پیام سپاهان

آخرين مطالب

سرمقاله هم میهن/ آنان که شنبه‌شب نخوابیدند سیاسی

سرمقاله هم میهن/ آنان که شنبه‌شب نخوابیدند
  بزرگنمايي:

پیام سپاهان - هم میهن / «آنان که شنبه‌شب نخوابیدند» عنوان یادداشت روز در روزنامه هم میهن است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
حدود دو ماه پیش که دلار نزدیک به 90 هزار تومان شده بود، تندروهای مجلس با خوشحالی تمام، فرصت را مناسب دیدند تا با استیضاح و انداختن وزیر اقتصاد با یک تیر سه نشان بزنند.
اول؛ نمایش دهند که به فکر مردم و رفع گرانی هستند. دوم؛ ضرب شستی هم به پزشکیان نشان دهند. سوم؛ دق و دلی‌های سیاسی قبلی که از همتی داشتند را به نحوی خالی کنند.
بازار
ولی مصداق از قضا «سرکنگبین صفرا فزود» شدند و تیرشان چون بومرنگ کمانه کرد و به خودشان اصابت کرد. آنان که خود متهم ردیف اول وضعیت ارزی و فقر و فلاکت اقتصادی هستند، خویشتن را همزمان در جایگاه بازپرس و دادستان و قاضی و اجرای احکام قرار دادند و وزیر اقتصاد را محکوم و حکم‌ خود را هم اجرا کردند.
گرچه اغلب آگاهان می‌دانستند که مسئولیت وضعیت اقتصادی متوجه چه کسانی است ولی با گذشت 45 روز از آن ماجرا؛ برای ساده‌ترین افراد هم روشن شده است که حقیقت چیست.
مسئولیت دقیقاً متوجه همان‌هایی است که از کاهش کنونی قیمت ارز ناراحتند و غصه می‌خورند؛ آنان که از سبز شدن بورس عزادار و عصبانی هستند؛ به‌طوری‌که کارشان به توهین و فحاشی هم رسیده است.
پس از حذف همتی، ارز ده درصد دیگر هم گران شد زیرا تنش در روابط خارجی بیشتر شد. هنگامی که در دو روز گذشته تغییری در روابط خارجی پیش آمد ارز نه‌تنها به قیمت روز استیضاح برگشت بلکه از آن هم کمتر شده است.
پس چرا نمایندگان از سرپرست وزارت اقتصاد یا دولت تقدیر نمی‌کنند؟ چون هر عقل سلیمی می‌داند که نه آن افزایش و نه این کاهش ربطی به وزیر اقتصاد و دولت نداشته و ندارد.‌ تحولات قیمتی ارز در این مرحله تابعی از سیاست خارجی است. پس اگر خواهان تقویت ارزش ریال هستید باید از تغییرات روزهای اخیر در روابط خارجی استقبال کنید نه آنکه تندترین حملات را به این تحولات خارجی بنمایید.
این دوگانگی رفتاری نزد تندروها فاجعه‌ای اخلاقی و سیاسی است. به احتمال فراوان هنوز یک نکته مهم را متوجه نشده‌اند. این جماعت همچنان که در ماجرای حجاب تنها ماندند و جمع شدند، در این ماجرا هم تنها خواهند ماند.
