پیام سپاهان

آخرين مطالب

«نوسانات ساختگی»؛ واکنش «کیهان» به کاهش قیمت دلار پس از مذاکرات سیاسی

«نوسانات ساختگی»؛ واکنش «کیهان» به کاهش قیمت دلار پس از مذاکرات
  بزرگنمايي:

پیام سپاهان - کیهان /متن پیش رو در کیهان منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
قیمت دلار، تتر و طلا که در هفته‌های اخیر به طور هیجانی بالا رفته بود، با وجود اینکه هنوز مذاکرات ایران و آمریکا تمام نشده و نتیجه آن مبهم است، کاهشی شده تا باز هم دوگانه ساختگی «مذاکره- معیشت» به ابزاری برای فشار به تیم مذاکره‌کننده تبدیل شود.
بازار
روند قیمتی در بازارهای ارز، طلا و سکه از صبح شنبه کاهشی بوده و با وجود اینکه هنوز مذاکرات تمام نشده و نتیجه آن مبهم است، صرفا با اعلام مثبت بودن مذاکرات از سوی ایران و آمریکا، دلار آزاد و تتر به دامنه 80 هزار تومان سقوط کرد که نشان از مصنوعی بودن نوسانات شدید ارزی و بی‌ارتباطی آن با تحولات بنیادی اقتصاد است؛ چرا که آن زمان که به 107 هزار تومان رسید اتفاق اقتصادی خاصی رخ نداده بود و حالا که به دامنه 80 هزار بازگشته هم اتفاقی نیفتاده است.
در واقع نوسانات بازار ارز، بیش از آنکه تابع تحولات اقتصادی و بنیادی باشد، تابع منافع کسانی است که از قطعنامه 598 به بعد، مذاکره را به وسیله ماندن در ارکان ثروت و قدرت تبدیل کرده‌اند و در این بین با استفاده از ابزار رسانه و عملیات روانی، مردم ناآگاه و نگران از آب رفتن پس‌اندازهایشان را هم در هجمه‌های «بخر- بفروش» قربانی می‌کنند.
تتر شنبه شب به 85 هزار تومان رسید و یکشنبه در نرخ 89 هزار تومان در نوسان بود. تتر معمولاً به دلار آمریکا وابسته است و تغییرات آن به شدت بر بازار ارز و حتی بازارهای دیجیتال تأثیر می‌گذارد. قیمت دلار هرات نیز بین 88 تا 89 هزار تومان در نوسان بود.
فعالان بازار ارز می‌گویند که بین معامله‌گران دلار به مرز 90 هزار تومان رسید. بازاری‌ها معتقدند در روزهای آتی شاهد ادامه روند کاهشی قیمت‌ها در بازار طلا و ارز خواهیم بود اما با توجه به اینکه دولت و طرفداران مذاکره، قیمت‌ها را بالا و پایین می‌کنند همه چیز مبهم است. قیمت سکه نیز از دامنه 90 میلیون به دامنه 70 میلیون تومان بازگشته است؛ هر گرم طلای 18 عیار هم که در هفته‌های اخیر در کانال هشت میلیون تومان بود به کانال شش میلیون تومان رسیده است. در این بین، شاخص کل بورس هم در معاملات روز یکشنبه 24 فروردین ماه با رشد 62 هزار واحدی به دو میلیون و 908 هزار واحد رسید.
تجربه‌های تلخ گره زدن‌ها
برخی معتقدند؛ بازار ارز، طلا و سکه حساسیت زیادی به تحولات سیاسی و اقتصادی، به ویژه مذاکرات بین‌المللی، پیدا کرده است. اگر بازار احساس کند که مذاکرات به کاهش تحریم‌ها، بهبود روابط اقتصادی یا افزایش اعتماد به ایران منجر می‌شود، این می‌تواند به تقویت ارزش ریال و کاهش تقاضا برای ارزهای خارجی منجر شود. این در حالی است که قبل از قطعنامه 598 نیز همین حرف‌ها زده می‌شد اما پس از قبول قطعنامه و با شروع دولت سازندگی، وضع اقتصادی به مراتب بدتر از زمان جنگ شد و رکوردهای تاریخی در تورم و نرخ ارز بجا ماند.
