پیام سپاهان

آخرين مطالب

پیام «عراقچی» برای آمریکا سیاسی

پیام «عراقچی» برای آمریکا
  بزرگنمايي:

پیام سپاهان - ایران /متن پیش رو در ایران منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
ترجمه کامل متن یادداشت سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه ایران که در روزنامه واشنگتن پست منتشر شده است | در هفته‌های اخیر، مجموعه‌ای از نامه‌ها و پیام‌ها میان جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده آمریکا رد و بدل شده است. برخلاف برخی تفسیرهای سطحی، این ارتباطات دست‌کم از سوی ما نه نمادین بوده‌اند و نه تشریفاتی. ما آنها را تلاشی واقعی برای شفاف‌سازی مواضع و گشودن پنجره‌ای به‌سوی دیپلماسی تلقی می‌کنیم.
با توجه به اظهارات روز دوشنبه رئیس‌جمهوری دونالد ترامپ، ایران آماده است با جدیت وارد تعامل شود و با هدف دستیابی به یک توافق وارد گفت‌وگو شود. ما روز شنبه در عمان برای مذاکرات غیرمستقیم دیدار خواهیم کرد. این دیدار به همان اندازه که یک فرصت است، یک آزمون نیز هست. مدلی که ما برای این تعامل پیشنهاد می‌دهیم، نوآورانه یا بی‌سابقه نیست. ایالات متحده خود در حال میانجی‌گری مذاکرات غیرمستقیم میان روسیه و اوکراین است، مناقشه‌ای به‌مراتب شدیدتر و پیچیده‌تر که ابعاد راهبردی، سرزمینی، نظامی، امنیتی و اقتصادی را دربر می‌گیرد. من شخصاً نیز تجربه‌ هدایت مذاکرات غیرمستقیم با ایالات متحده را داشته‌ام. این روند که در سال 2021 با میانجی‌گری اتحادیه اروپا انجام شد، هرچند پیچیده‌تر و دشوارتر از مذاکره‌ مستقیم بود، اما هم امکان‌پذیر و هم ثمربخش بود. اگرچه آن زمان به خط پایان نرسیدیم، اما دلیل اصلی آن، نبود اراده‌ واقعی از سوی دولت جوبایدن بود.
پیگیری مذاکرات غیرمستقیم نه یک تاکتیک است و نه بازتاب یک گرایش ایدئولوژیک، بلکه انتخابی راهبردی است که بر پایه‌ تجربه اتخاذ شده است. ما با دیواری بزرگ از بی‌اعتمادی مواجه هستیم و نسبت به صداقت نیت‌ها تردیدهای جدی داریم؛ تردیدهایی که با اصرار ایالات متحده بر از سرگیری سیاست «فشار حداکثری» پیش از هرگونه تعامل دیپلماتیک، تشدید شده‌اند.
برای حرکت به‌سوی آینده، ابتدا باید به درک مشترکی از این واقعیت برسیم که به‌طور اصولی، چیزی به‌نام «گزینه نظامی» وجود ندارد، چه رسد به «راه‌حل نظامی». رئیس‌جمهوری ترامپ نیز با توصیه به آتش‌بس به‌عنوان اولین گام برای پایان دادن به جنگ اوکراین، به‌روشنی به این واقعیت اذعان کرده است.
هزینه کردن منابع مالیات‌دهندگان آمریکایی برای تشدید حضور نظامی ایالات متحده در منطقه‌ ما، حضوری که می‌تواند جان سربازان آمریکایی را هزاران کیلومتر دورتر از خاک‌شان به خطر بیندازد، نه‌ تنها به نتیجه‌ دیپلماتیک منتهی نمی‌شود، بلکه مانعی برای آن است. ملت سرافراز ایران که دولت من در زمینه‌ بازدارندگی واقعی بر قدرت آنان تکیه دارد، هرگز تحمیل و اجبار را نخواهد پذیرفت.
ما نمی‌توانیم تصــور کنیم که رئیس‌جمهوری ترامپ بخواهد به یکی دیگر از رؤسای‌جمهور ایالات متحده بدل شود که درگیر جنگی فاجعه‌بار در خاورمیانه شده است؛ جنگی که به سراسر منطقه گسترش خواهد یافت و هزینه‌ای به‌مراتب فراتر از هفت تریلیون دلار از مالیات مردم آمریکا خواهد داشت، هزینه‌ای که دولت‌های پیشین آمریکا در افغانستان و عراق بر باد دادند.
با نگاهی به آینده، 2 نکته‌ اساسی شایسته تأکید است؛ نخست آن‌که ممکن است رئیس‌جمهوری ترامپ علاقه‌ای به برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) نداشته باشد، اما این توافق حاوی یک تعهد کلیدی است که در آن آمده است: «ایران بار دیگر تأکید می کند که هیچ‌گاه و تحت هیچ شرایطی به دنبال جست‌وجو، تولید یا به دست آوردن سلاح هسته‌ای نخواهد بود (بند III از«مقدمه و مفاد کلی» برجام)
