پیام سپاهان

آخرين مطالب

مرثیه‌ای برای نغمه‌های بندر اجتماعی

مرثیه‌ای برای نغمه‌های بندر
  بزرگنمايي:

پیام سپاهان - مهر / اصفهان-درآن ظهر هنگام، بندرعباس همچون مرواریدی در آغوش صدف، ناگهان شکست. انفجاری بی‌امان، چونان اژدهایی بیدار از اعماق، سکوت ساحل را درید و شهر را به آتش و خاکستر سپرد.
خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها- مرجان سیف الدین *: اینجا، جایی‌ست که خورشید هر صبح، تاج زرینش را بر آب‌های نیلگون می‌گذارد و نسیم، دستانش را با عطر خرما و نمک به موی شهر می‌کشد. بندرعباس؛ مروارید جنوب، افسانه‌ای که در شریان‌های جاده ابریشم جاری‌ست و نامش بر لب تاریخ می‌درخشد.
موج‌های این بندر، قصه‌گویان خاموشی‌اند که از مقاومت و امید زمزمه می‌کنند.
بازار
اکنون اما، هر کوچه و خیابان، بوی سوختگی و داغ بر خود دارد؛ خانه‌هایی که روزگاری سرشار از نغمه‌های بندری بودند، اینک به مرثیه‌سرایان ماتم بدل گشته‌اند.
دستان هنرمندان سوزن‌دوز، به جای نقش و نگار، بر سینه‌های اندوه دوخته شده‌اند. دیگر عطر غذاهای دریایی در هوا نمی‌پیچد؛ خلیج فارس، این آبی بی‌کران، سر به گریبان اندوه فرو برده و امواجش، آرام‌تر از همیشه، در سوگ یاران خاموش‌اند.
در نهایت اما، خلیج فارس این بار نه با امواج خروشان، که با دستان درهم‌تنیده فرزندانش، طوفان مرگ را رام کرد. مرگ، اینجا پایان نبود؛ جرقه‌ای شد برای زایش امید از خاکسترها. آتش‌نشانان و امدادگران، شوالیه‌های شب تار، با گام‌هایی بر خاکستر داغ، شعری از عشق به ایران سرودند؛ دستانی که به جای شمشیر، شیلنگ‌های سنگین را حمل می‌کردند و به جای زره، پوتین‌های ضدحریق به پا داشتند. در میان آتش، جستجوی نبض زندگی، حدیثی شد که دل‌ها را به لرزه انداخت.
خلیج فارس به عزا نشسته؛ امواجش مرثیه می‌خوانند و بادهایش پیام تسلیت را تا دوردست‌ها می‌برند. اما در دل این اندوه، جرقه امید به بازسازی، زیر خاکستر هنوز زنده است. بندر شهید رجایی، روزی دوباره خواهد ایستاد؛ اما یاد جان‌باختگان، تا همیشه در حافظه این خاک و آب خواهد ماند.
امروز بندر رجایی، اسکله انسانیت است؛ بندرعباس، نه فقط یک شهر، که نماد ایستادگی و همدلی‌ست. مردمی که درد را به همبستگی بدل کردند و به جهان آموختند: «همدلی، ایران است.»
در این خاک، هر مصیبت، آغازی‌ست بر حماسه‌ای نو؛ حماسه‌ای از عشق بی‌کران و امیدی که هرگز نمی‌میرد. پیام‌های تسلیت، پرندگان بال‌سوخته‌ای هستند که از هر سوی ایران به پرواز درآمده‌اند تا به بندرنشینان بگویند: «تو تنها نیستی؛ خاک تو، خاک همه ماست.»
بندر زخمی، امروز نه با جرثقیل‌ها، که با دستان هم‌وطنان، قد می‌کشد؛ سوگند خورده‌اند ایران را سربلند نگه دارند.
این خاک، هرگز اسیر مرگ نمی‌شود؛ در تاریخ این سرزمین، هر مصیبت، سرآغازی‌ست بر سرود باشکوه زندگی. امروز دیوارهای فروریخته بندر شهید رجایی، نه با سیمان، که با خون همدلی مرمت می‌شود.
*خبرنگار

لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/961149/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اتفاق مهم برای ایرانی‌‌ها؛ زبان فارسی به هوش مصنوعی پادکست‌ساز گوگل اضافه شد

