پیام سپاهان

آخرين مطالب

شوک جدید به بازنشسته ها/ اتفاق بی سابقه برای حقوق بازنشستگان اقتصادی

شوک جدید به بازنشسته ها/ اتفاق بی سابقه برای حقوق بازنشستگان
  بزرگنمايي:

پیام سپاهان - به تازگی سازمان تامین اجتماعی در حرکتی بی سابقه، اقدام به واریز مستمری تمامی بازنشستگان در انتهای ماه کرده است که این سیاست برای بازنشستگان که درگیر شرایط سخت اقتصادی هستند، قابل قبول نیست.

حقوق فروردین بازنشستگان کارگری برخلاف رویه‌ی معمول همیشگی، به روزهای آخر ماه (30 و 31) موکول شده است؛ این در حالیست که بازنشستگان کارگری، آخرین حقوقی که گرفته‌اند مربوط به 20 تا 25 اسفند سال قبل است و مبلغ عیدی پایان سال آن‌ها هم فقط 3 میلیون تومان بوده است.
با این توصیف، اکثریت قریب به اتفاق بازنشستگان به خصوص حداقل‌بگیرانی که حقوق ماهانه‌شان 11 میلیون تومان یا حتی کمتر است، هفته‌های متوالی‌ست که پولی برای گذران امور زندگی ندارند؛ حتی پرداخت معوقات 7 ماه متناسب‌سازی نیز دردی از این گروه دوا نکرده است.
سال گذشته در ابتدا اعلام شد متناسب‌سازی شامل حال حداقل‌بگیران کارگری نمی‌شود؛ در ادامه تامین اجتماعی تصمیم گرفت ماهی 700 هزار تومان به عنوان علی‌الحساب یا پاداش و ذیل عنوان متناسب‌سازی به حداقل‌بگیران پرداخت کند؛ در خردادماه نیز 3 میلیون تومان علی الحساب متناسب‌سازی برای همه مستمری‌بگیران سازمان تامین اجتماعی ورایز شد. در پرداخت روزهای اخیر تحت عنوان معوقات 7 ماه متناسب‌سازی، این مبلغِ 3 میلیون تومانِ واریزی خرداد از مطالبات بازنشستگان کسر شده است.
در نتیجه 25 و 26 فروردین‌ماه، به حسابِ حداقل‌بگیری که 7 ماه معوقه متناسب‌سازی‌اش با احتساب مبلغ 700 هزار تومانِ مصوب، 3 میلیون و 500 می‌شود، پس از کسر 3 میلیون تومان علی‌الحساب خرداد، فقط 500 هزار تومان واریز شده است. آیا قرار است بازنشسته‌ای که دهم یا پانزدهم فروردین موجودی حسابش ته کشیده و پولی در بساط ندارد، با 500 هزار تومان، تا پایان ماه دوام بیاورد؟ این 500 هزار تومان پول یک کیلو گوشت هم نیست و برای ده روز نان خالی خوردن هم جواب نمی‌دهد!
«حالِ بازنشسته‌ای را تصور کنید که بعد از تعطیلات عید هیچ پولی ندارد و ناگهان تامین اجتماعی اعلام می‌کند پرداخت حقوق فروردین ده روز عقب افتاده و سی‌ام ماه واریزی‌ها شروع می‌شود»؛ خسرو رنجبر فعال صنفی بازنشستگان کارگری در توصیف این شرایط می‌گوید: چنین بازنشسته‌ای باید روزهای متوالی شرمنده خانواده باشد و با موی سپید جلوی فک و فامیل و فرزند و داماد دستش را برای قرض گرفتن دراز کند.
