پیام سپاهان

آخرين مطالب

حریق نیزارها؛ حادثه‌ پرتکرار تابستان در بستر خشک زاینده‌رود سیاسی

حریق نیزارها؛ حادثه‌ پرتکرار تابستان در بستر خشک زاینده‌رود
  بزرگنمايي:

پیام سپاهان - ایسنا/اصفهان مدیرکل ستاد مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت: وقوع آتش‌سوزی در نیزارهای بستر خشک زاینده‌رود در تابستان امسال ازجمله حوادث پرتکراری است که متأثر از عوامل انسانی رخ داد و پوشش گیاهی خشک محدوده نیز بر گسترش آن اثرگذار بود.
منصور شیشه‌فروش ضمن اشاره به اینکه تعداد حریق‌هایی که از ابتدای سال جاری تاکنون (شهریورماه 1403) در عرصه‌های مرتعی، زیست‌محیطی و کشاورزی استان وقوع یافته 57 مورد و در مساحت 180 هکتاری بوده است، به خبرنگار ایسنا توضیح داد: افزایش دمای بیش از نرمال، خشکی علفزارها، عوامل انسانی و وزش تندبادهای فصلی از علل بروز این‌ حوادث بوده است.
او اضافه کرد: همواره پس از گزارش وقایع حریق بلافاصله تیم‌های یگان حفاظت منابع طبیعی با کمک گروه‌های محلی به کنترل حریق و پیشگیری از سرایت آتش به اراضی مجاور اقدام کرده‌اند.
این مقام استانداری در ادامه اظهار کرد: وقوع آتش‌سوزی در نیزارهای بستر خشک زاینده‌رود در تابستان امسال ازجمله حوادث پرتکراری است که متأثر از عوامل انسانی رخ داد و پوشش گیاهی خشک محدوده بر گسترش آن اثرگذار بود.
شیشه‌فروش سپس یادآور شد: ارائه آموزش‌های کاربردی و هشدار به دامداران و عشایر، گردشگران و ساکنین مناطق مجاور مراتع برای پیشگیری از روشن‌کردن آتش در پوشش‌های گیاهی، تدارک امکانات کنترل حریق و اعزام تیم‌های محلی اطفائیه می‌تواند در پیشگیری و کنترل آتش‌سوزی مراتع اثربخش باشد.
مدیرکل ستاد مدیریت بحران استانداری اصفهان با بیان اینکه تلفن‌های تماس با سامانه امداد جنگل و مرتع، یعنی 139 و 1504 همواره در مسائل حریق پاسخگو هستند، افزود: در استان اصفهان 6 میلیون و 300 هزار هکتار مرتع و 414 هزار هکتار جنگل طبیعی و دست‌کاشت وجود دارد. با انجام مطالعات پهنه‌بندی حریق مشخص شد که 2 میلیون هکتار از این مراتع با فراوانی بیشتری در مناطق غرب و جنوب استان و کمربند حریق در مناطق زاگرس و ارتفاعات کرکس قرار دارند.
او اضافه کرد: غالباً حریق‌ در مناطق مذکور به‌علت شرایط اقلیمی گرم و خشک، وزش بادهای گرم فصلی، خشکی پوشش‌های گیاهی و علوفه‌ای یک‌ساله و عوامل انسانی خطرپذیر رخ داده است. 
این مقام استانداری با تأمل در مسئله پیشگیری تصریح کرد: ضروری است که به‌منظور پیشگیری از حریق در عرصه‌های طبیعی از تمامی اقدامات خطرآفرین خودداری شود. رهاکردن ته‌سیگار و کبریت، بطری‌های آب‌معدنی، اشیای براق و صیقلی و قوطی‌های کنسرو و کمپوت در اراضی و حاشیه راه‌ها، پیشگیری از سوزاندن بقایای گیاهی در مزارع و باغات و ضایعات پوشش‌های گیاهی در شهرها و روستاها، حذف پوشش‌های گیاهی خشک کف باغات و حاشیه راه‌ها از جمله اقدامات پرخطر محسوب می‌شود.
شیشه‌فروش با اشاره به اینکه اقدامات مؤثری در زمینه پیشگیری و کنترل حریق در استان اجرا شده است، گفت: ازجمله این اقدامات تشکیل کارگروه تخصصی با هدف پایش مستمر عرصه‌های طبیعی است. همچنین تهیه نقشه‌های پهنه‌بندی خطر، تدارک تجهیزات اطفائیه و ساماندهی 70 تیم تخصصی یگان حفاظت منابع طبیعی و 200 تیم محلی با ارائه آموزش‌های کاربردی ایمنی حریق در شمار این اقدامات قرار می‌گیرد.
او ادامه داد: هماهنگی با شهرداری‌ها برای پشتیبانی عملیات اطفای حریق، ایجاد تیم‌های گشت و مراقبت، شناسایی و برخورد قانونی با متخلفان نیز در شمار اقدامات لازم به‌منظور پیشگیری و کنترل حریق قرار می‌گیرد.
این مقام مسئول استان اصفهان بیان کرد: توزیع سیلندر گاز مایع، تنور گازی، پنل خورشیدی و سوخت میان عشایر و دامداران با هدف جلوگیری از روشن‌کردن آتش، قطع درختان و پوشش‌های مرتعی بخشی دیگر از فعالیت‌های پیشگیرانه است.
مدیرکل ستاد مدیریت بحران استانداری اصفهان افزود: مراتع در تولیدات دامی، تعدیل آب‌وهوا، پیشگیری از سیل و فرسایش بادی مؤثرند و وجودشان اهمیت دارد. از طرفی باید توجه داشت که وقوع حریق در مراتع باعث حذف پوشش‌های گیاهی، تنوع جانوری و افزایش فرسایش بادی می‌شود.
شیشه‌فروش با تأکید بر این نکته که وجود مراتع در جلوگیری از آلودگی هوا نیز مؤثر است، تصریح کرد: برای پیشگیری و کنترل به‌موقع حریق در عرصه‌های طبیعی استان نیاز است که سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به استقرار بالگرد مجهز به سبد آب‌پاش در استان اقدام کند. 
او در ادامه تبیین کرد: سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور ضمن تأمین اعتبار به‌منظور احداث و تجهیز دو پایگاه ثابت اطفای حریق در شهرستان‌های سمیرم و چادگان باید اعتبارات لازم را برای احیای مراتع آسیب‌دیده اختصاص دهد. همچنین باید بخشی از اعتبارات را جهت تأمین تجهیزات اطفای حریق در نظر بگیرند که با شرایط استان اصفهان، یعنی ارتفاعات صعب‌العبورش در مناطق غرب و جنوب هم متناسب باشد.
به گزارش ایسنا، سال گذشته بر اثر وقوع 40 فقره حریق 100 هکتار از مراتع استان اصفهان دچار خسارت شد.
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/886459/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تحویل نهایی لوکوموتیو‌های باری MAP24 به فولاد مبارکه

