنی همراه ما باشید.
مواد لازم
برنج: 3 پیمانه
مرغ: 3 تکه
اسفناج: نیم کیلو
پیاز: 2 عدد
رب انار: 4 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
روغن: به میزان لازم
طرز تهیه
برای درست کردن این ته‌چین خوشمزه مازندرانی ابتدا برنج را با آب ولرم و کمی نمک خیس کنید و کنار بگذارید. تکه‌های مرغ را با نمک، فلفل سیاه و زردچوبه مزه‌دار کنید و اجازه بدهید نیم ساعت بماند. سپس مقداری روغن داخل یک ماهی تابه مناسب بریزید و روی حرارت اجاق گاز قرار بدهید تا روغن داغ شود. حالا تکه‌های مرغ را داخل روغن داغ سرخ کنید و کنار بگذارید. در مرحله بعد پیاز‌ها را خرد کنید و همراه با مقداری روغن بگذارید تا سرخ شود. کمی زردچوبه روی پیاز بریزید و بعد اسفناج شسته و خرد شده را اضافه کنید.
اجازه بدهید اسفناج آب بیندازد و نرم شود. مقداری نمک و فلفل روی اسفناج بریزید و اجاق گاز را خاموش کنید. برنج را آبکش کنید. کف قابلمه موردنظرتان ته‌دیگ سیب زمینی قرار بدهید، سپس نیمی از برنج آبکش شده را داخل قابلمه بریزید. حالا مقداری رب انار روی مرغ‌های سرخ شده بمالید و روی سطح برنج بچینید و ترکیب پیاز و اسفناج سرخ شده را روی مرغ بریزید. در آخر بقیه برنج آبکش شده را روی مواد پخش کنید و مقداری روغن و کره روی برنج بریزید و برنج را با حرارت ملایم به مدت 45 دقیقه دم کنید تا بپزد و دم بکشد. بعد از این مدت زمان ته‌چین را داخل دیس گرد بزرگ برگردانید و سرو کنید، نوش جان.
نکات مهم
همان‌طور که می‌دانید اسفناج سبزی بسیار پرخاصیتی است که سرشار از ویتامین‌ها و مواد مغذی‌ای است که برای تقویت سیستم ایمنی بدن جلوگیری از سرطان، سلامت پوست و مو و استحکام استخوان‌ها مفید است. این سبزی مغذی می‌تواند بهترین دارو برای درمان یبوست به‌ویژه در افراد میان‌سال و کهن‌سال باشد. در شستن اسفناج باید به این نکات توجه داشته باشید که اسفناج حاوی شن‌ریزه است؛ بنابراین آن را چند دقیقه در آب ولرم خیس کنید تا شن‌های آن ته‌نشین شود و در آخر به‌تدریج از اسفناج‌های رویی بردارید و با آب سرد آب‌کشی کنید تا شن‌های ته‌نشین شده دوباره به اسفناج‌ها نچسبند. هرگز اسفناج را پس از خرد کردن نشویید تا مواد مغذی آن خارج نشود. اسفناج را به مقدار مورد نیاز بپزید و هیچ‌وقت آن را به صورت پخته شده نگهداری نکنید. هنگام خرید اسفناج برگ‌های لطیف و تازه آن را انتخاب کنید. برگ‌های درشت و تیره‌رنگ به ته چین شما زیبایی نمی‌دهد؛ همچنین اسفناج را باید در اندازه‌های چهار سانتی‌متری خرد کنید. در‌صورتی‌که اسفناج ریزتر خرد شود، له و بد شکل خواهد شد.
بعد از اینکه برنج را شستید، به آن آب گرم و نمک اضافه کنید. نمک را به اندازه‌ای اضافه کنید که کمی شور‌تر از حد معمول باشد. بگذارید برنج چند ساعت خیس بخورد. بهتر است برنج حداقل 3 ساعت با نمک خیس بخورد تا کیفیت بهتری داشته باشد. اگر وقت دارید، حتماً از شب قبل برنج را خیس کنید. برای آب‌کش کردن برنج قابلمه را تا دو سوم از آب پر کنید و روی حرارت بگذارید. نمک را به آن اضافه کنید. وقتی آب به جوش آمد، باید برنج را اضافه کنید. آبی را که به برنج اضافه شده بود و برنج با آن خیس خورده بود، خالی کنید و برنج خیس خورده را داخل آب درحال جوش بریزید.
حرارت برنج درحال جوش نباید کم باشد و شعله گاز باید متوسط رو به زیاد باشد. درب قابلمه را نگذارید و صبر کنید تا آب برنج جوش بیاید. وقتی آب دوباره به جوش آمد، چندبار با فاصله و البته با دقت برنج را هم بزنید تا دانه‌ها از هم باز شود. دقت کنید برنج را خرد نکنید. تقریباً برنج حدود ده تا چهارده دقیقه باید بجوشد. البته زمان جوشیدن برنج به نوع آن بستگی دارد. زمانی برنج برای آب‌کش کردن مناسب است که دانه‌های آن نرم شود؛ ولی هنوز مغز آن سفت باشد. بعد از اینکه برنج را آب‌کش کردید، اجازه بدهید آب برنج کاملاً گرفته شود. سپس روی برنج آب سرد بریزید تا پخت دانه‌ها متوقف شود و همین‌طور نمک اضافی بین دانه‌های برنج بیرون رود تا برنج شور نشود. اگر خواستید برنج بیشتر قد بکشد، وقتی برنج شروع به جوشیدن کرد، یک استکان آب سرد به آن اضافه کنید. این کار باعث می‌شود به برنج شوک وارد شود و بیش‌تر قد بکشد. دقت داشته باشید که آب سرد را از وسط برنج اضافه نکنید؛ بلکه خیلی آرام از اطراف برنج اضافه کنید.
رب انار نوعی رب گرفته شده از دانه‌های انار است که به دو صورت ترش و ملس در بازار موجود است. رب انار معمولا رنگ تیره‌ای دارد؛ ولی نباید بیش از حد سیاه باشد که نشانه سوختگی رب هنگام پخت است. رب انار مرغوب نباید بیش از حد سفت باشد؛ همچنین نباید بوی ترشیدگی بدهد. برای پخت ته چین مازندارنی سعی کنید رب انار را از فروشگاه‌های معتبر و یا از کسانی که به صورت خانگی و تمیز رب انار را درست می‌کنند، تهیه کنید. اگر رب انار شما رقیق نبود، با سرکه آن را رقیق کنید.

لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/901364/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دیدار و نشست مدیر کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان همدان با دو نماینده مجلس

علت تساوی ایستا کردستان با تام اصفهان چه بود؟

اصفهان| به سمت خانه دوست

شکست ایستا کردستان برابر نماینده اصفهان

کوه صفه باز هم خبرساز شد

مرگ دلخراش سه نوجوان در تصادف مرگبار!

باغدار آسیب دیده از حمله خرس قهوه‌ای در سمیرم درمان شد

بازآفرینی و احیای بافت‌های فرسوده از برنامه‌های اولویت‌دار مدیریت استان است

حمایت حداکثری از بازآفرینی بافت‌های ناکارآمد در استان اصفهان

شستا را «دولت‌خور» نکنید

برگزاری نشست کمیته ارتقای ایمنی کارکنان فولاد مبارکه با محوریت پدافند غیرعامل

آغاز سرشماری عمومی کشاورزی در استان البرز

هشدار درباره حمله خرس ها در این شهر ؛ تنها به طبیعت نروید

انجام مطالعات و طراحی احداث خط ورق رنگی شماره 2 فولاد مبارکه

جشنواره‌ای محلی با طعم عناب در کوهپایه

5 کامیون حامل سوخت در نایین توقیف شد

برگزاری دوره هم‌اندیشی مسوولیت‌های حقوقی فورمن‌ها و سرپرستان پیمانکار تعمیرات مرکزی

رفع نقاط حادثه‌خیز جاده فریدونشهر به سمت پیست اسکی

5 کودک در واژگونی پژو پارس در نجف‌آباد جان باختند

5 نوجوان در واژگونی پژو پارس در نجف‌آباد جان باختند

طرز تهیه ته‌چین مجلسی به سبک مازندرانی‌ها

محدودیت‌های ترافیکی روز 13 آبان در اصفهان اعلام شد

آغاز عملیات هرس درختان در منطقه 9 اصفهان

زمین مورد نیاز برای تولید 125 مگاوات برق خورشیدی درکاشان تامین شد

ارائه 10 میلیون و 400 هزار نفر خدمات سرپایی طی سال گذشته در اصفهان

آغاز سرشماری عمومی کشاورزی در میمه

محدودیت های ترافیکی روز 13 آبان در اصفهان

افزایش چشمگیر حقوق دستیاران و کارورزان پزشکی

اعلام محدودیت‌های ترافیکی روز 13 آبان در اصفهان

محدودیت‌های ترافیکی 13 آبان در اصفهان اعلام شد

فوت 5 نفر در تصادف مرگبار ‌ویلاشهر نجف‌آباد‌

125 مگاوات برق به ظرفیت کاشان اضافه می‌شود

برگزاری دوازدهمین رویداد سرمایه‌گذاری «فولادی‌شو» به همت صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر فولاد مبارکه

ادامه جذب کارکنان جدیدالاستخدام فولاد مبارکه و فرآیند جامعه‌پذیری برای آن‌ها

استانداردسازی و تسهیل فرآیند اخذ گواهینامه رانندگی مکانیسم‌های خاص در فولاد مبارکه

1400 شماره خبرنامه؛ تشریح خدمت مداوم، احترام به مخاطب و امیدآفرینی

برگزاری همایش دوچرخه سواری در شهرضا به مناسبت هفته بسیج دانش آموزی + فیلم

هشدار رییس شورای شهرستان سمیرم: تنها به طبیعت نروید

کسب رتبه دوم کشوری توسط دبیرخانه جشنواره علامه حلی(ره) استان اصفهان

اجرای سامانه‌های نوین آبیاری در 800 هکتار از مزارع اصفهان

آغاز بازسازی نخستین هتل پایانه کشور در اصفهان

درمان باغدار آسیب دیده از حمله خرس قهوه‌ای در سمیرم

تقویت شدت بارش‌ها در اصفهان از فردا

5 دستگاه خودروی حامل سوخت در نایین توقیف شد

ترکیب منتخب هفته بدون تساوی لیگ برتر؛ جایی برای بازنده‌ها نیست

فرزندآوری و ازدیاد جمعیت باید در اولویت نخست باشد

بررسی موقوفات و تقویت فرهنگ وقف در حوزه علمیه خواهران استان اصفهان

پیش‌بینی 12 سرفصل و 23 پرده نمایش سفیران عشق در کاشان

گله‌مندی سرمربی فوتبال اصفهان از عدم حمایت مسئولان+فیلم

عکس | سرنوشت متفاوت 2 همبازی رونالدو؛ از اصفهان تا منچستر!