بزرگداشت زرویی نصرآباد در زادگاهش/لزوم معرفی بیشتر ملانصرالدین معاصر+فیلم
اجتماعی
بزرگنمايي:
پیام سپاهان - به گزارش ایرنا، امام جمعه نصرآباد در این مراسم با گرامیداشت یاد و خاطره ابوالفضل زرویی و با بیان اینکه اشعار این شاعر طنزپرداز، عمیق و قابل تامل است، گفت: خدا ذوق شعر را به هر کسی نمی دهد.
حجت الاسلام "سید محمد علی مدرس وامق" افزود: برای شناخت این شاعر ایرانی باید سالهای سال، کتابهای وی را ورق زد و هنوز بررسی اشعار و شناخت شخصیت وی جای کار بسیار دارد و باید از وی درسها آموخت .
وی زرویی را فردی ادیب و آگاه به مسائل شعر و ادبیات دانست و اظهار داشت: به کار گرفتن شعر در قالب معرفت و دین، کار هر کسی نیست که زرویی نصراباد به خوبی از عهده آن برآمد.
برادر زرویی نصرآباد: به خودم میبالم
برادر ابوالفضل زرویی نصرآباد هم در این مراسم با قدردانی از مردمی که از سراسر استان و برخی نقاط کشور برای تجلیل از برادر مرحومش به نصرآباد آمدهاند، گفت: از اینکه ابوالفضل اینگونه در میان دوستداران فرهنگ و ادب، محبوب بود غبطه می خورم و به خودم می بالم.
"محمد زرویی نصرآباد" افزود: برادرم هر چند در این روستا به دنیا نیامده بود اما به زادگاهش عشق می ورزید و نصرآباد را دوست داشت.
به کار گرفتن شعر در قالب معرفت و دین، کار هر کسی نیست که زرویی نصراباد به خوبی از عهده آن برآمد
وی ادامه داد: پدر ما سختی های زیادی کشید و ما زندگی مرفهی نداشتیم ولی همیشه خانواده خندان و شادی بودیم؛ برادر من همیشه مشکلات مردم را به زبان طنز میگفت و از آن انتقاد می کرد.
وی تاکید کرد: سختی ها و مشکلات زندگی، راه را بر او نبست و افتخار می کنم که برادر او هستم و بزرگان ادبیات ایران از او یاد می کنند.
مدیرکل ارشاد یزد: زرویی در زادگاهش هم غریب است
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد هم در این مراسم با ابراز تاسف از اینکه زرویی نصرآباد حتی در زادگاهش هم کمتر شناخته شده است، گفت: یزد، استانی نخبهخیز و در عرصه ادبیات و فرهنگ، افتخاری برای کشور است.
"احسان عابدی" افزود: پس از درگذشت زرویی نصراباد، 2 مراسم ختم در زادگاهش و دانشگاه یزد برگزار شد و دیگر برنامه و آیینی در بزرگداشت وی برپا نشد.
وی ادامه داد: تا قبل از برگزاری این مراسم، خود مردم نصراباد هم شناختی از این شاعر طنز پرداز نداشتند و لذا مصمم شدیم تا در زادگاهش، مراسمی در خور نام و شهرت وی برگزار کنیم تا انگیزه ای برای دیگر جوانان نصرآبادی برای سرودن شعر و فعالیت در این عرصه شود.
وی اظهار امیدواری کرد: برپایی این مراسم مقدمهای شود تا یاد و نام این شاعر طنزپرداز زنده بماند و سالهای بعد هم مراسم هایی در شان وی برپا شود.
عابدی همچنین یاد و خاطره "روحالله مفیدی"، بازیگر مشهور عرصه تئاتر،تلویزیون و سینما که اهل روستای نصرآباد تفت یزد بود هم گرامی داشت.
حاشیهها:
در این مراسم از تمبر زیبای ابوالفضل زرویی نصر آباد رونمایی شد که مورد توجه فرهنگ دوستان و حاضران قرار گرفت.
مجری برنامه اعلام کرد حدود یکهزار و 200 نفر در این مراسم شرکت کردند و این در حالیست که جمعیت کل دهستان نصرآباد سه هزارو 600 نفر و جمعیت روستای نصرآباد 2400 نفر است.
جوانان این روستا از یک ماه قبل برای برپایی این مراسم آماده شده بودند و به گفته مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، زحمات زیادی کشیدند و وظیفه اصلی این مراسم بر دوش همین جوانان روستا بود.
دختر 16 ساله، نقاش و هنرمند روستای نصرآباد به نام غزل عابدین زاده، در حین برگزاری مراسم به کشیدن عکسی زیبا از زرویی نصرآباد اقدام کرد که مورد توجه و تحسین حاضران در این آیین قرار گرفت.
عدم حضور خبرنگاران در این مراسم، سوال برانگیز بود به گونهای که هیچ خبرنگاری در مراسم نبود و تنها رسانه حاضر در آن "ایرنا" بود
سالگرد درگذشت ابوالفضل زرویی نصرآباد 11 آذرماه هست اما به دلیل در پیش بودن سرما، این مراسم زودتر برگزار شد؛ یکی از مهمانان و سخنرانان این مراسم هم چند بار از سرمای سوزناک روستا گفت و اینکه خیلی ها که از دیگر نقاط استان و کشور آمده اند غافلگیر شدند و پیش بینی سرما را نمی کردند؛ دهستان نصراباد از نقاط سردسیر استان یزد است.
