پیام سپاهان

آخرين مطالب

سرمقاله خراسان/ 3 دلیل تغییر رفتار ایران در مواجهه با ترامپ سیاسی

سرمقاله خراسان/ 3 دلیل تغییر رفتار ایران در مواجهه با ترامپ
  بزرگنمايي:

پیام سپاهان - خراسان / «3 دلیل تغییر رفتار ایران در مواجهه با ترامپ» عنوان یادداشت روز در روزنامه خراسان به قلم کمیل خجسته است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
ترامپ 4 فوریه یعنی 16بهمن1403ش متنی مکتوب در قالب فکت‌شیت در سایت کاخ سفید درباره نحوه مواجهه‌اش با ایران منتشر کرد. مهم‌تر از تیتر این فکت شیت متن درون آن بود که برنامه ترامپ را در پنج عرصه تعریف کرده بود و آنچه جلب توجه می‌کرد مقابله با سیستم تسلیحاتی متعارف و غیرمتعارف ایران، مقابله با سلاح هسته‌ای و خنثی‌سازی نفوذ منطقه‌ای ایران بود. کاخ سفید این برنامه را ذیل این تیتر قرار داده بود که ترامپ فشار حداکثری علیه ایران را احیا می‌کند.
ترامپ از همان بهمن ماه این برنامه فشار حداکثری را در میدان آغاز کرد. اعزام ناوهای هواپیمابر به منطقه، تجمیع تجهیزات شرق آسیای آمریکا در منطقه غرب آسیا، مستقرشدن هواپیماهای B2 در جزیره گارسیا و... بالارفتن تحرک رژیم با هدف ایران ازجمله اقدامات ضمیمه‌ای فکت‌شیت ترامپ بود آنچنان که در یکی از همین نشست‌ها دو هفته تقریبا بعد از فکت‌شیت، نتانیاهو در کنار روبیو وزیر خارجه ترامپ گفت که «با حمایت آمریکا کار را علیه ایران یکسره خواهیم کرد.»
در سومین سطح هم آن‌ها طرح فروش صفر نفت را تلاش کردند به اجرا برسانند. آنچنان که در ایام عید که ایران در تعطیلات رسمی به‌سر می‌برد، یک بندر در چین به دلیل تبادل نفتی با ایران تحریم شد. اقدامی که در نو ع خودش در تاریخ تحریم بی‌سابقه بود.
در مقابل ایران در مواجهه با این الگوی ترساندن و فشارحداکثری چه کرد؟ آیت‌ا... خامنه‌ای سه روز بعد از انتشار فکت‌شیت اعلام کردند که با چنین دولتی مذاکره نمی‌کنیم. نیروهای مسلح ایران در مقابل تهدیدات نظامی آمریکایی صهیونیستی، تهدیدات نظامی معتبر یا سطحی از پاسخگویی را در قالب مانورهای چندماهه و نمایش تجهیزات انجام داد. حتی در این سطح پیام‌ها و فعالیت‌های جدی دیپلماتیکی انجام داد آن چنان که احتمالابه خوبی کشورهای منطقه متوجه شدند که اگر آسمانشان یا خاک کشورشان برای تامین خواسته‌های نظامی آمریکا و رژیم در اختیارشان قرار بگیرد، آن آسمان و خاک، خاک متخاصم تلقی می‌شود و دفاع در برابر آن مشروع خواهد بود. همین‌طور هم کشورهای منطقه و هم کشورهایی که از نفت و گاز منطقه سود می‌بردند، برایشان روشن شد که اگر امنیت انرژی ایران به خطر بیفتد؛ امنیت انرژی کل منطقه به خطر خواهد افتاد و این مجموعه پیام‌ها، کشورهای منطقه را در برابر اقدامات احتمالی رژیم و آمریکا در برابر ایران به تکاپو انداخت.
بازار
و در سومین سطح هم ایران توانست به‌رغم همه تلاش‌های فشار حداکثری رکورد فروش نفتش را بزند و عملا اقدامات آمریکایی‌ها را بی‌اثر کند.
حالا ترامپ که پرونده اوکراین و فلسطین را روی میزش باز مانده می‌دید و در جنگ تعرفه شکست سختی خورده بود و روزبه‌روز به گزارش صد روز اولش نزدیک‌تر می‌شد؛ مجبور به تغییر راهبرد شد.