در یک قدمی جنگ

بلومبرگ: چگونه ایران دنبال توافق بهتری است؟

اهتمام دولت چهاردهم بر بزرگداشت هرچه باشکوه‌تر مراسم سالگرد شهدای دولت

ابراز همدردی کامیون داران مینابی با قربانیان بندر شهیدرجایی

شوراها پشتوانه دولت برای خدمات رسانی به مردم هستند

بازگشایی استخر شاهد گلپایگان پس از سال‌ها انتظار

سارق منازل در یکی از استان‌های همجوار در خوانسار دستگیر شد

توفان کاشان را درنوردید

علت انفجار سوله شرکت اوانار پارسیان در میمه اعلام شد

پلمب یک واحد صنفی متخلف در خوانسار توسط پلیس اماکن

انفجار سوله در یک واحد صنعتی اصفهان

پیامک تذکر حجاب از اصفهان به تهران رسید + عکس

شعرخوانی زیبا از دکتر مشایخی

متا از API مدل‌های هوش مصنوعی Llama برای توسعه‌دهندگان پرده برداشت

متا با ایده‌ای هیجان‌انگیز به جنگ ChatGPT می‌رود؛ تلفیق هوش مصنوعی با شبکه‌های اجتماعی

چگونه از گوگل برای ترجمه عکس استفاده کنیم؟

اسپاتیفای در سه‌ماهه اول 2025 بیش از 100 میلیون دلار به پادکسترها پول داده است

هند و پاکستان بر لبه شمشیر

آقای تاج! حاضری استعفا بدهی؟

تاثیر ناامنی بر اقتصاد ملی

توافق موقت ، مهار اسنپ‌بک را ممکن می‌سازد

یاوه گویی بی بی

روایت تحلیلگر آمریکایی از «مسئله اصلی مذاکرات»

سی‌ان‌ان: ترامپ چگونه جهان را تا آستانه بحران پیش برده است؟

تفاهم‌نامه همکاری اصفهان و وزارت نیرو در زمینه انرژی تجدیدپذیر امضاء شد

امنیت جامعه به پشتوانه مردم تأمین می‌شود

معاون امنیتی و انتظامی استانداری اصفهان به سمیرم سفر کرد

دانشگاه پویا نیازمند فضای بدون هراس برای اندیشه‌ورزی است

توافق کارگران و کارفرمایان الگویی موفق برای هم‌آفرینی و رفاه اجتماعی است

پیام استاندار به مناسبت ولادت حضرت فاطمه معصومه(سلام‌الله‌علیها) وروز دختر

پیام استاندار به مناسبت نهم اردیبهشت روز ملی شوراها

تشکیل کمیته‌های تخصصی برای برنامه‌ریزی مراسم ارتحال امام خمینی (ره) دراستان

تکریم دختران، تربیت نسل با کرامت آینده را به دنبال دارد

ضرورت حفظ و ارتقای کیفیت محصولات جهت افزایش میزان رقابت‌پذیری در سطوح بین‌المللی

پنل «رویکرد صادراتی فولاد مبارکه با توجه به طرح‌های توسعه این شرکت» برگزار شد

پنل «فروش و صادرات محصولات نهایی گروه فولاد مبارکه» برگزار شد

«از شاهنامه تا خداینامه» منتشر شد

بی‌تو به سامان نرسم، ای سر و سامان همه تو

تصویر رسمی گلکسی S25 اج لو رفت؛ خودنمایی حاشیه‌های باریک و دوربین دوگانه

دستاورد بزرگ فوجیتسو: ساخت کامپیوتر کوانتومی 256 کیوبیتی با 4 برابر قدرت بیشتر

22 سال از تولد فروشگاه آیتونز اپل گذشت

کلاهبرداری در شبکه شاد: از حساب والدین به‌نام مدرسه برداشت می‌شود

با حضور پررنگ در اکسپو 2025، فرصت‌های سرمایه‌گذاری و صادراتی را معرفی کرد

ایران اکسپو 2025؛ فرصت برای معرفی ظرفیت‌های صادراتی و سرمایه‌گذاری استان

اصفهان برگ جدیدی از ارائه زنجیره ارزش را در اکسپو 2025 رقم زد

استراتژی‌های جدید فولاد مبارکه برای افزایش صادرات و توسعه بازار‌های جهانی

سالانه 120 هزار تن شیر در گلپایگان تولید می‌شود

112میلیارد تومان پروژه عمرانی، خدماتی و فرهنگی در گلپایگان اجرا شد

مادران مؤمن پایه‌گذاران نسل شهیدپرور انقلاب اسلامی هستند