او نام این رفتارِ سازمان تامین اجتماعی را «بازی با روح و روان بازنشسته» می‌گذارد و ادامه می‌دهد: متاسفانه درکی از شرایط زندگی ما بازنشستگان ندارند و هرازچندگاهی با به تعویق انداختن واریز مستمری‌ها به بهانه‌های واهی، در زندگیِ بسیار سخت و نامطلوبِ بازنشستگان بحران ایجاد می‌کنند؛ این تاخیر ده روزه‌ی پرداخت حقوقِ فروردین، به راستی یک ابربحران درست و حسابی‌ست. ارکان زندگی خانواده‌های بازنشسته را به هم ریخته است.
رنجبر در توضیح بیشتر افزود: به تازگی سازمان تامین اجتماعی در حرکتی بی سابقه، اقدام به واریز مستمری تمامی بازنشستگان در انتهای ماه کرده است که این سیاست برای بازنشستگان قابل قبول نیست. زیرا آنان بر اساس واریزی‌های قبل، برای هزینه‌های زندگی از جمله خرید خوراکی‌های مورد نیاز خانه، پرداخت اقساط بانک و بدهی‌های خود برنامه‌ریزی کرده‌اند و با سیاستگذاری جدید که یک‌شبه در دستور کار قرار گرفته، زندگی آن‌ها دچار بحران جدی، اختلال و آسیب فراوان شده است.
این فعال صنفی بازنشستگان می‌پرسد: «چه کسی پاسخگوی بحران در زندگی بازنشستگان خواهد بود؛ آیا مدیرعامل تامین اجتماعی یا مدیران میانی این سازمان جوابگوی آسیب‌های وارده بر زندگی مستمری‌بگیران هستند؛ زندگی پیرمردان و پیرزنانی که شب عید هزینه های زندگی‌شان چند برابر بوده و آن 11 میلیون تومان استفند را چند هفته است تمام کرده‌اند؟»
چه تضمینی وجود دارد که واریزی‌ها در آینده به ماه بعد موکول نشود؟
بازنشستگان نگران تداوم این روند معیوب هستند و رنجبر در این رابطه می‌گوید: چه تضمینی وجود دارد که واریزی‌ها در آینده به ماه بعد موکول نشود؟ مثلاً تا چهارم و یا پنجم ماه بعد تاخیر شود و همینطور هرازچندگاهی چند روز پرداخت‌ها را به تعویق بیندازند تا دست آخر یک‌ماه مستمری بازنشستگان را در حساب‌های خودشان نگه دارند و دیرتر بپردازند، یعنی پرداخت حقوق بازنشستگان یک ماه عقب بیافتد.
این بازنشسته در پایان تاکید می‌کند «ما بازنشستگان با این نوع سیاست‌گذاری‌ها که معیشت‌مان را دچار بحران می‌کند، مخالفیم» و خطاب به مدیران سازمان تامین اجتماعی و مسئولان امر می‌گوید: دست از این بحران‌زایی بردارید و شرایط زندگی کارگران بازنشسته را درک کنید؛ عمری سازندگی و تولید و سپید کردن موها در کارگاه‌ها و کارخانجات و حالا ناداری و بی‌پولی و جیب خالی و شرمندگیِ همیشگی.... زندگی ما این‌گونه می‌گذرد....

لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/957738/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اصفهان، قلب تپنده نساجی کشور/محاسبه هزینه تحقیق و توسعه صنایع ماشین آلات به‌جای مالیات

بازدید اعضای کمیسیون عمران مجلس از پروژه مسکن ملی دهاقان/ وزیر راه: زمین 600 واحد مسکن به مردم واگذار می‌شود

30 درصد از مساحت منطقه یک اصفهان در محدوده بافت تاریخی قرار دارد

زمان جدید قطعی برق اصفهان فردا یکشنبه 31 فروردین 1404 + جدول خاموشی برق اصفهان 24 ساعت آینده

ریزش قیمت آهن‌آلات از استانبول تا اصفهان

خدمت‌رسانی ویژه پایانه‌های اصفهان به مشمولان نظام وظیفه

با اقدامی که مردم متوجه آن شوند می‌توانیم سرمان را بالا نگه داریم

رقابت ربات‌ با انسان‌ در دوی ماراتن را تماشا کنید

هواوی تراشه هوش مصنوعی Ascend 920 را با وعده عملکردی هم‌سطح با انویدیا H20 معرفی کرد

زیدآبادی نوشت: کلاه گشادی تحت نام عدالت‌خواهی

در مسیری پرپیچ و خم؛ چشم انداز مذاکره با آمریکا

استراتژی چندوجهی و مذاکره ایران و امریکا

عکس سال 2025؛ مامان حالا می‌توانم اشک‌هایم را پاک کنم؟

معمای ولادیمیر

روحش را به دست گرفت؛ درباره فاطمه، عکاسی که در بمباران اسرائیل شهید شد

آیا نتانیاهو بازنده مذاکرات ایران و آمریکا خواهد بود؟

دیدار مدیر کل بنیاد سمنان با خانواده های شهدا و ایثارگران مناطق روستائی شهرستان گرمسار و آرادان

اولین جلسه شورای اداری بنیاد استان مازندران برگزارشد

کادر درمان ارتش نقش اساسی در آمادگی رزمی این مجموعه دارد

پیوند سیاست‌های جوانی جمعیت با طرح‌های مسکن و شهرسازی/ واکنش به حذف مجردها از نهضت مسکن

امیر «کرمی» خانواده‌ شهدا دین خود را به نظام و انقلاب ادا کردند

تصاویر / سفر وزیر راه و شهرسازی به استان اصفهان

63 راس گوسفند در گلپایگان تلف شد + فیلم

ارشد نظامی آجا: خانواده‌ شهدا دین خود را به نظام و انقلاب ادا کردند

تصویب افزایش سرمایه شرکت ملی مس/ سرمایه فملی 27 همت افزایش یافت

انعقاد 70 همت قرارداد در تأمین ناوگان ریلی کشور

وزیر راه و شهرسازی:پروژه 234 واحدی مسکن نایین تعیین تکلیف شد

معاون وزیر راه و شهرسازی از پروژه‌های مسکن شهر بهارستان بازدید کرد

وزیر راه و‌شهرسازی خبر داد: تحویل 600 واحد مسکونی در دهاقان

مدیر روابط عمومی فولاد مبارکه در نشست صمیمی با اصحاب رسانه مجتمع مطبوعاتی اصفهان:رسانه‌ها شریک راهبردی ما در اطلاع‌رسانی و امیدآفرینی هستند

وزیر راه خبر داد؛ انعقاد بیش از 70 همت قرارداد در تأمین ناوگان ریلی کشور

فرماندهان ارتش از گسترش دامنه جنبش تمرد نظامیان صهیونیستی فرسوده و نگران شدند

بزرگداشت عطار، سعدی و پروین در کوالالامپور

ویدئو مفهومی آیفون 17 پرو مکس طراحی و ویژگی‌های این گوشی را نشان می‌دهد

طراحی آیفون 17 پرو با دوربین یکپارچه لو رفت

اداره بهره‌وری DOGE در حال ساخت دیتابیس عظیمی از اطلاعات حساس شهروندان است

عبور از دوقطبی مذاکره

طرح نظامی ترامپ را ماسک عملی می‌کند؟

معاون ترامپ در رم چه می‌کند

سایه روشن روابط

جاده‌‌کشی در قلب زیستگاه پلنگ و خرس

دست دوستی سعودی

برترین‌های پرش با اسب اصفهان معرفی شدند

محور قدیم کاشان - قم چهار بانده می‌شود

نشست رئیس ادارۀ اطلاع‌رسانی و روابط‌عمومی اداره کل آموزش‌وپرورش استان اصفهان با دانش‌آموز خبرنگاران پانا برگزار شد

رسانه‌ها، مشعل‌داران معرفی تلاش‌های معلمان در مسیر تربیت نسل آینده

در بسیاری از شهرها با وجود زمین، سامانه ثبت نام مسکن بسته است

عکس/تیپ مجلسی نعیمه نظام‌دوست در یک کنسرت

تقدیر از سفر راهبردی وزیر راه و بازدید میدانی از 7 شهرستان استان اصفهان

طرز تهیه کباب تابه‌ای دورنگ | کباب تابه‌ای رو اینجور شیک و مجلسی بپز +ویدئو