در چنین فضایی است که ترامپ از فکت‌شیتش به نامه با واسطه اماراتی می‌رسد که این بار در این نامه بر سه چیز تاکید دارد: اول این که می‌خواهد ایران سلاح هسته‌ای نداشته باشد. دوم این که صنعت هسته‌ای ایران را به رسمیت می‌شناسد و سوم این که زمان برای این توافق را محدود می‌داند.
حالا دلیل تغییر رفتار ایران مشخص می‌شود. ترامپ از فکت شیت به نامه با واسطه رسید و این گونه ایران جلوی تصعید تنش نظامی در منطقه و التهاب اقتصادی درون کشورش را گرفت.
یک سومی هم در این میان به‌وجود آمد. حذف امارات که فعلا رابطه نزدیکی با رژیم پیدا کرده است و جایگزینی عمان به عنوان واسطه پیام، تبدیل مذاکره مستقیم به غیر مستقیم و تخاطب ایران با ویتکاف نماینده ترامپ در منطقه و نه با روبیو -وزیر خارجه- تلاش دیپلماتیک ایران بود تا درون ساختار آمریکا وزنه طیف موافقین توافق قدرتمندتر شود. در واقع ایران با اقداماتش و البته زمینه‌هایی که در آمریکا پیش آمد فرصت رسیدن به توافق را برای خود ساخت.
محور اقدامات پیش روی ایران
در یک تقسیم امروز ایران با چهار گروه درون آمریکا روبه روست:
1. جنگ گسترده.
2. توافق را اهرمی ‌می دانند برای ایجاد اغتشاش و آشوب در داخل ایران. آن‌ها به دنبال این هستند تا با نمایش پیشرفت مذاکرات و شرطی‌سازی محیط ایران نسبت به مذاکره ناگهان زیر میز مذاکره بزنند؛ بر بازار ایران شوک وارد کنند، با اقدامات ضد امنیتی محیط ایران را از درون زیر فشار ببرند.
3. جنگ محدود و زدن نقاط استراتژیک و زیرساخت‌های اساسی ایران.
4. موافقین توافق با توجه به زمان ترامپ این را یک فرصت برای کابینه می‌دانند.
ایران در مواجهه با این چهار وضعیت تلاش می‌کند اولا با پیام‌ها، نشانه‌ها ومانورهایی که برگزار می‌کند، نشان دهد چیزی به نام جنگ محدود وجود ندارد. هزینه این جنگ به حساب منطقه خواهد بود و هر کسی که در منطقه داد و ستد دارد. از این رو ایران با مجموعه اقداماتش دارد سمت جنگ را پر هزینه برای همه بازیگران منطقه می‌کند. بازدیدهای رسانه‌ای فرماندهان هوافضا و پدافند ایران در این ایام از برخی اماکن مهم ایران از این جمله است.
از سوی دیگر با مجموعه اقدامات حفاظتی و امنیتی و جبران‌سازی‌های معیشتی و تلاش برای فروش نفت ایران تلاش می‌کند تا تیغ امید ایجاد اغتشاش و آشوب درون ایران را کند کند. توییت چهارشنبه گذشته آقای عراقچی که گفته بود «نیروهای اطلاعاتی و امنیتی ما برای مقابله با هرگونه خرابکاری و عملیات ترور که با هدف اجبار ما به پاسخ مشروع (انجام می‌شود)، در آماده‌باش هستند» را در این راستا می‌شود تحلیل کرد. اگر ایران بتواند سه گزینه اول را تضعیف کند آن وقت رسیدن به یک توافق برای کسب منافع ملی برایش محتمل خواهد بود.
و این وضعیت همان وضعیتی است که اسرائیل و بخشی از کابینه ترامپ نمی‌خواهند. نتانیاهو برای حیاتش احتیاج به تقابل مستقیم با ایران دارد. او زیر فشار انتقادات قول داده بود پروژه سراختاپوس و تمرکز روی ایران را دنبال می‌کند و حالا در این فقره هم فعلا ناکام مانده است و این تنش‌های داخلی رژیم را بیشتر خواهد کرد و این گونه گذشت زمان در این حالت به نفع مردم ایران خواهد بود.

لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/960793/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

استقلال و پرسپولیس بدون محروم در هفته بیست و هشتم لیگ برتر

دمای اصفهان تا 3 درجه کاهش می‌یابد

وزیر صنعت و فناوری‌های نوین تاجیکستان از غرفه فولاد مبارکه بازدید کرد

حمایت از طرح‌های نوآورانه فولاد مبارکه برای حضور در بازار‌های جهانی

اسامی محرومان هفته بیست و هشتم لیگ برتر فوتبال

رونق صنایع دستی و تأثیر شگرف آن بر گردشگری اصفهان| انتقال مهارتها به نسل بعدی ضروری است

وضعیت بنفش در اردکان | آلودگی هوا به مرحله خطرناک رسید

شاعرانه/از دوست به‌خیر آمد و از ما به سلامت

امارات در اقدامی تاریخی از هوش مصنوعی برای نوشتن قانون استفاده می‌کند

معرفی طرح یاوران نماز آموزش‌وپرورش استان اصفهان به عنوان الگوی کشوری

استفاده از فناوری‌های نوین برای مقابله با تقلب کنکوری‌ها | اصفهان و آذربایجان شلوغ‌ترین حوزه‌های کنکور هستند

هواشناسی اصفهان هشدار سطح نارنجی صادر کرد

تعزیرات حکومتی اصفهان به 21 هزار پرونده ورودی رسیدگی کرد

امام جمعه اصفهان: قضاوت باید بر اساس اصلاح و رحمت باشد نه مچ‌گیری

سخنان دلنشین اردشیر رستمی

گوگل Gemini رسماً جایگزین دستیار گوگل در خودروها و ساعت‌های هوشمند می‌شود

چهار هزار نفر ساعت دورۀ توانمندسازی ویژۀ دبیران پایه دوازدهم در سطح استان برگزار شد

سالگرد شهدای خدمت در خور شأن آنها برگزار شود

کتاب افشاگرانه از رسوایی مصاحبه با دایانا

شاعرانه/ اوقات، تلخ و وضع، خراب و هوا، پس است

عینک هوشمند اپل همچنان در دست ساخت قرار دارد

رگبار باران و تنش دمایی در اصفهان اوج می‌گیرد؛ هوا گرم‌تر می‌شود

هر مدرسه یک پایگاه مدیریت بحران است

پای درس ایثار | آنجا که دستان معلم فریدنی، خاک مدرسه را به غزل سبز بدل کرد

360 میلیارد ریال برای تداوم احداث بیمارستان مهاباد هزینه می‌شود

حضور وزیر صمت و استاندار اصفهان در غرفه فولاد مبارکه در هفتمین نمایشگاه بین‌المللی ایران‌ اکسپو 2025

آغاز برداشت باقالی در کاشان + فیلم

قتل نویسنده پرفروش

چرا فارسی یک «اَبَرزبان» است؟

سامسونگ روی باریک‌ترین گوشی تاشو دنیا کار می‌کند

مدل جهانی گوشی نئو 10 رؤیت شد؛ عرضه نزدیک است

سرمقاله اطلاعات/ درس‌های انفجار بندر

سرمقاله صبح نو/ واکاوی حادثه بندر از منظر سیاسی

بازی اردوغان از یمن و اردن تا لبنان و سوریه

بازار سرمایه سبز شد

تقویت روحیه یادگیری در میان مدیران، پیش‌نیاز تحول در نظام تعلیم و تربیت است

حضور استاندار اصفهان در غرفه استان هرمزگان در نمایشگاه اکسپو

اکسپو زمینه‌ساز آشنایی استان‌ها با زنجیره‌های ارزش مشترک است

ایران مقصد اصلی انتقال تکنولوژی و سرمایه‌گذاری صنعتی است

حضور بیش از 1500 داوطلب اهدای خون در اصفهان برای کمک به استان هرمزگان

استان اصفهان به قطب جدید زنجیره‌های ارزشی فولاد،نساجی،گردشگری تبدیل می‌شود

آمادگی استان اصفهان برای ارائه خدمات امدادی به استان هرمزگان

بیان روایت ایثار اصفهان با تولید آثار ماندگار

آرد در زمره کالاهای مشمول قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز قرار گرفت

ابلاغ راهبردهای کلان و اجرایی مبارزه با قاچاق کالا وارزتوسط استاندار اصفهان

توسعه ارائه خدمات رفاهی و درمانی در مجتمع ایثار گلستان

جانبازان مشاورانی دلسوز برای مسئولان بنیاد شهید و امور ایثارگران هستند

لنگرود؛ پیشتاز توزیع تخم نوغان در گیلان

شعرخوانی زیبا از باران نیکراه

سرنوشت ترجمه رمان سووشون سیمین دانشور توسط امام موسی صدر