اگر دقت کنید اغلب نیروهای نزدیک به اصولگرایان و ساختار سیاسی از این گفت‌وگوها یا حمایت می‌کنند یا در بدترین حالت حرفی نمی‌زنند. در این میان گروهی اندک از آنان هستند که همچنان پرچم دشمنی با خیر عمومی را بر دوش می‌کشند.
یک رسانه منسوب به دولت قبل تیتر زده که: «دستاوردهای خیالی مذاکرات یکی پس از دیگری هوا می‌شود!» یک نماینده 3 درصدی به مردم شکایت برده که: «ای ملت! بدانید مجلس هیچ اطلاع و خبری از مذاکرات ندارد.»
وی نمی‌داند که مردم از اینکه نمایندگان 3 درصدی از این مذاکرات کنار گذاشته و نامحرم دانسته‌ شده‌اند خوشحال هستند چون امیدشان را به موفقیت گفت‌وگوها زیاد می‌کند. هم او نوشته که: «شنبه روز بدی بود. هنوزم هست. امروز بی‌شرف‌ها شرف را قربانی می‌کنند و ملت را هم؛ و تمام هفته خاکستری خواهد بود.»
این حد از ضدیت با مردم و پر کردن خود از کینه و نفرت در سیاست بی‌سابقه است. کسی که با 3 درصد رای مردم به مجلس برود بهتر از این نخواهد شد.
نماینده چند درصدی دیگر ایراد بنی‌اسرائیلی گرفته و می‌گوید که: «تلاقی و سلام و علیک آقای عراقچی با نماینده آمریکا در مذاکرات دیروز عمان، غیرضروری، نادرست و غیرقابل توجیه است.»
واقعاً عجیب است پذیرفته‌اند بروند توافق کنند آن هم در موضوعی که بظاهر نباید بپذیرند که حتی درباره آن گفت‌وگو‌ کنند، حالا ایراد این نماینده این است که چرا سلام و علیک کرده‌اید؟ بجای اینکه بگوید حالا که دارید صحبت می‌کنید پس مستقیم حرف بزنید! یک لحظه تصور چنین نقدی موجب استهزاء مجموعه دشمنان توافق خواهد شد.
آن دیگری یاد عقلانیت افتاده و با ادبیاتی مدرن توصیه می‌کند که عقلانیت اقتضا می‌کند به «پلن B»! فکر کنیم و هشدار جدی داده که؛ افق توافق با ترامپ روشن نیست کشور را معطل نکنید.
بدترین آنان که رهبر فکری و اخلاقی تندروها است متن بسیار وقیحانه‌ای را منتشر کرده و‌ بعد مدعی جعلی بودن آن اکانت شده‌اند. این مجموعه شنبه‌شب نتوانست بخوابد چون درد و رنج آنان ناشی از آرامش و رضایت خاطر مردم است و به میزانی که مردم راضی بودند آنان به عذابی الیم دچار شده بودند.
آنان بیش از همیشه تنها هستند و تحقیر شده‌اند. یکی از مهمترین دستاوردهای جنبی این گفت‌وگوها می‌تواند منزه شدن عرصه سیاسی ایران از فرهنگ و رفتار سیاسی این جماعت باشد.

لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/955713/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

عملیات اجرایی تعریض جاده بندرانزلی به رضوانشهر آغاز شد

شریعتی دهاقان: تا سفر ماه آینده ترامپ به عربستان، باید دو مسأله جنگ غزه و مذاکرات با ایران حل شود

ای دل غم این جهان فرسوده مخور

نگرانی جمهوری‌خواهان از به زیر کشیده شدن با سیاست های ترامپ

فولادینفو: احداث واحد تولید آب سرد با تکنولوژی کولینگ تاور هیبریدی در فولاد مبارکه

اقدامات فولاد مبارکه در جنگلداری و رعایت شاخص‌های پایداری به بالاترین استانداردهای جهانی تنه می‌زند

3 پروژه ایمنی جاده‌ای در گلپایگان بااعتبار540 میلیارد ریال اجرا می‌شود

اعلام ترکیب پرسپولیس و سپاهان برای دیدار حساس عصر جمعه

آغاز بررسی‌ اصلاح حجم مبنا، دامنه‌ نوسان و مدل محاسبه‌ شاخص

اطلاعیه مهم شرکت نفت به جایگاه داران سوخت شهری

مرگ 2 قاضی کهگیلویه وبویراحمدی در جاده شیراز - اصفهان

وزیر راه وشهرسازی به مقام شهدای خورو بیابانک استان اصفهان ادای احترام کرد

اینستاگرام از قابلیت Blend رونمایی کرد؛ ساخت فید شخصی‌سازی‌شده برای ریلزها

پرداخت حقوق بازنشستگان کارگری آغاز شد/ بازنشستگان حساب خود را چک کنند

خوروبیابانک نیازمند توجه فوری به جاده‌ها و رفع محرومیت است

پیام معاون امنیتی و انتظامی استانداری اصفهان به مناسبت روز ارتش

ارتش امروز تلفیق خرد گذشته و فناوری حال است

اصفهان با 300 رویداد هنری درسراسر استان به سوی پایتخت فرهنگی ایران‌ می‌رود

تلاش 24 ساعته امدادگران برای نجات جان 5 نفر در ارتفاعات کوهپایه کرمان

آغازبررسی‌ اصلاح حجم مبنا،دامنه‌ نوسان ومدل محاسبه‌ شاخص

عملیات نجات 24ساعته درکوه‌های کوهپایه؛رهایی 5نفر از مرگ حتمی

نباید هیچ مسئله‌ای در کشور مغفول بماند

امام جمعه اصفهان: در دولت قبل هم مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا انجام شد/ تشکر از دادگاه لاهه/ امام جمعه قم: چهار مرحله از این مذاکرات پیش‌تر انجام شده

موضوع غنی‌سازی، دفاعی و موشکی و حضور منطقه‌ای ما قابل مذاکره نیست

ساماندهی ترافیکی میدان حجت‌الاسلام علوی (پزوه) در منطقه 15 اصفهان

در مذاکرات دست برتر را داریم

رئیس ستاد گروه رزمی 55 توپخانه اصفهان: ارتش گوش به فرمان رهبر معظم انقلاب آماده مقابله با تهدیدات است/ همکاری 100 شرکت دانش بنیان با ارتش

نجات 5 کوهنورد گرفتار در کوه‌های کوهپایه

«آیت‌الله» با موضوع زندگی آیت‌الله سیدابوالقاسم خویی منتشر شد

جعبه گشایی ویوو X200 Ultra رهبر آینده دوربین موبایل را در هر سه رنگ آن نشان می‌دهد

وزیر ارتباطات: قرارداد با اپراتور اینترنت ماهواره‌ای یاه‌کلیک در دستور کار است

دست برتر در مذاکرات با ایران است/ مسئولان ما به آمریکا اعتمادی ندارند

وزیر راه وشهرسازی وارد خور و بیابانک شد

امنیت زیربنایی‌ترین محور توسعه است

جان باختن دو هموطن درپی حادثه رانندگی اصفهان به شیراز

پیش بینی آب و هوای اصفهان در 24 ساعت آینده؛ امروز جمعه 29 فروردین

اشتباهات برجام تکرار شدنی نیست

حجم نسخه PS5 بازی Forza Horizon 5 چقدر است؟

این محصولات سامسونگ احتمالاً رابط کاربری One UI 8 را دریافت می‌کنند

رسانه عبری: اسرائیل ابزار فشار ترامپ بر تهران است

پروژه‌های نهضت ملی مسکن و راه‌های استان در اولویت رسیدگی وزیر راه قرار دارد

بازدید مدیرکل بنیاد مازندران از گلزار شهدای قائمشهر

مراسم گرامیداشت روز ارتش در گرگان برگزار شد

ارتش جمهوری اسلامی ایران؛ نماد اقتدار، عزت و فداکاری

وزیر راه و شهرسازی به اصفهان سفر می‌کند

اجرای طرح تشویقی برای ساختمان‌های سازگار با محیط زیست در اصفهان

جزئیات فوت 2 قاضی در تصادف آزادراه شیراز ـ اصفهان

مرگ تلخ دو قاضی در کهگیلویه و بویراحمد

مرگ تلخ 2 قاضی در کهگیلویه و بویراحمد/ ماجرا چیست؟

وزیر راه و شهرسازی از آبشار نمکی خور بازدید کرد