اصفهان آماده استقبال از مسافران نوروز می‌شود/لزوم تعریف طرح شهری برای میدان تره‌بار آتشگاه

انتخاب درختان سازگار با شرایط آب‌وهوایی هر منطقه امری حیاتی است

گزارش رسمی؛ ایران لیتیوم دارد

مراسم ملی روز «شهید» در گلستان شهدای اصفهان برگزار شد

امام جمعه موقت اصفهان: دشمن همواره در تلاش برای کمرنگ کردن شهید و شهادت است

تعدادی از واحد‌های فاز یک پروژه 800 واحدی بهارستان تحویل ایثارگران شد

امسال بیش از 300 یادواره شهدا در اردستان برگزار شد

دعوت رسمی دبیرکل سازمان جهانی گردشگری برای دیدار با استاندار اصفهان

کمک 40 میلیارد ریالی خیرین تیران و کرون برای آزادی زندانیان

عامل قتل 8 نفر در شیراز، خمینی شهر و اصفهان خودکشی کرد

خودکشی قاتل سریالی پس از 6 قتل در شیراز و اصفهان

اولین گزارش رسمی از کشف لیتیوم در ایران

تلاش نمایندگان استان اصفهان برای اجرای قانون عفاف و حجاب/ کدام تشکل و نهاد پشت سر ارسال پیامک‌ها در اصفهان قرار دارد؟

عامل قتل 8 نفر در شیراز، خمینی‌شهر و شهرضا خودکشی کرد

کمک 40 میلیارد ریالی خیران تیران و کرون برای آزادی زندانیان

ماجرای ارسال پیامک به مردم در اصفهان چه بود؟

قتل 8 نفر در شیراز و اصفهان / قاتل خودکشی کرد

سنت حسنه اطعام روزه‌داران با سفره افطاری ساده در مسجد

فراخوان مسابقه «خانواده سبز» در شهر اصفهان

شاعرانه/ میان چشم و دل از آب دیده خون افتاد

زمان عرضه پلی استیشن 6 و ویژگی‌هایی که این نسخه دارد

فروش جهانی ساعت‌های هوشمند در سال 2024 برای نخستین بار کاهش یافت!

تجربه فراگیر کنسرت متالیکا به هدست‌های ویژن پرو اپل می‌آید

تجمّع عجیب علیه سران قوا

رسانه آمریکایی مطرح کرد: بازی هسته‌ای ایران و ترامپ

وعده شیرین دولت تلخ شد! / تیغ مالیات زیر گلوی کارمندان

قتل در خمینی‌شهر منجربه خودکشی 2 تن در شهرضا شد

خودکشی عامل قتل 8 نفر در شیراز و اصفهان

مراسم ملی روز شهید با حضور رییس‌جمهور برگزار شد

تصاویر / مراسم بزرگداشت روز شهید در اصفهان

نصب پلاکارد تخلف اقتصادی یک واحد نانوایی در شهر اردستان

ارائه خدمات بیمه سلامت به 400 مددجو بهزیستی نطنز

تولید گل شب‌بو در خمینی شهر + فیلم

ایده تزئین سفره هفت سین 1404 + زمان و دعای سال تحویل

بارش‌ها در اصفهان اوج می‌گیرد

قیمت آجیل، شیرینی و اقلام سفره هفت‌سین برای عید 1404 اعلام شد

اجزا سفره هفت سین نماد چیست؟

موج رکورد افزایش دما در سال 1404 در راه است/ تغییر نوع بارش از برف به باران

اصفهان می‌تواند با گردشگری بحشی از درآمد ملی را تأمین کند

معروف ترین افطاری اصفهان کدام است؟

ذوب‌ آهن اصفهان با تنوع محصولات، جایگاه خود در بازار فولاد را تثبیت کرد

حضور مدیرعامل گروه فولاد مبارکه در مجموعه فولاد سنگان

اصفهان در مسیر خشکسالی‌ طولانی مدت/کاهش 34 درصدی بارشها

اصفهان می‌تواند با گردشگری بخشی از درآمد ملی را تأمین کند

دیدار سرپرست معاونت سرمایه انسانی فولاد مبارکه با خانواده یکی از شهدای این شرکت

انتصاب قائم‌مقام مجری طرح نورد گرم 2 فولاد مبارکه

حمایت زرندی از پروژه‌ها و نگاه رو به جلوی شرکت فولاد سنگان

لزوم گسترش فضای آموزشی و هنری در بافت تاریخی شهر اصفهان

نونوار شدن مدرسه نوآوران فولادشهر به لطف جهادگران + فیلم