10 سال پس از انعقاد برجام و نزدیک به هفت سال پس از آنکه ایالات متحده به‌طور یک‌جانبه از این توافق خارج شد، هیچ‌گونه مدرکی وجود ندارد که نشان دهد ایران این تعهد را نقض کرده است. این موضوع بارها و بارها در ارزیابی‌های نهادهای اطلاعاتی ایالات متحده مورد تأیید قرار گرفته است.
«تولسی گابارد» مدیر اطلاعات ملی آمریکا، اخیراً تصریح کرده است که «ایران در حال ساخت سلاح هسته‌ای نیست و رهبر معظم [ آیت‌الله سید علی خامنه‌ای] برنامه تسلیحات هسته‌ای را که در سال 2003 متوقف کرده بود، مجدداً فعال نکرده است.»
ما نسبت به بسیاری از جنبه‌های سیاست جهانی آمریکا و به‌ویژه سیاست‌های غرب در منطقه‌ خود، از جمله استانداردهای دوگانه در حوزه اشاعه تسلیحات، انتقادها و گلایه‌های جدی داریم. به همین ترتیب، ممکن است برخی نگرانی‌ها نیز درباره برنامه هسته‌ای ما وجود داشته باشد. ما زمانی که در سال 2015 به توافق برجام پیوستیم، آمادگی خود را برای پاسخگویی به این نگرانی‌ها اثبات کردیم؛ توافقی که از موضعی برابر و مبتنی بر احترام متقابل شکل گرفت.
اما با وجود آن‌که هنوز به چهارچوب برجام پایبند مانده‌ایم، تجربه‌ ما از عدم تمایل یا ناتوانی ایالات متحده و اتحادیه اروپا در انجام تعهدات‌شان در چهارچوب این توافق هسته‌ای، بسیاری را در ایران به این نتیجه رسانده که حصول هر توافق جدید، مستلزم دریافت تضمین‌هایی برای اجرای متقابل تعهدات است.
دوم، یک سوء برداشت جدی وجود دارد که باید برطرف شود. بسیاری در واشنگتن، ایران را از منظر اقتصادی کشوری بسته تصویر می‌کنند. اما واقعیت آن است که ایران به‌طور کامل برای حضور فعال شرکت‌ها و کسب‌وکارهای بین‌المللی باز است. این محدودیت‌ها نه از جانب ایران، بلکه از سوی دولت‌های ایالات متحده و موانع تحمیل‌شده توسط کنگره بوده‌اند که شرکت‌های آمریکایی را از ورود به بازار ایران، بازاری با فرصت‌هایی در مقیاس تریلیون دلاری، باز داشته‌اند.
در حقیقت، زمانی که آمریکا در چهارچوب برجام مجوز فروش هواپیماهای مسافربری را صادر کرد، ایران بلافاصله برای خرید بیش از 80 فروند هواپیما با شرکت بوئینگ وارد مذاکره و عقد قرارداد شد. گفتن اینکه فرصت‌های تجارت و سرمایه‌گذاری در ایران بی‌نظیر است، حق مطلب را ادا نمی‌کند.
پیشنهاد ما برای آغاز مذاکرات غیرمستقیم همچنان روی میز قرار دارد. ما بر این باوریم که اگر اراده‌ واقعی وجود داشته باشد، همواره راهی برای پیشرفت هست. همان‌طور که تجربه‌های اخیر نشان داده‌اند، دیپلماسی در گذشته نتیجه‌بخش بوده و همچنان می‌تواند مؤثر باشد. ما آماده‌ایم نیت صلح‌آمیز خود را شفاف کنیم و برای رفع هرگونه نگرانی منطقی، اقدامات لازم را انجام دهیم.
در مقابل، ایالات متحده می‌تواند جدیت خود را در مسیر دیپلماسی با پایبندی واقعی به توافقی که امضا می‌کند، نشان دهد. اگر به ما احترام گذاشته شود، ما نیز با احترام پاسخ خواهیم داد. اما افزایش حضور نظامی پیام کاملاً متضادی ارسال می‌کند.
این سخن من را به یاد داشته باشید: ایران دیپلماسی را ترجیح می‌دهد، اما به‌خوبی می‌داند چگونه از خود دفاع کند. ما نه در گذشته در برابر تهدیدها تسلیم شده‌ایم و نه اکنون و نه در آینده تسلیم خواهیم شد. ما خواهان صلح هستیم، اما هرگز تسلیم را نمی‌پذیریم.
اکنون توپ در زمین آمریکاست. اگر آمریکا به‌دنبال راه‌حل دیپلماتیک واقعی است، ما مسیر آن را پیش‌تر نشان داده‌ایم. اما اگر هدفش تحمیل اراده از طریق فشار باشد، باید بداند: ملت ایران در برابر زبان زور و تهدید، متحدانه و قاطع واکنش نشان می‌دهد. اکنون فرصتی وجود دارد تا ایالات متحده سرانجام یک «رئیس جمهور صلح» داشته باشد. اینکه آیا این فرصت را مغتنم می‌شمارد یا نه، انتخاب خود آنهاست.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/954542/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سند تحولی جامع بنیاد شهید و امور ایثارگران برای تعامل با جامعه ایثارگری تدوین خواهد شد