وعده بهبود وضع اقتصادی در صورت مذاکره با اتحادیه اروپا، تروئیکای اروپایی، 1+5، برجام و... هم داده شد، اما پس از همه اینها وضع بدتر شد که بهتر نشد. دلیلش این است که هدف مذاکره غربی‌ها، تضعیف ایران است نه تقویت کشورمان. 
البته بعد از پایان مذاکرات و در شرایطی که بازار به نتیجه‌ای خوش‌بینانه از این مذاکرات نگاه می‌کند معمولاً یک موج خوش‌بینی در بازار شکل می‌گیرد که می‌تواند در کوتاه‌مدت منجر به کاهش قیمت‌ها شود، اما با گذشت دوران ماه عسل، اوضاع حتی ممکن است بدتر از قبل مذاکره شود.
بنابراین، با توجه به عدم تعادل شخصیت ترامپ و اطرافیانش که خوش‌بینی به هر توافقی را به بدبینی تبدیل می‌کند؛ عقل حکم می‌کند که نباید بازارها را به مذاکره گره زد؛ همان‌طور که در مذاکرات وین (2021-2022) هم، هر خبر مثبت دلار را تا 25 هزار تومان پایین می‌‌آورد و هر خبر منفی تا 33 هزار تومان بالا می‌برد؛ بدون اینکه تغییری در واقعیت اقتصادی و حتی سیاسی رخ بدهد.
مذاکرات هسته‌ای معمولا طولانی‌ است و طولانی بودن مذاکرات، شرطی شدن اقتصاد ایران را تشدید می‌کند و به نوسانات ارزی، تورم بالاتر، افت بورس، کاهش سرمایه‌گذاری و فشار معیشتی دامن می‌زند. اقتصاد شرطی شده به نتیجه مذاکره، برنامه‌ریزی نمی‌کند و رشد اقتصادی در آن متوقف می‌شود و حتی کاهش می‌یابد. شرطی شدن اقتصاد ایران به رکود از طریق کاهش سرمایه‌گذاری، افت تقاضا، نوسانات ارزی، فرار سرمایه، و تشدید کسری بودجه منجر می‌شود. 
منشأ مشکلات اقتصادی کشور
آمریکا و اروپا؛ پذیرش مذاکره را نشانه ضعف ایران و شرایط اقتصاد کشور را حاصل تحریم‌های خود می‌دانند، حال آنکه ایران در عرصه ارائه خدمات عمومی به مردم، یکی از ارزان‌ترین کشورهای جهان است.
دلیل مشکلات اقتصادی کشور و مردم، کنار گذاشته شدن مردم از اقتصاد و منافع آن است. ایران در گسترش بخش خصوصی- به دلیل انحصارگری افرادی که اتفاقاً طرفدار غرب هستند و منافع از انحصار و بنگاه‌های بزرگ اقتصادی دارند- موفق نبوده تا جایی که این انحصارگران که بعضاً در دولت‌ها نفوذ داشته‌اند، حتی از ارائه زمین رایگان به مردم برای مسکن‌سازی و گسترش مالکیت‌های خصوصی کوچک و متوسط در بخش‌های اغلب صنعتی جلوگیری می‌کنند، اما به بخش معیشت؛ یعنی و آب و برق و نان و گوشت که می‌رسند خواهان رهاسازی قیمت به نام خصوصی‌سازی و کاهش تصدی‌گری می‌شوند! کسی منکر فشار تحریم‌های خارجی نیست، اما مشکلات و ضعف اقتصادی ایران، منشأ داخلی دارد. حلقه بسته ذی‌نفعان اقتصاد موجب حذف مردم از بهره‌گیری از کیک اقتصاد و در نتیجه حذف رقابت، قیمت کالاها و خدمات بسیار بالاست. 

لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/955712/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بازدید مدیرکل بنیاد مازندران از گلزار شهدای قائمشهر

مراسم گرامیداشت روز ارتش در گرگان برگزار شد

ارتش جمهوری اسلامی ایران؛ نماد اقتدار، عزت و فداکاری

وزیر راه و شهرسازی به اصفهان سفر می‌کند

اجرای طرح تشویقی برای ساختمان‌های سازگار با محیط زیست در اصفهان

جزئیات فوت 2 قاضی در تصادف آزادراه شیراز ـ اصفهان

مرگ تلخ دو قاضی در کهگیلویه و بویراحمد

مرگ تلخ 2 قاضی در کهگیلویه و بویراحمد/ ماجرا چیست؟

وزیر راه و شهرسازی از آبشار نمکی خور بازدید کرد

«تصویر یک جنایت» پس از یک دهه روانه بازار نشر شد

عصر ایران مطرح کرد: 20 دستاورد توافق احتمالی با آمریکا

ارتش پاسخ هر تجاوزی را‌ ‌طوفانی‌ در کوتاه‌ترین زمان می‌دهد

رژه نیروهای مسلح در استان اصفهان

نایین و خوروبیابانک میزبان وزیر راه و شهرسازی خواهد بود

استاندار اصفهان: ارتش در برابر هیچ تهدیدی سر فرود نمی‌آورد‌

تندباد لحظه‌ای و غبار محلی اصفهان را در برمی‌گیرد/ هوا خنک‌تر می‌شود

«پندهای مولوی»‌ در بازار کتاب

دیپ‌مایند رویکرد جدیدی برای جلوگیری از نفوذ هکرها به مدل‌های هوش مصنوعی معرفی کرد

زمان واریز یارانه نقدی دهک‌های چهارم تا نهم

جدول زمان‌بندی واریز حقوق فروردین بازنشستگان

مرگ تلخ 2 قاضی در کهگیلویه و بویراحمد

2 کشته در تصادف محور اصفهان به شیراز

بخشی از کتاب/ مامان و معنای زندگی

به یادِ یار و دیار آن چنان بِگِریَم زار

گوشی اقتصادی جدید ایتل طراحی دوست‌داشتنی و مشخصات قابل قبول دارد

کوه‌های یمن و بلعیده شدن اعتبار آمریکا

چرا سود سهام عدالت برخی سهام‌داران واریز نشد؟

جدول خاموشی برق اصفهان فردا شنبه 30 فروردین 1404 + برنامه قطعی برق استان اصفهان شنبه 30 فروردین 1404

تسنیم پیگیری کرد؛ آیا گازوئیل در کاشان کمیاب شد‌؟ + فیلم‌

آخرین وضعیت سند راهبردی فضای مجازی/ بانک سپه هک نشده

نتیجه بررسی دلایل انتشار اطلاعات مشتریان بانک سپه؛ سرقت اطلاعات بوده؛ نه هک و حمله سایبری

انتخاب کمیته امور شهری به‌عنوان کمیته برتر در استان اصفهان

بویین میاندشت مستعد احیای جنگل‌های زاگرسی است

فرایند اجرایی و صدور مجوزهای طرح‌های گردشگری در اصفهان تسهیل می‌شود

تداوم کاهش کیفیت هوای اصفهان به دلیل گرد و غبار تا جمعه

پیکر مطهر شهید دفاع مقدس علی اصغر مرشدلو شناسایی شد

دیدار رییس ستاد گروه رزمی 55 توپخانه اصفهان با نماینده ولی فقیه و امام جمعه یزد +تصاویر

تصویب اجرای 600 میلیاردی پروژه گردشگری در نطنز

یک نقطه مهم حادثه‌خیز در اصفهان اصلاح شد

آلودگی هوای اصفهان امروز جمعه 29 فروردین 1404 + شاخص کیفی به تفکیک مناطق

شب و روز من و توی سفری تا نیاید سوار، برعکس است

غول‌های فناوری از متا به‌خاطر تنظیم نامناسب اسناد دادگاه و افشای اطلاعات حساس انتقاد کردند

مرگ 2 قاضی کهگیلویه و بویراحمدی در یک سانحه تصادف

شانزدهمین المپیاد فرش دستبافت در دانشگاه صنعتی اصفهان

2 قاضی در حادثه رانندگی فوت کردند + جزییات

دو خط کتاب/ مرثیه برای راهب

سامسونگ شایعه‌ تأخیر در ساخت کارخانه‌ تراشه‌سازی تگزاس را رد کرد

روش ترامپ برای پایان دادن به جنگ اوکراین

کف قیمتی طلا بالاخره شکسته شد/ قیمت جدید طلای جهانی 29 فروردین 1404

30 درصد از سفرهای ایرانیان کم شد