وقتی میرابهای تهران بشکه دار شدند
اجتماعی
بزرگنمايي:
پیام سپاهان - به گزارش آفتاب نو، در چنین شرایطی بود که مشاغل تازهای بهوجود آمد و بعدها صاحبان این مشاغل برای خودشان دفتر و دستکی راه انداختند. پس از سلطنت پهلوی شغل میرابی، جای خود را به حمل و توزیع آب با استفاده از بشکه داد. صنف بشکهداران که شکل گرفت آنها علاوه بر آبرسانی به مردم تهران، وظیفه لایروبی قناتها و تصفیه آب را نیز برعهده گرفتند.
افراد این صنف از نظر بهداشتی زیرنظر انستیتو پاستور فعالیت میکردند.
تا سال 1335 شمسی آبرسانی به ساکنان پایتخت با 420بشکه انجام میشد. بنابر اسناد موجود 12هزار کارگر و عائله با این شغل روزگار میگذراندند. بشکهداران آب تهران را از 26رشته قنات که معروفترین آنها قنات شاه، قنات فرمانفرما در خیابان پاستور و قنات سرچشمه در چهارراه سرچشمه تهران بود، تامین میکردند. بشکهداران با یک درشکه که روی آن بشکه بزرگ آهنی قرار میگرفت، آب را حمل میکردند. اتحادیه بشکهداران ترتیبی داده بود که هر بشکهدار فقط از قنات تعیینشده خود آب بردارد.

سورچی (راننده درشکه) آب را به مشتریان خود در محلهها میفروخت و از ورود به حریم بشکهداران دیگر خودداری میکرد. وضعیت تأمین آب در تهران تا دهه30 شمسی به این صورت ادامه داشت تا اینکه لولهکشی آب آغاز شد و شیرهای آب عمومی مشهور به «فشاری» در برخی از محلههای پرجمعیت نصب شد. در دهه 40 شمسی نیز لولهکشی آب گسترش یافت و شغل بشکهداری به تاریخ پیوست.
منبع خبر: همشـهری
آخرین اخبار ورزشی را در جامعه ورزشی آفتاب نو بخوانید.
طرح دریا در فقدان ساز و کار باید ها و نبایدها سریال «پایتخت»: سرگرمی ملی یا پروژه تخریب فرهنگی؟ صداوسیما؛ همراه یا مخالف پویشهای ملی؟ تلفات جادهای؛ ضرورت آموزش و رعایت قوانین برای حفظ جمعیت فعال مارمولکبازی ساسی؛ تهدیدی خاموش برای نسل جوان
-
دوشنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۴:۱۵:۳۹
-
۱۱ بازديد
-

-
پیام سپاهان
لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/958786/