لزوم نظارت دقیق برداشت آب از منابع آبی و مشترکان پرمصرف

نوروز بدون حادثه‌ای را در اصفهان پشت سر گذاشتیم

سهام‌داران بورسی چقدر سود گرفتند؟

نظامی گنجوی؛ شاعری که جهان او را می‌ستاید اما ایران کمتر می‌شناسد

هیل: تهدیدات ترامپ علیه ایران بی‌اعتبار شده است

امید به گفت‌وگوهای واقعی ‌

سرمقاله همشهری/ دست برتر ایران در مذاکره با آمریکا

ادامه طرح کالابرگ الکترونیک برای دهک های کمتر برخوردار/ ویدئو

سامانه همرفتی تا اواخر هفته بر اصفهان حاکم است

پیش‌بینی بارش تگرگ و رگبار باران برای این مناطق

ضرورت تجهیز بیمارستانهای اصفهان به نیروگاه خورشیدی

آغاز عملیات اجرایی 2 پروژه مهم عمرانی در شهر اصفهان از فردا

پروژه‌های آبی در اصفهان فعال شود

زمان برداشتن محدودیت دامنه نوسان بورس رسیده است

هنرمندان کاشانی ارزش‌ها را در قالب هنر منتقل کنند

برگزاری نهمین جشنواره کشوری هنری نغمه

داستانک/ پیرمرد و دختر زیبا

بایت‌دنس ظاهراً روی عینک هوشمندی برای رقابت با متا کار می‌کند

سرمقاله آرمان ملی/ مذاکرات در مسقط

فارن پالیسی: دو طرف واقعا خواهان دستیابی به توافق هستند

سرمقاله اعتماد/ الزامات شعار سال (2)

بانک ها چقدر به خودشان وام دادند؟

امید به بازار‌ها برگشت؛ بورس و دلار به مذاکرات واکنش نشان دادند

اصفهان، نخستین استان آغازکنندۀ خدمات سیار مراکز مشاوره خانواده در کشور

پیگیری ویژه برای جذب اعتبارات پاشنه آشیل استان اصفهان است

مسیر تازه تجارت جهانی با میزبانی هیئت آفریقایی در اصفهان

تدبیر صحیح آب جریان دائم زاینده‌رود است/مردم اصفهان هنگام کمبود آب شرب نجیبانه رفتار کردند

برگزاری 451 مورد ملاقات مردمی در شرکت گاز استان اصفهان طی سال 1403

با حمایت از تولیدات داخلی، 791 هزار میلیارد تومان صرفه جویی ارزی برای پالایشگاه اصفهان محقق شد

جریان دائمی آب در زاینده‌رود باید محقق شود

شکل مجازی هیچ است!

واکنش بدبینانه «کیهان» به مذاکرات مسقط: کشور را معطل نکنید

سرمقاله سازندگی/ حیرت و بهت براندازان

مسابقه خالی‌بندی میان عضو و رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت!

دانش‌آموز بوکسور اصفهانی به مدال نقرۀ المپیک دانش‌آموزی دست یافت

آزادسازی بیش از 90 درصد دپوی خط 2 متروی اصفهان انجام شد

خط دوم آبرسانی به گلپایگان اجرا می‌شود

واکنش یک شاعر به مذاکرات غیر مستقیم ایران و آمریکا

سرمقاله هم میهن/ رویکرد روشن ایران

سرمقاله دنیای اقتصاد/ فرصت‌سازی با سیاست خارجی متوازن

مناسبت روز/ یکشنبه، 24 فروردین‌ماه

مدیرکل بنیاد شهید و امورایثارگران استان گلستان با سرپرست فرمانداری شهرستان گالیکش دیدار کرد

امسال طرح سپاس در ایلام با نگاه اثربخشی و حل مسائل خانواده های معظم شهدا اجرا می شود

تجلیل مدیرکل بنیاد شهید قم از نیروهای پشتیبانی به پاس خدمات خالصانه

مراسم گرامیداشت امیر سپهبد شهید «علی صیاد شیرازی» در تیپ 230 پیاده گرگان برگزار شد

هوای قابل قبول اصفهان در 9 منطقه

اعضا شورای عالی ورزش استان اصفهان معرفی شدند

شعری زیبا از صائب تبریزی

ادعای جنجالی یوبی‌سافت در دادگاه: خرید بازی به‌‌عنوان مالکیت آن نیست!