حضور تعداد زیادی افراد کهنسال در این مراسم قابل توجه بود و خیلی از آنها در همان ردیف اول مراسم نشسته بودند و با دقت به صحبت های سخنرانان و شعر شاعران گوش می دادند؛ بانوان هم حضوری فعال داشتند و شمار آنها از اقایان کمتر نبود.
عدم حضور خبرنگاران در این مراسم، سوال برانگیز بود به گونهای که هیچ خبرنگاری در مراسم نبود و تنها رسانه حاضر در آن "ایرنا" بود.
اما آنچه باید گفت: اینکه غربت ابوالفضل زرویی نصرآباد، قصه تلخیست که باید در آینده جبران شود، اینکه قاطبه مردم یزد، تفت و حتی زادگاه این شاعر، زرویی را نشناسند و با آثارش خو نگرفته باشند اصلا زیبنده نیست.
با قدردانی از مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی که نسبت به برپایی نخستین آیین بزرگداشت این شاعر طنزپرداز و نخبه اقدام کرد، باید این آیین همه ساله در سالروز درگذشت زرویی برپا شود و مردم بیشتر با این شاعر توانا و خوش ذوق آشنا شوند.
این قصه بسیاری از بزرگان ادبیات این سرزمین است که حتی در میان هموطنان خود هم ناآشنا می مانند تا زمانی که چهره در نقاب خاک کشند.
ابوالفضل زرویی نصرآباد از نسل طنزنویسان مجله گل آقا بود که عصر 11 آذرماه سال 97 دارفانی را وداع گفت.
این شاعر که 50 سال عمر کرد آثار بسیاری در کارنامه ادبی خود دارد و یکی از تاثیرگذارترین استادان طنزنویسی در ایران محسوب می شود.
نام برخی از آثار وی عبارتست از مجموعه با معرفتها ، بزن قدش، آش آلو، «پیقولاد»، تراژدی شاعر و اتوبوس، پاره ترین قسمت دنیا، شباخندگان، شبانه، سر به... سر، راز سر دیوار، سبز نای عاطفه دلخواه، حرف آباد، چیستان، آثار باستانی، ظهر است ساقیا، کار نیکو کردن، از پر کردن است، کبود چشم من، علت العلل، نامههای مرد ذلیل، ما روزهای جمعه تعطیلیم، در بدرقه دوستم قیصر امین پور، چشمان تو، ویرانه های تخت جمشیدند، تقدیم به همه مادران و مادر خودم که نزد حضرت دوست است، صبحگاه واقعه.
بر اساس دلایل تاریخی و شواهد جغرافیایی می توان ادعا کرد که پیشینه نصرآباد پیشکوه، زادگاه ابوالفضل زرویی به پیش از اسلام می رسد
"ابوالفضل زرویی نصرآباد"، 15 اردیبهشت سال 1348 در تهران زاده شد، او مدرک کارشناسی ارشد زبان و ادبیات فارسی داشت و از سال 1368 فعالیت ادبیاش را با کار روزنامهنگاری شروع کرد.
زرویی نصرآباد در سال 1369 ، بهعنوان معاون سردبیر و عضو هیئت تحریریهی هفتهنامهی «گل آقا» مشغول به کار شد و از سال 1370 بهمدت یک سال سردبیری ماهنامهی گل آقا را به عهده داشت و از سال 1373، به مدت سه سال دبیر اجرایی سالنامهی گل آقا بود و در کنار آن از سال 1371 تا 1372 با روزنامهی همشهری نیز همکاری داشت.
ابوالفضل زرویی نصرآباد سابقه همکاری با روزنامهها و نشریات معتبر دیگری مثل «جام جم»، «ایرانیان»، «انتخاب»، «مهر»، «زن»، «کیهان ورزشی»، «بانو» و «جستوجو» را نیز در کارنامهی حرفهای خود دارد.
وی با اینکه تخلص «ملانصرالدین» را برای خودش انتخاب کرده بود اما از نامهای مستعار دیگری مثل «چغندرمیرزا»، «ننهقمر»، «کلثومننه»، «آمیز ممتقی»، «میرزا یحیی» هم استفاده میکرد.
نصرآباد کجاست؟
نصرآباد پیشکوه، در فاصله 62 کیلومتری مرکز استان و 34 کیلومتری شهر تفت در بخش مرکزی این شهرستان واقع شده و هم اینک مرکز دهستان نصرآباد به حساب می آید.
دهستان نصرآباد با وسعت 678 کیلومتر مربع دارای 157 آبادی است که از این تعداد تنها 34 روستا دارای سکنه و 123 مزرعه و آبادی خالی از سکنه است.
بر اساس دلایل تاریخی و شواهد جغرافیایی می توان ادعا کرد که پیشینه نصرآباد پیشکوه به پیش از اسلام می رسد، بنابراین، بانی اولیه آن زرتشتی بوده که ممکن است نام او نرسی یا یکی از اشکال دیگر این کلمه بوده و در نتیجه، آبادی به نام نرسی آباد نامیده باشند و به تدریج به صورت نصرآباد استعمال شده باشد.
در سطح دهستان نصرآباد جاذبه های تاریخی و طبیعی متعدد و متنوعی وجود دارد که از جمله آن می توان به قلعه درب سنگی شواز، غار نباتی گلو سرخ، چنار هزار و 200 ساله نصرآباد، مسجد جامع نهصد ساله نصرآباد، امامزاده سیدابوالقاسم نصرآباد قرن 5 هـ.ق، پیرشیخ عزالدین داوود نصرآبادعارف قرن هفتم، سنگ نگارههای 10هزار ساله رمه کوه و بسیاری سنگها و قبر نوشتههای قدیمی اشاره کرد.
استانها یزد 0 نفر
لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/896673/