پیام سپاهان

آخرين مطالب

کدام نهاد متولی مصوبه ایجاد دسترسی به سکوهای خارجی است؟ اقتصادی

کدام نهاد متولی مصوبه ایجاد دسترسی به سکوهای خارجی است؟
  بزرگنمايي:

پیام سپاهان - ایسنا / آنطور که مسئولان گفته‌اند امسال دولت طبق فرآیند تعریف شده از طریق اجماع و همگرایی بین نگاه‌های مختلف همچنان به مذاکراتش برای حذف محدودیت‌ها ادامه می‌دهد و گام‌های دیگر دسترسی به سایر سکوهای بین المللی برداشته خواهد شد و متولی این امر هم وزارت ارتباطات است تا آثار هر اقدام در نظر گرفته شود.
اوایل زمستان سال گذشته اولین گام در راستای حذف فیلترینگ و سهولت دسترسی به سکوهای خارجی برای کاربران برداشته و دو سکوی خارجی گوگل پلی و واتس اپ رفع فیلتر شدند. دسترسی آزاد به سکوهای فیلترشده به عنوان یکی از وعده‌های دولت چهاردهم و رئیس جمهور از همان روزهای نخستین در دستور کار و بررسی‌های کارشناسی قرار گرفت.
مسعود پزشکیان اوایل تابستان سال 1403 در مناظره با سایر نامزدهای انتخاباتی درباره فضای مجازی تأکید کرده بود که در همه دنیا محدودیت وجود دارد اما الان که هیچ مساله‌ای نیست نباید برای مردم فیلتر بگذاریم. یک عده دکان درست کرده‌اند تا مردم فیلترشکن بخرند و بیشتر از پول موبایل، پول فیلترینگ بدهند. چرا این کار را می‌کنیم؟ با فیلترشکن دیگر نمی‌توانید کنترل داشته باشید و به هر سایتی می‌توان رفت.
بازار
این وعده رئیس جمهور پس از برگزاری انتخابات فراموش نشد و دولت مذکور با رویکرد وفاق ملی مسئله رفع فیلترینگ در جلسات شورای عالی فضای مجازی را مطرح و مورد پیگیری قرار داد و در نهایت با کمی زمان بر شدن انجام روند، دو سکوهای گفته شده رفع فیلتر و اولین گام در راستای تحقق دولت برداشته شد.
با این حال اگرچه قدم اول برداشته شد اما همچنان مطالبه دسترسی آزادانه به سایر سکوهای خارجی از سوی مردم وجود دارد چراکه طبق بررسی های کارشناسی انجام شده فیلترینگ مانع بزرگ پیش روی کسب و کارهای اینترنتی است و شرکت‌های کوچک و متوسط توان کار با این زیرساخت را ندارند.
همچنین حدود 83 درصد مردم از فیلترشکن استفاده می‌کنند و این موضوع علاوه بر ایجاد آزادی که مشکلاتی برای خانواده‌ها، جوانان و نوجوان ایجاد کرده، مشکلات نرم‌افزاری و بدافزاری ایجاد می‌کند.
بنابراین به دلیل اهمیت این موضوع از سوی مسئولان تأکید شده که وزارت ارتباطات به دنبال پیگیری مستمر این موضوع است و امیدواری وجود دارد که به زودی شاهد پیشرفت‌های ملموس در این زمینه باشیم، به گونه‌ای که اخیرا سید ستار هاشمی- وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- اعلام کرد همانطور که رییس‌جمهور و دولت، قبل‌تر در بحث دسترسی به سکوهای بین‌المللی وعده داده بود امسال گام‌های دیگری برداشته می‌شود.
به گفته وی دولت چهاردهم طبق فرآیند تعریف شده از طریق اجماع و همگرایی بین نگاه‌های مختلف همچنان به مذاکراتش برای رفع محدودیت‌ها ادامه می‌دهد و حتما به وعده‌هایش عمل می‌کند.
اما صحبت‌ها درباره رفع فیلترینگ به این جا ختم نشد و سید محمدامین آقامیری- رئیس مرکز ملی فضای مجازی کشور- به تازگی درباره مصوبه شورای عالی فضای مجازی و ایجاد دسترسی به سکوهای خارجی گفت: وزارت ارتباطات متولی این امر است و جلسات منسجم و منظمی در این خصوص در حال برگزاری است تا آثار هر اقدام در نظر گرفته شود.
بررسی‌ها نشان می‌دهد در شرایطی که جهان به‌سوی تحولات دیجیتال پیش می‌رود و در این میان داده دارای ارزش است، فیلتر لایه‌ای است که اگرچه نتوانسته مانع از دسترسی افراد به اطلاعات و داده‌ها شود، اما این مسیر را سخت کرده است.

لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/958163/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ضرورت گذر از دامنه نوسان ثابت به دامنه نوسان پویا

با دلار‌های خانگی می‌توان 10 فولاد مبارکه ساخت

برگزاری 20 کارگاه آموزشی در مدارس علمیه کاشان

آغاز فعالیت شبکه مراقبت از سن غلات در کاشان

انتخابی تیم ملی ووشو جوانان برگزار شد

بازه زمانی تاریخ معرفی ناتینگ فون 3 فاش شد

گاردین: پوتین مانع فروپاشی مذاکرات ایران و آمریکا می‌شود؟

بازگشایی 13 گلوگاه شهری در منطقه 11 اصفهان

هشدار هواشناسی و احتمال سیلاب در 20 استان

اجرای ده‌ها برنامه هنری و فرهنگی در منطقه 6 ویژه هفته فرهنگی اصفهان

سازمان هواشناسی کشور اطلاعیه داد

فرونشست؛ بحرانی که آثار تاریخی را می بلعد

شاید باور نکنید اما ربات‌ها در حال تسخیر اینترنت هستند

کمپین معلولان تعطیل شد

زور هیچکس به مافیای خودروسازی نمی‌رسد

استاد دانشگاه شیراز: هسته سخت باید پوست‏‌اندازی کند

ماشین تولید اخبار جعلی درباره مذاکرات چطور کار می‌کند؟

مذاکره کننده سابق ایران: توافق ممکن است

خسارت 800 میلیون دلاری ناوگان MQ-9 آمریکا در یمن

آقای رئیس جمهور! خدا رحم کرد که قول دادید شوک درمانی نمی کنید، اگر قول نداده بودید چه می کردید!؟ / از استثمار نیروی کار و جیب بری از آنها با سیاست تورم زا، لذت نبرید

معاون رییس جمهور به دیدار خانواده شهید امیرعبداللهیان رفت

صدور هشدار هواشناسی؛ رگبار و رعدوبرق شدید در 20 استان – آفتاب نو | اخبار ورزشی

صدور هشدار هواشناسی در 20 استان

اولین بخشش خدا

نگاه دانشمندان و بزرگان جهان به شاهنامه حکیم ابوالقاسم فردوسی

قابلیت ترجمه پیام‌ها و پست کانال‌ها به نسخه بتای واتس‌اپ اضافه شد

تبلیغات اغواکننده ارتش روسیه برای جلب جنگجویان چینی

اقدامات خیران مدیران را از پشت میزها به میدان می‌کشاند

کلنگ دو پروژه آموزشی در ناحیه 4 اصفهان به زمین زده شد

پیدا شدن شهاب‌سنگ واقعی در اصفهان؛ رویای پایتخت تعبیر شد

آغاز اصلاح هندسی بزرگراه شهید کاظمی

اعطای وام 800 میلیونی تومانی 60 ماهه با نرخ 4درصد به تاکسی داران

تشریح اولویت کارگروه اشتغال کاشان در تحقق شعار سال

صدور هشدار هواشناسی؛ رگبار و رعدوبرق شدید در 20 استان

هشدار جدی هواشناسی؛ وزش باد شدید خطرناک از فردا تا پنجشنبه ادامه دارد

انتشار رمان‌هایی از رومن گاری و مارگریت دوراس

جنجال تازه خالق «هری پاتر»

تبلت گیمینگ جدید لنوو با تراشه اسنپدراگون 8 الیت در راه است

گوشی میان‌رده پیکسل 9a چقدر سریع شارژ می‌شود؟

کمین چند لایه قسام از ارتش اسرائیل تلفات گرفت

مرد همه‌‏کاره سیاست خارجی آمریکا کیست؟

سید معتدل

صعود هفت پله‌ای رتبه دانشگاه کاشان در حوزه پژوهش

ثبت رکورد کاهش مصرف روانکارها در فولاد مبارکه

کلیات اعطای 270 هکتار نهضت ملی مسکن در کاشان-قمصر تصویب شد

فردا بارش‌های رگباری در اصفهان آغاز می‌شود – آفتاب نو | اخبار ورزشی

با تشکر کردن از ChatGPT می‌توانید OpenAI را ورشکست کنید!

مذاکرات فنی شد

باز تعریف رابطه تندروها و حاکمیت

از تقابل نظامی به دیپلماسی